Web Analytics Made Easy - Statcounter

آسیب وارد شده به بدن فضانوردان در ماموریت‌های تحقیقاتی سبب شده است تا دانشمندان تلاش‌هایی را برای تولید اندام‌های مصنوعی در فضا آغاز کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در حالیدانشمندان برای تولید اندام‌های طبیعی تلاش می‌کنند که جاذبه می‌تواند مانعی بزرگ باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو متخصصان می‌خواهند تولید بافت‌های انسانی را در فضا تجربه کرده و تحولی بزرگ در علوم بیولوژیکی را رقم بزنند.

بیشتر بخوانید: همه‌چیز درباره آرتمیس/ اعزام زنان فضانورد به ماه میسر می‌شود؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد نیروی جاذبه در کره زمین بر نحوه رفتار سلول‌های بدن یا به طور دقیق‌تر بر تعامل بین پروتئین‌ها و ژن‌ها درون سلول‌های مختلف اثر می‌گذارد و شرایط لازم برای رشد اندام‌های بدن را فراهم می‌سازد. تاثیر جاذبه روی بدن انسان هیچ مشکلی ایجاد نکرده و حتی باعث عملکرد درست سلول‌های زیستی می‌شود ولی نیروی گرانش در مراحل تولید اندام‌های مصنوعی برای بدن به عنوان عامل مخرب شناخته می‌شود.

جاذبه در سلول‌ها تولید شده توسط دانشمندان نوعی دو قطبی ایجاد کرده و همین موضوع سبب می‌شود قطب‌های منفی و مثبت با دفع یکدیگر از رشد اندام جلوگیری کنند. متخصصان با انجام آزمایش‌هایی روی مغزِ در حال شکل‌گیری جنین در رحم مادر به این نتیجه رسیده‌اند که جاذبه تاثیر زیادی روی ایجاد بیماری‌های مادرزادی کودک دارد. یعنی اگر جنین در شرایط خلاء و خارج از جو زمین رشد کند احتمالا شرایط مطلوب‌تری را تجربه خواهد کرد.

همین موضوع عاملی شده است که دانشمندان تلاش گسترده‌ای برای تولید بافت‌های انسانی در فضا را آغاز کنند. متخصصان حاضر در این پروژه معتقدند اگر بتوان بافت‌های بنیادی را در فضا تولید کرد احتمالا درمان قطعی یا عاملی برای جلوگیری از بیماری‌هایی مانند اوتیسم کشف و به‌کارگیری خواهد شد.

طراحی اندام‌های بدن در خارج از جو کره زمین

پروژه تولید اندام‌های حیاتی بدن در فضا شامل قسمت‌های مختلفی است و قرار است در اولین مراحل این برنامه کلیه مصنوعی تولید شود. طبق برنامه‌ریزی‌های محققان این کلیه شباهت بسیار زیادی به کلیه طبیعی انسان دارد و دقیقا همان عملکرد مورد نیاز بدن را اجرا می‌کند.

اکنون یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های دانشمندان در مسیر تولید اندام‌های مصنوعی در فضا چگونگی تامین ایمنی برای ادامه حیات بافت‌های زنده و قابل رشد در هر کدام از اندام‌ها است. بدن انسان به طور طبیعی با عوامل آسیب زننده به سلول‌ها مبارزه می‌کند و شرایطی را به وجود می‌آورد که اندام‌های مختلف بدن به راحتی رشد و مراحل تکامل خود را طی کنند. ایجاد چنین شرایطی برای اندام‌های مصنوعی به هیچ عنوان کار راحتی نیست.

بنابراین متخصصان اکنون اندام‌های طبیعی را در محیطی کاملا ایزوله و بدون ارتباط با جهان خارج پرورش می‌دهند. همین شرایط در فضا نیز باید برقرار باشد ولی تعدادی از محققان معتقدند در خارج از کره زمین به دلیل نبود نیروی جاذبه عوامل آسیب زننده به بافت‌های طبیعی نیز کمتر هستند و راحت‌تر می‌توان مراحل مختلف برای تولید یک عضو مصنوعی بدن را طی کرد.

تفاوت‌ پرورش اندام‌های بدن در فضا و زمین

در سطح زمین زمانی که متخصصان اندامی خاص برای بدن را پرورش می‌دهند تعدادی میله به عنوان داربست برای هدایت بافت‌های زنده در محل نگهداری و تولید آن‌ها قرار می‌گیرد. اگر این میله‌ها به‌کارگیری  نشوند سلول‌ها به درستی رشد نکرده و مسیر تکامل خود را طی نمی‌کنند. چنین شرایطی در فضا وجود نداشته و بافت‌های طبیعی برای رشد نیازی به داربست ندارند. این شرایط دقیقا همان چیزی است که در ایستگاه بین‌المللی فضایی اتفاق می‌افتد.

حفظ جان فضانوردان در مأموریت‌های طولانی فضایی

یکی دیگر از اهداف پرورش اندام‌های مصنوعی با به‌کارگیری بافت‌های طبیعی بدن انسان، حفظ سلامتی فضانوردان در مأموریت‌های طولانی است. اندام‌های بدن فضانوردان پس از مدتی حضور در فضا دچار ضعف شده و به تدریج قدرت اولیه خود را از دست می‌دهد. اگر بافت‌های طبیعی در طول مدت حضور فضانوردان در ایستگاه بین‌المللی فضایی وارد بدن آن‌ها شوند می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی تقویت اعضای مختلف جسم فضانوردان داشته باشد.

در چنین شرایطی فضانوردان چه در زمان حضور در فضا و چه پس از اتمام مأموریت و بازگشت به زمین با مشکلاتی نظیر عدم تعادل و ناتوانایی در حرکت کردن درگیر نخواهند بود. پزشکان با انجام آزمایش‌های گوناگون روی بدن فضانوردانی که تجربه حضور در فضا را دارند به دانشمندان برای شناخت بیشتر و دقیق‌تر آسیب‌هایی که در خارج زمین به بافت‌های سلولی وارد می‌شود کمک می‌کنند.

هنوز نمی‌توان با قطعیت در مورد موفقیت برنامه تولید اندام‌های زیستی در فضا سخن گفت. آنچه مسلم به نظر می‌رسد شروع چنین فرایند پیچیده‌ای نیازمند بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های علوم مرتبط با بدن انسان است. فضانوردان امیدوارند در آینده‌ای نزدیک اندام‌های مورد نیاز هزاران انسان روی زمین را در آزمایشگاه ایستگاه بین‌المللی فضایی تولید کرده و در اختیار انسان‌ها قرار دهند.

انتهای پیام/4144/

 

 

منبع: آنا

کلیدواژه: فضانوردان اندام مصنوعی آسیب به بدن اندام های مصنوعی تولید اندام بافت های طبیعی اندام های بدن برای تولید بدن انسان سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۹۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی

ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده است که «تولید شده توسط موجودات زنده روی زمین» است و دانشمندان را در مورد آنچه ممکن است در این سیاره سرخ پنهان شده باشد، گیج کرده است.

مریخ نورد کنجکاوی جریان پیوسته‌ای از گاز متان را از دهانه گیل کشف کرد که در زمان‌های مختلف روز ظاهر می‌شود و به صورت فصلی در نوسان است.

تیم تحقیقاتی معتقد است که متان می‌تواند در زیر نمک سخت شده پنهان شده و تنها زمانی که دمای مریخ افزایش می‌یابد یا زمانی که کنجکاوی بالای پوسته حرکت می‌کند، از آن خارج می‌شود.

روی زمین، این مولکول ساده که از یک اتم کربن و چهار اتم هیدروژن تشکیل شده است، معمولاً نشانه حیات است.

به نظر می‌رسد نقطه‌ای که گاز متان در دهانه گیل از آن بیرون آمده تنها نقطه‌ای در سیاره سرخ بوده که کنجکاوی در آن گاز را کشف کرده است.

دانشمندان آزمایش‌هایی را برای شبیه سازی شرایط خاک مریخ در آزمایشگاه انجام دادند تا بفهمند چه اتفاقی ممکن است در واقعیت بیفتد. آن ها کشف کردند که در طول یک دوره طولانی، نمک‌ها (پرکلرات ها) از اعماق سطح سنگی و غبارآلود سیاره یا آنچه به عنوان "رگولیت" شناخته می‌شود، خارج می‌شوند.

"پرکلرات‌های سمی" در یخ به دام افتاده در زیر سطح مریخ فراوان هستند. با تبخیر تدریجی یخ، بخار نمکی فیلتر شده و بخشی از آن را جا می‌گذارد.

هنگامی که مقدار کافی نمک در سنگ جمع می‌شود، نوعی پوسته یا صدف ایجاد می‌کند.

دانشمندان نوشتند: در مریخ، چنین فرآیندی می‌تواند به طور طبیعی در یک دوره زمانی طولانی در مناطقی از یخ‌های کم عمق رخ دهد، و ممکن است نمک کافی در لایه بالایی برای تشکیل پوسته جمع شود.

با بالا آمدن بخار نمک، گاز متان با منشا ناشناخته (تاکنون) نیز بالا می‌رود. این می‌تواند از "نوعی ارگانیسم زنده" ناشی شده باشد، یا می‌تواند ناشی از فرآیند‌های زمین شناسی در زیر سطح مریخ باشد که برای دانشمندان نامرئی باقی مانده است.

این مطالعه در مجله JGR Planets منتشر شد.

منبع: دیلی میل

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • انجام بیش از ۲۴ هزار عملیات امدادرسانی فوریت‌های پزشکی در استان اصفهان
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • فنرباحچه 2-1 بشیکتاش؛ پیروزی آسان قناری‌ها برابر حریف ده نفره
  • فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • چگونه تخلفات احتمالی پلیس در انجام مأموریت‌ها را گزارش دهیم؟
  • ۳ فضانورد چینی به سمت ایستگاه فضایی چین رفتند