Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@11:54:12 GMT

کرونا جان استاد هنر قلمزنی اصفهان را گرفت

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۵۵۴۵۰

کرونا جان استاد هنر قلمزنی اصفهان را گرفت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مهدی ذوفَن، فرزند حسنعلی ذوفن، استاد شهیر قلمزنی اصفهان، در زمستان سال  ۱۳۰۹ در اصفهان به دنیا آمد و پس از ۹۰ سال زندگی هنرمندانه به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در تهران درگذشت و در قطعه نام‌آوران باغ رضوان اصفهان به خاک سپرده شد.

مهدی نزدیک‌ترین فرزند به پدرش از حیث هنر و سلوک بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ۵سالگی به کارگاه پدرش می‌رفت و شاگردی می‌کرد. او در سال ۱۳۳۰ به سربازی رفت و در سال ۱۳۳۳ ازدواج کرد. مهدی ذوفن با تشویق استادش مدتی به کار نقاشی و قلمزنی پرداخت، اما تشویق استاد بهزاد باعث تصمیم جدی او در ادامه راه قلمزنی شد. او ۳ فرزند داشت که یکی از آنها به نام محمدعلی در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید.

پدر ذوفن کارگاه بزرگی داشت که در آن ظرف‌ها، گلدان‌ها و شمعدان‌های نقره برای اهدا به دولت‌های خارجی ساخته می‌شد. استاد حسین بهزاد وقتی طراحی‌های او را دید، به وجد آمد و او را به هنر روی مس تشویق کرد. ابتدا به قلمزنی روی آورد و پنجه‌هایش تیز و سبکبال بودند اما پس از مدتی به سبک قلم‌گیری روی آورد و در پی طرح‌های نو بود. در سبک قلم‌گیری روی مس ضربه نمی‌زنند، بلکه قلم بر آن بی‌وقفه می‌رقصد.

مهدی ذوفن مانند پدرش معتقد بود که قلمزن باید خلاق باشد و این گونه بود که بیش از ۲۰۰ اثر فاخر از خود به یادگار گذاشت که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تزیین درهای حرم مطهر امام رضا (ع) اشاره کرد. به گفته جعفر جعفرصالحی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری اصفهان، استاد ذوفن آثار فاخر بسیاری داشت و در ماه‌های اخیر در تهران زندگی می‌کرد.

کد خبر 534515 برچسب‌ها كرونا در ايران استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۵۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • صنعتگران ذوب آهن اصفهان برای ایران قوی تلاش می کنند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • نام‌گذاری معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌نام «استاد فروغی»
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تجلیل از فرهیختگان شهر در منطقه ۱۵ اصفهان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • انتقام تراکتور از سبز پوشان اصفهان
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت