Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرانیان از گذشته تا به امروز علاقه زیادی به ادبیات اعم از نثر و نظم (شعر) داشته‌اند. شاید به همین دلیل است که ادبیات فارسی با همت اشخاص سرشناس قدیمی و معاصریدچون فردوسی، حافظ، سعدی، مولانا، نظامی، عطار، جلال آل احمد، پروین اعتصامی و ..

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غنی شده است. این تاریخچه ادبیات فارسی برای همه ما از اهمیت خاصی برخوردار است و پیام‌های خوب و ارزشمندی برایمان دارد. برای همین در همه دوره‌ها تلاش شده است، ادبیاتمان با استفاده از راه‌های مختلف از هرگونه آسیب در امان بماند.

در سال‌های اخیر با روی کار آمدن فناوری‌های جدید ارتباطی و افزایش کاربری آن‌ها، کار حفاظت از زبان فارسی حساس‌تر و دشوارتر از گذشته شده است؛ زیرا تعداد زیادی از کاربران فضای مجازی تلاش می‌کنند، پیام خود را با اتکا به سخنان شخصیت‌های برجسته ادبیات کشورمان به مخاطبانشان منتقل کنند، اما تجربه نشان داده است که اکثر این افراد با توجه به میزان مطالعه‌شان آشنایی چندانی با گفته‌ها و نوشته‌های اهالی کهن و معاصر ادبیات ندارند. این افراد با ناآگاهی مطالب جعلی را به خورد مخاطبانشان می‌دهند و باعث بازنشر چند باره چنین مطالبی می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

شاعرانی که به بهای لایک گرفتن تخریب شدند/ ترور شخصیت شاعران با نشر اشعار جعلی

موضوع زمانی بحث‌برانگیزتر می‌شود که بازیگران و افراد سرشناس با ناآگاهی نسبت به افکار و آثار بزرگان ادبی کشور، متنی جعلی را به نقل از آن‌ها در فضای مجازی به مخاطبانشان ارائه می‌دهند و پستشان توسط چندین چهره سرشناس، اما ناآگاه دیگر لایک و بازنشر می‌شود. این امر اگرچه در اکثر مواقع با هدف انتقال مفاهیم خوب و سازنده انجام می‌شود، اما در بلندمدت آسیب جبران‌ناپذیری به بدنه ادبیات کشور خواهد زد.

در سال‌های اخیر برخی از کارشناسان ادبیات فارسی و افرادی که از چند و، چون آن آگاهی دارند، تلاش می‌کنند مطالب جعلی منتشر شده در فضای مجازی را تشخیص داده و گامی در جهت آگاه‌سازی جامعه نسبت به ادبیات کشورشان بردارند.

آن‌ها در یکی از تازه‌ترین اقدامات و اظهار نظرهایشان به پست ارسالی یکی از بازیگران در فضای مجازی اشاره کرده و جعلی بودن مطلب این پست را تشخیص دادند.

ما نیز به همین بهانه سراغ برخی از کارشناسان ادبیات فارسی رفتیم و از آن‌ها پرسیدیم تأثیر ناآگاهی افراد سرشناس از ادبیات فارسی و پخش مطالب جعلی در فضای مجازی چیست؟

رضا اسماعیلی شاعر در خصوص میزان تأثیر مطالب جعلی منتشر شده در فضای مجازی بر ادبیات فارسی گفت: نشر مطالب جعلی سالهاست در فضای مجازی رخ می‌دهد و ناشران آن‌ها معمولا با هدف شهرت‌طلبی و دیده شدن با دست‌آویز قرار دادن نام شاعران و نویسندگان بزرگ، مطالبی را به مخاطبانشان عرضه می‌کنند که در واقع هیچ سندیتی ندارند.

او افزود: ناشران مطالب جعلی در فضای مجازی پس از مدتی اعلام می‌کنند که آنچه را پیش از این به نام مولانا و سعدی منتشر کرده‌اند، متعلق به آن‌هاست؛ بنابراین مطلبی که بار‌ها و بار‌ها به اسم یک نویسنده و شاعر سرشناس در فضای مجازی بازنشر شده است، باعث شناخته شدن بیش از اندازه یک فرد شهرت‌طلب می‌شود.

بیشتر بخوانید:

چگونه جعلیات ادبی را در فضای مجازی تشخیص دهیم؟

این شاعر گفت: امروزه برخی از بازیگران و افراد سرشناس دیگر با آگاهی از میزان علاقه اقشار مختلف جامعه به شعر و ادبیات تلاش می‌کنند، اشعاری را منتشر کنند و می‌خوانند تا بتوانند به وجهه اجتماعی خود بیفزایند. مردم نیز اشعاری که افراد سرشناس می‌خوانند یا منتشر می‌کنند را به اعتبار نام آن‌ها مطالعه کرده و بازنشر می‌دهند.

اسماعیلی بیان کرد: من معتقدم که هر فردی باید در جایگاه خودش قرار بگیرد. در خصوص انتشار متون جعلی در فضای مجازی راه حلی بجز برخورد هوشیارانه و آگاهانه کاربران فضای مجازی با آثار منتشر شده در این فضا مطرح و مؤثر نیست. افراد آگاه نسبت به ادبیات فارسی نیز باید نسبت به انتشار مطالب جعلی در فضای مجازی منفعل نباشند و با روشنگری و آگاهی دادن به جامعه جلوی انتشار گسترده چنین مطالب جعلی و سوء‌استفاده از نام چهره‌های ادبی را بگیرند.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات فارسی فضای مجازی مطالب جعلی جعلی در فضای مجازی ادبیات فارسی افراد سرشناس مطالب جعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۰۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود

امیر رجبی امروز در دیدار با اعضای موسسه ادبی حکیم ملامحمد فضولی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل گفت: جای خالی موسسه‌ای فعال در حوزه زبان و ادبیات در استان احساس می‌شد و این جمع وزینی از شعرا و ادبا که برای شکل‌گیری موسسه فضولی گرد آمده امید برای پر شدن آن خلاء را در دل‌ها زنده می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل افزود: نامگذاری این موسسه ادبی به نام حکیم ملامحمد فضولی از محسنات این حرکت فرهنگی است و از ناحیه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از این کار استقبال می‌کنیم و اصرار داریم فضولی‌خوانی در استان اردبیل باید پا بگیرد.

به گفته او، سابقه و صبغه مکتبی ، مرثیه‌ای و آیینی ملامحمد فضولی در خیلی از جنبه‌ها با ما تجانس و تناسب دارد و امیدواریم با فعالیت این موسسه ادبی جلسات و محافل فضولی‌خوانی در این استان برگزار شود.

رجبی گفت: برای تصویب نهایی موسسه ادبی ملامحمد فضولی در این استان همکاری می‌کنیم و با توجه به موسسه بودن این تشکل ادبی و فرهنگی، امکان حمایت مالی از آن را خواهیم داشت تا با تلاش شما شعرا در قالب این موسسه، برنامه‌ها و آئین‌های ادبی و فرهنگی در خور توجهی در استان اجرا شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: برنامه‌ریزی و اجرای برخی کارها و برنامه‌های ادبی را به این موسسه واگذار خواهیم کرد و فرایند ثبت نهایی موسسه باید با سرعت پیگیری شود و امیدواریم چاپ مجموعه‌های شعر و کتاب‌های فاخر از موسسه فضولی را شاهد باشیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • شکست اسرائیل در عملیات وعده صادق جبران‌ناپذیر است
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است