Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@22:44:12 GMT

سودای برج‌سازی در ملک ارزشمند «باغ خوردین»؟

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۱۲۷۶

سودای برج‌سازی در ملک ارزشمند «باغ خوردین»؟

به گزارش خبرنگار مهر، روستای خوردین یکی از روستاهای نزدیک به تهران قدیم است که قدمتش به دوره ناصرالدین شاه باز می گردد و اکنون در بخشی از محله شهرک غرب واقع شده و نامش درمیان نام های جدید شهری به فراموش سپرده شده است.

گفته می شود این روستا نخست جزئی از املاک مستوفی‌الممالک دولتمرد معروف در عصر قاجار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۳۷۸، ۵ هکتار از این روستا که از موقوفات مستوفی الممالک است، به آستان قدس رضوی واگذار شد. بخشی از باغ به حوزه اداری آستان قدس اختصاص یافت و قسمت دیگر به عنوان فضایی اقامتی برای برگزاری جلسات و اسکان تولیت در تهران در نظر گرفته شد.

بایگانی مجوز برج‌سازی با هدف ایجاد کاربری عمومی

در زمان تولیت مرحوم طبسی، مجوز ساخت یک برج بلندمرتبه اخذ می شود، مجوزی که تا اواسط دهه ۹۰ از آن استفاده نمی شود تا اینکه آیت الله رییسی به عنوان تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد و یکی از سیاست هایش را بر بهره‌برداری بهینه از امکانات و موقوفات آستان در راستای خدمت به مردم و کشور بنا کرد. بنابر این تصمیم، به دستور آیت الله رئیسی استفاده از باغات درون شهری متعلق به این نهاد برای استفاده عموم کاربری جدیدی پیدا کردند و بر همین اساس، ایده ارتقای کاربری باغ خوردین به مجموعه‌ای با اهداف تربیتی و آموزشی مطرح شد و فصل جدیدی در تاریخ این باغ قدیمی رقم خورد.

بدین ترتیب، در دی ۱۳۹۷، ۳.۵ هکتار از مساحت ۵ هکتاری این باغ حیات جدیدی یافت و به گفته مسئولان این مرکز، تا پایان سال گذشته حدود ۲۶ هزار نفر ۹۸ از خدمات فرهنگی و تربیتی آن بهره برده اند.

باغ خوردین امروز با نام «پردیس تربیتی توانا» علاوه بر حفظ ارزش های اکولوژیکی، هویتی فرهنگی پیدا کرده و برنامه‌های تربیتی و اردوهای کودکانه و نوجوانانه را با رویکرد تربیت اسلامی میزبانی می‌کند.

درختان تنومند باغ خوردین که عمر برخی از آنها به بالای ۵۰۰ سال هم می‌رسد، مامن پرندگان و حیواناتی هستند که امروز برای کودکان شهری و آپارتمان نشین، شگفتی های طبیعت بکر محسوب می شوند.

آیت الله رئیسی بارها در سخنرانی‌هایش بر این تاکید داشت که آستان قدس برای فعالیت های عام المنفعه از مجوز اقتصادی و ساخت برج در باغ خوردین چشم پوشی کرده است.

بنا به شنیده‌ها، در حال حاضر آستان قدس برای بار دیگر مساله مجوز انبوه‌سازی و درآمدزایی تجاری از باغ ارزشمند که اکنون یکی از گرانترین مناطق تهران است، مطرح شده و پیگیری‌هایی نیز در این زمینه در حال انجام است.

وسوسه برج سازی در یکی گران‌ترین خیابان‌های تهران

مجتبی همتی فر، مدیر پردیس تربیتی توانا، پیشتر در پیامی توئیتری درباره تصمیم احتمالی برخی از مدیران آستان نوشته است: «یکی از بزرگترین نهادهای موقوفه جهان اسلام، گرانترین ملک موقوفه خود را از باغ اختصاصی به کار فرهنگی و تربیتی اختصاص داده است، گویا تیم مدیریتی جدید دوباره هوای برج سازی به سرشان زده است. ۵۰ هزار متر در بام تهران وسوسه انگیز است».

البته رسول کشت پور، شهردار منطقه ۲ تهران، در گفت وگو با خبرنگار مهر از به جریان افتادن این طرح قدیمی اظهار بی اطلاعی کرد و با یادآوری این نکته که با تدبیر آیت الله رئیسی این باغ به اردوگاه تربیتی فرهنگی تبدیل شده است، گفت: این تصمیم مورد استقبال شهرداری قرار گرفته است.

شهردار منطقه: درخواستی مبنی بر تغییر کاربری باغ خوردین نداریم

وی با اشاره به اینکه بعد از این پیشنهاد و تبدیل باغ به اردوگاه تربیتی دیگر درخواستی مبنی بر برج سازی از سوی متولیان آستان قدس به شهرداری منطقه نرسیده است.، تاکید کرد: اکنون پس از سالها، این باغ به یک فضای عمومی تبدیل شده است و در گام نخست، فعالیت‌های فرهنگی از جمله اردوگاه تربیتی و فرهنگی در آن فعال شده است.

کشت پور ابراز داشت: اگر آستان قدس لازم بداند، شهرداری به عنوان مشاور برای استفاده از ظرفیت‌های دیگر این باغ به نفع عامه مردم ورود خواهد کرد.

وی اظهار داشت: براساس اطلاعاتی که در دست دارم خوشبختانه آستان قدس رضوی نگه داری خوبی از باغ داشته و تا به حال درخواستی برای تغییر کاربری و مجوز ساخت برج در این محدوده نداشته‌ایم.

«توانا» یا برج؛ مسئله این است! 

مدیران آستان قدس رضوی تاکنون به صورت شفاف و رسانه ای به این تصمیم اشاره ای نکرده اند، اما بهتر است صریح شفاف سازی کنند، خفظ هویت فرهنگی و محیط زیستی و استمرار فعالیتهای تربیتی را در دستور کار دارند یا فعالیت های اقتصادی خاص، همچون برج سازی که مخاطبینی خاص از قشر مرفه را دارد،؟ اگر قرار است آستان قدس رضوی به عنوان نهادی عام‌المنفعه و دینی به درآمدزایی از طریق ساخت و ساز بپردازد، سوای تبعات و آسیب‌های زیست‌محیطی احتمالی ناشی از تخریب باغات، آیا بهتر نیست که این ساخت و ساز و درآمدزایی در مناطق دیگر با رویکرد حمایت از اقشار ضعیف‌تر و در جهت محرومیت‌زدایی باشد؟
 

کد خبر 4983739 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: برج سازی باغات منطقه 2 شهرداری تهران آستان قدس رضوی موقوفات رسول کشت پور ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش شورای شهر تهران شهرداری تهران قوه قضاییه کمیته امداد امام خمینی محسن حاجی میرزایی دستگیری سارق پیش بینی وضعیت هوا سازمان تامین اجتماعی ازدواج سرهنگ نادر رحمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران امداد رسانی آستان قدس رضوی باغ خوردین برج سازی آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۱۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: برای کاهش آمار و تلفات ناشی از تصادفات رانندگی نیاز به فرهنگ‌سازی و اقدامات فرهنگی بوده لذا فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن الگوهای صحیح رانندگی کاری است که هرکسی به سهم خود باید به آن توجه کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، ایرج دست‌نشان امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ به مناسبت روز ملی حمل و نقل و ایمنی با تبریک این روز اظهار کرد: برای داشتن اقتصادی پویا داشتن حمل و نقلی سریع و ایمن یکی از موضوعات مورد توجه در هر جامعه‌ای است.

وی افزود: برای کاهش آمار و تلفات ناشی از تصادفات رانندگی نیاز به فرهنگ‌سازی و اقدامات فرهنگی بوده لذا فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن الگوهای صحیح رانندگی کاری است که هرکسی به سهم خود باید به آن توجه کند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به داشتن حمل و نقل ایمن همه ساله بخش اعظمی از بودجه‌های دولت به امر ایمنی راه‌ها اختصاص داده شده که صرف اجرای طرح‌های مختلف سخت افزاری و نرم‌افزاری می‌شود، قدر مسلم نتیجه بخش شدن این طرح‌ها نیازمند ایجاد حس مسئولیت در بین آحاد مردم به عنوان عضو تأثیرگذار در ارتقا ایمنی ترددهای جاده‌ای و شهری است.

دست‌نشان تصریح کرد: نیاز است با انتقال دغدغه و حساسیت در حوزه ایمنی راه‌ها در جامعه و در بین متولیان امر و به ویژه عموم مردم به‌عنوان شهروند مقوله ایمنی و تصادفات رانندگی مورد توجه قرار گیرد.


کد خبر 748071

دیگر خبرها

  • معلمان آغازگر بزرگترین تحولات فرهنگی و تربیتی در جامعه هستند
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • پرسپولیس در سودای تبدیل شدن به رکورددار قهرمانی در جام حذفی ایران
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم (ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه‌ای انجام می‌شود
  • حضور در جوار آستان مقدس رضوی بهترین خدمت فرهنگی است
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز