Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-01@12:48:54 GMT

◄ ساخت شناور در داخل؛ از رویا تا واقعیت

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۵۵۸۴۴

◄ ساخت شناور در داخل؛ از رویا تا واقعیت

تین نیوز

از امسال طرح تحول صنایع دریایی برای تحول ناوگان عملیاتی سازمان بنادر و دریانوردی آغاز شده و جمعا ۳۶۰۰ میلیارد تومان از منابع سازمان در حوزه صنایع دریایی اعتبار برای این مهم در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان بننادر در اینباره اظهار داشت: در سازمان بنادر اقدام بزرگی در حوزه دریایی و در راستای سیاست های کلان کشور آغاز شد که با توجه به شعار سال جاری مبنی بر رونق تولید بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که تعمیر و نگهداری ناوگان دریایی در حال حاضر هم انجام می شود و توسعه پسکرانه ها نیز با تلاش متخصصان داخلی در حال انجام است. اما به زعم یک کارشناسان حوزه دریایی کشور، ساخت شناور یکی از مهمترین دستاوردهایی است که با انجام آن می توان گفت که کشور در زمینه تامین همه قطعات ساخت کشتی نیز می تواند خودکفا شود.

علی ابراهیمی در اینباره به خبرنگار ما گفت: کمبود کارگاه های ساخت شناور و همچنین کمبود نیروی متخصص در این زمینه، به علاوه ظرفیت پایین کارخانه های ساخت کشتی در ایران در کنار عدم رونق استارت آپ های فعال در حوزه دریایی از مشکلاتی است که همچنان بر سر راه ساخت ناوگان دریایی وجود دارد.

ابراهیمی در عین حال خاطرنشان کرد: اما آشنایی هرچه بیشتر مسئولان و مردم با صنایع دریایی و پیگیری راه‌های استفاده بیشتر از توان و ظرفیت صنایع داخلی نکته مهمی است که در شرایط کنونی کشور باید بیشتر به آن توجه شود. ابراهیمی تاکید کرد: چراکه اگر به این بخش توجه بیشتری شود، با کمک شرکت های داخلی سازنده شناور در طول زمان می توان به آینده ساخت تجهیزات دریایی در ایران امیدوارتر شد. او پذیرش ریسک سرمایه گذاری در این زمینه را مهمترین بخش ماجرا عنوان کرد.

این در حالی است که مدیرعامل سازمان بنادر در همین خصوص بر استفاده حداکثری از توان داخلی تاکید داشته است. راستاد در ادامه تصریح کرد: امروز سازمان بنادر و دریانوردی می تواند اعلام کند که طرح تحول صنایع دریایی برای تحول ناوگان عملیاتی سازمان بنادر و دریانوردی آغاز شده و قرارداد ساخت ۴۰ شناور با اعتبار ۲۴۰۰ میلیارد تومان در مرحله انعقاد قرارداد است.

وی افزود: علاوه بر آن به صورت همزمان ساخت ۴۳ شناور به چهار شرکت کشتی سازی داخلی سپرده شده و ۱۴۰۰ میلیارد تومان نیز اعتبار نیز در این بخش درنظر گرفته شده است که جمعا حاکی از تزریق ۳۶۰۰ میلیارد تومان از منابع سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه صنایع دریایی است. قطعا این میزان قابل توجهی خواهد بود و امیدواریم مابقی مایحتاج بخش داخلی با بهره گیری از توان داخلی تامین شود.

این در حالی است که بخش دریایی کشور در شرایط اعمال تحریم های آمریکا، طرح هایی در زمینه حمایت از کالای ایرانی و طرح تحول صنایع دریایی دارد و به نظر می رسد در برخی تولیدات به دلیل وابستگی به زنجیره تامین جهانی با چالش هایی مواجه شود، با این حال رییس سازمان بنادر و دریانوردی معتقد است در طرح تحول صنایع دریایی به طور کامل از سازندگان داخلی استفاده خواهد شد.

حالا که اینجا هستید...

تین‌نیوز از مخاطبانش درخواست کوچک اما مهمی دارد. ما در پایگاه خبری صنعت حمل‌و‌نقل همواره سعی داشتیم جامع‌ترین اخبار، تحلیل‌ها و گزارش‌ها را مطابق با واقعیات و توجه به اصل بی‌طرفی رسانه تهیه و اطلاع‌رسانی کنیم. اما حوزه‌ی حمل‌و‌نقل بسیار گسترده است و پوشش دقیق و متمرکز همه‌ی آن کاری بس دشوار. بنابراین تصمیم براین گرفتیم که روی بخش‌هایی از این حوزه بیشتر تمرکز کنیم که اولویت و دغدغه اصلی مخاطبانمان است و مشکلات این حوزه‌ها را با فوریت بیشتری از مسئولان پیگیری کنیم. بنابراین پرسشنامه‌ای تهیه کردیم که اولویت شما در حوزه بزرگ حمل و نقل را مشخص می‌کند حال تنها قدمی که مانده این است که با پر کردن این پرسشنامه ما را در این مسیر یاری کنید. «راه روشن است.»؛ اگر شما راهنمای ما باشید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: طرح تحول صنایع دریایی سازمان بنادر و دریانوردی طرح تحول صنایع دریایی میلیارد تومان حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۵۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترابری ۱۷۵ هزار مسافر دریایی از بنادر غرب هرمزگان

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان از رونق ۵۴ درصدی صادرات انواع کالا و افزایش ۴۳ درصدی حمل و نقل ساحلی در بنادر غرب استان در نخستین ماه بهار سال ۱۴۰۳ خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مرتضی سالاری در تشریح عملکرد یک‌ماهه تخلیه و بارگیری بنادر غرب استان در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: از مجموع 888 هزار و 668 تن عملیات تخلیه و بارگیری، 453 هزار و 440 تن انواع کالا با 54 درصد افزایش به کشورهای هدف صادر شد.

وی با اشاره به افزایش 40 درصدی عملیات تخلیه و بارگیری انواع کالای نفتی و غیرنفتی در این مدت گفت: از مجموع صادرات نفتی و غیرنفتی انجام شده که شامل میوه و تره بار، خشکبار، مواد معدنی و مصالح ساختمانی بوده، 150 هزار و 389 تن مربوط به صادرات غیرنفتی و 303 هزار و 51 تن به صادرات نفتی اختصاص دارد.

به گفته مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان؛ از مجموع عملیات انجام شده نیز 367 هزار و 551 تن فرآورده نفتی و غیرنفتی با 43 درصد افزایش به صورت رویه کابوتاژ (حمل و نقل ساحلی) در بنادر غرب استان هرمزگان جابه‌جا شد.

سالاری افزود: از این میزان 140 هزار و 888 تن مربوط به کاپوتاژ فرآورده‌های غیرنفتی و 226 هزار و 663 تن نیز کاپوتاژ نفتی بوده است.

وی با بیان اینکه در 30 روزه نخست سال جاری از مجموع عملیات جابه‌جایی کالا، 529 هزار و 734 تن فرآورده نفتی و 358 هزار و 934 تن نیز به کالاهای غیرنفتی اختصاص داشته است، از افزایش 20 درصدی تخلیه و بارگیری کالاهای یخچالی از بنادر غرب استان خبرداد.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب استان تصریح کرد: با تلاش مجموعه بنادر و دریانوردی غرب در راستای ایجاد بستری ایمن و اقتصادی برای تولید کنندگان و صادرکنندگان در یک ماهه امسال، 9 هزار و 988 TEU کانتینر یخچالی با تناژ 101 هزار و 944 تن تخلیه و بارگیری و نزدیک به 4 هزار و 994 TEU کانتینر یخچالی با تناژ 50 هزار 972 تن نیز صادر شد.

افزایش 24 درصدی ترانزیت در بنادر غرب هرمزگان

سالاری در ادامه از افزایش 24 درصدی ترانزیت نفتی و غیر نفتی در بنادر غرب استان هرمزگان خبرداد و بیان کرد: در دوره زمانی یاد شده، حجم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی که عمده آن محموله خودرو است به 38 هزار 214 تن رسید.

وی با اشاره به جابه‌جایی 15 هزار و 832 دستگاه خودروی ترانزیتی با 14 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: تخلیه این تعداد خودروی ترانزیتی توسط 210 فروند شناور فلزی انجام گرفت که پس از تخلیه و انجام تشریفات گمرکی به مقاصد کشورهای عراق، افغانستان و آسیای میانه بارگیری شد.

تردد بیش از 2 هزار فروند شناور در بنادر غرب

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان با اشاره به ترابری ایمن 175 هزار و 348 مسافر دریایی، گردشگران داخلی و بین‌المللی اظهار کرد: از این تعداد 173 هزار و 564 نفر سفر در مسیرهای دریایی داخلی از بنادر لنگه، آفتاب و چارک به مقصد کیش، ابوموسی و سایر جزایر خلیج‌فارس جابه‌جا و یک هزار و 784 نفر مسافر نیز به مقصد بنادر کشور امارات متحده عربی تردد کردند.

سالاری تعداد تردد شناورها در بنادر غرب استان هرمزگان در این مدت را نیز 2 هزار و 964 فروند اعلام کرد که از این میزان تردد، یک هزار و 404 فروند شناور بالای هزار تن و 84 فروند شناور زیر هزار تن بوده است.

به گزارش تسنیم، «بندرلنگه» به عنوان قلب تپنده ترانزیت خودرو در ایران و چهار راهی امن برای ترابری دریایی و زمینی به کشورهای آسیای میانه محسوب می‌شود.

" بنادر غرب هرمزگان" نیز با راه اندازی ترمینال یخچالی با ظرفیت 300 کانتینر یخچالی چرخدار و 12 رمپ مخصوص بارگیری جهت شناورهای حامل کانتینر یخچالی طلایه دار تخلیه و بارگیری و صادرات کالاهای یخچالی در بین بنادر ایران می باشد.

اداره بنادر و دریانوردی غرب استان هرمزگان با پوشش بر 10 بندر تجاری و مسافری و نظارت بر 46 سازه دریایی و دربرگیری 600 کیلومتر مرز دریایی، علاوه بر ترانزیت کالا و مسافر، فعالیت صادراتی، وارداتی و کاپوتاژ را پشتیبانی می‌کند.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • اهتمام بیشتری برای ایجاد فرصت عرضه تولیدات داخلی به کار گرفته شود
  • ◄ ایجاد طرح جامع بندر شهید حقانی به عنوان قطب مسافری و تفریحی
  • ۶۶۰ هزار مسافر در بنادر شرق هرمزگان جابه‌جا شد
  • (عکس) ساخت اسکله شناور در سواحل غزه
  • ترابری ۱۷۵ هزار مسافر دریایی از بنادر غرب هرمزگان
  • ۲ عملیات موفق امدادرسانی در آب های بوشهر و خارگ انجام شد
  • بنادر هوشمند، راهی برای آینده روشن
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد