Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جلسه مشترک وزارت آموزش و پرورش با وزارت کشور این موضوع مطرح شد که ضدعفونی مدارس به کمک نیاز دارد و استانداران در این زمینه به ما کمک کنند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محسن حاجی میرزایی در سومین نشست از سلسله نشست‌های گفت‌وگوی هفته که باهدف ایجاد ارتباط و تعامل دوسویه بین وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت کشور و با موضوع گفتگو بر محور تحول با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، برگزار شد، اظهار کرد: وزارت کشور از کانونی‌ترین و راهبردی‌ترین وزارتخانه‌ها است که بیشترین پیوند، ارتباط و همبستگی را با همه نظام اجرایی و دستگاه‌های دولتی برعهده دارد و مهم‌ترین نقش آن مسئولیت در برابر سیاست‌های داخلی، خارجی و اجرایی کشور، ساماندهی گروه‌های اجتماعی، مدیریت بحران‌های کشور، مدیریت منطقه‌ای و هماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی، ساماندهی مشارکت اجتماعی و برگزاری انتخابات، مدیریت و نظارت بر سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌ها و احزاب است که این وزارتخانه را نسبت به سایر دستگاه‌ها برجسته و متمایز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حاجی میرزایی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش هسته مرکزی تحول است، تصریح کرد: بنیادی‌ترین و ریشه‌ای‌ترین نقطه آغاز تحول از آموزش و پرورش شروع می‌شود و دستگاه عظیم تعلیم وتربیت است که مدیران آینده کشور را تربیت می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه یادگیری مهم‌ترین جریان تاثیرگذار در تحولات اجتماعی است، گفت: پذیرش این نگاه که جریان یادگیری مهم‌ترین و حیاتی‌ترین تاثیر را در آینده کشور دارد، برای افرادی که سطحی‌نگر هستند دشوار است، ولی برای افرادی که عمیق‌تر فکر می‌کنند و به راه حل‌های پایدارتر می‌اندیشند، ساده و قابل درک است. اگر خوب عمل کنیم بدین معنی است که خوب آموختیم و اگر خوب عمل نمی‌کنیم لازم است جریان یادگیری خود را اصلاح کنیم.

وی با اشاره به اینکه اندیشمندان معتقدند تصویر آینده جامعه را می‌توان در امروز مدارس دید، اذعان کرد: آموزش و پرورش بیشترین و حیاتی‌ترین تاثیر را در بهترین دوران زندگی دانش آموزان دارد و به شخصیت آن‌ها شکل می‌دهد.

حاجی میرزایی گفت: آموزش و پرورش یک دستگاه بی‌نظیر از منظر پیوستگی ارتباط از صف تا ستاد و از وزارتخانه تا سطح خانواده‌ها است. ریشه هر تحولی نظیر صلح، امنیت، آرامش، مسئولیت، مقاومت، خلاقیت، نوآوری، اعتماد به نفس و استقلال که از ذهن افراد آغاز می‌شود در یادگیری و آموزش است و برای هم‌افزایی در جامعه باید از همان دوره ابتدایی شروع کنیم.

وزیر آموزش و پرورش افزود: دانش آموزان باید از همان سال‌های اول آموزش و در دوران ابتدایی برقراری ارتباط درست، خوب شنیدن، تاب‌آوری در مقابل بحران، مدارا کردن، روحیه پرسشگری و اعتقاد به باور‌های دینی را به خوبی یاد بگیرند.

وی حضور استانداران و فرمانداران را در شورای آموزش و پرورش استان و مناطق ضروری دانست و گفت: همکاری استانداران و فرمانداران با شورای آموزش و پرورش به این معنا است که نبض آموزش و پرورش در درون وزارت کشور در حال تپش است و ما را به یک شریک راهبردی برای شما و وزارت کشور را به شریک راهبردی برای آموزش و پرورش تبدیل می‌کند.

حاجی میرزایی در پایان گفت: آموزش و پرورش نیازمند همراهی و کمک وزارت کشور است و می‌تواند به وزارت کشور در شناسایی آسیب‌های اجتماعی، شکل گیری هویت افراد، تربیت دانش آموزان برای زندگی بهتر و قبول بیشتر مسئولیت اجتماعی کمک کند و برگزاری این جلسات مجالی است برای همکاری بیشتر و بهتر دو دستگاه برای رسیدن به موفقیت‌هایی که پیش روی ما قرار دارد.

در ادامه این نشست معاونان وزارت آموزش و پرورش نظرات و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند که بدین شرح است:

مهرزادحمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت با اشاره به اینکه آغاز سال تحصیلی نزدیک است و مدارس در مناطق مختلف با توجه به شرایط قرمز، زرد و سفید برگزار خواهد شد، گفت: ضد عفونی مدارس نیاز به کمک سایر دستگاه‌ها دارد، لذا از استانداران و فرمانداران می‌خواهیم که در این موضوع به مدارس کمک کنند.

وی ادامه داد: وضعیت ۱۰ هزار سرویس‌های بهداشتی و آبخوری مدارس باید ارتقا یابد و سرویس‌های بهداشتی از آبخوری‌ها جدا شود که این کار با هزینه کمی قابل حل است و می‌تواند با کمک استانداری‌ها این کار انجام شود.

حمیدی با اشاره به اینکه ۹ درصد بودجه سلامت برخی کشور‌ها صرف کنترل چاقی می‌شود و ۸۰ درصد مرگ و میر‌ها به دلیل بیماری‌های غیر واگیر است، گفت: آموزش و پرورش طرح پیشگیری از چاقی را آماده کرده است و در این سند ائتلاف ملی وزارت کشور می‌تواند همیار و کمک خوبی برای آموزش و پرورش باشد.

مجتبی زینی وند، رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه از زمانی که قانون شورا‌ها تصویب شد ایجاد وحدت رویه در پروانه‌های ساختمانی باعث افزایش درآمد شورا‌های آموزش و پرورش شد، اظهار کرد: این درآمد‌ها در سال ۹۷ با ۸۴ درصد و در سال ۹۸ با ۹۷ درصد نسبت به سال گذشته رشد مواجه بود.

وی ادامه داد: شورای مناطق مرزی برای تقویت هویت فردی و اجتماعی دانش‌آموزان تعریف شده است لذا باید این جلسات به طور منظم تشکیل شود و بخشی از اعتبارات شورا‌های استانی به این شورا‌ها تعلق گیرد بنابراین انتظار داریم تا استانداران در حوزه بودجه و تشکیل جلسات این شورا‌ها توجه جدی داشته باشند.

علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی با اشاره به نقش وزارت کشور در کنترل آسیب‌های اجتماعی گفت: نهادینه سازی در حوزه توسعه مشارکت‌ها، در غالب شورا‌های دانش آموزی با شرکت ۱۰ میلیون دانش آموز رقم می‌خورد. شورا‌های دانش آموزی استانی نیز از امسال تشکیل می‌شود که انتظار داریم وزارت کشور از نمایندگان مجلس دانش‌آموزی به عنوان مشاوران فرمانداران، بخشداران و استانداران استفاده کند و همچنین نماینده شورای دانش آموزی در جلسات مهم استانی شرکت کنند که این فعالیت‌ها به هویت بخشی، تثبیت و انسجام فعالیت‌های شورا‌های دانش آموزی کمک می‌کند.

وی گفت: اطلس آسیب‌های اجتماعی کل کشور قابل ترسیم است، اما در درمان نیاز به حمایت شورا‌های استانی داریم.

علی الهیار ترکمن، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع با اشاره به اینکه آموزش و پرورش به دلیل تنوع خدماتی که ارائه می‌کند نمی‌تواند به صورت متمرکز اداره شود، گفت: وزارت آموزش و پرورش به دنبال تفویض اختیارات استانی است و در مواردی این تفویض اختیار با مقاومت شورا‌های برنامه‌ریزی استانی مواجه شده است در حالیکه برای توسعه آموزش و پرورش نیازمند الگو‌های محلی توسعه هستیم.

قاسم احمدی لاشکی، معاون حقوقی و امور مجلس با اشاره به اینکه مهم‌ترین رکن برای ارتقای جایگاه و منزلت معلمان، وزارت کشور و استانداران هستند، اظهار کرد: اینکه در شورای برنامه‌ریزی استان آموزش و پرورش چه جایگاهی داشته باشد مهم است و می‌تواند در مراودات استانی و ارتقا نگاه مدیران استانی به آموزش و پرورش کمک کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ضدعفونی مدارس استان تهران استانداری ها وزارت آموزش آموزش و پرورش حاجی میرزایی دانش آموزان دانش آموزی وزارت کشور دستگاه ها مهم ترین شورا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۳۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه

به گزارش همشهری آنلاین،‌ وزارت آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور با داشتن حدود یک میلیون حقوق بگیر، مسئولیت خطیر تعلیم و تربیت ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز را بر عهده دارد که آینده کشور را در اختیار خواهند داشت.

در حقیقت آموزش و پرورش از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌های کشور است که به دلیل دخالت مستقیم در تربیت نیروی انسانی نقش مهمی در وضعیت آتی کشور ایفا می‌کند. با این حال این بخش در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای درگیر بوده که به باور کارشناسان یک علت مهم آن تخصیص بودجه نامناسب است.

این وزارتخانه پس از «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» در لایحه بودجه امسال دولت بیشترین سهم را از منابع و بودجه عمومی کشور به خود اختصاص داده است و البته این سه دستگاه روی هم رفته ۴۲ درصد از منابع عمومی دولت را به خود اختصاص داده اند.

در این میان وزارت آموزش پرورش از نظر مصارف سال آینده ۲۵۱.۴ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت دریافت خواهد کرد که ۱۳.۱۷ درصد از کل مصارف دستگاههای اجرایی است.

بودجه این وزارتخانه امسال در بخش اعتبارات هزینه ای ۲۰ درصد و اعتبارات سرمایه ای ۵۱ درصد رشد خواهد یافت ضمن آنکه رشد عمومی بودجه این وزارتخانه نسبت به بودجه سال گذشته ۲۱ درصد و رشد اختصاصی آن ۷۰ درصد در نظر گرفته شده است.

سهم ۹۰ درصدی حقوق و دستمزد از بودجه وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش امسال در مجموع ۲۵۶ هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان بودجه در اختیار خواهد داشت که ۲۳۷ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان آن مربوط به بخش هزینه‌ای، ۱۴ هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان مربوط به بخش سرمایه ای و عمرانی و ۵ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی وزارتخانه است.

با این اوصاف سال آینده بالغ بر ۹۲ درصد بودجه این وزارتخانه در بخش هزینه‌ای مصرف می شود که حقوق و دستمزد شاغلان بخش اعظم آن است.

دی ماه سال گذشته گزارشی منتشر شد که به بررسی میزان تحقق بودجه وزارت آموزش و پرورش در هشت ماهه نخست ۱۴۰۲ پرداخت و نشان می داد بودجه این وزارتخانه تنها کفاف دستمزدها را می دهد.

طبق این گزارش، در دوره یادشده ۶۷.۵ درصد از اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش محقق شده اما بیش از ۹۰ درصد آن صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و در عمل به پروژه‌های توسعه آموزشی بودجه چندانی نرسیده است.

با این رویکرد، در لایحه بودجه امسال نیز به طور کلی این وزارتخانه با رشد ۲۲ درصدی اعتبارات روبرو شده است که بودجه «سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس» با رقم ۱۲ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان و ۵۴ درصد رشد، دانشگاه فرهنگیان با اختصاص رقم ۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان و رشد ۳۱ درصدی ، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با ۵۷۹ هزار میلیارد تومان و ۳۱ درصد رشد بیشترین میزان افزایش را در سال جاری تجربه خواهند کرد.

سهم نهادهای زیرمجموعه وزارتخانه از منابع دولت

نگاهی به بودجه سایر سازمان‌ها و نهادهای زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش حاکی از آن است که دولت در سال آینده برای کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان ۱۸ هزار میلیارد تومان(همت)، دانشگاه شهید رجایی ۵.۴ همت، خرید خدمات آموزش عمومی و برونسپاری آموزش های فنی و حرفه ای ۱۳۵۴ همت، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۹۷۹ همت، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ۲۱۶ همت، نهضت سوادآموزی ۳۴۹ همت، باشگاه دانش پژوهان جوان ۱۵ همت، سازمان مدارس غیردولتی ۱۹۸ همت و سازمان ملی استعدادهای درخشان ۱۶۱ همت در نظر گرفته است.

نکته دیگر اینکه در بودجه سال آینده ردیفی برای تامین سرانه دانش آموزی و حمایت و ارتقای پوشش تحصیلی افراد لازم التعلیم در نظر گرفته شده است که رقم آن ۴ هزار و ۹۷۸ میلیارد تومان است.

نکته قابل تامل اینکه شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کند، بیشترین جهش بودجه ای را با رشد ۸۶ درصدی تجربه خواهد کرد به طوری که بودجه آن به رقم هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان خواهد رسید.

کد خبر 849085 منبع: ایرنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان خبر مهم بودجه کل کشور

دیگر خبرها

  • تجلیل از معلمان ایرانی در آنکارا
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • اعلام زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها ؛ روند ثبت نام الکترونیک است
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۴ روز دیگر
  • کیفیت بخشی به مقوله آموزش از اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • آغاز برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش
  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند