Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تهدید هواپیمای مسافری ایران توسط جنگنده‌های امریکایی گفت: آمریکا به دنبال این بود که یک اتفاق ناگوار از سوی پدافند سوریه برای هواپیمای ایران بیافتد.

سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به تعرض غیرقانونی جنگنده‌های آمریکایی علیه هواپیمای مسافربری ایران در آسمان سوریه اظهار داشت: آمریکایی‌ها به دلیل اینکه به بن‌بست راهبردی در منطقه غرب آسیا رسیده‌اند و جمهوری اسلامی ایران مهم‌ترین عامل این بن‌بست است و اخیرا با توجه به افزایش تحریم‌ها نتوانستند مسیر، رفتار و بیان جمهوری اسلامی را نسبت به آمریکا تغییر دهند، بسیار عصبانی هستند و تلاش می‌کنند که به هر شکل ممکن شرایطی را فراهم کنند که یک اختلاف را در عموم ملت و نظام سیاسی کشور ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* آمریکا می‌خواهد ادعا کند ایران برای جان و مال مردم ارزش قائل نیست

وی افزود: آمریکایی‌ها در تلاش هستند که به جامعه ایران القا کنند که جمهوری اسلامی ایران برای جان، مال و حیات مردم ارزش قائل نیست و همه موارد را به نقطه‌ای برسانند که جمهوری اسلامی حاضر شود با آمریکایی‌ها وارد مذاکره شود. 

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: جمهوری اسلامی هم در این باره اعلام کرده که آماده گفت‌وگو در هیچ‌یک از مواضعی که آمریکایی‌ها می خواستند، نیست و برای هیچ‌یک از موضوعات را نمی‌پذیرد که پای میز مذاکره بنشیند.

*ایجاد وحشت در مردم و آزمایش پدافند سوریه؛‌ اهداف تهدید جنگنده‌ آمریکا

صدرالحسینی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها با این اقدامشان چند هدف را دنبال می کنند، خاطرنشان کرد: هدف اول اینکه یک رعب و وحشت را در عموم مردم و در خطوط هوایی جمهوری اسلامی ایجاد کنند و دیگر اینکه پدافند هوایی سوریه را که به زعم آمریکایی‌ها جمهوری اسلامی در آن حوزه وارد شده، به گونه‌ای آزمایش کنند.

*آمریکا می‌خواست پدافند سوریه هواپیمای ایران را سرنگون کند

وی به احتمالات دیگر از اهداف این اقدام غیرقانونی آمریکایی ها اشاره کرده و گفت: یکی از احتمالات هم این هست که آنها به دنبال این مسئله بودند که یک اتفاق ناگوار توسط پدافند سوریه برای هواپیمای جمهوری اسلامی بیافتد و پدافند هوایی سوریه که به زعم آمریکایی‌ها بخشی از آن در دست جمهوری اسلامی است، برای دفاع از فضای سوریه شلیک‌هایی را انجام دهد و در این راستا بتوانند سقوط هواپیمای مسافربری را توسط پدافند سوریه پیگیری کنند.

* آمریکایی‌ها برای داخل ایران و ناامن‌سازی خطوط هوایی کشور برنامه داشتند

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: به نظر می‌رسد این اقدام آمریکایی‌ها چند وجهی بوده و آنها هم برای داخل ایران و هم ناامن‌سازی خطوط هوایی کشور برنامه داشتند. همچنین این احتمال وجود داشت که با هدف برهم زدن روابط بین جمهوری اسلامی ایران و ملت سوریه، هواپیمای مسافربری کشورمان در آن فضا توسط پدافند هوایی سوریه مورد اصابت قرار گیرد و لکه ای توسط آمریکایی‌ها ایجاد شود که بتوانند با گسترش آن، بین سوریه و ایران کینه و ناراحتی ایجاد کنند.

وی ادامه داد: البته ممکن است اهداف دیگری هم پشت این اقدام ناجوانمردانه و ظالمانه و غیر حقوقی آمریکایی ها وجود داشته باشد ولی به نظر می رسد با توجه به اطلاعاتی که تاکنون در اختیار هست، این اقدام برای اهداف فوق انجام گرفته است.

*لزوم پیگیری حقوقی از طریق ایکائو و نهادهای بین المللی

صدرالحسینی با بیان اینکه این هواپیما در کانال کریدور هوایی قانونی در حرکت بوده و این کریدور از جانب ایکائو به تصویب رسیده و ثبت شده بود و هواپیما از چارچوب قانون خارج نبوده است،‌گفت: باید هم از طریق قوانین بین‌الملل پافشاری کنیم و هم از سوی ایکائو و نهادهای بین المللی در این رابطه پیگیری حقوقی داشته باشیم؛ چون بر اساس حقوق هوایی، هواپیمایی می‌تواند توسط هواپیماهای نظامی مورد آسیب و تهاجم قرار گیرد که در فضای خود آن کشور باشد. 

* تجاوز آمریکا به سوریه می‌تواند محمل قانونی پیگیری حقوقی باشد

وی با تاکید بر اینکه تجاوز آشکاری که آمریکایی‌ها به سوریه داشتند در این رابطه می‌تواند محمل قانونی برای پیگیری‌های ما باشد، تصریح کرد: آمریکایی‌ها بر اساس اسناد و مدارک و بیان صریح مسئولین سوری، در سوریه حضور دارند و این کارشان خارج از همه عرف بین‌المللی هست که بر علیه هواپیمای مسافربری انجام شده است. واقعیتی هم وجود دارد و آن اینکه فشار روحی و روانی که به مسافران این هواپیما وارد شده، قطعاً غیرقابل بررسی دقیق است و این هم می تواند نقطه سیاهی در پرونده آمریکایی‌ها باشد.

*«بازرسی بصری» سرپوش نهادن بر اصل ماجراست

صدرالحسینی با اشاره به ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر بازرسی بصری مسافربری ایران گفت:‌ اینکه ارتش آمریکا در واکنش عجیب و غریبی اعلام می‌کند جنگنده‌های اف۱۵ فقط به صورت حرفه‌ای اقدام به بازرسی بصری از هواپیمای ماهان مسیر تهران ـ بیروت کردند، سرپوش نهادن بر اصل ماجراست! در حقوق بین‌الملل و پیمان شیکاگو که مقررات مربوط به عبور و مرور هوایی بین‌المللی است، چنین حقی به هواپیماهای نظامی داده نشده که به شکلی که در این ماجرا دیدیم، یک هواپیمای مسافربری را به اسم مقوله‌ای به نام بازرسی بصری مورد تعرض قرار دهند. 

*اقدام جنگنده‌های آمریکا چیزی جز به خطر انداختن پروازها و مسافران ایرانی نیست 

وی با تاکید بر اینکه اصلاً در حقوق بین‌الملل مربوط به پروازهای بین‌المللی چنین معیاری در خصوص بازرسی بصری وجود ندارد، ‌تصریح کرد: ضمن اینکه امروز هواپیماهای آمریکایی به سیستم‌ها و تجهیزات ناوبری الکترونیکی پیشرفته مجهز هستند که می‌توانند هر هواپیمایی را از چند کیلومتری رصد کنند و نیازی به ورود به حریم کمتر از صد متری هواپیماها نیست، لذا این اقدام جنگنده‌های آمریکایی به چیزی جز به خطر انداختن پروازها و مسافران خطوط هوایی ایران که از آسمان سوریه و لبنان عبور و مرور دارند و آن هم با استفاده از ابزارهای نظامی تفسیر نمی‌شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: یکی دیگر از احتمالات این است که پشت پرده این‌ اقدام اف۱۵های آمریکایی در این کریدور هوایی مورد تایید ایکائو این می‌تواند باشد که آن را باید در تبلیغات و القائات غیر واقعی که در دو سال گذشته مقامات آمریکایی در بالاترین سطح از وزیر خارجه تا رئیس جمهور علیه شرکت هواپیمایی ماهان راه انداخته‌اند، جستجو نمائیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سوریه آمریکا هواپیما جمهوری اسلامی هواپیمایی ماهان ماهان صدرالحسینی بشار اسد سنتکام اف 15 تحریم مذاکره هواپیمای مسافربری کارشناس مسائل جمهوری اسلامی پدافند سوریه پیگیری حقوقی آمریکایی ها خطوط هوایی بین المللی بین الملل غرب آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۰۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

وی گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.
ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آنها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آنها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی مؤثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی وناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آنها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فوراً جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • توانمندی ایران و ضعف اسرائیل در آفند و پدافند/ گرایش به غرب در خاورمیانه ضعیف می‌شود
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی: ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی منشأ اصلی بی‌ثباتی در سوریه است
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • چشم‌پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله‌کننده به بخش کنسولی
  • واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران
  • اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است
  • قتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیروهای مسلح است
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی
  • تنبیهِ متجاوز؛ از طوفان شن تا وعده صادق