Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از نژادهای اصیل اسب، ‌نژاد اسب کُرد است که اصیل‌ترین ‌نژاد اسب ایرانی بوده و دارای تیره‌های جاف (سیاه و سفید)، افشار (کهر و قره کهر) و سنجابی (کهر روشن و خرمایی) است. چهار ‌نژاد اسب در سطح کشور به‌عنوان اسب ایرانی شناخته می‌شود که نامی ترین و بهترین آن اسب کردی است.

اسب کرد از قدیم‌الایام نماد فرهنگی تاریخی مردم کرد بوده و داشتن آن همواره برای خانواده‌ها مایه فخر و مباهات بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ‌نژاد به‌دلیل استقامت بالا، قدرت و چالاکی زیاد ازجمله نژاد‌های مورد توجه در جهان است که بیشترین کارایی را برای بازی چوگان و تاختن در مناطق کوهستانی دارد. از این‌رو بسیاری از کشور‌ها همچون استرالیا، انگلیس و آلمان از آن، نسل‌گیری کرده و به‌عنوان یک ‌نژاد ارزشمند از آن بهره می‌برند اما اینکه این اسب اصیل در ایران و زادگاهش چه جایگاهی دارد، سؤالی است که پرورش‌دهندگان و مسئولان هیأت های سوارکاری به آن پاسخ می‌دهند.
 پول در بازار اسب کُرد نمی‌گردد
مزدا تیموریان پرورش دهنده اسب در کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ایران» گفت: می‌توان گفت وضعیت پرورش اسب کرد نسبت به سال‌های گذشته کمی بهتر شده است اما به همان میزان مخارج نگهداری از آنها هم افزایش یافته است. این در حالی است که این بازار به‌صورت مقطعی است و بازار دیگری ندارد که با دید اقتصادی بشود به آن نگاه کرد. به‌عبارتی بیشتر خرید و فروش بین خود افرادی که علاقه‌مند به اسب هستند انجام می‌شود و پول جدیدی در این صنعت تزریق نمی‌شود.
وی با بیان اینکه رقابت خاصی در صنعت پرورش اسب کرد وجود ندارد، افزود: هزینه پانسیون یک اسب مادیان نسبتاً خوب، ماهانه یک میلیون تومان است و قیمت یک مادیان متوسط تا خوب بین 20 تا 60 میلیون تومان است و این در شرایطی است که بازار چندان گرمی برای خرید و فروش و تولید آن وجود ندارد. تنها اسب‌بازان و طرفداران آن به این بازار علاقه نشان داده و پول بین آنها رد و بدل می‌شود و همین باعث عدم رشد این صنعت و کسادی و جلوگیری از رقابت در این صنعت در استان کرمانشاه می‌شود؛ این درحالی است که سایر استان‌های صنعتی چون اصفهان، یزد و... به علت دارا بودن چرخه صنعتی و گردش مالی بیشتر امکان پرورش اسب و سرمایه‌گذاری بیشتری وجود دارد. به‌طور مثال شاید یک سرمایه‌دار که شغل متفاوتی از صنعت پرورش اسب دارد به‌خاطر علاقه خود چند اسب نیز خریداری و روی آن سرمایه‌گذاری کند و همین باعث گردش پول در این بازار می‌شود اما در استان کرمانشاه نه در داخل کشور و نه از خارج کشور پول جدیدی به این صنعت تزریق نمی‌شود که باعث رشد آن شود.
وی به اشتغال در بخش صنعت پرورش اسب اشاره کرد و اظهار داشت: مربی، نعل‌بند، چابک سوار و تولید‌کننده از جمله افراد شاغل در این حرفه هستند و از همه بدتر شغل تولید‌کننده است چرا که دارای ریسک بسیار بالایی است؛ از این جهت که هزینه نگهداری و بیماری‌های گوارشی که ممکن است یک اسب به آن مبتلا شود بسیار بالا است و پس از 11 ماه انتظار برای به دنیا آمدن یک سر اسب که آیا مادیان باشد یا نه هزینه‌های زیادی را باید متحمل شد و در نهایت یک اسب خوب «کرد» در بازار شاید بین 50 تا 60 میلیون به فروش برسد.
تیموریان، دلالان را برندگان این میدان می‌داند و اضافه می‌کند: بیشترین سود در این حرفه عاید دلالان می‌شود چون دارای پول نقد هستند و براحتی خرید و فروش می‌کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که وضعیت فعلی صادرات اسب «کرد» چگونه است عنوان کرد: پیش از این به‌صورت محدود، کشور عراق اسب‌های کرد را خریداری می‌کرد اما در حال حاضر این بازار نیز دچار رکود است. آنچه حائز اهمیت است اینکه ما اول باید بازاری برای اسب «کرد» پیدا کنیم به این معنی که می‌خواهیم این‌ نژاد را در چه بخشی بیشتر پرورش دهیم تا طرفدار بیشتری داشته باشد. اسب‌ها گونه‌های مختلفی دارند از جمله برای پرش، دونده، درساز، استقامت، جشنواره مد و زیبایی، هنرهای رزمی و کلاسیک و... که باید ابتدا بدانیم روی کدام یک از این نوع باید متمرکز و سرمایه‌گذاری کنیم کاری که هنوز نشده و البته کار سختی نیست.
وی با بیان اینکه در برخی از این رشته‌ها اسب «کرد» چندان جایگاهی در جهان ندارد؛ گفت: اسب کرد از نظر قامت و سایز واقعاً مناسب رشته کلاسیک خصوصاً برای کودکان است و می‌توان دراین رشته سرمایه‌گذاری و بازار پیدا کرد.
وی با بیان اینکه اسب عرب یکی از نژادهای برتر در جهان به حساب می آید، افزود: اسب عرب به‌خاطر خون گرم و تیز رو بودن در تمام دنیا مطرح است و نکته جالب اینکه اسب «کرد» نیز دارای خون داغ است و بعبارتی بسیار پر جنب و جوش است و در اصطلاح رو به جلو محسوب می‌شوند و نیاز نیست برای حرکت به آن تعلیم زیاد داد و از این نظر دارای جایگاهی برای رقابت با گونه عرب می‌تواند به حساب آید اما این نیازمند توجه ویژه و شناخت این سرمایه است.
ضرورت معرفی اسب اصیل ایرانی
ستار الماسی رئیس هیأت سوارکاری کرمانشاه نیز توجه به این نوع ذخیره ژنتیکی اسب اصیل را که زادگاه آن استان کرمانشاه است ، حائز اهمیت دانست و گفت: اولین قدم در بحث اسب کرد این است که به معرفی آن در سطح کشور و جهان بپردازیم، لذا اقدام به برگزاری جشنواره‌های زیبایی اسب کرد کرده‌ایم که این جشنواره جزو برترین مسابقات زیبایی اسب کشور است.
وی بیان کرد: اسب کرد به‌دلیل زیرکی و قدرت فراوان از نژاد‌های منحصر به فرد در دنیاست که بهترین نوع برای استفاده در مسابقات استقامت و چوگان محسوب می‌شود، اما متأسفانه در زمان صدور شناسنامه آن را در رده نژاد‌های بومی موجود، قرار می‌دهند. این پرورش دهنده اسب اظهار داشت: پایه کلیه نژادهای اسب‌های دنیا، اسب کرد است و این اسب به‌دلیل خاستگاهی که دارد (چهار فصل و کوهستانی بودن منطقه) ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد.
 رئیس هیأت سوارکاری کرمانشاه گفت: اسب کرد مظهر قدرت، سرعت، زیبایی و جسارت است، یعنی چهار ویژگی را توأمان با یکدیگر دارد.
الماسی خاطرنشان کرد: پیکره تراشیده شده با سنگ شبدیز در طاق بستان نمادی از ویژگی های اسب کرد است.
 ثبت تبارنامه اسب کرد
 معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در خصوص اصالت اسب کرد به «ایران» گفت: در حال حاضر تعدادی از اسب‌های کرد در استان‌های دیگری مثل کردستان، ایلام، همدان و حتی تهران زیست می‌کنند که در تلاش هستیم تا تبارنامه تمامی این اسب‌ها در استان ثبت شود.
بهرام خانی با اشاره به برنامه استان برای تهیه تبارنامه اسب ‌نژاد کرد افزود: سعی ما بر این است تا برای حفظ این اسب اصیل اعتبارات لازم را تهیه و حتی افزایش دهیم وامیدواریم این میزان تبارنامه را برای 250 سر اسب تهیه کنیم.
وی با اشاره به اینکه در گذشته کارهایی از سوی خود مردم، بخش خصوصی و فدراسیون‌های سوارکاری برای تهیه تبارنامه اسب ‌نژاد کرد انجام شده اظهارداشت: براساس قراردادی که با مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور منعقد شده قرار شده اسب‌های‌ نژاد کرد صاحب تبارنامه شوند. در این تبارنامه هر اسبی با اجدادش معرفی می‌شود و هر اسبی که تبارنامه غنی‌تری داشته باشد قیمت بالاتری دارد.
خانی در ادامه با بیان اینکه اسب ‌نژاد کرد یکی از سرمایه‌های بزرگ استان است که هم‌اکنون جمعیت زیادی در استان کرمانشاه دارد تصریح کرد: در حال حاضر در استان کرمانشاه بالغ بر دو هزار سر اسب‌ نژاد کرد اصیل وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به 30 باشگاه، مرکز پرورش و اصلاح‌ نژاد اسب در استان کرمانشاه فعال است عنوان کرد: هم‌اکنون قیمت این اسب‌ها کمتر از 50 میلیون تومان نیست. اسب‌های کرد همواره در مسابقاتی که شرکت می‌کنند صاحب مقام می‌شوند.
وی بازگشت شجره نامه اسب ‌نژاد کرد را به دوران ساسانی و هخامنشی دانست و گفت: اسب شبدیز که روی طاق بستان حکاکی شده از اجداد اسب‌ نژاد کرد است.اسب‌ نژاد کرد در گذشته در منطقه ماهیدشت در استان کرمانشاه به‌صورت گله‌ای دیده می‌شده‌اند.

نیم نگاه

اسب کرد به دلیل زیرکی و قدرت فراوان از نژاد های منحصر به فرد در دنیاست که بهترین نوع برای استفاده در مسابقات استقامت و چوگان محسوب می شود، اما متأسفانه در زمان صدور شناسنامه آن را در رده نژاد های بومی موجود، قرار می دهند. پایه کلیه نژادهای اسب‌های دنیا، اسب کرد است و این اسب به دلیل خاستگاهی که دارد (چهار فصل و کوهستانی بودن منطقه) ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد

توضیح و اصلاح
در گزارش منتشر شده در صفحه ۱۱ در تاریخ دوشنبه ۳۰ تیر با تیتر «تصرف ۵۶۰۰ هکتار جنگل توسط یک نفر» منبع صدور رأی به نفع آقای خ «دیوان عدالت اداری» نوشته و منتشر شده است که با پوزش به «صدور رأی توسط دیوان عالی کشور» اصلاح می‌شود.



 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استان کرمانشاه سرمایه گذاری حال حاضر پرورش اسب اسب اصیل نژاد اسب اسب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۶۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد

به گزارش خبرنگار مهر، سردار علیرضا حیدرنیا ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید از یک واحد تولید فولاد و آلومینیوم در شهرک صنعتی اشتهارد در جمع خبرنگاران ضمن تبریک هفته کار و کارگر با اشاره به توضیحات مسؤولان این شرکت در خصوص روند راه اندازی و تولید محصولات گفت: مایه فخر و مباهات کشور است که ما چنین جوانان با اراده‌ای داریم که دل در گرو ایران قوی دارند.

فرمانده سپاه استان البرز با بیان اینکه این کارخانه طی سال‌های کمی که از راه اندازی آن می‌گذرد، محصولاتی را تولید می‌کند که نه تنها در داخل کشور بلکه در دنیا منحصر به فرد هستند، از تلاش‌ها و مجاهدت‌های خستگی ناپذیر فرزندان این مرز و بوم در عرصه کار و کارگری و کارفرمایی قدردانی کرد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کار و تلاش و نامگذاری شعارهای سال با محوریت اقتصاد، پاشنه آشیل کشور را اقتصاد دانست و بیان کرد: در جایی که آمریکا اتاق جنگ خود را به وزارت خزانه داری منتقل کرده و تمام جبهه استکبار ایران را هدف قرار داده‌اند، سربازان و افسران خط مقدم مبارزه با تحریم‌ها جانانه تلاش می‌کنند.

سردار حیدرنیا با بیان اینکه این ما به قله‌ها نزدیک هستیم و با توجه به انگیزه و تلاش جامعه کارگری، در آینده‌ای نه چندان دور شاهد شکوفایی بیش از پیش اقتصاد کشور خواهیم بود، اظهار کرد: سپاه یک نهاد انقلابی و دارای اقشار مختلف در تمام زمینه هاست که شاید یکی از اقشار تأثیرگذار آن، بسیج کارگری و بسیج مهندسین صنعت است.

فرمانده سپاه استان البرز عنوان کرد: این سازمان‌ها مدام در تلاش هستند و ضمن رصد مشکلات اقتصادی و موانع تولید، اقدام به عارضه یابی واحدهای تولیدی و صنعتی می‌کنند. در سال گذشته به همت سازمان‌های بسیج کارگری و بسیج مهندسین صنعت عارضه یابی بیش از ۱۴۳ شرکت و کارخانه و از این تعداد رفع موانع تولید ۲۴ شرکت انجام شد.

جهش تولید چرخه اقتصاد را به حرکت در می‌آورد

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات چه در سطح ملی و چه استانی در کمیسیون رفع موانع تولید در استانداری که سپاه هم در آن عضویت دارد، منتقل می‌شود، بیان کرد: با توجه به نامگذاری سال جاری، باید از تمام توان خود در راستای جهش تولید استفاده کنیم. مقام معظم رهبری فرمودند که اگر در تولید جهشی اتفاق بیفتد، مشکلات رفع می‌شود و چرخه اقتصاد به حرکت در می‌آید.

سردار حیدرنیا اضافه کرد: در بعد مردمی سازی جهش تولید نیز سپاه و بسیج از ظرفیت و توان ویژه ای برخوردار است و می‌توانیم گروه‌های جهادی بسیج را در حوزه‌ها و صنایع مختلف وارد کنیم. مهندسان بسیجی نیز پای کار صنعت کشور باشند تا بتوانیم در سال جاری در کل کشور و به تبع آن البرز اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.

فرمانده سپاه استان البرز با اشاره به کمبود نیروی کار در شهرک‌های صنعتی استان مطرح کرد: شاید یکی از مشکلات کارگران برای تردد به شهرک صنعتی اشتهارد، موضوع مسکن است که در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن توسط دولت، یکی از سایت‌های اصلی این طرح در شهرستان اشتهارد قرار دارد که در حال انجام مقدمات و آماده سازی است.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان نظرآباد نیز سپاه استان البرز اجرای طرح نهضت ملی مسکن را در زمینی به مساحت یک هزار هکتار آغاز کرده است و به نظر می‌رسد با توجه به ظرفیتی که مردم در آینده نزدیک از آن بهره مند می‌شوند، بسیاری از مشکلات کارگری در این حوزه برطرف خواهد شد.

کد خبر 6094486

دیگر خبرها

  • سکوت دبیر و ادامه جولان چاقوکش‌ها در کشتی
  • کسب برنز تور جهانی امارات توسط حمیده اسماعیل‌نژاد
  • کسب برنز تور جهانی امارات توسط دختر دونده ایران
  • کسب برنز تور جهانی امارات توسط دختر دونده ایران 
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری ساوجبلاغ
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف مهم در جولان اشغالی
  • حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی
  • موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد