Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@19:04:04 GMT

شهرهای محلی‌؛ ایمن در برابر کرونا

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۱۲۳۹

شهرهای محلی‌؛ ایمن در برابر کرونا

بسیاری از منتقدان و برنامه‌ریزان شهری پیش‌بینی کرده‌اند زندگی شهری در آینده و به دنبال گسترش ویروس کرونا محلی‌تر و فشرده‌تر خواهد بود و به سمت پیاده‌روی، بیش از حمل و نقل عمومی، سوق داده خواهد شد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، این روزها بسیاری از طراحان و برنامه‌ریزان شهری در تلاشند پیاده‌راه‌ها و فضاهای سبز را گسترش دهند تا در نتیجه محیط‌های شهری را برای حفظ فاصله اجتماعی و کاهش انتشار کووید -۱۹ آماده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به سبک زندگی جدیدی که مردم در پیش گرفته‌اند، پیش‌بینی می‌شود در آینده اغلب شهرنشینان از پیاده‌روی و دوچرخه‌های الکتریکی برای تردد در داخل شهر بهره گیرند و استفاده از خودرو تنها در زمان ضرورت صورت گیرد. ویروس کرونا، با وجود تمام بحران‌هایی که در زندگی انسان به وجود آورده است، درس‌های با ارزشی نیز از طراحی شهری و چگونگی ایجاد مناطق شهری بهتر به طراحان و معماران آموخته است.

قرنطینه

ویروس کرونا و دوران قرنطینه به همه آموخت که پایدارترین شهرهای جهان شهرهایی هستند که به مناطق قابل پیاده‌روی تقسیم شده‌اند، به این معنی که تمام امکانات لازم شهروندان در محل سکونتشان قابل دسترسی است و برای تأمین همه ملزومات نیازی به استفاده از خودرو یا وسایل حمل و نقل عمومی نیست.

متأسفانه در ۳۰ تا ۵۰ سال اخیر، طراحان شهرها را تنها برای خودروها طراحی کرده و عابران پیاده و دوچرخه‌سواران را تقریباً نادیده گرفته‌اند. ویروس کرونا اهمیت پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری و مهم‌تر از همه توجه به زیرساخت‌های مربوطه را برای معماران بیش از پیش آشکار کرد به طوری که بسیاری از مقامات ارشد در نقاط مختلف جهان در همان ابتدای شیوع پاندمی به سرعت اقدام به اصلاح شهرهای خود در این زمینه و گسترش پیاده‌راه‌ها و فضاهای سبز کردند.

چیزی که در اینجا از اهمیت بالایی برخوردار است این که تنها گسترش فضاهای سبز و پیاده‌راه‌ها نمی‌تواند مشکل شهروندان در این پاندمی بزرگ را حل کند؛ مردم نمی‌توانند مسافت‌هایی طولانی را با دوچرخه یا پیاده‌روی طی کنند تا به عنوان مثال کار بانکی خود را انجام دهند. بر همین اساس، لازم است در آینده شهرها به صورت فشرده‌تر و محلی‌تر طراحی شود تا در نتیجه ساکنان هر منطقه به تمام امکانات در نزدیکی محل سکونت خود دسترسی داشته باشند.

ترویج دورکاری

یکی دیگر از مزایای شیوع ویروس کرونا، ترویج دورکاری یا کار در منزل بوده که در این روزها بسیاری از مردم از سراسر دنیا را به سمت خود جلب کرده است. بسیاری از کارفرمایان تا پیش از ظهور ویروس کرونا مخالف بودند کارکنانشان به انجام مسئولیت‌های کاری خود در منزل بپردازند اما کووید -۱۹ مزایای دورکاری را برای بیشتر مردم در سراسر دنیا آشکار و بسیاری را به سمت انجام کارهای خود در منزل جذب کرد.

بسیاری از معماران استدلال کرده‌اند که دورکاری به روندی دائمی در زندگی انسان تبدیل خواهد شد و طراحی ساختمانی را نیز به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار خواهد داد. بدون شک، در طراحی‌های پساکرونا، فضاهایی از خانه، هر چند کوچک، برای دورکاری در نظر گرفته خواهد شد و تمام جنبه‌های طراحی فضاهای اداری در آن‌ها پیاده خواهد شد.

فاصله اجتماعی و گرایش بیشتر به فضاهای عمومی

گسترش ویروس کرونا فضاهای عمومی و پارک‌ها را بیش از پیش برای مردم مهم به شمار آورده است و همگان چنان به سمت این فضاها روانه می‌شوند که گویی به کعبه آمال خود چنگ می‌زنند. در این بین، مردم درس جدیدی از ویروس کرونا آموخته‌اند و آن اینکه برای پیشگیری از آلوده شدن به ویروس کرونا نیاز نیست حتماً خود را در خانه‌هایشان حبس کنند و تنها با رعایت چند اصول بهداشتی می‌توانند احتمال انتقال کووید -۱۹ را به حداقل برسانند. این روزها در سراسر پارک‌های جهان افرادی به چشم می‌خورد که با ماسک‌هایی بر دهان و دستکش‌هایی در دست، از فاصله معین، با یکدیگر به تعامل اجتماعی می‌پردازند و اینگونه هراس ناشی از ابتلاء به ویروس کرونا را به حداقل می‌رسانند.

شاید در آینده طراحان شهری ایجاد فضاهای سبز و پارک‌ها را با دقت بیشتری انجام دهند و پیاده‌راه‌ها و زمین‌های بازی وسیع‌تری ایجاد کنند تا در نتیجه به دنبال شیوع یک بیماری همه‌گیر نظیر کرونا، مردم با امنیت خاطر بیشتری در این مکان‌ها حضور پیدا کنند.

کد خبر 435731

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پایداری شهر پایدار دوران پسا کرونا شهرهای جهان برنامه ریزی شهری ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا کووید ۱۹ فضاي سبز شهري فضای سبز شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پیاده راه ها ویروس کرونا فضاهای سبز پیاده روی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۱۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، این سلسله نشست‌ها به ابتکار شهرداری تبریز برگزار خواهد شد و در ماههای آینده به صورت مستمر بین شهرداران شهرهای جاده ابریشم ادامه خواهد یافت.

یعقوب هوشیار شهردار تبریز در این نشست که در قالب وبینار برگزار خواهد شد به ارائه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی و توریستی شهر تبریز و تبیین جایگاه ژئوپلتیک این شهر در مسیر جاده ابریشم می پردازد.

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت با حضور موتونوبو ناکاگاوا شهردار نارا (از شهرهای ژاپن)، فضل‌الدین عمراف شهردار سمرقند (از شهرهای ازبکستان) و یعقوب هوشیار شهردار تبریز برپا خواهد شد.

معرفی شهر نارا، جایگاه بین المللی و نقش آن در مسیر جاده ابریشم و همچنین معرفی شهر سمرقند توسط شهردار این شهر از دیگر بخش‌های این وبینار خواهد بود.

رویداد دوجانبه «مجمع ژاپن و ایران در زمینه معماری و مسائل شهری» که در ژاپن بین فوریه و می در سال ۲۰۱۸ برگزار شد، بستر این تبادل فرهنگی را تشکیل داده است. در این راستا و در ادامه فعالیت‌های دیپلماسی شهری و پس از ارایه نامه رسمی شهردار تبریز به شهردار نارا، گفتگو های مابین دو شهر برای اولین بار آغاز شده و امید است گفتگوی شهرداران نتایج خوب و ملموسی را برای شهروندان طرفین داشته باشد.

این نشست به عنوان پیش زمینه‌ای برای نشست دوم که همزمان با همایش فرصت‌های سرمایه گذاری تبریز در سال جاری برگزار می‌شود، خواهد بود.

از نتایج پیش بینی شده برای این نشست می‌توان به برگزاری هفته‌های فرهنگی در شهرهای جاده ابریشم، مفاهیم مدرن و بروز در حوزه تعاملات بین المللی در دیپلماسی شهری بین شهرها، توسعه شهری شهرهای تاریخی حول محور تاریخی، تبیین سیاست‌های جاده ابریشم در حوزه‌های تبادلات فرهنگی، گردشگری و احیا بافت‌های تاریخی و توسعه و گسترش تعاملات علمی بین شهرهای جاده ابریشم از طریق برگزاری جلسات و کنفرانس‌ها و بسترسازی توسعه این ارتباطات اشاره کرد.

کد خبر 6092841

دیگر خبرها

  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال