Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@22:42:23 GMT

پای درددل ساکنان قدیمی قلعه جی 

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۴۹۹۷۰

پای درددل ساکنان قدیمی قلعه جی 

همشهری آنلاین_ بهاره خسروی:  صدای‌ تردد هواپیماها جایگزین نغمه خوش پرندگان سرخوش در محله شد و ترافیک، آلودگی صوتی، مشکلات شهری و معضلات اجتماعی به دلیل کمبود سرانه‌های فرهنگی و اجتماعی به مرور ساکن دائمی ‌محله جی شدند. در ‌این گزارش همراه «فریبا تاجیک» مدیر محله و «مرتضی عبدالحسینی» شورایار محله جی راهی یکی از نخستین محله‌های تکه دهم پایتخت شدیم و از نزدیک پای درد دل اهالی نشستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
دریک نیم روز گرم تابستان راهی محله جی و بوستان شقایق، تنها بوستان ‌این محله، می‌شویم. بوستان چندان بزرگ نیست و با یک نگاه کلی به راحتی همه فضای آن قابل مشاهده است. جمعیت چندانی داخل بوستان نیستند، تعدادی پیرمرد و چند جوان به‌صورت پراکنده روی نیمکت‌ها نشسته‌اند، اما گویا کسی تمایل به صحبت ندارد. به دلیل مجاورت ‌این بوستان با دادسرای خیابان شهید جرجانی به گفته اهالی، این بوستان فضای مناسبی برای استفاده اهالی ندارد. داخل بوستان اغلب یا مجرمان نشسته‌اند یا مراجعه‌کنندگان به دادسرا حضور دارند. 


مدیر محله با تأیید صحبت‌های اهالی می‌گوید: «شقایق تنها بوستان محله است و در مواقع اجرای برنامه برای بانوان به‌ویژه ورزش صبحگاهی دچار مشکل هستیم. چون چندان امنیت ندارند.» به گشت‌وگذارمان در دل محله جی و کوچه و پسکوچه‌هایش ادامه می‌دهیم. یکی از اهالی که به شرط فاش نشدن نامش راضی به گفت‌وگو می‌شود، از فضای ناامن محله گلایه می‌کند: «در ‌این محله شب و روز نداریم. حضور اراذل و اوباش، خرده‌فروش‌های مواد و معتادان امان ما را بریده است. خانه ما طبقه اول است. اغلب معتادان اشتباهی شب و نصف شب برای دریافت موادمخدر به شیشه پنجره‌مان می‌کوبند. چند وقت پیش گوشی‌ام را پشت پنجره اتاقم گذاشته بودم که یکی از همین معتادان رهگذر توری پنجره را شکافت و گوشی‌ام را به سرقت برد.»این همسایه ما که دل پردردی از اوضاع ناامن محله زندگی‌اش دارد، ادامه می‌دهد: «معتادان وقت و بی‌وقت در مقابل خانه‌مان تجمع می‌کنند و در برابر اعتراض ما رفتارهای زشت بروز می‌دهند یا از الفاظ رکیک استفاده می‌کنند. دست ما به جایی‌بند نیست و اعتراض‌های ما بی‌نتیجه مانده است.»

جولان موش‌ها در نهرها 

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در محله جی بلای جان کاسبان به‌ویژه فروشندگان مواد خوراکی و غذایی شده است، جولان موش‌ها در نهرها و گوشه و کنار محله است. یکی از کاسبان خیابان پشت پارک شقایق ‌این را می‌گوید و ادامه می‌دهد: «وجود این جانوران باعث به خطر افتادن سلامتی اهالی می‌شود. بد نیست برای امحای موش‌ها اقدام جدی از سوی مسئولان شهری انجام شود.»

داوود بیگی نژاد/ از اهالی محله جی بیکاری و ترافیک 

بخشی از محله جی مجاور بزرگراه یادگار امام(ره) است. اجرا نشدن کامل‌ طرح بزرگراه یادگار و وجود املاک معارض باعث‌ ایجاد معضل ترافیک در محله جی شده است. «یوسف رودباریان» از کاسبان و اهالی قدیمی ‌محله جی با بیان‌ این مطلب می‌گوید: «به دلیل اجرای نیمه‌کاره طرح بزرگراه یادگار امام(ره) در تقاطع یادگار به‌ویژه سی‌متری جی ترافیک زیادی داریم. بخش بزرگی از ‌این ترافیک هم به خیابان مجاور سرایت می‌کند و اغلب در محله شاهد ترافیک سنگین و تصادف‌های زیادی به‌ویژه در سی‌متری جی هستیم.»به گفته رودباریان بیکاری از دیگر مشکلات جوانان محله است؛ مشکلی که آسیب‌های اجتماعی مانند بزهکاری را همراه دارد. او در ادامه اضافه می‌کند: «محله ما بافت جمعیتی جوانی دارد که بیشتر آنها بیکارند. اگر هم‌کاری باشد دستمزد آن پایین است و کفاف خرج روزمره را نمی‌دهد.»

مرتضی عبدالحسینی/ از اعضای شورایاری محله جی تغییر کاربری مشاغل مزاحم 

خیابان شهید سبحانی در محله جی از خیابان‌های اصلی اتصال جنوب به شمال به منطقه است. این خیابان پر تردد است و بعضی از مشاغل در آن نیاز به ساماندهی دارد. «داود بیگی‌نژاد» از اهالی قدیمی ‌و از کاسبان خیابان با اشاره به ‌این موضوع می‌گوید: «بخشی از مغازه‌های خیابان شهید سبحانی (16 متری امیری) را تعمیرگاه‌های خودرو تشکیل می‌دهند و در واقع به دلیل سر و صدای زیاد جزء مشاغل مزاحم محسوب می‌شوند. ساماندهی ‌این مشاغل و جابه‌جایی آنها به بخش دیگری از منطقه از مهم‌ترین خواسته‌های اهالی است.» بازپیرایی درختان قدیمی ‌خیابان شهید سبحانی از دیگر نیازهای شهری محله جی است که بیگی‌نژاد به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: «با توجه به قدمت محله جی، بسیاری از درختان خیابان شهید سبحانی بیمارند و نیازمند رسیدگی برای افزایش سبزینگی و زیبایی محله هستند.»

فقر سرانه فرهنگی 

محله‌های ناحیه یک اغلب در بقایای بوستان‌ها و زمین‌های کشاورزی تهران قدیم شکل گرفته‌اند. به همین دلیل تعداد بوستان‌ها در ناحیه به نسبت بیشتر از سایر نواحی منطقه است. اما محله جی از ‌این نعمت محروم است. «مرتضی عبدالحسینی» از اعضای شورایاری محله جی با بیان این مطلب می‌گوید: «محله ما فقط یک بوستان دارد. در صورتی که محله‌های همجوار مانند هفت‌چنار دارای بوستان‌های بیشتری‌ هستند. همین یک بوستان هم برای اهالی ‌قابل استفاده نیست.» فقر سرانه فرهنگی و ورزشی در محله جی از دیگر مواردی است که عبدالحسینی به آن اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: «بیشتر باشگاه‌های محله خصوصی‌اند. تنها مجموعه ورزشی جانبازان متعلق به شهرداری است که میان محله ما و محله سلیمانی مشترک است. تنها فضای فرهنگی محله سرای محله است که با توجه به حجم جمعیت و نیروی جوان پاسخگوی نیاز اهالی نیست. همین نبود امکات فرهنگی و تفریحی زمینه‌ساز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در محله می‌شود. امیدوارم مسئولان در برنامه‌های جدید خود برای تأمین سرانه‌های مورد نیاز اهالی جی راه‌حل مناسبی پیدا کنند.»

ارائه خدمات فرهنگی و ورزشی

تنها مرکز فرهنگی محله جی که اهالی می‌توانند برای سپری کردن اوقات فراغت خود و انجام فعالیت‌های فرهنگی از آن بهره‌مند شوند، سرای محله جی است. مدیر محله جی با بیان ‌این مطلب می‌گوید: «در محله جی فضای فرهنگی زیادی نداریم. اما سعی کرده‌ایم از امکانات سرای محله برای خدمت‌رسانی به شهروندان استفاده کنیم. امکانات ما محدود است، اما تا قبل از کرونا برنامه‌های آموزشی و فرهنگی سرای محله به‌صورت مستمر با مشارکت اهالی اجرا می‌شد. در سرای محله کتابخانه‌ای داریم که علاقه‌مندان به مطالعه می‌توانند از امکانات آن استفاده کنند. باشگاه ورزشی سرای محله هم به بانوان خدمات ورزشی ارائه می‌دهد.» به گفته «فریبا تاجیک» سعی مجموعه شورایاری و مدیریت محله رفع نیاز فرهنگی و اجتماعی اهالی است: «هرچند بضاعت اندکی داریم، اما اهالی می‌توانند از خدمات سرای محله بهره‌مند شوند.»

اشکان صومی / شهردار ناحیه یک زمین مناسب نداریم

بعد از شنیدن گلایه اهالی از مشکلات محله جی با «اشکان صومی» شهردار ناحیه یک درباره بخشی از این مشکلات که مربوط به حوزه شهرداری است، گفت‌وگو کردیم. شهردار ناحیه درباره مشکل کمبود سرانه فضای سبز و سرانه‌های فرهنگی توضیح می‌دهد: «ناحیه یک به نسبت سایر نواحی منطقه سرانه فضای سبز خوبی دارد، اما در محله جی زمین مناسب برای توسعه سرانه فضای سبز نداریم.» به گفته صومی در زمینه مبارزه با جانوران موذی شهروندان هم باید همکاری داشته باشند. بسیاری از کاسبان به‌ویژه میوه‌فروشی‌ها با انداختن ضایعات خود داخل نهرها باعث ماندگاری و زاد و ولد موش‌ها می‌شوند، اما عملیات مبارزه با جانوران موذی همچنان و صورت مستمر در حال انجام است. 
شهردار ناحیه وجود تعمیرگاه‌ها در خیابان شهید سبحانی را برای دسترسی شهروندان به مراکز خدماتی مورد نیاز می‌داند. همچنین توضیح می‌دهد: «علمیات آبیاری، هرس و طوقه‌چینی درختان خیابان شهید سبحانی به‌صورت مستمر در حال انجام است.»
 

کد خبر 533961 برچسب‌ها محله همشهری محله شورا یاری اعتیاد - معتاد بوستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری محله شورا یاری اعتیاد معتاد بوستان شهردار ناحیه محله جی محله جی سرای محله ناحیه یک موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران درباره مبارزه با آفت سفیدبالک توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش ایسنا،‌ علی محمد مختاری اظهار کرد: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند.

وی افزود:  آفات و بیماریها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماریهای موجود ، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) نموده که مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.

وی با تاکید بر اینکه سال های اخیر به دلیل افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار میگیرند.

مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماریهای شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.

بنا براعلام سایت شهر، وی درخصوص روش‌های مبارزه با سفید بالک‌ها هم تصریح کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از طریق پایش مستمر با نصب کارت و نوارهای زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش‌ها و تنه جوش ها و سرشاخه های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسکان اضطراری تعدادی از ساکنان خیابان طالقانی سنندج در پی بارندگی
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها (+ عکس) / دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها؛ دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران/ عکس
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار