Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه آفریقا از کشورهای مصر، سودان و اتیوپی خواست فورا توافقنامه الزام آوری پیرامون آبگیری و بهره برداری از سد النهضه را با حمایت کارشناسان و ناظران اتحادیه آفریقا نهایی کنند. این در حالی است که اتیوپی اعلام کرده دنبال یک توافقنامه غیر الزام آور است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت اسکای نیوز، سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی و رئیس اتحادیه آفریقا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، دفتر انجمن روسای دولت ها و کشورهای عضو این اتحادیه از گزارش کارشناسان اتحادیه آفریقا پیرامون مذاکرات سه جانبه درباره سد النهضه استقبال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه آمده است، این گزارش بیانگر پیشرفت قابل توجه در مذاکرات و اعلام گزینه ها برای حل مسائل حقوقی و فنی پیرامون سد است‌.

اتحادیه آفریقا روز سه شنبه اعلام کرد، رهبران این اتحادیه در نشست مجازی بحران سد النهضه را بررسی کردند.

آفریقای جنوبی از کشورهای جمهوری کنگو، مصر، اتیوپی، کنیا، مالی و سودان خواست در نشستی که قرار است ۲۶ ژوئن پیرو نشست قبلی، پیرامون سد النهضه برگزار شود، مشارکت کنند.

در ماه ژوئن مسوولان سه کشور صاحب منافع پیرامون سد در دستیابی به توافق به ویژه درمورد مکانیزم آبگیری و بهره برداری از مخازن سد به گونه‌ای که سهمشان از آب رود نیل به خطر نیفتد، ناکام ماندند.‌

در همین راستا وزارت خارجه اتیوپی اعلام کرد، در مذاکرات اخیر درباره سد، کشورهای صاحب منافع پیرامون مسائل فنی تا حد بسیار زیادی به دیدگاه مشترک ‌رسیدند و تنها یک سری اختلافات حقوقی می ماند که به بحث و بررسی های بیشتر نیاز دارد.

این وزارتخانه اعلام کرد، تلاش دارد یک توافقنامه غیر الزام آور درباره سد حاصل شود.آدیس آبابا خواهان پاسخگویی به نگرانی‌های کشورهای صاحب منافع یعنی سودان و مصر است تا یک توافقنامه تضمین کننده منافع مشترک سه کشور به دست آید.

وزارت خارجه اتیوپی اعلام کرد، این کشور می تواند آبگیری سد را ظرف سه سال با شروع فصل باران های شدید انجام دهد اما ترجیح می دهد آبگیری را تا هفت سال تمدید کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اتیوپی مذاکرات سد النهضه اتحادیه آفریقا اتحادیه آفریقا درباره سد سد النهضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۹۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش جماران؛ ​جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه گفت انتظار می‌رود چند کشور اروپایی تا پایان ماه مه میلادی کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

جوزپ بورل این اظهارات را در نشست مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض برگزار می‌شود مطرح کرد. 

در حال حاضر از میان 27 کشور عضو اتحادیه اروپا تنها هشت کشور، فلسطین را به عنوان کشور مستقل به رسمیت شناخته‌اند. این کشورها عبارتند از: لهستان، بلغارستان، مجارستان، جمهوری چک، اسلواکی، سوئد و قبرس. 

در ماه‌های گذشته کشورهای ایرلند، اسپانیا، اسلوونی و مالت آمادگی خودشان را برای پیوستن به این 8 کشور اعلام کرده‌اند. 

با وجود این، اتحادیه اروپا به عنوان یک نهاد کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته است. برخی از مهم‌ترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان و فرانسه معتقدند که به رسمیت شناختن فلسطین تنها از رهگذر مذاکرات بر سر راهکار دو دولتی قابل حصول خواهد بود.

دیگر خبرها

  • برنامه ناوگان ملی کشتیرانی برای توسعه بار صادراتی به آفریقا
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • بستگان اسرای اسرائیلی:کابینه فرصت امضای توافق را از دست ندهد
  • دانشگاه کلمبیا: با رهبران دانشجویان درباره اعتراضات به اسراییل به توافق نرسیدیم
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی