Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@11:00:49 GMT

آیا دیسک کمر درمان می شود؟

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۵۳۲۳۲

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر محسن مردانی کمر را ستون بدن انسان دانست و اظهار کرد: کمردرد باعث ایجاد اختلال جدی در زندگی افراد می شود و لذا ۸۰ درصد مردم در طول عمرشان حداقل یک بار کمردرد را تجربه کرده اند و لذا توجه به آن ضرورت دارد.

وی با اشاره به علل ایجاد درد در کمر، تصریح کرد: درد در ناحیه کمر به واسطه عوامل و دلایل متعددی ایجاد می شود، اما مهمترین و شایع ترین کمردردها منشا عضلانی و فاسیایی دارند، یعنی عضلات ناحیه کمر(پارا اسپاینال) دچار اسپاسم شده و این اسپاسم در همان ناحیه درد موضعی ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص ارتوپدی، با بیان اینکه معمولا گرفتگی و درد کمر با بلند کردن اجسام سنگین بروز پیدا می کند، گفت: منشا این نوع کمردردها عضلات اطراف ستون فقرات است و معمولا بیرون زدگی دیسک محسوب نمی شود. در واقع دردهای ناشی از گرفتگی عضلات کمر ناگهانی شروع می شود و با فشار دادن عضلات اطراف ستون فقرات، در یک نقطه درد خیلی شدید ایجاد می شود.

مردانی، تزریق کورتون، مصرف مسکن، فیزیوتراپی و استراحت دو تا سه هفته ای را روش های درمان کمردرد دانست و اضافه کرد: یکی از مهمترین بیماری های اطراف ناحیه کمر که منجر به درد کمر می شود، بیرون زدگی دیسک بین مهره ای کمری است.

وی با بیان اینکه ستون فقرات انسان در ناحیه کمر از پنج مهره تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: بین این مهره ها یک ماده لغزنده به نام دیسک وجود دارد و به کمر اجازه انعطاف و خم و راست شدن می دهد لذا در سنین میانسالی قوام دیسک دچار بیرون زدگی شده و به داخل کانال نخاعی فشار وارد می کند. این بیرون زدگی بر روی ریشه های عصبی فشار وارد و ایجاد درد می کند.

این متخصص ارتوپدی، مهمترین علامت بیرون زدگی دیسک را دردهای تیرکشنده(رادیکولار) دانست و بیان کرد: تغذیه و وزن نقش مهمی در بیرون زدگی دیسک دارد، یعنی اگر فرد به واسطه تغذیه نامناسب دچار اضافه وزن شود، هم تاثیر مستقیم بر گرفتگی های عضلانی و هم بر بیرون زدگی دیسک می گذارد. توصیه می شود افراد برای دچار نشدن به دردهای کمری، تغذیه مناسب داشته باشند.

مردانی، با بیان اینکه محل خواب نباید بیش از حد سفت و بیش از حد فنری باشد، یادآور شد: نحوه خوابیدن بستگی به وضعیت بیمار دارد و بهتر است در حالتی که کمترین درد از ناحیه کمر احساس می شود، بخوابد. افرادی که دچار بیرون زدگی دیسک هستند، به استراحت مطلق نیاز ندارند و استراحت نسبی کفایت می کند. استراحت طولانی مدت نه تنها کمکی به بهبود دیسک نمی کند، بلکه با تحلیل عضلات اطراف ستون فقرات موجب تشدید درد می شود.

وی فیزیوتراپی را یکی از درمان های موثر در بهبود دیسک دانست و عنوان کرد: فیزیوتراپی به تقویت عضلات اطراف ستون فقرات کمک می کند و این تقویت عضلانی موجب بهبود درد می شود. افراد دارای مشکل بیرون زدگی دیسک باید سبک زندگی خودشان را اصلاح کنند و بعد از هر نیم ساعت نشستن، به کمرشان استراحت دهند و تحرک داشته باشند.

این متخصص ارتوپدی، روش های درمان بیرون زدگی دیسک را معمولا غیر جراحی دانست و اضافه کرد: درمان بیماران را با استراحت و فیزیوتراپی شروع می کنیم و زمانی که علائم کمردرد از بین رفت، مشکل برطرف می شود.

مردانی، با بیان اینکه مسائل روانی و عصبی ارتباط معناداری با دردهای ناحیه کمر دارد، خاطرنشان کرد: در اطراف کمر پایانه های حسی وجود دارد و اگر یک فرد از نظر عصبی تحت فشار باشد، دردهای اطراف کمر را بیشتر احساس می کند. در چنین مواردی داروهای آرام بخش و فیزیوتراپی و استخر بسیار مفید است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دیسک کمر ارتوپد زدگی دیسک ناحیه کمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۳۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولمرت: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد

ایهود اولمرت نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در یادداشتی در روزنامه عبری زبان هاآرتص نوشت که این رژیم از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد.

به گزارش مشرق، ایهود اولمرت در این یادداشت، نوشته است: اکثریت قریب به اتفاق اسرائیلی‌ها معتقدند تنها انگیزه برای گسترش جنگ و حمله به رفح، حفظ آینده سیاسی بنیامین نتانیاهو است؛ زیرا این حمله به‌ هیچ عنوان به سود (رژیم) اسرائیل نیست.

وی مدعی شد: هیچ کس در اسرائیل نیست که مشتاق شنیدن خبر کشته شدن یحیی السنوار رئیس حماس در نوار غزه یا محمد الضیف فرمانده گردان‌های القسام نباشد اما روند جنگ و اولویت‌های آن نباید تابع اهداف شخصی نتانیاهو باشد.

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی اضافه کرد: خود نتانیاهو و همچنین افسران ارشد ارتش می‌دانند که تصرف رفح هیچ اهمیتی در ارتباط با منافع استراتژیک اسرائیل ندارد.

اولمرت همچنین گفت: نابود کردن گردان‌های حماس در رفح به دور از شرایط کنونی یک هدف مهم است، زیرا چنین هدفی مستلزم ماه‌ها نبرد طولانی است که منجر به کشته شدن هزاران فلسطینی خواهد شد؛ امری که اعتبار باقی مانده (رژیم) اسرائیل در سطح بین‌المللی را نابود خواهد کرد.

وی افزود: تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند و به صدور حکم دستگیری رهبران و افسران اسرائیلی منجر خواهد شد.

این مقام سابق رژیم صهیونیستی همچنین، تاکید کرد: نتانیاهو در داخل حبابی جدا از واقعیت زندگی می‌کند زیرا به خود و دیگران در درون آن حباب می‌گوید که برای ادامه حیات (رژیم) اسرائیل می‌جنگد و ماموریت تاریخی او مقابله با جهان برای دفاع از اسرائیل در برابر همه است که می‌خواهند آن را نابود کنند.

اولمرت گفت: نتانیاهو از مدت‌ها قبل فکر کردن درباره آنچه برای اسرائیل، آینده و منافع راهبردی آن بهتر است را متوقف کرده و روی آینده سیاسی خود متمرکز شده است.

وی افزود: درک این نکته حائز اهمیت است که (رژیم) اسرائیل در این رویارویی پیروز بیرون نخواهد آمد و صحبت‌های فخرآمیز درباره پیروزی مطلق نشان دهنده حماقت و غرور و اساساً تلاشی برای فرار از محاکمه است.

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در پایان از صهیونیست‌ها خواست تا با حضور میلیونی در خیابان‌ها، گروه نتانیاهو، ایتمار بن‌گویر و بزالل اسموتریچ را محاصره کنند؛ گروهی قانون‌گریز که اسرائیل را به سمت فروپاشی سوق می‌دهند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • اتوبان شهید خرازی بازگشایی می‌شود
  • اولمرت: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد
  • بهره برداری از کانال آب‌رسانی در سپیدان
  • عکس‌| پیام احساسی نکونام برای استقلالی‌ها؛ ذوق‌زدگی سرمربی آبی‌ها
  • افتتاح واحد تخصصی فیزیوتراپی کف لگن در شهرکرد
  • دادسرای نظامی ناحیه بندر جاسک افتتاح شد
  • (ویدئو) پرتاب سنگ به سمت زنان پرسپولیسی از سوی هواداران سپاهان؛ خونریزی هوادار زن پرسپولیس از ناحیه سر
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • آبشار آبگرمه دورود با مناظر رویایی+فیلم
  • روز معلم و پاسداشت مقام معلم