Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-02@12:45:58 GMT

آرمان‌خواهی غیرواقع‌بینانه ممدوح نیست

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۱۰۷۶

آرمان‌خواهی غیرواقع‌بینانه ممدوح نیست

مسعود پیرهادی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: جمهوری اسلامی ایران، نباید تحت هیچ شرایطی از اصول و آرمان‌های مقدس الهی خود دست بردارد. مقام معظم رهبری نیز تأکید ویژه‌ای روی آرمان‌خواهی، تبیین آرمان‌ها و عدم انحراف از آرمان‌های واقعی دارند که در بیانات متعددی متذکر شده‌اند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مسعود پیرهادی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: جمهوری اسلامی ایران، نباید تحت هیچ شرایطی از اصول و آرمان‌های مقدس الهی خود دست بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کلام معمار کبیر انقلاب در پیام سیاست‌های کلی نظام اسلامی در دوران بازسازی ذکرشده است و همان‌جا، آرمان حقیقی ایران اسلامی نیز بیان‌شده که چیزی نیست جز اهتزاز پرچم اسلام ناب محمدی (ص) بر بام همه عالم و اینکه مستضعفان و پابرهنگان و صالحان وارثان زمین گردند.


مقام معظم رهبری نیز تأکید ویژه‌ای روی آرمان‌خواهی، تبیین آرمان‌ها و عدم انحراف از آرمان‌های واقعی دارند که در بیانات متعددی متذکر شده‌اند. از تعاریف آرمان‌خواهی گرفته تا حدودوثغور آن و حتی نسبتش با واقع‌بینی و رؤیاپردازی.

ضرورتَ داشتن آرمان در بیانات رهبر معظم انقلاب در حدی است که می‌فرمایند: بدون آرمان، نه می‌شود درست زندگی کرد و نه تلاش انسان، منضبط خواهد بود. باید آرمان و خط روشن و افق واضحی در مقابل وجود داشته باشد که به انسان جهت بدهد.

اما ملاحظات آرمان‌گرایی بسیار حائز اهمیت است تا آنجا که اگر آرمان‌گرایی، به بیزاری از آرمان‌ها تبدیل شود دیگر آن نخواهد بود؛ یک‌چیز دیگر خواهد شد.

تفکیک میان آرمان‌خواهی حقیقی و شعاری نیز جایی معلوم می‌شود که سراغ مسائل غیرممکن برویم درحالی‌که باید دنبال آرمان‌های حقیقی در قالب و لباس عملی آن بگردید. نباید دنبال ایده‌آل‌هایی بود که عملی و اجرایی نیستند و نباید به کم قانع شد و از آن آرمان‌ها دور ماند.


برخی آرمان‌گرایی‌ها در فضای سیاسی کنونی غیرواقع‌بینانه است و نتیجه این می‌شود که نه‌تنها به نمره عالی و ایده‌آل نمی‌رسیم بلکه به نمره متوسط هم دست نخواهیم یافت. برخی دعواهای سیاسی که البته هدفمند و طراحی‌شده، روانه جبهه انقلاب می‌شود از این جنس است.

اعتراض می‌کنند فلان مجموعه یا فلان شخص نمره‌اش ۱۴ است؛ آن‌قدر قیل‌وقال راه می‌اندازند که آخر ماجرا یا تیغ آن فرد در مدیریت فوق‌العاده کند می‌شودیا فرد دیگری با نمره ضعیف، سکان‌دار می‌شود.

اما اگر ما توانستیم آرمان‌گرایی را با واقع‌بینی و واقع‌گرایی همراه کنیم، ترجمه عملیاتی‌اش می‌شود اینکه ما تدبیر را با مجاهدت ترکیب کنیم.

همه دوست داریم قطار با سرعت حرکت کند، گاهی سرعت قطار ۶۰ کیلومتر بر ساعت می‌شود؛ مسافران و دلسوزان ناراحت می‌شوند اما هیچ عاقلی ترمز قطار را نمی‌کشد؛ چون نقض غرض به این آشکاری حتما مذموم است.

با سروصدا راه انداختن و عدم رعایت مصالح، نمی‌توان داعیه انقلابی‌گری، عدالت‌خواهی یا آرمان‌گرایی داشت، چراکه آرمان‌گرایی به‌هیچ‌وجه به معنای در همه زمینه‌ها پرخاشگری کردن، برخی از واقعیات لازم و مصلحت‌های لازم را ندیده گرفتن، نیست. مصلحت هم شده یک اسم منفور؛آقا مصلحت‌گرایی می‌کنند! خب، اصلا باید ملاحظه مصلحت بشود.

هیچ‌وقت نباید گفت که آقا حقیقت با مصلحت همیشه منافات دارد؛ نه، خود حقیقت یکی از مصلحت‌هاست خود مصلحت هم یکی از حقایق است.

اگر مصلحت‌اندیشیِ درست باشد، باید رعایت مصلحت را کرد؛ چرا نباید رعایت مصلحت را کرد؟ باید مصالح را دید.
بازهم وام بگیریم از حضرت امام(ره) که می‌فرمودند: «اگر مصلحت نظام و اسلام سکوت است، دردمندانه سکوت کنید که اجر سکوت برای پیشبرد اهداف نظام و اسلام به‌مراتب بیشتر است» این دردمندانه سکوت کردن یعنی مشخص است که نقصی یا عیبی در کار هست، اما باید سکوت کرد ولو خار در چشم و استخوان در گلو.
ندیدن واقعیت‌های جامعه و اینکه مسائل این کشور بالاخره قرار است به دست خودمان با همین ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها حل بشود، باعث شده برخی فقط کنار گود، امر به لنگ کردن، کنند و هرازگاهی که محقق نمی شود دادوفریاد کنند؛ این در حالی است که آرمان‌گرایی بدون ملاحظه‌ واقعیت‌ها، به خیال‌پردازی و توهم خواهد انجامید. وقتی شما دنبال یك مقصودی، یك آرمانی حركت می‌كنید، واقعیت‌های اطراف خودتان را باید بسنجید و بر طبق آن واقعیت‌ها برنامه‌ریزی كنید.

 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: انقلاب آرمان آرمان خواهی آرمان گرایی واقعیت ها آرمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۱۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند

امتداد -عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با قانون جدید بانک مرکزی که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانکها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اصلاح نظام بانکی و جهش تولید اظهار کرد: شبکه بانکی کشور یک ساختار و مدیرانی دارد و زیر نظر بانک مرکزی است اما تغییر در این مجموعه دشوار است.

وی افزود: وقتی شبکه بانکی کشورمان چهل سال به یک رویه خو گرفته به راحتی نمی‌توان آن را از این رویه خارج و به وضعیت جدیدی منتقل کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی کشور تا چه اندازه با طراحی الگوی توسعه و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هماهنگی دارد گفت: در حال حاضر نظام بانکی کشور تفاوت نسبتاً زیادی با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارد.

بانک مرکزی از اول متعهد نبود به اینکه بانکدار اسلامی را دنبال کند اما الان در قانون جدید بانک مرکزی مهم ترین تکلیف این قانون، اجرای بانکداری اسلامی است و تحقق این مهم نیازمند تحول و تغییرات جدی است.

حجت الاسلام مصباحی مقدم ادامه داد: با وجود اینکه اقدامات زیادی انجام شده و تغییرات خوبی هم رخ داده اما تغییرات به صورت اساسی و گسترده نیست و نیاز دارد که رویکرد بانک مرکزی در زیرساخت قراردادها و قوانین و مقررات یک رویکرد جدی و فعال و به گونه‌ای باشد که ساختار را به صورت اساسی تغییر دهد و اصلاح کند.

قانون جدید تا چه اندازه بانک مرکزی را به نقطه مطلوب می‌رساند

وی در پاسخ به این پرسش که قانون جدید تا چه اندازه بانک مرکزی را به نقطه مطلوب می‌رساند اظهار کرد: بنده آرزو می‌کردم بانک مرکزی از استقلال بیشتری برخوردار باشد که این اتفاق افتاده و البته بنده هم در مجلس هشتم طراح قانون بانک مرکزی مستقل بودم که به ثمر نرسید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تذکر این مطلب که بانک مرکزی بانک حکومتی و بانکِ بانکهاست نه بانک مردم یادآور شد: جایگاه بانک مرکزی جایگاهی نیست که با بنگاه‌ها و مردم دادوستد داشته باشد بلکه بانکها را مدیریت و بر عملکرد آنها نظارت می‌کند و جلوی ناترازی و تخلفات آن‌ها را می‌گیرد لذا باید از اقتدار لازم برخوردار باشد تا بتواند مانع از انحرافات و کج روی‌های نظام بانکی شود.

مصباحی مقدم گفت: منابع بانک هم باید در خدمت برنامه‌های بلند مدت و میان مدت دولت باشد و هم باید مستقل باشد تا بتواند بر بانکها نظارت کند.

قدرت کنترل بانک ها از خردادماه

وی تصریح کرد: قدرت کنترل بانکها تا قبل از تصویب قانون جدید، در اختیار بانک مرکزی نبود اما با قانون جدید که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانکها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد و یک سری سیاست‌های پولی و ارزی، مبنای عمل بانک مرکزی قرار خواهد گرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد: اگر منابع بانکی برای بنگاه‌ها و در جهت تولید و تجارت تأمین شود و برگشت داشته باشد بانک باید بر مصرف وجوه حاصل از برگشت اصل پول و برگشت سود به هر مقدار که باشد نظارت کند درغیر این صورت بازار دلالی و واسطه گری رشد پیدا می‌کند.

مصباحی مقدم با انتقاد از اینکه بانک در خدمت نظام تولید و نظام بازار نیست و دغدغه‌ای برای تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد گفت: بانک باید واسطه وجوه بین سپرده گذاران و تجار و تولیدکنندگان باشد اما این کار را نمی‌کند و فقط تأمین مالی می‌کند و کاری هم ندارد که این تسهیلات برای چه کاری مصرف می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه تأمین مالی برای تولیدکننده نباید هزینه بر باشد افزود: بزرگترین بنگاه‌های اقتصادی کشور بزرگترین بدهکاران نظام بانکی هستند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • «مصلحت» در شبکه دو
  • بادیگارد، طلا و مس با مصلحت در آخر هفته تلویزیون
  • ماجرای قتل غزاله و اعدام آرمان؛ رابطه‌ای بی فرجام
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • غزه چگونه جهان را ضد استکبار و اشغالگری متحد کرد؟
  • تجدید میثاق وزیر آموزش و پرورش و معلمان با آرمان‌های امام راحل
  • سرگیجه در کشتی؛ محمدعلی گرایی به تیم ملی دعوت شد
  • دعوت گرایی به اردوی تیم ملی کشتی فرنگی
  • گرایی به اردوی تیم ملی کشتی فرنگی دعوت شد
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند