Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@14:37:28 GMT

روایتی جالب از اهداکننده پلاسمای خون

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۴۹۱۲۹

روایتی جالب از اهداکننده پلاسمای خون

ایسنا/خراسان جنوبی علی، یکی از مبتلایان به کروناست و پس از چند هفته قرنطینه بهبود می‌یابد و با شنیدن نیاز فوری به گروه خونی‌اش برای درمان بیماران کرونایی در خراسان جنوبی، فاصله مشهد تا بیرجند را طی می‌کند.

چند ماهی است کرونا در تمام روزمرگی‌هایمان نفوذ پیدا کرده، از لغو شدن سفرهایمان در تابستان داغ تا تعطیلی مدارس و یا حتی دورهمی‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگی در روزهای پرتنش و پرالتهابی که آدمیت و آرامش را از تو می‌گیرد، کار ساده‌ای نیست، اما می‌توان کمی این روزها را ساده‌تر کرد.

عده‌ای در این روزها درس‌های انسانیت خود را مرور کرده، ماسک و دستکش رایگان به مردم می‌دهند، برای درمان بیماران کرونایی خون اهدا می‌کنند، کاری که شاید چندان سخت نباشد، اما به فکر بسیاری‌ رسیده تا آرامش را به جامعه برگردانند.

علی، یکی از مبتلایان به کروناست و پس از چند هفته قرنطینه بهبود می‌یابد. او سال‌هاست در مشهد زندگی ‌می‌کند و با شنیدن نیاز فوری به گروه خونی‌اش برای درمان بیماران کرونایی در خراسان جنوبی، سریعا فاصله مشهد تا بیرجند را طی می‌کند و خود را برای انجام کاری که آن را وظیفه می‌خواند، به بیرجند می‌رساند.

با او به صحبت می‌نشینیم، از روزهای سخت ابتلا می‌گوید، روزهایی که حتی از دیدار خانواده‌اش نیز محروم بود.

او می‌گوید: 45 ساله‌ام و متوجه نشدم از چه طریقی به کرونا مبتلا شدم، اما به علت داشتن علائمی چون سردرد و تب شدید به دکتر مراجعه کردم که پس از انجام تست متوجه شدم کرونا دارم.

علی ادامه می‌دهد: پس از اینکه ابتلایم به کرونا را متوجه شدم، به مدت 15 روز در فضایی به دور از خانواده و بدون ارتباط با هیچ فردی قرنطینه شدم.

وی با بیان اینکه با رعایت کامل دستورالعمل‌ها هیچ یک از اعضای خانواده‌ام مبتلا نشدند، تصریح کرد: پس از صحت و سلامتی که به دست آوردم، از طریق فضای مجازی متوجه شدم که در خراسان جنوبی بانویی نیاز به پلاسمای خونی B+ دارد که بلافاصله از مشهد برای اهدای پلاسما به بیرجند آمدم.

علی اظهار کرد: اگر این پلاسما بتواند جان فردی را نجات دهد، بسیار خوشحال می‌شوم که توانسته‌ام به عنوان فردی از جامعه در این بحران، اثرگذار باشم. 

وی می‌گوید: اکنون که شرایط خاصی در کشور حاکم است، باید خود به فکر همدیگر بوده و بار دیگر حس انسان‌دوستی را در خود زنده کنیم و اگر با این روش می‌شود جان انسان‌ها را نجات داد، من مایلم بارها و بارها فاصله مشهد تا بیرجند را طی کنم. 

وی بیان کرد: جان انسان‌ها در پیشگاه خداوند از اهمیت بسیاری برخوردار است و اگر می‌توانیم اندکی به حضور بیشتر انسان‌ها در این دنیا کمک کنیم، نباید دریغ کنیم، تصریح کرد: هر فرد هر 15 روز می‌تواند، پلاسما اهدا کند بنابراین من نیز برای اهدای گلاسما در هر 15 روز اقدام خواهم کرد.

خراسان جنوبی‌ها به جمع اهداکنندگان پلاسمای خون پیوستند

ابراهیم میری مقدم، مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: مجوز دریافت پلاسمای خون از بهبودیافتگان کرونا در خراسان جنوبی توسط سازمان انتقال خون ایران صادر شد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه مردم خراسان جنوبی نیز به جمع اهداکنندگان پلاسمای خون برای درمان بیماری کرونا پیوستند، افزود: اکنون دستگاه اهدای پلاسما و کیت‌های لازم در استان وجود دارد و می‌توانیم از بهبودیافتگان، پلاسما دریافت کنیم.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: اکنون اهدای پلاسما با استفاده از دستگاه خاص آن انجام می‌گیرد و این دستگاه در ۲۳ استان وجود دارد.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره به ویژگی‌های این دستگاه، افزود: این دستگاه می‌تواند ۵۰۰ تا ۶۰۰ سی سی پلاسما را اخذ کند و سه برابر توانایی اخذ پلاسما از یک واحد خون را دارد.

میری مقدم با بیان اینکه پلاسمای یک نفر نیز دیروز با این دستگاه اخذ شد، افزود: با این روش گلبول‌های قرمز گرفته نمی‌شود؛ بنابراین افراد نباید ترس از کم‌خونی داشته باشند.

وی با بیان اینکه افراد می‌توانند در طی یک سال ۴۸ بار اهدای پلاسما داشته باشند، تصریح کرد: افراد زیر ۶۰ سال و افرادی که شریط اهدای خون را داشته باشند می‌توانند پلاسما اهدا کنند.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی اظهارکرد: بانوانی که سابقه زایمان داشته باشند ممکن است که پلاسمای آن‌ها برای استفاده بیماران مبتلا به کرونا عوارض داشته باشد، اما پلاسمای این بانوان برای تولید دارو می‌تواند مناسب باشد.

میری مقدم با بیان اینکه بهترین زمان مراجعه تا ۲۸ روز پس از بهبودی است، از بهبودیافتگان تقاضا کرد برای اهدای پلاسمای خود به مراکز اهدای خون مراجعه کنند.

وی با اشاره به فعالیت کانتینر اهدای خون در میدان ابوذر بیرجند از ساعت ۸ صبح لغایت ۱۳ هر روز، یادآور شد: پایگاه میدان جانبازان بیرجند نیز هر روز هفته صبح‌ها و در روزهای یکشنبه و چهارشنبه بعدازظهرها نیز فعال است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اهدای پلاسما انتقال خون کروناویروس مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی خراسان جنوبی اهدای پلاسما داشته باشند پلاسمای خون برای درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۹۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گزارشی از میزان خسارت وارده شده به تاسیسات و زیرساخت‌های این استان را ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، محمدعلی آخوندی، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ با اشاره به ارزیابی‌های صورت گرفته درخصوص میزان خسارت‌های سیل اخیر در استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی بارندگی‌های اخیر که اکثر نقاط استان را تحت تاثیر قرار داد، ضمن برنامه‌ریزی برای پیگیری و آمادگی دستگاه‌های ذیربط، به مردم و کشاورزان و دامداران نیز اطلاع‌رسانی گسترده صورت گرفت.

وی افزود: باوجود بارندگی‌های بسیار شدید در زمان کم (در بعضی نقاط مثل زیرکوه ۶۴ میلی‌متر و خوسف ۵۹ میلی‌متر)، اما خوشبختانه خسارت جانی در پی نداشته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: به واسطه سیلاب‌های شدید و بارندگی هم‌زمان با آن، خسارت زیادی به بخش‌های مختلف وارد شد که بیشترین این خسارت ها مربوط به زمین‌های کشاورزی، قنوات، جاده بین مزارع، عمران شهری، دیواره‌های حفاظتی و جاده‌های اصلی و فرعی و روستایی در سطح استان است.

وی طی گزارشی از میزان خسارت‌های واره به تأسیسات استان و با بیان اینکه این ارزیابی‌ها تا دهم اردیبهشت جمع‌بندی شده است و البته همچنان ادامه دارد، گفت: سیلاب و بارندگی‌های اخیر بر اساس بررسی‌های اولیه به بخشی از زیرساخت‌ های استان به ویژه کشاورزی و راه‌ها خسارت زد که مجموع ارزش آن ۱۹ هزار و ۵۵۳ میلیارد ریال برآورد شد.

آخوندی به بیان جزئیات خسارات ناشی از سیل اخیر پرداخت و ادامه داد: سیلاب به ۲۹ کیلومتر کانال انتقال آب در حوزه جهاد کشاورزی به مبلغ ۱۸۵ میلیارد ریال، ۱۲۵ استخر ذخیره آب بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال، ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار باغات و مزارع به مبلغ ۴۵۸ میلیارد ریال، ۱۲۶ کیلومتر جاده‌های بین مزارع به مبلغ ۴۸۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

وی با اشاره به اینکه سیل به ۱۰۱ رشته قنات به طول ۳۴ کیلومتر به مبلغ ۹۴۰ میلیارد ریال خسارت زد، عنوان کرد: ۸۴۹ رأس دام سبک (۹۵ میلیارد ریال) نیز در اثر جاری شدن سیل تلف شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان‌جنوبی با اشاره به خسارت سیل اخیر به پنج واحد مرغداری و تأسیسات آبیاری و دامی روستایی به مبلغ ۱۴۰ میلیارد ریال گفت: بارندگی اخیر و جاری شدن سیل ۱۳۰ میلیارد ریال به تأسیسات برق استان خسارت زد.

وی خسارت وارده به ۱۰ بند خاکی و آبخیزداری را بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال و به پنج مورد سیل‌بند روستایی را بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: در جریان این حوادث پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر از راه های اصلی، فرعی و روستایی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت دیده است.

آخوندی با بیان اینکه میزان خسارات به هزار و ۶۳۵ ابنیه فنی نظیر پل و آبنما بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است، ادامه داد: این سیل به چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر ایل راه عشایری بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال و شش طرح هادی روستایی بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال و ۴۸ واحد مسکونی حدود ۱۰۰ میلیارد ریال خسارت زد.

وی بیان کرد: خسارت وارده به ۳۰ کیلومتر خطوط انتقال آب به مبلغ ۵۹۰ میلیارد ریال و چهار حلقه چاه آب بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: براساس برآوردها سیلاب‌های شدید و بارندگی هم‌زمان با آن، به دیواره‌های حفاظتی و لایروبی فوری رودخانه‌ ها یک‌هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال و سیل‌بند حفاظتی فرودگاه بیرجند ۱۰۰ میلیارد ریال و عمران شهری(معابر، آسفالت، کانال‌ ها، پل‌ها و فضای سبز) یک‌هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

کد خبر 749381

دیگر خبرها

  • پردیس های فرهنگیان خراسان جنوبی تبدیل به دانشگاه می شود
  • خراسان جنوبی زیر رگبار رعد و برق
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی
  • تجلیل از ٣٨ خیر مدرسه ساز در خراسان جنوبی
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • رونق رشته مینی‌گلف در خراسان جنوبی
  • ادامه ناپایداری‌های جوی تا فردا در خراسان جنوبی
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی