Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت علاوه بر جلسات چندین شورای اقتصادی دیگر از جمله شورای اقتصادی سران سه قوه هر هفته و با حضور رئیس جمهور به عنوان عالی ترین مقام مسئول شرکت کننده در آن برگزار می شود و از قرار معلوم باید تصمیمات مهم اقتصادی در این شورا اتخاذ و در شرایط نابه سامان اقتصادی و معیشتی خیلی زود در دستور کار قرار بگیرد و طبیعتا باید اوضاع را هم بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، هر هفته جلسات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برگزار می شود و سخنان رئیس جمهور و تصمیماتی که در آن گرفته می شود هم مخابره می شود، اما تقریبا بهبود ناشی از تصمیم گیری ها و مشاوره هایی که طبیعتا باید در این ستاد منجر به رفع مشکلات بشود، دیده نمی شود و تنها سخنرانی های مخابر شده را می توان مهمترین اتفاق و رویداد این جلسه عنوان کرد.

تصمیم‌گیری در حلقه‌های محدود گرهی از اقتصاد کشور باز نمی‌کند

اما اینکه چرا سخنان، مشاوره ها و تصمیم گیری های ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مثل چندین شورا و ستادی که برای بهبود وضعست اقتصادی تشکیل شده کار گر نمی افتد، سئوالی است که پاسخ ان را شاید بتوان با چند گزاره مختلف داد و در نهایت به این موضوع پی برد که برای محسوس شدن تصمیمات چنین ستادهایی چه باید کرد که امروز نکرده ایم.

جالب است اگر بدانید امروز رئیس جمهور در همین ستاد با تاکید بر مقابله موثر با افزایش غیرقابل توجیه قیمت برخی از کالاها، تصریح کرد: همزمان با تلاش ها برای رونق تولید و سرعت و بهبود کیفیت تولید کالاها، عرضه کالا به مصرف کننده و خریدار نهایی نیز باید به همان اندازه مورد توجه و اهمیت باشد. که طبیعتا سخن مهم و قابل اعتنایی است که لازمه شرایط این روزهای کشور است.

ادامه حرف درمانی روحانی

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی همچنین گفته که «همه تولید کنندگان به ویژه دستگاه های دولتی موظف هستند فرایند قیمت گذاری و عرضه سریع و آسان کالاهای تولیدی به ویژه مواد اولیه را مشخص کرده و برای مقابله با معضل گرانی اقدامات موثر را انجام بدهند.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت درمورد کالاهایی که در بخش دولتی و عمومی غیر دولتی تولید می شود به هیچ عنوان قابل قبول نیست، گفت: بخش عمومی باید در زمینه کنترل قیمت ها با تعریف فرایند تعیین قیمت ها و مقابله با گرانی پیشتاز باشد تا بتوانیم در شرایط جنگ اقتصادی و روزهای سخت پدید آمده از معضل کرونا، فشار اقتصادی را بر مردم کاهش دهیم.

رئیس جمهور همچنین بر اجرای سیاست های ارزی بر مبنای دستورالعمل جدید ابلاغی نحوه برگشت ارز به چرخه اقتصاد تاکید کرده است. سخنانی که تماما درست و باید برای بهبود شرایط کشور و جلوگیری از تاثیرگذاری فشارهای دشمنان به ویزه فشار تحریم ها در دستور کار قرار بگیرد و خیلی زود هم اجرایی شود.

دولت، عالم بی عمل نشود!

نکته اول در خصوص صحبت های رئیس جمهور این است که ما متاسفانه حرف های قشنگ را خوب می زنیم، اما مجریان خوبی برای حرف های مان نیستیم که اتفاقا رئیس جمهور محترم که در کسوت روحانیت قرا دارد حتما در این زمینه بارها از مثال «عالم، بی عمل» در سخنرانی هایش بهره برده است!

مقابله با افزایش قیمت ها و گرانی ها بخشی در اختیار دولت از طریق سازمان تعزیران و سازمان هایی نظیر تنظیم بازار، حمایت از مصرف کننده و تولیدکنندگان است که اتفاقا در چنین بزنگاه هایی که باید با توان چند برابری نسبت به گذشته این سازمان ها اقدام کنند، شاهد چنین تلاشی نیستم و حتی بجای حمایت از مصرف کنندگان و تلاش برای تنظیم بازار و قیمت ها، تصمیم گیری ها و اقدامات این مجموعه ها دقیقا در راستای افزایش هر روزه گرانی ها قرار می گیرد. بخشی از اقدامات هم در اختیار دستگاه های نظارتی در قوه قضائیه است که انتظار عالیت بیشتری به ویژه در این روزها از سوی آنان می رود.

خب بسم‌الله... پیشتاز باشید

شاه بیت سخنان روحانی هم این بود که «بخش دولتی پیشتاز مقابله با گرانی باشد». شاید کمتر کسی باشد که نداند بسیاری از تولیدات ما در داخل کشور توسط بخش های دولتی و یا حاکمیتی یا مجموعه هایی که دولت در آنها تاثیر مستقیم دارد، انجام می شود، اما در چند سال اخیر بعد از اعمال تحریم ها و فشار حداکثری که علیه کشور و مردم مان صورت گرفته است، اتفاقا این بخش ها در بسیاری از موارد در پازل بی سبط کردن بازار و افزایش گرانی ها اقدام کرده اند. خب طبیعتا رئیس جمهور و دولت اکنون پس از دوسال از کارزار افزایش فشارها بر کشور نباید این حرف را بزنند، بلکه از روز اول باید برای عمل به آن کار می کردند.

رئیس جمهور همچنین بر اجرای سیاست های ارزی بر مبنای دستورالعمل جدید ابلاغی نحوه برگشت ارز به چرخه اقتصاد تاکید کرده است؛ بسم الله آقای روحانی... همه می دانند که 27 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات توسط مجموعه های اقتصادی که ارز دولتی برای تولید دریافت می کنند یا به نوعی مورد حمایت از طریق سیاست های تشویقی صادراتی قرار می گیرند، ارز حاصل از صادرات خود را به کشور باز نگردانده اند.

وقت ماهی گرفتن از آب گل آلود نیست

حالا که همه بنا داریم وضعیت اقتصادی را بهبود ببخشیم و فشارهای موجود را بی اثر کنیم؛ هر کسی باید به وظیفه اش در قبال مردم عمل کند، نه اینکه از آب گل آلود شده موجود، ماهی های درشت بگیرد. اگر مجموعه ای حاضر به بازگشت ارز صادراتی در شرایط نابه سامان فعلی نشد، علاوه بر برخوردهای قانونی که قوه قضائیه برای آن اعلام آمادگی کرده است، دیگر مورد هیچگونه حمایت دولتی قرارنگیرد.

شاید در شرایط فعلی اگر به دنبال اثرگذاری نهادهایی نظیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای اتخاذ تصمیمات درست تر و بجا تر هستیم کهمی تواند اوضاع کشور را بهبود ببخشد و سامان بدهد، بهتر است علاوه بر ظرفیت محدود مجموعه های اقتصادی و مشاوران اقتصادی دولت، از سایر کارشناسان، فعالان اقتصادی، اساتید دانشگاه و حتی رسانه ها بهره ببریم تا چنین جلساتی صرفا به محلی برای سخنرانی های بی حاصل تبدیل نشود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد بذرپاش علی کامیار وام حمایتی مستاجران بهروز بوچانی عملیات مرصاد نقد به سخنان رئیس جمهور ستاد هماهنگی اقتصادی دولت حسن روحانی حرف درمانی مهرداد بذرپاش علی کامیار وام حمایتی مستاجران بهروز بوچانی عملیات مرصاد ستاد هماهنگی اقتصادی دولت رئیس جمهور تصمیم گیری مجموعه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۹۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: تقسیم استان تهران در دست بررسی است

آفتاب‌‌نیوز :

احمد وحیدی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع انسداد مرز‌ها گفت: انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و کار در مقاطع مختلفی دنبال و بعضا رها شده است. اکنون رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیمات مهمی گرفته‌اند و برای آن منابع جدیدی پیش‌بینی شده تا این کار با همت بیشتری انجام شود که در دست اجراست.

وی با بیان اینکه موضوع استان تهران شرقی و غربی در دست بررسی است، گفت: برنامه تقسیمات کشوری، براساس نیاز‌های هر منطقه به توسعه و اداره بهتر با توجه به میزان جمعیت، طراحی می‌شود.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره توافق با پاکستان برای ورود به خاک این کشور به منظور مبارزه تروریست‌ها، گفت: مقامات پاکستانی کاملا اظهار آمادگی کردند که با هماهنگی هم اقداماتی هم انجام دهیم. الان بحث ادامه عملیات مطرح نیست؛ موضوع مهم این است که آن‌ها هم کاملا با جمهوری اسلامی ایران در موضوع مبارزه با تروریسم هم‌نظر هستند. بعد از سفر رئیس جمهور گام‌های خوبی برداشته می‌شود.

وحیدی با اشاره به تخصیص اعتبار برای بازسازی خرابی‌های پس از سیل استان سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: فعلا دولت مصوب کرد که ۱.۵ همت اعتبار تخصیص پیدا کند، البته طبیعتاً ممکن است بیش از این‌ها نیاز باشد که در وقت مقتضی با ارزیابی‌های مجدد، تخصیص اعتبار خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • دادسرا رکن اصلی تشکیل پرونده است
  • قطع روابط کلمبیا و رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • توجه به استان تهران در نگاه متوازن دولت
  • وزیر کشور: تقسیم استان تهران در دست بررسی است
  • پخش زنده| نشست وزرا و معاونان رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه دولت
  • تحقق ۷۰ درصدی مصوبات حوزه درمان سفر رئیس‌جمهور به کاشان
  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند