Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دستگاه‌های اصلی تدوین چهار سند مسجد، وقف، مهدویت و امور فرهنگی امنیت عمومی در جلسه ششم ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی کشور مشخص شد. تاریخ انتشار: 12:17 - 05 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۰۸۹۷

خبرگزاری میزان - جلسه ششم ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی کشور به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح مصوبات این جلسه با بیان اینکه اسناد ملی چهار حوزه فرهنگ در دستور اول جلسه تعیین تکلِیف شد، اظهار داشت: در کشور بیش از ۷۰ هزار مسجد داریم که ظرفیت بزرگی برای ابعاد معنوی و اجتماعی کشور است که نیازمند توجه و سیاستگذاری است. از این رو در این امور مساجد مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و سازمان تبلیغات اسلامی متولی تدوین سند ملی «گسترش و تقویت نهاد مسجد و سامان بخشی و راهبری آن» با همکاری ۱۱ دستگاه دیگر که در حوزه مسجد مسئولیت دارند، شد.

وی با بیان اینکه سند ملی وقف و امور خیریه نیز در نقشه مهندسی فرهنگی کشور پیش بینی شده است، گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هم به لحاظ ساماندهی و سیاستگذاری دارایی‌های وقف کشور و هم به لحاظ تنوع بخشی در حوزه وقف مانند وقف علمی یا وقف هنری و انواع وقف‌هایی که امروز در سطح ملی و ایرانیان خارج از کشور علاقه‌مند به مشارکت در آن هستند، مسئول تدوین این سند شد.

عاملی در ادامه با اشاره به سند ملی امور فرهنگی و امنیت عمومی و اجتماعی که دستور دیگر جلسه بود، تصریح کرد: وزارت کشور و شورای اجتماعی این وزارتخانه مسوول اصلی تدوین این سند شدند.

وی اضافه کرد: بحث احساس امنیت و تقویت حوزه‌های اعتماد عمومی موضوع خیلی مهمی است که در میان شاخص‌های عمومی مهمترین شاخص احساس امنیت است و عواملی که به هر دلیلی مخدوش کننده این حوزه است، باید بر طرف شود.

بیشتر بخوانید: هشدارهایی که درباره سونامی سالمندی در ایران جدی گرفته نمی‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار را دیگر سندی ذکر کرد که مورد بررسی در جلسه قرار گرفت.

وی گفت: مسوول اصلی تدوین این سند مرکز مدیریت حوزه علمیه شد و مجموعه‌های متعددی مانند صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه فرهنگ انتظار موثر هستند که علاوه بر دستگاه محور (مرکز مدیریت حوزه علمیه) در تدوین این سند مشارکت خواهند داشت.

تدوین چارچوب اسناد استانی برش نقشه مهندسی فرهنگی

عاملی دستور دوم جلسه ستاد را تدوین چارچوب و آیین نامه تدوین اسناد استانی برش نقشه مهندسی فرهنگی بیان کرد و گفت: در میان اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سند مهندسی فرهنگی پیش بینی شده است که تا سطح استان‌ها برای جلوگیری از کار‌های موازی، برای آن برنامه ریزی یکپارچه و ماموریت گرایی شود.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران اضافه کرد: چارچوب این سند در جلسه مورد بررسی قرار گرفت که تصویب نهایی آن به جلسه آینده ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی کشور موکول شد.

بررسی پیامد‌های فرهنگی شرایط کرونا

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین از بررسی پیامد‌های فرهنگی شرایط کرونا پیش از دستور اصلی جلسه ستاد خبر داد و گفت: اینکه دستگاه‌های فرهنگی مانند حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها چه مشارکت و نقش آفرینی برای تقویت فرهنگی عمومی در شرایط کرونا و پسا کرونا می‌توانند داشته باشند از اهم محور‌های این موضوع بود.

وی افزود: همچنین از ایثارگری طلاب حوزه‌های علمیه که در کنار مدافعان سلامت در رسیدگی به بیماران در بیمارستان‌ها و امور خانواده‌های درگیر با بیماری کرونا و دفن درگذشتگان در اثر این بیماری مانند طلاب رزمی - تبلیغی در دفاع مقدس در عملیات‌ها مشارکت داشتند، در این جلسه تقدیر و تشکر به عمل آمد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا شورای عالی انقلاب فرهنگی کرونا دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مهندسی فرهنگی کشور تدوین این سند اصلی تدوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۱۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است که با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت که افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا