Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@10:56:07 GMT

محرک هایی که دیگر دلیل و انگیزه ازدواج نیستند

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۵۸۹۵۱

محرک هایی که دیگر دلیل و انگیزه ازدواج نیستند

ایسنا/قم روان شناس بالینی خانواده در بیان دلیل عدم رغبت جوانان به ازدواج گفت: در روابط خارج از خانواده افراد هیچ تعهد و مسئولتی را بر دوش خود احساس نمی کنند و در نتیجه محرک های جنسی دیگر انگیزه ای برای ازدواج نیستند.

احمد ترابی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به دلایل عدم تمایل جوانان به ازدواج در کشور گفت: در این مورد صرفا یک مولفه تاثیر وجود ندارد و اساسا دلایل گوناگونی را در برمی گیرد اما درکشور ما پر رنگ ترین دلیل، مسائل اقتصادی است که تاثیر و رابطه مستقیمی با فرهنگ جامعه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ترابی در ادامه افزود: در کشور ما تجمل گرایی و رسومات دست وپا گیر که هزینه های سرسام آوری را نیز به همراه دارد سبب فرار جوانان از ازدواج می‌شود.
ترابی با بیان اینکه زمانیکه مسئولیت های یک پدیده از فواید آن فراتر می‌رود، طبیعتا سبب اجتناب از آن پدیده می شود، گفت: جوانان در این شرایط اقتصادی به دلیل ترس از عدم توانایی شان در جهت برآورده کردن نیازهای زندگی به تشکیل زندگی حتی فکر هم نمی کنند.
روان شناس بالینی خانواده با اشاره به اینکه پیمودن هفت خان رستم در ازدواج منجر به فرار جوانان از تشکیل خانواده شده است، افزود: در دنیای امروز دسترسی ها به فضای رسانه ای تا حد زیادی سبب تسهیل ارتباطات بدون نظارت شده که ماحصل آن ارضا شدن نیاز های جنسی، هیجانی و عاطفی افراد به ویژه جوانان در چارچوبی خارج از عرف و خانواده است.
وی در ادامه افزود: در این روابط خارج از خانواده افراد هیچ تعهد و مسئولتی را بر دوش خود احساس نمی کنند و در واقع محرک های جنسی دیگر انگیزه ای برای ازدواج نیستند.
ترابی با بیان اینکه روابط بیش از حد خارج از ازدواج سبب افزایش روحیه تنوع طلبی می شود، تصریح کرد: با رواج این اتفاق حتی بعد از ازدواج نیز زوجین با مشکلات زیادی روبه رو می شوند.
 روان شناس بالینی خانواده عنوان کرد: در دنیای امروز نقش ها متفاوت از گذشته است و انتظارات و اهداف افراد نیز متفاوت شده است برای مثال جوانان در این روزگار انتظارات مدرن و بیشتری را به نسبت گذشته از ازدواج دارند که همین امر سبب افزایش سن ازدواج می شود.
ترابی در ادامه تصریح کرد: برخی از جوانان با توجیه اینکه می خواهیم جوانی کنیم و از زندگی مجردی لذت ببریم، از ازدواج اجتناب می کنند که همین امر سبب شانه خالی کردن جوانان از تشکیل زندگی می شود.
وی در خصوص حل معضلات پیش روی ازدواج عنوان کرد: در گام اول مهمترین اقدام تسهیل مسائل اقتصادی و اشتغال است و گام بعدی فرهنگ سازی در تابو شکنی بسیاری از رسومات غیر ضروری ازدواج است.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علمی کاربردی جهاد انشگاهی قم در انتها با بیان اینکه تغییر فرهنگ های غلط در ازدواج اقدامی عمیق و طولانی مدت را می طلبد، افزود: سواد رسانه ای و آگاه سازی جوانان از تاثیرات مخرب روابط خارج از خانواده باید از طریق روان شناسان و قوای رسانه ای کشور صورت گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه قم ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۸۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر

به گزارش قدس خراسان، محسن مه آبادی عنوان کرد: حدود ۱۰۰ معتاد متجاهر طی بهمن و اسفند ماه پارسال در این شهرستان جمع‌آوری شد که مردان این گروه به کمپ ماده ۱۶ واقع در شهرستان و زن‌ها نیز به مرکز نگهداری و بازپروری مربوطه در مشهد منتقل شده‌اند.
وی ادامه داد: با توجه به اثرات مثبت این اقدام، جمع‌آوری دیگر معتادان متجاهر شهرستان با افزوده شدن ظرفیت نگهداری از این مددجویان در چناران طی سال جاری ادامه خواهد یافت.
فرماندار چناران گفت: اعتیاد و طلاق عمده آسیب‌های اجتماعی در این شهرستان بوده که برای کاهش آسیب‌های آن‌ها برنامه‌ریزی و اقداماتی صورت گرفته است.
مه آبادی بر جمع‌آوری و رصد اطلاعات رخدادهای مرتبط با آسیب‌های اجتماعی در چناران به وسیله دستگاه‌های متولی تأکید کرد و گفت: رصد و توجه به جمعیت دانش‌آموزانی که در سنین کم ازدواج کرده و توانایی زندگی مشترک ندارند از برنامه‌های آموزش و پرورش برای بررسی مسأله آسیب طلاق در خصوص این گونه پیوندهای زناشویی است.
وی با بیان این که شهرستان گلبهار دفترخانه ثبت طلاق ندارد گفت: زوجین این شهرستان برای ثبت طلاق به چناران می‌آیند لذا به نظر می‌رسد آمار طلاق در چناران کمتر از میزان ثبت شده فعلی است و همین موضوع ایجاب می‌کند که مجوز تأسیس دفتر طلاق در گلبهار نیز صادر شود.
فرماندار چناران گفت: نهادهای متولی موضوع ازدواج و مرتبط با مسأله طلاق از جمله ورزش و جوانان، بهزیستی و آموزش و پرورش کارگاه‌های آموزشی برای افزایش مهارت‌های زندگی برای جوانان در دوره‌های "قبل از ازدواج"، در دوره عقد و پس از آغاز زندگی مشترک ترتیب می‌دهند.
مه آبادی افزود: تلاش می‌شود سازمان‌های مردم نهاد در حوزه حمایت از خانواده و مشاوره ازدواج در شهرستان فعال شود و حتی از این ظرفیت مردمی در دیگر حوزه‌ها مانند اشتغال جوانان و تسهیلگری در راه‌اندازی کسب و کارها بهره بگیریم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • اماکن ورزشی شهرداری یزد از حالت تعطیلی خارج و به روی مردم و جوانان شهر باز شود
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است
  • اهمیت خانواده و ازدواج برای نسل جوان تببین شود
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • ۳۰۰۰ جوان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار وام ازدواج
  • ۳۰۰۰جوان کهگیلویه و بویراحمدی در صف پرداخت وام ازدواج هستند