Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- تکمیل نشدن کابینه دولت محمداشرف غنی با گذشت ۱۰ ماه از انتخابات ریاست جمهوری این کشور، نگرانی مردم افغانستان را در پی داشته و ناظران آن را از دلایل ضعف دولت مرکزی در برابر طالبان می‌دانند. تاریخ انتشار: 12:21 - 05 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۰۷۸۳

خبرگزاری میزان - عدم پذیرش اسامی اعلامی پنج نفر از نامزدهای تصدی برخی وزارتخانه ها توسط عبدالله عبدالله از سوی محمداشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان، حاکی از ادامه اختلافات دو طرف برسر تقسیم قدرت بوده و این وضعیت نگرانی مردم این کشور را برانگیخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمداشرف‌ غنی و عبدالله عبدالله با امضای توافقنامه سیاسی در ۲۸ اردیبهشت ماه ۹۹، اختلافات ناشی از انتخابات ششم مهرماه سال ۱۳۹۸ را از میان برداشتند، اما به نظر می‌رسد در پشت پرده این اختلافات همچنان ادامه دارد.

پیش از این کاخ ریاست جمهوری افغانستان تیم عبدالله را مسئول تکمیل نشدن کابینه دولت معرفی کرده و گفته بود که منتظر فهرست وزیران پیشنهادی وی می باشد تا اعضای کابینه را به مجلس نمایندگان معرفی کند، اما هفته گذشته رسانه‌های افغانستان از ارسال فهرست تیم عبدالله به کاخ ریاست جمهوری خبر دادند.

آریانانیوز افغانستان روز چهارشنبه گذشته در خبری اعلام کرد، محمداشرف غنی با پنج نامزد معرفی شده توسط تیم عبدالله مخالفت کرده و آنها را واجدشرایط وزارت ندانسته است.

این رسانه افغان نوشته است که «انوارالحق احدی» نامزد وزارت کشاورزی، «مصطفی مستور» برای وزارت دولت در امور صلح، «نور رحمان اخلاقی» نامزد وزارت امور مهاجران، «فضل‌احمد معنوی» نامزد وزارت دادگستری و «محب‌الله صمیم» نامزد وزارت اقوام و قبایل؛ چهره‌هایی‌ هستند که رییس جمهوری در فهرست پیشنهادی کاخ سپیدار، بر نام‌ آنها خط قرمز کشیده ‌است.

«صدیق صدیقی» سخنگوی رییس جمهوری افغانستان در این رابطه به خبرنگاران گفت که هدف اساسی حکومت افغانستان این است که افرادی به عنوان نامزد وزارت به مجلس معرفی شوند که وزن سیاسی داشته و آیینه ثبات حاکمیت و دولت باشند و مردم به آنها اعتماد کنند.

انورالحق احدی و مصطفی مستور که اکنون بر نام آنها برای کرسی‌های وزارت خط قرمز کشیده شده است، سابقه طولانی کار در دولت پساطالبان در افغانستان را دارند اما اینکه رییس جمهوری افغانستان چرا آنها را واجد شرایط وزارت نمی‌داند، روشن نیست.

کاخ سپیدار ( محل کار عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی این کشور) در واکنش به این موضع اشرف غنی در برابر نامزد وزیران تیم عبدالله گفته است که توافقنامه سیاسی و قانون اساسی، صلاحیت و معیار نامزد وزیران را روشن ساخته است.

«فریدون خوزون» سخنگوی رییس شورای عالی مصالحه‌ ملی این کشور گفته است، متاسفانه سخنگوی ریاست‌جمهوری از توافقات انجام شده و مفاد قانون اساسی اظهار بی‌خبری می کند.

قانون اساسی افغانستان معیار انتخاب وزرا در این کشور را به چند ویژگی اشخاص مرتبط ساخته است که از جمله داشتن آموزش عالی، تابعیت افغانستان، تجربه کاری، شهرت نیک، سن بالای ۳۵ سال و متهم نبودن در دادگاه‌های این کشور به ارتکاب جرم است.

کارشناسان و سیاست‌مداران افغانستان اما رد شدن نام این افراد از طرف ریاست جمهوری را بهانه‌جویی دانسته و از اشرف‌غنی انتقاد می کنند که خود نیز بر توصیه‌های قانون اساسی در باره نامزد وزیران توجه نکرده است.

«سید اسحاق گیلانی» رییس حزب «نهضت همبستگی افغانستان» می گوید که رییس جمهور غنی شخصی را برای وزارت آموزش و پرورش معرفی کرده که خودش معترف است سواد فارسی ندارد.

گیلانی این عملکرد اشرف‌غنی را جفا در حق مردم این کشور دانسته و باور دارد که این گونه رفتار در جهت ایجاد تنش است.

«روح‌الله سخی‌زاده» یکی از حقوق‌دانان افغان هم به طلوع نیوز می‌گوید که ادامه اختلاف‌ها بین رهبران دولت می‌تواند به دستاوردهای دو دهه گذشته در این کشور آسیب بزند و اگر کابینه بزودی برای رای اعتماد به مجلس معرفی نشود، سردرگمی موجود ضربه بزرگی به دولت و مردم افغانستان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: چشم انداز دستیابی به صلح در افغانستان خلیلزاد: خروج از بن‌بست به اقدامات جناح‌ها در افغانستان بستگی دارد عبدالله: حاضرم با طالبان در آینده "افغانستان" در یک دولت کار کنم عبدالله عبدالله: نتیجه انتخابات غیرقانونی است «محمد اشرف غنی»، رئیس جمهور افغانستان شد عبدالله عبدالله همزمان با اشرف غنی مراسم تحلیف برگزار می‌کند عبدالله: توافق "آمریکا-طالبان" زمینه خروج نیروهای خارجی را فراهم می‌کند

مارشال «عبدالرشید دوستم» معاون سابق ریاست جمهوری و رهبر حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان نیز به تازگی در گفت و گو با خبرنگار تلویزیون «یک» این کشور از عدم وحدت و یکپارچگی در جناح دولت سخن گفت و سیاست‌مداران را عامل اصلی ضعف در برابر طالبان دانست.

وی می گوید: طالبان قوی نیستند، ما که در مقابل طالبان قرار داریم دچار ضعف مدیریتی و وحدت و یکپارچگی هستیم، اگر این چالش‌ها رفع نشود امارت طالبان در برابر جمهوریت پیروز خواهد شد.

پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ششم مهرماه سال ۱۳۹۸ و ادعای تقلب در انتخابات؛ اکنون ۱۰ ماه از آن تاریخ می‌گذرد اما دولت جدید تاکنون موفق به تکمیل کابینه خود نشده و ادامه این روند موجبات نگرانی جدی مردم این کشور را فراهم کرده است.

/انتهای پیام/

ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عبدالله عبدالله اشرف غنی کابینه جمهوری افغانستان عبدالله عبدالله ریاست جمهوری قانون اساسی تیم عبدالله نامزد وزارت اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۱۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند ساعت تا تکمیل پازل 24 تیمی جام جهانی

به گزارش ورزش سه، تکلیف بیست‌وسه تیم صعود کرده به جام جهانی 2024 مشخص شده است و تنها جای خالی گلدان تیم‌ها فردا پس از جدال تاریخی افغانستان و قرقیزستان پُر می‌شود. جام جهانی ازبکستان از 14 سپتامبر ( ۲۴ شهریور ) آغاز خواهد شد و تا 6 اکتبر ( ۱۵ مهر ) ادامه دارد. قرعه کشی بزرگ‌ترین آوردگاه فوتسال جهان 26 می ( ۶ خرداد ) در شهر سمرقند ازبکستان برگزار می‌شود و تیم‌ها با حریفان گروهی خود آشنا می‌شوند.

تاکنون، بیست‌وسه تیم به جام جهانی ازبکستان راه یافته اند که تیم ملی فوتسال ایران یکی از آن‌ها به شمار می‌رود و چندی پیش با برتری برابر قرقیزستان صعودش مسجل شد.

تیم‌های آنگولا، آرژانتین، برزیل، کاستاریکا، کرواسی، کوبا، فرانسه، گواتمالا، ایران، قزاقستان، لیبی، مراکش، هلند، نیوزیلند، پاناما، پاراگوئه، پرتغال، اسپانیا، تاجیکستان، تایلند، اوکراین، ازبکستان، ونزوئلا، در جام جهانی ازبکستان حضور خواهند داشت و از بین تیم های افغانستان و قرقیزستان، یک تیم دیگر به جمع بزرگان فوتسال دنیا اضافه می‌شود.

فرمت مسابقات به اینگونه است که 24 تیم حاضر به شش گروه چهار تیمی تقسیم می‌شوند و 2 تیم برتر هر گروه به همراه 4 تیم شایسته سوم گروه‌ها به مرحله حذفی راه پیدا می‌کنند.

تیم ملی فوتسال افغانستان در صورت پیروزی برابر قرقیزستان، برای نخستین بار جواز حضور در جام جهانی فوتسال را بدست می‌آورد و در کنار تیم ملی نیوزیلند، اولین‌های جام جهانی لقب می‌گیرد.

تیم ملی فوتسال برزیل با پنج قهرمانی در سال‌های ( 1989 ، 1992 ، 1996 ، 2008 و 2012 ) پرافتخارترین تیم جام جهانی به شمار می‌رود.

تیم ملی فوتسال پرتغال، مدافع عنوان قهرمانی جام جهانی محسوب می‌شود و در دور گذشته برای اولین بار این عنوان بزرگ را تصاحب کرد.

گفتنی است نبرد افغانستان و قرقیزستان صبح روز یکشنبه از ساعت 8:30 دقیقه در بانکوک آغاز می‌شود.

دیگر خبرها

  • چند ساعت تا تکمیل پازل 24 تیمی جام جهانی
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • داعش در افغانستان از بین رفته است
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح