Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک کارشناس علوم قرآنی گفت: ماه ذی الحجه از پر فضیلت‌ترین ماه‌ها و یکی از ماه‌های حرام محسوب می‌شود که مسلمانان به واسطه آن بتوانند از پروردگار خود پاداش بگیرند، دهه اول این ماه ویژگی‌های خاص خود را دارد که تاکید فراوانی در مورد آن شده است. تاریخ انتشار: 16:04 - 04 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۳۹۸۸۲

مرتضی محمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون جایگاه ماه ذی الحجه گفت: نخستین روز ماه ذی الحجه با سالروز ازدواج حضرت «فاطمه زهرا (س)» و «امیرالمومنین (ع)» آغاز می‌شود بنابراین این ماه ماهی پر برکت و با ارزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: ماه ذی الحجه آخرین ماه قمری و ماه عبادت محسوب می‌شود جایگاه این ماه به حدی است که خداوند متعال اعمال حج را در آن قرار داده است تا مسلمانان با ندای لبیک دور خانه خدا به برائت از مشرکان بپردازند، باید توجه داشت که همواره تاثیر یاد خدا در زندگی انسان‌ها دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

 محمدی پیرامون ارزش‌های نهفته در ماه ذی الحجه بیان کرد: ماه ذی الحجه از پر فضیلت‌ترین ماه‌ها و یکی از ماه‌های حرام محسوب می‌شود که مسلمانان به واسطه آن بتوانند از پروردگار خود پاداش بگیرند، دهه اول این ماه ویژگی‌های خاص خود را دارد که تاکید فراوانی در مورد آن شده است، در کتاب تفسیر قمی جلد دوم بر ارزش عبادت در شب‌های ده گانه ماه ذی‌الحجه تاکید شده است همچنین در سوره فجر نیز بر اهمیت مناجات و عبادت در دهه اول ماه ذی الحجه اشاره شده است. در کتاب اقبال الاعمال نیز روایتی از «پیامبر اکرم (ص)» پیرامون جایگاه ماه ذی الحجه بیان شده که در آن آمده است: «عبادت و اعمال نیک در ماه ذی الحجه به قدری مهم و با فضیلت است که خداوند متعال چنین فضیلتی را در هیچ ماه دیگری قرار نداده است».

وی به رویداد‌های بزرگ ماه ذی الحجه اشاره و بیان کرد: ماه ذی الحجه دو رویداد بزرگ را در خود جای داده است، ابتدا «عید قربان» که در این روز حجاج پس از عبادت و انجام اعمال حج موظف هستند تا با قربانی کردن این ایام و روز‌ها را گرامی دارند و این مهم از فضیلت‌های ماه ذی الحجه بشمار می‌رود و سپس «عید غدیر خم» که به عنوان «عیدالله الاکبر» نیز خوانده می‌شود چراکه در آن «پیامبراکرم (ص)»، «امیرالمومنین (ع)» را به عنوان ولی و جانشین خود معرفی کرده و برای ایشان از مردم بیعت می‌گیرند، این امری بود که خداوند به «پیامبراکرم (ص)» در مورد آن تاکید می‌کند، قرار گرفتن عید غدیر در ماه ذی الحجه اهمیت این ماه بزرگ را نشان می‌دهد و از سوی دیگر دستور الهی است که بر «پیامبراکرم (ص)» اعلام شده و باید به آن توجه فراوانی داشت همچنین «روز عرفه» نیز روزی ارزشمند است که آن هم در این ماه عزیز قرار گرفته است.

این کارشناس علوم قرآنی پیرامون اعمال ماه ذی الحجه بیان کرد: از جمله اعمال ماه ذی الحجه روزه است که ثواب فراوانی در مورد آن بیان شده است و توشه‌ای برای آخرت محسوب می‌شود، «موسی بن جعفر (ع)» در مورد روزه در اولین روز از ماه ذی الحجه فرموده اند: «هرکس اولین روز از ماه ذی الحجه را روزه بگیرد خداوند متعال پاداش عظیمی را به او می‌دهد».

محمدی به نماز معروف ماه ذی الحجه اشاره و تاکید کرد: ماه ذی الحجه دارای نمازی مهم و با فضیلت است که مومنان برای خواندن آن لحظه شماری می‌کنند این نماز دو رکعت است بین نماز مغرب و عشا خوانده می‌شود و در هر رکعت آن یک بار سوره حمد، سوره توحید و آیه ۱۴۲ سوره اعراف نیز قرائت می شود که به این شرح است: «وَوَاعَدْنَا مُوسَىٰ ثَلَاثِینَ لَیْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً ۚ وَقَالَ مُوسَىٰ لِأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَأَصْلِحْ وَلَا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ، و ما با موسی سی شب وعده قرار دادیم و ده شب دیگر بر آن افزودیم تا آنکه زمان وعده پروردگارش به چهل شب تکمیل شد؛ و موسی به برادر خود هارون گفت: تو اکنون جانشین من در قوم من باش و راه صلاح پیش گیر و پیرو راه اهل فساد مباش»، سپس نماز را به پایان برسانید، برگزار کننده این نماز ثواب حجاج بیت الله الحرام را خواهد برد.

این کارشناس علوم قرآنی پیرامون ادعیه مستحبی ماه ذی الحجه تصریح کرد: ادعیه فراوانی در این ماه از زبان «ائمه معصومین (ع)» بیان شده است که یکی از این دعا‌ها دعای «امیر المومنین (ع)» بوده که بدین شرح است: «لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ عَدَدَ اللَّیَالِی وَ الدُّهُورِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُورِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَ رَحْمَتُهُ خَیْرٌ مِمَّا یَجْمَعُونَ‏ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ عَدَدَ الشَّوْکِ وَ الشَّجَرِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَ الْوَبَرِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُیُونِ‏ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ فِی اللَّیْلِ إِذَا عَسْعَسَ وَ (فِی) الصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ‏ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ عَدَدَ الرِّیَاحِ فِی الْبَرَارِی وَ الصُّخُورِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ مِنَ الْیَوْمِ إِلَى یَوْمِ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ، نیست معبود حقى جز خداى بر شماره شب‌ها و روزگاران نیست معبود حقى جز خدا به شماره موجهاى دریا‌ها نیست معبود حقى جز خدا و رحمتش به است از آنچه جمع کنند نیست معبود حقى جز خدا به شماره خار و درخت نیست معبود حقى جز خدا به شماره مو و کرک نیست معبود حقى جز خدا به شماره سنگ و کلوخ نیست معبود حقى جز خدا به شماره به هم زدن چشم‌ها نیست معبود حقى جز خدا در شب که بگرددو صبح که برآید نیست معبود حقى جز خدا به شماره باد‌ها در بیابان‌ها و سنگ‌ها نیست معبود حقى جز خدا از امروز تا روزى که دمیده شود در صور».

وی فضیلت قرائت سوره فجر را در ماه ذی الحجه ارزشمند دانست و اظهار کرد: در ماه ذی الحجه خواندن سوره فجر بسیار تاکید شده در روایتی از «پیامبراکرم (ص)» پیرامون قرائت سوره فجر درماه ذی الحجه آمده است: هرکس سوره فجر را در دهه اول ماه ذی الحجه با معرفت قرائت کند خداوند متعال گناهان او ر می‌آمرزد و آن را مایه نورانیت این فرد قرار خواهد داد این‌ها نکاتی هستند ارزشمند در مورد ماه ذی الحجه که می‌تواند فضیلت‌های فراوانی را برای مومنان در پی داشته باشد.

 انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی ماه ذی الحجه ماه ذی الحجه خداوند متعال محسوب می شود مورد آن سوره فجر دهه اول ماه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۲۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج را نمی‌توان با اعمال دیگر جایگزین کرد

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اینکه برخی می‌گویند بهتر است هزینه حج را به فقیر بدهند، در واقع این فکر وسوسه شیطان است و جایگاه حج ویژه و ابراهیم عقبه حج است و نمی‌توان آن را با چیزی جایگزین کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، آیت‌الله علی اسلامی امروز _جمعه هفتم اردبهشت_ در همایش متمرکز زائران بیت‌الله الحرام اظهار کرد: وصیت امیرالمؤمنین (ع) پیرامون حج این است از خدا راجع به حج بترسید و بدانید اگر حج را تعطیل کردید، با اینکه مستطیع بودید، عقوبت می‌شوید.

وی افزود: انسان وقتی توان مالی خوبی دارد و مستطیع می‌شود، باید به هر شکلی حج خانه خدا را انجام دهد و در برخی روایات اهل‌بیت (ع) آمده اگر کسی که می‌تواند به حج برود، آن را ترک کند، در موقع مردن با وضع بدی از دنیا می‌رود.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان با اشاره به سخن امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه مبنی بر «خدایا باقیمانده عمر من را در حج و عمره به مصرف برسان» تصریح کرد: بنابراین اینکه برخی گاهی نادانی می‌کنند و می‌گویند بهتر است هزینه حج را به فقیر بدهند، در واقع این فکر وسوسه شیطان است و جایگاه حج ویژه و ابراهیم عقبه حج است و نمی‌توان آن را با چیزی جایگزین کرد.

آیت‌الله عابدینی ادامه داد: حج جایگاه ویژه و لذتی خاص دارد و شما در اعمال حج وقتی در انتهای شب به حرم مطهر می‌روید و روبه‌روی کعبه رحمت قرار می‌گیرید و نماز شب می‌خوانید و آیات قرآن را تلاوت می‌کنید، به معنویت و عرفانی می‌رسید که وصف‌ناشدنی است.

وی برخی آداب حج اشاره کرد و گفت: شما زائران باید قبل از سفر حج رد مظالم کرده و حق‌الناس را ادا کرده و خمس و زکات خود را پرداخت کنید. شما زائران که توفقی یافتید به زیارت خانه خدا بروید، حتماً برای مسلمانان ایران و غزه دعا کنید و برای نظام و رهبری و خانواده شهدا دعاگو باشد تا جهان آرامش را بدون رژیم غاصب تجربه کند.

کد خبر 748069

دیگر خبرها

  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • "عمره مفرده" چه اعمالی دارد؟
  • رسیدگی به ۳ هزار پرونده موضوع ماده ۴۷۷
  • حج را نمی‌توان با اعمال دیگر جایگزین کرد
  • ببینید | آشنایی با فواید خرما
  • فضیلت‌گرایی اخلاق توحیدی برترین مرتبه اخلاق است
  • فیلم| محیط بان اعمال قانون کرد؛ متخلفان ماشین اورا آتش زدند!
  • خواص و فواید خرما + فیلم
  • تاکنون ۱۰۰ هزار جلد مصحف شریف در طرح ملی نورباران جمع آوری شده است
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها