Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی یکی از ۱۷ واحد تولیدی احیا شده آذربایجان شرقی توسط تشکیلات قضایی در سال های اخیر است که با ۲۸ سال سابقه فعالیت، به دلیل واگذاری به فرد فاقد اهلیت در اواسط دهه ۱۳۸۰ دچار ورشکستگی شد. 

مالک خصوصی این شرکت که در سال ۱۳۸۶ شمسی و در راستای اجرای سیاست های اصل ۴۴ مبنی بر واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی، به ثمن بخش صاحب آن شده بود، ماشین آلات را فروخت و این واحد صنعتی مادر را با حجمی از بدهی و کارگران بیکار بلاتکلیف رها کرد؛ شرکت در زمان ورشکستگی ۲۰۰ کارگر و ۸۰ نفر بازنشسته داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این اتفاق، تشکیلات قضایی آذربایجان شرقی در راستای سیاست های قوه قضاییه مبنی بر حمایت از تولید و رفع موانع آن به پرونده ورشکستگی «شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی» ورود و با هماهنگی و هم افزایی مدیریت ارشد استان نسبت به اتخاذ تدابیری برای نجات آن از ورطه نابودی اقدام کرد. 

برآیند همفکری و تعامل تشکیلات قضایی- با محوریت اداره تصفیه ورشکستگی - با مدیریت ارشد آذربایجان شرقی منجر به تصمیم اجاره دادن شرکت به مجتمع تراکتورسازی ایران، به عنوان کارخانه مادر، در وهله نخست و احیای آن در سایه تلاش شبانه روزی مدیریت و کارکنان آن به عنوان تنها تولیکننده بکهو لودر کشورمان در مرحله بعدی شد. 

نمایی از یک سالن شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی در روزهای بحران

فراز و فرود شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی

شرکت «ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی» در اواخر سال ۱۳۷۰ از مجتمع تراکتور سازی ایران منفک و با تملک تعدادی از کارگاه‌های آن شرکت و خرید تجهیزات و ماشین آلات به منظور ساخت، تولید، فروش، واردات و صادرات انواع ماشین آلات صنعتی و ادوات کشاورزی و سرمایه‌گذاری جهت توسعه و تکمیل واحدها و صنایع وابسته تأسیس شد.

این شرکت که از اول سال ۱۳۷۱ شروع به فعالیت تولیدی کرد، در حال حاضر بکهو لودر تی.دی. ال ۸۶ و بکهو لودر تی.دی. ال ۱۳۰ را تولید و روانه بازار مصرف داخلی می کند.

شرکت «ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی» دارای امور تحقیق و توسعه، مهندسی تولید، مطالعات و برنامه‌ریزی استراتژیک و بازاریابی و بازار فروش خوبی است.

این شرکت در سال ۱۳۸۶ از طریق خصوصی سازی از تراکتورسازی مجزا و به بخش خصوصی واگذار شد، اما با ۷۵۰ میلیارد ریال بدهی در سال ۱۳۹۲ اعلام ورشکستگی کرد؛ شرکت از این تاریخ اواخر سال ۱۳۹۶ با اجازه اداره ورشکستگی تبریز با اجاره به مجتمع تراکتورسازی ایران مدیریت می شد و مدیریت مجمتع تراکتورسازی در این مدت نزدیک به ۲۰۰ میلیارد ریال برای تداوم فعالیت شرکت هزینه کرد.

واقعیت این است که واگذاری شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران به افراد نااهل در دولت قبلی، این شرکت را با مشکلات بنیادین مواجه کرد، به طوری که در ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم، کارگران شرکت ۹ ماه حقوق نگرفته بودند.

واگذاری به افراد نااهل و عملکرد غلط آنان همچنین باعث شد که این شرکت پرتوان و قدیمی در آن زمان به سازمان تامین اجتماعی، اداره کل امور مالیاتی و بانک های متعدد آذربایجان شرقی بدهی داشته باشد. 

عملکرد غلط در واگذاری شرکت به افراد نااهل، آن را به ورشکستگی رساند و متاسفانه موجب اعتراضات کارگری در نیمه دوم سال ۱۳۹۲ شد.
 

بازدید مقام های دادگستری آذربایجان شرقی از روند فعالیت شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی 

متضرر اصلی تعطیلی شرکت ماشین آلات صنعتی کارگران بودند

دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز با اشاره به تعطیلی شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی در زمان ورشکستگی آن گفت: کارگران بیشترین لطمه را از تعطیلی این واحد صنعتی در زمان بحران ناشی از ورشکستگی و تعطیلی های ناشی از آن خوردند.

کریم صادق‌ زاده در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه سوء مدیریت کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی را با بحران مواجه کرد، افزود: واقعیت این است که این کارخانه به شکل درستی به بخش خصوصی واگذار نشد. 

وی خاطرنشان کرد: این کارخانه ۲۰۰ کارگر دارد و نباید معیشت و رفاه این تعداد کارگر به خطر بیفتد. 

رئیس اداره تصفیه امور ورشکستگی دادگستری آذربایجان شرقی تبریز هم با اشاره به اینکه حکم ورشکستگی شرکت ماشین آلات صنعتی تبریز در سال ۱۳۹۴صادر شده بود، اظهار کرد: باید همان موقع نسبت به پلمپ و فروش شرکت به منظور پرداخت طلب طلبکاران اقدام می شد.
عزیز امن اللهی افزود: اما با توجه به سیاست تشکیلات قضایی مبنی بر حمایت از واحدهای صنعتی و تولیدی و رفع موانع آنها و نیز ضرورت حفظ فرصت های شغلی تصمیم گرفته شد که اداره آن برای مدت مشخصی به عهده مجتمع تراکتورسازی ایران گذاشته شود.

وی خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد بدهی این شرکت مربوط به مطالبه تراکتورسازی و ۸۰ درصد بقیه طلب بانک ها و اشخاص است.

تصویری از مونتاژ یک دستگاه لودر بکهو در شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی 

از ورشکستگی تا صرفه جویی سالیانه هفت میلیون یورویی  

مدیرعامل مجتمع تراکتورسازی ایران نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: شرکت «ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی» وابسته به این مجتمع، سالانه هفت میلیون یورو ارزآوری دارد که با رشد تولید، این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۲ برابر افزایش می‌یابد.

ابوالفتح ابراهیمی با اشاره به اینکه شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی، تنها تولیدکننده لودر و بیل بکو در ایران است، گفت: همه قطعات این ماشین آلات از ریخته گری مجتمع تراکتورسازی ایران، تهیه و تامین می شود.

وی افزود: ظرفیت تولید شرکت ۲۰۰ دستگاه لودر و بیل بکو در سال است که این تعداد در سال ۱۴۰۰ به ۳۶۵ دستگاه افزایش می یابد. 

وی با بیان اینکه لودرها در ۹ تیپ و ۱۴ نوع مختلف و متناسب با سلیقه بازار و متقاضیان تولید می شود، گفت: توان محصولات تولیدی شرکت ماشین آلات صنعتی مجتمع تراکتورسازی ایران  ۷۵ تا ۱۱۰اسب بخار است و در مدل های چهار و ۶ سیلندر تولید می شوند و قابل رقابت با رقبای خارجی هستند.

ابراهیمی اضافه کرد: شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی در سال ۱۳۸۸ ورشکسته شد و تا سال ۱۳۹۷ تعطیل و ماشین آلات آن بلااستفاده بودند، اما با واگذاری شرکت به مجتمع تراکتورسازی ایران توسط دستگاه قضایی، احیا و وارد مدار تولید شد.

وی ادامه داد: اکنون نه تنها لودر و بیل بکو در شرکت ماشین آلات تراکتورسازی ایران تولید می شود، بلکه قطعات مورد نیاز مجتمع تراکتورسازی نیز در آن فرآوری می شود.

وی یادآوری کرد: اشتغالزایی مستقیم شرکت ۴۶۰ نفر است، ضمن اینکه بیش از ۲۰۰ شرکت دیگر در تامین قطعات و تولید محصولات با آن همکاری دارند و از این طریق برای چهار هزار نفر نیز به طور غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی تبریز وزارت صنعت معدن و تجارت رونق تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی تبریز وزارت صنعت معدن و تجارت رونق تولید آذربایجان شرقی تبریز وزارت صنعت معدن و تجارت رونق تولید شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی آذربایجان شرقی تشکیلات قضایی واگذاری شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۲۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی

رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: پرونده هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات وارداتی معطله در بندر و گمرک شهید رجایی بندرعباس بزودی تعیین تکلیف می‌شود.

مجتبی قهرمانی در نشست خبری افزود: این ماشین آلات راهسازی به ارزش حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از حدود یکسال پیش تاکنون بلاتکلیف مانده است که زمینه برگزاری مزایده برای فروش آنان در چند روز آینده اجرایی می‌شود.

وی گفت: این ماشین آلات را بخش خصوصی وارد کرده، اما برای ترخیص آن اقدام به موقع صورت نگرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ایی رئیس قوه قضاییه سیزدهم اردیبهشت به هرمزگان سفر کرد و پس از بازدید از این ماشین آلات وارداتی به رئیس کل دادگستری هرمزگان برای تعیین تکلیف آنها تفویض اختیار کرد.

مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان در جمع خبرنگاران گفت: بهره گیری از این تفویض اختیار، ترخیص و تعیین تکلیف کالا‌های معطله را سرعت می‌دهد و هماهنگی‌ها و استعلام‌هایی که برای ترخیص سریع کالا‌های وارداتی و یا صادراتی نیاز است از این پس با دستور قضایی در استان امکان پذیر است.

خبرنگاران شرکت کننده در این نشست از نمایشگاه دستاورد‌های دادگستری هرمزگان هم بازدید کردند.

در ۲۶ غرفه این نمایشگاه اداره‌ها و سازمان‌های وابسته به دستگاه قضا آخرین دستاورد‌های خود را در محل دادگستری هرمزگان در بندرعباس به نمایش گذاشته اند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • ثبت برنامه تولید ۱۶۰ واحد صنعتی نیازمند ارز در گیلان
  • بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب