Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از همکاری معنوی،تخصصی و اسنادی این سازمان با سازمان نظام پزشکی کشور در رویداد«کرونا روایت؛ ‌ثبت لحظه های ماندگار»خبر داد و گفت:دانش متخصصان را برای ثبت تاریخ شفاهی در اختیار سازمان نظام پزشکی می گذاریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سازمان نظام پزشکی قصد دارد رویداد فرهنگی، هنری و اجتماعی را تحت عنوان «کرونا روایت؛ ‌ثبت لحظه های ماندگار» به منظور ثبت و ضبط دوران زیست انسان در شرایط شیوع ویروس کرونا برگزار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مسیر نهادهای فرهنگی از جمله سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان حافظه ملی با این رویداد همکاری معنوی، تخصصی و اسنادی می کند. 

«غلامرضا ظریفیان»، رییس اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به جلسه مشترک سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با سازمان نظام پزشکی که در تیرماه برگزار شد، اشاره کرد و گفت: در راستای جمع آوری اسناد و مستندات مربوط به کووید 19 در بخش درمان تحت عنوان «کرونا روایت؛ ‌ثبت لحظه های ماندگار» جلسه ای با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ‌هانیه گراییلی مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل، مسعود حبیبی معاون اجتماعی و پارلمانی سازمان نظام پزشکی و محمد کیاسالار دبیر کرونا روایت برگزار شد.

رییس اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهارداشت: یکی از سازمان ها یا نهادهایی که به موضوع جمع آوری اسناد و رخدادهای کرونا ویروس به شکل ویژه ورود پیدا کرده است،‌ نظام سلامت کشور است. افراد فعال در این نظام امروز در خط مقدم مبارزه با کووید 19 قرار دارند.

ظریفیان تاکید کرد: ویروس کرونا به غیر از بحث سلامت دارای ابعاد گسترده تری به لحاظ اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است و جامعه را تحت تاثیر خود قرار داده است اما به اعتقاد من مهمترین کانون مبارزه با ویروس کرونا دستگاه سلامت و نظام پزشکی کشور است.

وی با اعلام اینکه سازمان نظام پزشکی یکی از مهمترین سازمان های نظارتی و حمایتی در حوزه سلامت کشور است، گفت: هم اکنون هزاران نفر در بیمارستان ها بستری هستند و صدها پزشک و پرستار در جبهه مبارزه با کووید 19 در خط مقدم از جان مایه می گذارند؛ روایتگری این حضور فعال و موثر و همه آنچه که رخ می دهد از زمانی که فرد مبتلا به مراکز درمانی قدم می گذارد تا زمان بهبود یا فوت شخص، همه قابلیت این را دارد که در جایی ثبت و ضبط شود.

دبیر کمیته کرونا سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه افزود: اکنون جامعه و کادر سلامت و درمان درگیر جنگ هستند به طوری که تعداد قابل ملاحظه ای پزشک و تعداد زیادی پرستار و دیگر فعالان  این کادر در مبارزه با کووید 19 شهید شده اند؛ در چنین شرایطی اگر اکنون برای جمع آوری اسناد و مدارک اقدام نشود تضمینی نیست در آینده بتوان آنچه که این روزها در حال وقوع است را با همه جزئیات در جایی به ثبت رساند.

ظریفیان تاکید کرد: ناگفته های بسیاری برای هریک از بیماران شامل زن، مرد، کودک، نوجوان، مادر، زن باردار و همه کسانی که برای درمان به بیمارستان و مراکز درمانی می روند، وجود دارد. و از طرفی حرف های در دل مانده بسیاری هم از سوی پزشکان و هم پرستاران که همچنان با وجود ابتلا به این ویروس در حال خدمت رسانی هستند، وجود دارد.

وی یاد آور شد: با توجه به اینکه رشادت های کادر درمان در زمان هشت سال جنگ تحمیلی آنگونه که باید ثبت و ضبط نشد، سازمان نظام پزشکی طی اقدامی خوب و هوشمندانه تصمیم گرفت تاریخ را تکرار نکند به این معنی که این بار به موقع دست به کار شد تا همه آنچه که باید برای آیندگان بماند را در جایی امن به ثبت برساند.

رییس اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بیان داشت: در همین راستا ریاست سازمان نظام پزشکی به این نتیجه رسید که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مکانی امن برای این مهم است چرا که این سازمان، سازمانی ملی بوده و در کنار آن تجربه های خوبی نیز دارد.

وی بیان داشت: سازمان نظام پزشکی درنظر دارد با تشکیل 10 کمیته، یک رویداد ملی در عرصه های مختلف تحت عنوان «کرونا روایت؛ ‌ثبت لحظه های ماندگار» برگزار کند و در تلاش است تا اسناد حاصل از این رویداد را جمع آوری کند و برهمین اساس یک شورای سیاست گذاری تشکیل داده شد.

ظریفیان گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن تایید این رویداد به لحاظ معنوی، آمادگی خود را برای ارائه سوابق و اسناد مورد نیاز به شورای سیاستگذاری این رویداد اعلام می کند به طوری که این سازمان حاضر است دانش، تجربه و آموزش های لازم را در زمینه تهیه، ثبت و ضبط تاریخ شفاهی در اختیار شورای سیاستگذاری سازمان نظام پزشکی قرار دهد و در نهایت می تواند اثر تکمیلی این رویداد را به نام سازمان نظام پزشکی به عنوان یک میراث بزرگ برای آیندگان ثبت و نگهداری کند.

وی متذکر شد: خودآگاهی تاریخی، جمع آوری، تحلیل و تبیین می تواند برای مقابله با این دست از بیماری ها در آینده نه چندان دور موثر باشد به شکلی که فرآیندها و اقدامات برای کنترل بحران های آتی ساماندهی شوند.

دبیر کمیته کرونا سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: هم اکنون در دنیا20 هزار مقاله درباره کووید 19 تحقیق و نوشته شده است ولی این پدیده همچنان ابعاد ناشناخته و مهمی دارد.

وی متذکر شد: آثار ارسال شده به رویداد «کرونا روایت؛ ‌ثبت لحظه های ماندگار» در آرشیو ملی ایران ثبت و ضبط خواهد شد.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: رویداد کرونا روایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همکاری ثبت لحظه های ماندگار سازمان نظام پزشکی کرونا روایت ثبت و ضبط جمع آوری کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۶۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با قانون جدید بانک مرکزی که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد.

به گزارش تسنیم؛ غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اصلاح نظام بانکی و جهش تولید اظهار کرد: شبکه بانکی کشور یک ساختار و مدیرانی دارد و زیر نظر بانک مرکزی است، اما تغییر در این مجموعه دشوار است.

وی افزود: وقتی شبکه بانکی کشورمان چهل سال به یک رویه خو گرفته به راحتی نمی‌توان آن را از این رویه خارج و به وضعیت جدیدی منتقل کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی کشور تا چه اندازه با طراحی الگوی توسعه و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هماهنگی دارد گفت: در حال حاضر نظام بانکی کشور تفاوت نسبتاً زیادی با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارد. بانک مرکزی از اول متعهد نبود به اینکه بانکدار اسلامی را دنبال کند، اما الان در قانون جدید بانک مرکزی مهم‌ترین تکلیف این قانون، اجرای بانکداری اسلامی است و تحقق این مهم نیازمند تحول و تغییرات جدی است.

 مصباحی مقدم ادامه داد: با وجود اینکه اقدامات زیادی انجام شده و تغییرات خوبی هم رخ داده، اما تغییرات به صورت اساسی و گسترده نیست و نیاز دارد که رویکرد بانک مرکزی در زیرساخت قرارداد‌ها و قوانین و مقررات یک رویکرد جدی و فعال و به گونه‌ای باشد که ساختار را به صورت اساسی تغییر دهد و اصلاح کند.

وی در پاسخ به این پرسش که قانون جدید تا چه اندازه بانک مرکزی را به نقطه مطلوب می‌رساند اظهار کرد: بنده آرزو می‌کردم بانک مرکزی از استقلال بیشتری برخوردار باشد که این اتفاق افتاده و البته بنده هم در مجلس هشتم طراح قانون بانک مرکزی مستقل بودم که به ثمر نرسید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تذکر این مطلب که بانک مرکزی بانک حکومتی و بانکِ بانکهاست نه بانک مردم یادآور شد: جایگاه بانک مرکزی جایگاهی نیست که با بنگاه‌ها و مردم دادوستد داشته باشد بلکه بانک‌ها را مدیریت و بر عملکرد آن‌ها نظارت می‌کند و جلوی ناترازی و تخلفات آن‌ها را می‌گیرد لذا باید از اقتدار لازم برخوردار باشد تا بتواند مانع از انحرافات و کج روی‌های نظام بانکی شود.

مصباحی مقدم گفت: منابع بانک هم باید در خدمت برنامه‌های بلند مدت و میان مدت دولت باشد و هم باید مستقل باشد تا بتواند بر بانک‌ها نظارت کند.

وی تصریح کرد: قدرت کنترل بانک‌ها تا قبل از تصویب قانون جدید، در اختیار بانک مرکزی نبود، اما با قانون جدید که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد و یک سری سیاست‌های پولی و ارزی، مبنای عمل بانک مرکزی قرار خواهد گرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد: اگر منابع بانکی برای بنگاه‌ها و در جهت تولید و تجارت تأمین شود و برگشت داشته باشد بانک باید بر مصرف وجوه حاصل از برگشت اصل پول و برگشت سود به هر مقدار که باشد نظارت کند درغیر این صورت بازار دلالی و واسطه گری رشد پیدا می‌کند.

مصباحی مقدم با انتقاد از اینکه بانک در خدمت نظام تولید و نظام بازار نیست و دغدغه‌ای برای تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد گفت: بانک باید واسطه وجوه بین سپرده گذاران و تجار و تولیدکنندگان باشد، اما این کار را نمی‌کند و فقط تأمین مالی می‌کند و کاری هم ندارد که این تسهیلات برای چه کاری مصرف می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه تأمین مالی برای تولیدکننده نباید هزینه بر باشد افزود: بزرگترین بنگاه‌های اقتصادی کشور بزرگترین بدهکاران نظام بانکی هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • برگزاری نشست رویداد خلیج فارس در خرمشهر
  • ضرورت حفظ کرامت جامعه‌ پزشکی/ رسیدگی به وضعیت دستیاران
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت