Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سی‌بی‌اسی نیوز این کشف بالقوه می‌تواند امکانات جدیدی را برای درمان بهتر بیماران منفرد و پیش‌بینی سطح مراقبت بیمارستانی مورد نیاز آنها فراهم کند.

پژوهشگران کینگز کالج لندن داده‌های به دست آمده از تقریبا ۱۶۰۰ بیمار آمریکایی و بریتانیایی را که به طور مرتب علائمشان را در اپلیکیشن ردیاب علامت کووید-۱۹ در ماه‌های مارس و آوریل ثبت کرده بودند، بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان به طور معمول به دنبال علائم کلیدی مانند سرفه، تب و از دست رفتن بویایی برای شناسایی کووید-۱۹ هستند. این بررسی که هنوز بوسیله کارشناسان مستقل بازبینی نشده است، به این نتیجه می‌رسد شش «نوع» متفاوت کووید-۱۹ وجود دارند که می‌توانند شدت‌های متفاوت داشته باشند و با مجموعه علائم خاص خودشان بروز می‌کنند.

این شش خوشه علائم که در این بررسی مشخص شده‌اند، به ترتیب شدت شامل این شش سطح می‌شوند:

- علائم شبیه آنفلوانزا بدون تب: علائم این بیماران شامل سردرد، از دست رفتن بویایی، درد عضلانی، سرفه، گلودرد، درد قفسه سینه هستند، بدون اینکه تب وجود داشته باشد.

- علائم شبیه آنفلوانزا با تب: علائم بیماران شامل سردرد، از دست رفتن بویایی سرفه، گلودرد، خشونت صدا، تب و بی‌اشتهایی است.

- علائم گوارشی: سردرد، از دست رفتن بویایی، بی‌اشتهایی،اسهال، گلودرد، درد قفسه سینه و بدون سرفه.

- شدید سطح اول، خستگی: سردرد، از دست رفتن بویایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، درد قفسه سینه، خستگی.

- شدید سطح دو، گیجی: سردرد، از دست رفتن بویایی، بی‌اشتهایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، گلودرد، درد قفسه سینه، خستگی، گیجی، درد عضلانی.

- شدید سطح سه، شکمی و تنفسی: سردرد، از دست رفتن بویایی، بی‌اشتهایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، گلودرد، درد قفسه سینه، خستگی، گیجی، درد عضلانی، تنگی نفس، اسهال، درد شکمی.

این پژوهشگران می‌گویند در بیماران نوع اول با عنوان «شبیه آنفلوانزا بدون تب» علائم سردرد، از دست رفتن بویایی، درد عضلانی، سرفه، گلودرد و درد قفسه سینه وجود دارد. در این گروه بیماران یک و نیم درصد احتمال نیاز به حمایت نفسی مثلا اکسیژن‌درمانی یا دستگاه تنفس مصنوعی وجود دارد.

نوع دوم با عنوان «شبیه آنفلوانزا با تب» علائم بی‌اشتهایی، سردرد، از دست رفتن بویایی، سرفه، گلودرد، گرفتگی صدا و تب وجود دارد. این پژوهشگران می‌گویند  حدود ۴.۴ درصد این بیماران نیاز به حمایت تنفسی پیدا می‌کنند.

در نوع سوم با عنوان «معده‌ای-روده‌ای»، سرفه‌ بخشی از علائم بیماری نیست. در عوض، بیماران سردرد، اسهال، از دست رفتن بویایی، بی‌اشتهایی، گلودرد ودرد قفسه سینه دارند و حدود ۳.۳ درصد بیماران نیاز به حمایت تنفسی پیدا می‌کنند.

سه نوع بعدی انواع شدید بیماری هستند.

بیماران در نوع چهارم یا سطح شدید اول، دچار خستگی به همراه سردرد، از دست رفتن بویایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا و درد قفسه سینه. بیماران در این سطح  به میزان ۸.۶ درصد نیاز به حمایت تنفسی پیدا می‌کنند.

در نوع پنجم یا «شدید سطح دوم» همه علائم نوع چهارم به علاوه بی‌اشتهایی، گلودرد و درد عضلانی وجود دارد و علامتی که به خصوص باعث تفاوت با سایر انواع می‌شود، گیجی است. گیجی در این جا به معنای آن است که آگاهی‌اش را نسبت به زمان و مکان و اطرافیان از دست می‌دهد یعنی نمی‌داند در کجاست، در کجا زندگی می‌کند، اطرافیانش چه کسانی هستند.

۱۰ درصد این نوع بیماران ممکن است در نهایت نیاز به حمایت تنفسی پیدا کنند.

شدیدترین نوع کووید-۱۹ که این پژوهشگران نام «سطح شدید سه، شکمی و تنفسی» را به آن داده‌اند، همه علائم بالا را به همراه درد شکمی، تنگی نفس و اسهال دارند. تقریبا ۲۰ درصد از این بیماران نیاز به حمایت تنفسی پیدا می‌کنند.

این پژوهشگران همچنین دریافتند که فقط ۱۶ درصد بیماران نوع اول کووید-۱۹ نیاز به بستری شدن پیدا می‌کنند، در حالیکه در نوع ششم این رقم تقریبا به ۵۰ درصد می‌رسد.

بیماران در سه نوع شدید کووید-۱۹ نسبت به سه نوع خفیف‌تر ابتدایی معمولا سالمندتر هستند یا بیماری زمینه‌ای دارند.

دانشمندان امیدوارند این یافته‌ها پس از بررسی‌های بیشتر بتواند به پیش‌بینی نوع مراقبت لازم برای بیماران کووید-۱۹ کمک کند و به پزشکان امکان دهد پیش‌بینی کنند کدامیک از بیماران در کدامیک از یک رده‌ها قرار می‌گیرند.

کد خبر 534262 برچسب‌ها كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس دست رفتن بویایی شبیه آنفلوانزا درد قفسه سینه درد عضلانی بی اشتهایی گرفتگی صدا شدید سطح کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۵۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال

به گزارش همشهری آنلاین،‌ کوویشیلد را این شرکت بریتانیایی‌ـ‌سوئدی با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخت و موسسه سرم هند تولید کرد. این واکسن در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد موثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که کوویشیلد ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود، که شاید مرگبار باشد.

یک شکایت جمعی در بریتانیا ثبت شده و این ادعا را مطرح کرده است که این واکسن به مرگ و آسیب‌دیدگی‌های شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی است.

احتمال لختگی خون در بیماران کرونا بسیار بالاتر از دریافت کنندگان واکسن است

در حالی که آسترازنکا این ادعاها را رد می‌کند، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن «در موارد بسیار نادر، باعث تی‌تی‌اس (TTS)» یا سندرم ترومبوز همراه با ترومبوسیتوپنی می‌شود، که مشخصه‌اش ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

به گزارش نشریه تلگراف، این شرکت در فوریه سال جاری در مدارک دادگاه گفته است: «تایید می‌شود که واکسن آز [آسترازنکا] می‌تواند، در موارد بسیار نادر، سبب تی‌تی‌اس شود. مکانیسم عامل این مسئله هنوز مشخص نیست.»

منبع: نورنیوز

کد خبر 848429 برچسب‌ها خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟