Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ مرکز پژوهشی دانشنامه‌های حقوقی علامه که به تازگی به عنوان اولین شرکت حقوقی دانش بنیان تایید صلاحیت شد و تا کنون نیز به عنوان تنها سازمان حقوقی غیر دولتی (در کنار دانشگاه تهران که سازمان دولتی است) در لیست شرکت‌های دانش بنیان قرار دارد. این مرکز دستاورد‌های چشم گیر و تاثیرگذاری را در سال‌های اخیر ارائه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش در تلاش هستیم تا به بخشی از مهم‌ترین دستاورد‌های این سازمان بپردازیم.

1- تهیه بیش از ۲ میلیون فیش تحقیقاتی با استفاده از نرم افزار انحصاری مرکز و تشکیل بزرگترین و منحصر به فردترین مجموعه فیش‌های تحقیقاتی در حوزه حقوق. به عبارت دیگر، مرکز پژوهشی دانشنامه‌های حقوقی علامه، بزرگ‌ترین بانک فیش‌های حقوقی را پیرامون مواد قانون و دانش‌های پیرامونی آن جمع آوری کرده است. این پژوهش با همکاری چند صد پژوهشگر حقوق در چندین سال به سرانجام رسیده است و هم اکنون نیز ادامه دارد.
2- طراحی، تحلیل و ساخت نرم افزار انحصاری و اختصاصی حوزه پژوهشی موضوع فعالیت مرکز
3- طراحی سوالات آزمون سردفتری سال ۱۳۹۷، مشتمل بر دروس عربی، احکام و معارف اسلامی، ادبیات فارسی، حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزا، هوش و اطلاعات عمومی. اهمیت این آزمون از آن جهت بود که پس از گذشت ده سال، برای اولین بار آن هم در سطح کشور برگزار شد.
4- انجام ده‌ها پروژه پژوهشی به سفارش وزارت دادگستری برای وزارت مذکور نظیر: گزارش عملکرد قوه قضاییه در سال ۱۳۹۶، نظام مدیریت امور تدوین آیین نامه‌های قانونی توسط وزارت دادگستری، طراحی ساز و کار بهسازی روابط قوه قضاییه با سایر قوا، توصیفی از قوه قضائیه موجود تا مطلوب از نظر وزارت دادگستری و ...
5- یکی دیگر از موثر‌ترین فعالیت‌های این مرکز، انجام پروژه بازنگری و اصلاح قانون ثبت احوال بود که در نهایت منجر به ارائه نسخه بازنگری شده قانون ثبت احوال شد.
6- انجام پژوهش‌های متعدد برای سازمان‌های گوناگون از جمله: شرکت ملی نفت ایران، ستاد مردمی دیه، معاونت راهبردی قوه قضاییه، وزارت دادگستری، سازمان ثبت احوال و ...
7- ارزیابی و تحلیل پیش نویس لایحه ها، دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های حقوقی نظیر: گزارش پژوهشی ارزیابی پیش‌نویس آیین نامه اجرایی قانون اصلاح قانون مبارزه با پولشویی از منظر سازگاری درونی و انطباق با اصول حقوقی، گزارش پژوهشی ارزیابی و تحلیل پیش‌نویس دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه، گزارش پژوهشی ارزیابی پیش‌نویس لایحه مدیریت تعارض منافع در خدمات عمومی، گزارش پژوهشی ارزیابی پیش‌نویس لایحه مدیریت تعارض منافع در خدمات عمومی و ...

این سازمان علاوه بر دستاورد‌های دیگری که دارد، در حوزه رسانه نیز دارای نشریات تخصصی حقوقی است. از جمله این نشریات می‌توان به روزنامه دنیای حقوق، دوهفته نامه پیک اطلاع رسانی حقوق و قانون ایران، فصلنامه علوم حقوقی و فصلنامه دانشنامه‌های حقوقی اشاره کرد.

لازم به ذکر است که محمد درویش زاده هم اکنون ریاست این مرکز پژوهش را بر عهده دارد.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، دانشنامه‌های حقوقی علامه ، شرکت حقوقی دانش بنیان ، پژوهش سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 شرکت حقوقی دانش بنیان پژوهش وزارت دادگستری مرکز پژوهش پیش نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۶۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد کاظم موسوی متقی، مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه درمورد اقدامات معاونت فرهنگی این سازمان و اولویت‌ها برای سال جدید بیان کرد: نمایشگاه دستاورد‌های وقف، خود را در سه حوزه معرفی می‌کند. ابتدا بحث تثبیت و حفظ موقوفات است که با اخذ سند و مباحث حقوقی و اوقافی این کار انجام می‌شود. مسئله دوم، بهره وری از موقوفات و درآمدزایی آن هاست که با معاونت بهره وری اقتصادی موقوفات این کار حاصل می‌شود. بخش سوم، اجرای نیات است که درواقع، شاید این بخش مهم‌ترین بخش کار باشد؛ یعنی ثمره آن دو بخش خود را در اجرای نیات نشان می‌دهد. 

مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اگر موقوفات به بهره وری برسند و تثبیت شوند ولی نیات اجرا نشوند هدف اصلی واقف محقق نشده است. چون واقف مال خود را به نیت و هدف و آمال و آرزویی وقف کرده است تا اجرا شود. این اجرای نیت متفاوت هستند. بخشی از آن، مباحث خیریه هستند و بخش دیگر شامل مباحث قرآنی می‌شوند و بخشی هم مرتبط با مباحث اجتماعی و مذهبی است و هر کدام از این اجرای نیات به دست یکی از بخش‌های سازمان وقف صورت می‌گیرند؛ به طوری که نیات قرآنی را مرکز امور قرآنی و نیات خیریه را مرکز امور خیریه انجام می‌دهند و نیات فرهنگی و اجتماعی را معاونت فرهنگی و امور اجتماعی انجام می‌دهند و هر یک از بخش‌های سازمان موظف هستند درآمدی که از تثبیت موقوفات بهره وری و بهره مندی و ایجاد درآمد‌ها حاصل شده است به شکل درست و صحیح و مطابق وقف نامه‌ها اجرا کنند. 

حجت‌الاسلام موسوی متقی ادامه داد: در بحث اجتماعی، نیات مختلفی داریم. مثلاً مهر تحصیلی برای کمک به دانش آموزان بی بضاعت درنظر گرفته شده است یا اعزام زائران به حرم حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و حرم حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام و یا کمک به نیازمندان برای تهیه دارو و انجام درمان آن‌ها و کمک به آزادی زندانیان و ایتام و... نیت‌هایی هستند که سازمان اوقاف، منابع آن را احصا می‌کند و سعی می‌کنیم به نحو شایسته و آبرومندانه اجرا کنیم و در اجرای نیت، کرامت انسانی برای سازمان بسیار مهم است تا جایی که هیچ موقع، این اجازه را به خودمان نمی‌دهیم در راستای فرآیند اجرای نیت کرامت عزیزانی که قرار است از موقوفات بهره‌مند شوند، خدشه دار شود و همه این موارد مورد ملاحظه قرار می‌گیرند.

او افزود: بسته‌های مهر تحصیلی که تولید می‌شوند به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم روی آن‌ها برچسب اوقاف نصب شود در حالی که شاید اگر جایی دیگر باشد این اجازه داده شود. زیرا تبلیغ برای آن‌ها به شمار می‌آید. دلیل انجام ندادن این کار توسط سازمان اوقاف به این خاطر است که بچه دانش آموز کیف و وسایل و دفتر را برمیدارد و به مدرسه می‌برد و کنار همکلاسی هایش می‌نشیند. به همین دلیل، نمی‌خواهیم اشاره کنیم این بسته از محل موقوفات مرتبط با کمک به نیازمندان است تا احساس خجالت به او دست ندهد و نباید این طور باشد. چون فرزندان میهن هستند و ما باید امانت دار درستی باشیم.

مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ما در نمایشگاه به ارائه گزارش این اقدامات مردمی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و... می‌پردازیم. درواقع، نمایشگاه ارائه عملکرد خود مردم، هیئت امنا و واقفین است و ما در سازمان اوقاف فقط در بخش موقوفات امانت داری کرده و در زمینه بقاع متبرکه هدایت کردیم. 

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی متقی افزود: ویکی فقه جزء مجموعه‌های حمایتی سازمان اوقاف و دارای منابع عظیم حوزه‌های علمیه است که هم متن و هم صوت این درس‌ها به صورت بسیار عالی در آن جا دیده شده و استفاده شده است و ویکی فقه، تمام فروعات فقهی و بخش‌های فقه را مدنظر قرار داده و به طور مفصل، کار کامپیوتری و تحقیقی صورت گرفته است و می‌توان گفت یک دانشنامه‌ی بسیار کاملی در حوزه فقه است و در حوزه علمیه به آن بسیار توجه می‌شود و دفاتر مراجع عظام، بسیار به ویکی فقه علاقه‌مند هستند و به ما هم سفارش می‌کنند تا دست حمایتی خود را برنداریم. زیرا به حمایت بسیار سنگینی نیاز دارد و درس خارج همه اساتیدی که در قم و مشهد و اصفهان و در خارج از کشور؛ لبنان و عراق و حتی سوریه و کشور‌های دیگر است به صورت روزانه در این سایت بارگذاری می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • زمان برگزاری نخستین جشنواره پایان‌نامه برتر حقوقی
  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • حل مشکلات حقوقی بیش از ۳هزار مددجوی البرزی
  • ویکی فقه؛ دانشنامه‌ای در حوزه علوم اسلامی
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند