Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@11:24:57 GMT

پرداختن به معنویات امتیاز خبرگزاری شبستان است

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۲۲۰۸

پرداختن به معنویات امتیاز خبرگزاری شبستان است

حجت الاسلام قابل گفت: خبرگزاری شبستان از نظر محتوایی از بقیه رسانه ها جلو بوده و دارای امتیاز است به لحاظ اینکه معنویات جایگاه خود را در این رسانه دارد.

حجت الاسلام «علی قابل» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قزوین گفت: در رسالت انبیا آنچه بیش از همه جلوه می کند ابلاغ است و انبیا الهی باید حقایق را به مردم می رسانند و رسانه ها هم با پسوند دینی باید همین خط و مشی را دنبال کنند به این معنا که ابلاغ حقایق و رساندن مطالب صحیح به مردم را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امام جمعه موقت قزوین ادامه داد: رسانه ها صورت های مختلفی دارند و در قالب روزنامه، صدا و سیما، فضای مجازی و سایت ها فعالیت دارند که امتیاز رسانه های دینی به محتوایی است که به آن می پردازند و در واقع دریچه ای به عالم معنا هستند.

 

وی با اشاره به مهمترین وظیفه رسانه های دینی افزود: دنیا به شدت به جانب جاهلیت و ندانم کاری های بشری سوق یافته است و این امر هم معلول دست بازیگرانی است که منافع مادی خود را در این صحنه می بینند و از آن بهره برداری می کنند و گاهی هم خود دارای افکار شیطانی بوده و در میان مردم نشر می دهند که در این بین نقش رسانه های دینی باید این باشد که چهره بزک شده شیطانی را روشن کرده و مردم را از این فریب بزرگ مطلع کند.

 

حجت الاسلام قابل اعلام کرد: بعد از آنکه این قسمت را توانستند به مخاطب خود بفهمانند، آنگاه دریچه حقایق معنوی را به روی آنها باز کنند و این امر را تبیین کنند که بشر دارای 2 بُعد جسمانی و روحی و معنوی بوده و نیاز به مسائل روحی بیش از مسائل جسمی و شهوانی است و این کار رسالت سنگینی است و نیاز دارد کسی که می خواهد وارد این عرصه شود، مجهز به دانستنی های دینی باشد.

 

وی تصریح کرد: در مرحله دوم رسانه های دینی باید تاکتیک ها و راه های فریبی که دشمنان برای مخدوش کردن چهره حقیقت و خوب جلوه دادن دنیای مادی و حیوانی به کار می برند را بشناسند تا بتوانند آن نقش را برطرف کنند و در واقع سحر بازیگران عرصه سحرآمیز بیان و تصویر را ابطال کنند.

 

امام جمعه موقت قزوین گفت: وظیفه دیگری که رسانه های دینی دارند، مخاطب شناسی است و بدانند امروز با چه گروهی مرتبط است و امروز بیشترین کسانی که به رسانه ها رجوع دارند، نسل جوان هستند نسل جوانی که در سرگردانی و حیرت و در عین حال در قلیان هوا و هوس ها و افکار گوناگون دوره جوانی به سر می برند.

 

وی اضافه کرد: زمانه شناسی موضوع دیگری است که باید مورد توجه رسانه های دینی قرار گیرد و در کنار مخاطب شناسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

حجت الاسلام قابل به نقش رسانه های دینی در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن اشاره و اظهار کرد: در طول تاریخ انبیا یک تنه به جدال همه مخالفان و مشرکان می رفتند و نباید از کثرت دشمن ترسید چراکه قرآن باطل را مانند کف روی آب دانسته و آن را از بین رفتنی می داند.

 

وی تأکید کرد: رسانه دینی نباید از دشمن هراس داشته باشند و باید به رسالت و نقش خود بپردازد و خداوند متعال هم وعده داده است که پشتیبان حقیقت باشد و رسانه دینی باید اعتقاد به عنایت ها و امدادهای غیبی الهی داشته و انبوه دشمن در او ترس ایجاد نکند.

 

امام جمعه موقت قزوین با اشاره به فعالیت خبرگزاری شبستان به عنوان رسانه دینی بیان کرد: بنده با خبرگزاری شبستان بارها مصاحبه هایی داشتم و قسمت هایی از کارهایشان را مشاهده کردم و از نظر محتوایی از بقیه رسانه ها جلو بوده و دارای امتیاز است به لحاظ اینکه معنویات جایگاه خود را در این رسانه دارد.

 

وی یادآور شد: ولی نباید این موضوع را انکار کنیم که امکانات این خبرگزاری به اندازه سایر رسانه ها نیست و به گستره مابقی رسانه ها فعالیت هایش منعکس نمی شود و به دلسوزان، مسئولان و کسانی که دلشان برای مسائل ناب اسلامی می تپد، واجب است کمک کنند اینگونه رسانه ها را رونق دهند.

 

حجت الاسلام قابل خاطر نشان کرد: انعکاس نیات مردم لازم است بیشتر در رسانه ها از جمله خبرگزاری شبستان مورد توجه قرار گیرد برای نمونه در مناسبت هایی مانند کمک مومنانه اگر نیات کسانی که در این اقدام مشارکت داشتند منتشر شود بسیار اثرگذار خواهد بود.

 

پایان پیام/293

منبع: شبستان

کلیدواژه: امام جمعه موقت قزوین رسانه دینی خبرگزاری شبستان حجت الاسلام قابل خبرگزاری شبستان رسانه های دینی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۲۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی

یکی از مباحث مهم دینی که در آیات قرآن به آن تاکید بسیار شده، مشورت با دیگران و استفاده از نظرات و رهنمودهای افراد خردمند و آگاه است. احادیث بسیار زیادی از ائمه اطهار(ع) نیز درباره توجه به مشورت واهمیت و فایده آن به ما رسیده است؛ نخستین و مهمترین سود مشورت با دیگران در این روایات، مشارکت و استفاده از عقل و خرد دیگران و در نتیجه قرار گرفتن در مسیر نجات و خوشبختی است. به مناسبت نهم اردیبهشت، روز روانشناس و مشاور، درباره جایگاه مشاوره در دین اسلام با حجت الاسلام دکتر رضا مهکام، رئیس موسسه تخصصی یاوران سلامت روان و عضو هیات علمی گروه روانشناسی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی به گفتگو نشسته‌ایم.

اگر موافق باشید گفتگو را با بیان جایگاه و اهمیت مشاوره در دین مبین اسلام آغاز کنیم.

مشورت در اسلام جایگاه بسیار مهمی دارد.  در آیات بسیاری از قران به اهمیت مساله مشورت اشاره شده  شده و حتی یکی از سوره‌های این کتاب آسمانی، شوری نام دارد. برای نمونه خدا در آیه  38 سوره شوری می‌فرماید: «والذین استجابوا لربهم و اقاموا الصلاة و امرهم شوری بینهم و مما رزقناهم ینفقون». یعنی کسانی که امر خدا را اطاعت می‌کنند و نماز را به پا می‌دارند و بین خودشان مشورت می‌کنند و از آنچه روزیشان کردیم انفاق می‌کنند. در آیه 159 سوره آل عمران نیز خداوند به پیامبر(ص) دستور می‌فرماید: «و شاورهم فی الامر فاذا عزمت فتوکل علی الله ان الله یحب المتوکلین». یعنی با مردم مشورت کن و پس از مشورت به هر نتیجه ای که رسیدی به خدا توکل به خدا کن.

در برخی از داستان‌های قران نیز به آثار و نتایج ارزشمند مشورت اشاره شده است؛ مثلا در داستان حضرت یوسف(ع)، وقتی عزیز مصر آن خواب خاص را می‌بیند، از اطرافیان خود مشورت می‌خواهد و در نهایت به سراغ حضرت یوسف(ع) می‌روند و آن حضرت، خواب را تفسیر می‌کند. در داستان حضرت سلیمان(ع) نیز وقتی از ملکه صبا دعوت می‌شود که پیش حضرت سلیمان(ع) برود، ملکه با بزرگان دربارش در این زمینه مشورت می‌کند.

احادیث بسیار زیادی از ائمه اطهار(ع) درباره توجه به مشورت واهمیت و فایده آن به ما رسیده است؛ نخستین سود مشورت در روایات، مشارکت واستفاده از عقل و خرد دیگران و در نتیجه قرار گرفتن در مسیر نجات است. طبیعی است که وقتی با چند نفر مشورت می‌کنیم این مشورت باعث می‌شود از دانش و تجربه و فکر آنها استفاده کنیم، تصمیمات بهتری بگیریم، سلامت روانمان بهتر حفظ شود و کارهایی که انجام می دهیم در مسیر سالم‌تری قرار گیرد. خداوند نیز در آیه 18 سوره زمر می‌فرماید: «الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه اولئک الذین هداهم الله و اولئک هم اولوالالباب»: کسانی که همه سخنان را گوش می‌کنند و بهترین رای را انتخاب می‌کنند، آنها را خدا هدایت کرده و صاحب خرد و دانش هستند. فایده دیگر مشاوره با دیگران، بنابر روایات، بحث هدایت است؛ یعنی خدا هدایت بنده را در ذهن دوستان و افراد عاقل و متخصص قرار داده و طبیعتا بهترین مسیرها را می‌توانیم در فضای مشورت پیدا کنیم. نکته دیگر اینکه بنابر روایات کسانی که مشورت نمی‌گیرند به هلاکت می‌افتند یعنی با ندانم‌کاری خودشان را ازچاله به چاه می‌اندازند و فشارهای زیادی را متحمل می‌شوند.  اگر بخواهیم عام تر نگاه کنیم، سلامت روان، خانواده سالم، ازدواج‌های سالم و در ادامه جامعه سالم در مسیر مشاوره گرفتن از افراد متخصص است؛ در واقع سالم و حتی دیندارانه زندگی کردن می‌تواند در گرو یک مشورت درست و به جا باشد.

در احادیث معصومین(ع) برای مشاور خوب چه ویژگی‌هایی بیان شده و در مقابل از مشورت با چه افرادی نهی شده است؟

در احادیث ویژگی‌های زیادی برای مشاور خوب و شایسته ذکر شده: نخستین ویژگی یک مشاور خوب در روایات معصومین(ع)، صاحب خرد و اندیشه بودن است؛ یعنی باید با کسی مشورت کنیم که از قوه تفکر و عقلانیت بالایی برخوردار باشد. طبیعی است که مشورت با فرد کم خرد نتیجه معکوس دارد و ما را از راه به در می‌کند.  دومین ویژگی مشاور خوب، داشتن تخصص است یعنی باید در هر زمینه‌ای، از افرادی که تخصص کافی دارند مشورت بگیریم. سومین ویژگی یک مشاور خوب، متدین بودن اوست. منظور از متدین بودن، مومن و مقید بودن به آداب دینی است؛ در روایات گفته شده که فرد خداترس چون در مشورت با دیگران خدا را در نظر می‌گیرد تلاش می‌کند بهترین و سالم‌ترین مشورت را به افراد بدهد ولی فردی که از خدا نترسد ممکن است در مشورت خیانت کند. حتی در متن روایت آمده: فرد خداترس و متدین، مسیر سالم را معرفی خواهد کرد. ویژگی دیگر یک مشاور خوب در روایات، حر بودن یا آزاده بودن یعنی در قید و بند دیگران نبودن است. مثلا اگر مشاور وامدار فردی باشد ممکن است در فضای مشورت دچار مشکل شود. ویژگی پنجم، مؤاخات و برادری است.در روایات به عبارت «صدّیقا مؤاخیا» اشاره شده. یعنی با کسی مشورت کن که دوست و برادرگونه باشد؛ یعنی در قبال تو احساس مسئولیت بکند و از کنارت بی اعتنا نگذرد و این دلسوزی را فرد در درون خود داشته باشد.

همچنین در روایات از مشورت با افراد دروغگو ، ترسو است. بخیل، حریص و  دمدمی ومتلون المزاج نهی شده است.

تفاوت مشاوره دینی با غیر دینی چیست و نسبت به آن چه مزایایی دارد؟

پرسش خوبی است؛ مشاورانی که تحصیلات آکادمیک دارند و از مباحث دینی بی اطلاعند، در راهنمایی افراد فقط از علم روانشناسی و مشاوره استفاده می‌کنند و بسیاری از جاها هم مباحثشان مفید و قابل استفاده است. اما طبیعتا افرادی که هم تخصص روانشناسی و هم دینی دارند، علاوه بر دانش روانشناسی از توصیه‌های دینی هم برخوردارند؛ اسلام دین کاملی است و در مورد سبک زندگی، فرزندپروری، خانواده‌داری، مدیریت استرس و بسیاری دیگر از مسائل توصیه های ارزشمندی دارد. مسلم است که این مباحث با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما هم عجین شده و با عمل به آنها زندگی‌ سالم‌تری خواهیم داشت.

زهرا دلپذیر

دیگر خبرها

  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • چهره متفاوت بازیگر نقش علی در آینه عبرت بعد از ۳۵ سال
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم دینی رضوان
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی