Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر «سعید رحیمی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پنج کانون بیماری لمپی اسکین از ابتدای سال جاری تاکنون در استان مرکزی مشاهده شد که تعداد آنها در مدت مشابه سال گذشته ۱۷۲ مورد بوده‌ است.

وی واکسیناسیون، رعایت مسائل بهداشتی و ضدعفونی جایگاه و بدن دام‌ها را از جمله مهمترین عوامل کاهش تعداد کانون‌های بیماری لمپی اسکین در استان مرکزی عنوان کرد و ادامه داد: ۶۱ هزار و ۸۶۲ راس گاو و گوساله از ابتدای سال جاری تاکنون در استان علیه این بیماری ایمن سازی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دام اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: بیماری لمپی اسکین بیماری پوستی ویروسی با سرعت انتشار بالا در دام سنگین (گاو، گوساله و گاومیش) است که عامل اصلی انتشار آن حشرات (پشه‌ها و مگس‌های خون‌خوار) است که ‌با تب شدید، بی حالی دام، علائم پوستی شامل تورم و برجستگی‌های شدید در بدن مشاهده می‌شود.

دکتر رحیمی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون، رعایت امنیت زیستی در دامداری‌ها، ضدعفونی و سم‌پاشی و جلوگیری از تردد غیرضروری افراد و وسایل نقلیه به دامداری‌ها از جمله مهمترین راه پیشگیری از شیوع بیماری لمپی اسکین در بین دام‌ها است.  

وی افزود: ۸۱ هزار راس دام سبک و سنگین از ابتدای سال جاری تا کنون علیه بیماری تب مالت، ۴۶۲ هزار و ۷۸ راس علیه بیماری تب برفکی، ۳۰۲ هزار و ۵۷۵ راس گوسفند و بز علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک و سه هزار و ۳۰۰ قلاده سگ در راستای مقابله با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام علیه بیماری هاری واکسینه شده‌اند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دام اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: ۶۹ هزار و ۹۷۰ متر مربع جایگاه دام و یک هزار و ۵۰۰ راس دام نیز با هدف پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام ضدعفونی شده‌است.

وی ادامه داد: تست سل امسال برای مقابله با این بیماری بر روی ۹ هزار و ۴۲۳ راس و تست بروسلوز امسال برروی چهار هزار و ۱۳۰ راس دام در استان مرکزی انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته روند افزایشی داشته‌است.

دکتر رحیمی افزود: یک کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک امسال در استان مرکزی مشاهده شد که تعداد آنها در مدت مشابه سال گذشته سه مورد بوده‌است.

وی تعداد کانون‌های بیماری‌های هاری و آبله در استان مرکزی در سال جاری را یک عدد و تعداد دام‌های مبتلا به بیماری سل را ۲ راس عنوان کرد ادامه داد: تعداد کانون‌های بیماری هاری و آبله در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب چهار و پنج کانون و تعداد دام‌های مبتلا به بیماری سل ۹ راس بوده‌است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دام اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در آزمایش‌ها و تست‌های انجام شده بر روی دام‌های استان ۴۵ راس دام مبتلا به بیماری تب مالت امسال در این استان مشاهده شد که تعداد این دام‌ها در مدت مشابه سال گذشته ۱۳ راس بوده‌است. ‌

دکتر رحیمی گفت: ۴۶ کانون تب برفکی امسال در استان مرکزی مشاهده شد که تعداد آنها در مدت مشابه سال گذشته ۲۳ مورد بوده‌است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۸۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ کارگاه پرورش آبزیان است.

برچسب‌ها استان مرکزی سازمان دامپزشکی کشور دام و طيور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان مرکزی سازمان دامپزشکی کشور دام و طيور استان مرکزی سازمان دامپزشکی کشور دام و طيور مدت مشابه سال گذشته تعداد کانون های بیماری بیماری لمپی اسکین استان مرکزی بیماری های دام علیه بیماری سال جاری راس دام دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۰۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل

دکتر نگار خوشنویس گفت: پارسال در مجموع ۱۳ هزار و ۶۷۸ نفر با ادعای جراحات ناشی از نزاع و درگیری به مراکز پزشکی قانونی استان اردبیل مراجعه کردند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل افزود: از این تعداد مراجعه ۱۰ هزار و ۸۶ نفر مرد و سه هزار و ۵۹۲ نفر زن بوده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ که حدود ۱۴ هزار نفر بوده، هشت درصد کاهش داشته است.

به گفته او، بیشترین تعداد مراجعین ناشی از نزاع و درگیری به پزشکی قانونی اردبیل در سال گذشته در تیرماه با هزار و ۵۴۷ نفر و کمترین مراجعین نیز در اسفند ماه با ۷۷۰ نفر بوده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل با بیان اینکه بیشترین علت مراجعه به مراکز پزشکی قانونی این استان و حتی کشور نزاع و درگیری است، افزود: افراد بعد از مراجعه به مراکز انتظامی و قضایی به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شده و بر اساس نوع و میزان آسیب دیدگی و صدمات برای آنها گوهی صادر می شود.

دکتر خوشنویس گفت: با توجه به اینکه در پزشکی قانونی هیچ گونه کار درمانی انجام نمی‌شود، لذا اولویت اول برای مصدومین ناشی از نزاع به ویژه در موارد پر خطر ، مراجعه به مراکز درمانی جهت اقدامات درمانی می‌باشد.

او با بیان اینکه داشتن معرفی نامه از مراجع قضایی و انتظامی جهت پذیرش و ارائه نظریات پزشکی قانونی الزامی است، افزود: داشتن ظاهر خون آلود نه تنها تاثیری در نظریه‌های کارشناسی نخواهد داشت، بلکه معاینه دقیق تر زخم و جراحات را با مشکل مواجه خواهد کرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • شاخص های مهم صنعت ریلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد
  • ۱۰۰ برنامه در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی در مرکزی هدفگذاری شد
  • برگزاری ۴۰ عنوان برنامه هم‌زمان با دهه مبارک کرامت در استان مرکزی
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • کاهش ۸ درصدی مراجعان درگیری به پزشکی قانونی اردبیل
  • کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل
  • ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟