Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان مصطفی آیتی اظهارداشت :کریدور کتای از کشورهای قرقیزستان، تاجیکستان ، افغانستان، ایران تشکیل شده و بعنوان مسیر کوتاه و جایگزین برای ارسال کالا از بنادر جنوبی ایران به کشورهای آسیای میانه راه اندازی شده است.

وی افزود: به منظور توسعه کریدورهای ترانزیتی و کاهش مسیر و هزینه ترانزیت کالا به مقصد کشورهای آسیای میانه، فعال کردن آن از مسیر افغانستان و با استفاده از کارنه تیر، در دستور کار گمرک ایران با همکاری سازمان اکو، ایرو و اتاق بازرگانی قرار گرفت که با توجه به اهمیت مسیر افغانستان در کریدورهای منتهی به آسیای میانه، در نیمه دوم سال ۹۸ در دو مرحله از مسیر هند-چابهار-افغانستان و مسیر بندرعباس-افغانستان- تاجیکستان با استفاده از سند کارنه تیر بصورت آزمایشی این مسیر افتتاح و بدلیل شناخت مسیر و مزایای آن برای شرکتهای حمل ونقل، برای اولین بار ۲ دستگاه کامیون که از مبدا بندرعباس بارگیری شده بود با خروج از گمرک دوغارون و با عبور از افغانستان و تاجیکستان به مقصد قرقیزستان ادامه مسیر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل ترانزیت گمرک ایران در ادامه افزود: همچنین پنج دستگاه کامیون از مبدا ج .ا ایران تحت صحابت کارنه تیر از طریق افغانستان به مقصد تاجیکستان ارسال شد که با انجام تشریفات کارنه تیر در گمرک دوغارون رسما مسیر کتای( KTAI) افتتاح شد.

آیتی در خصوص اهمیت مسیر ایران در تجارت اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل دسترسی کوتاه تر به آبهای آزاد، اقتصادی ترین مسیر برای ترانزیت کالاها به کشورهای آسیای میانه (CIS) است و توسعه مسیرهای جدید از جمله کریدور کتای با افزایش سرعت ارسال کالا و کاهش هزینه ها، منجر به توسعه تجارت و نهایتا رشد اقتصادی منطقه خواهد شد.


آیتی تصریح کرد:گمرک جمهوری اسلامی ایران، با اجرای پروژه های تیر الکترونیک (eTIR) با کشورهای ترکیه (۱۳۹۴)، آذربایجان (۱۳۹۸) و حمل ترکیبی اسلونی-ایران(۱۳۹۶)، هند-چابهار-افغانستان(۱۳۹۸) تلاش کرده است با توسعه ابزارها و مسیرهای ترانزیتی بستر لازم برای فعالین ترانزیت را فراهم کند.

مدیرکل ترانزیت گمرک ایران تاکید کرد: توسعه ترانزیت، ضمن ایجاد درآمد و افزایش اشتغال منجر به گسترش مناسبات منطقه ای خواهد شد، کنوانسیون گمرکی کارنه تیر مربوط به تضمین ترانزیت کالا بوده که ۷۶ کشور از جمله اقتصادهای بزرگ دنیا، چین، اتحادیه اروپا،... عضو آن بوده و تسهیل کننده عبور کالا در کشورهای مسیر هستند.

گفتنی است توقف پذیرش کامیون ها در مرزهای ترکمنستان، فعالیت های حمل ونقل و تجاری را بین ایران و آسیای میانه مختل کرده بود که با راه اندازی این کریدور مجددا فعالیت تجاری به این منطقه از مسیر جاده باز می گردد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گمرک ایران ترانزیت کالا آسیای میانه کارنه تیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۷۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور شلمچه بصره با اهمال مدیریت راه آهن زمین خورد

تین نیوز

مصطفی رضایی گفت: کریدور ریلی خواف هرات کریدوری استراتژیک است، که افغانستان را به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند و تجارت با افغانستان را دو سویه می‌کند. کریدور شلمچه بصره با اهمال مدیریت راه آهن کاملا زمین خورد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • اعلام مجدد آمادگی راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • آخرین وضعیت محموله ترانزیتی افغانستانی در گمرک
  • کریدور شلمچه بصره با اهمال مدیریت راه آهن زمین خورد
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان مجوز گمرک را ندارد
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • اعلام آمادگی مجدد راه آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی