Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@17:36:14 GMT

چرا تحمل برخی زنان در برابر درد بیشتر است؟

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۲۸۶۶

ساعت24- روزنامه دیلی میل، نوشت: محققان در جریان مطالعه‌ای متوجه شدند که از هر ۱۰۰ زن یک نفر حامل ژنی است که باعث می‌شود آستانه درد در آنها افزایش یابد.

گمان می رود که این گونه (واریان) نادر ژن که KCNG۴ نامیده می شود چگونگی پردازش درد توسط سیستم عصبی را کنترل و به عنوان یک «اپیدورال طبیعی»  عمل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان درد و ناراحتی که زنان هنگام زایمان حس می‌کنند، بسیار متفاوت است، بنابراین پژوهشگران در دانشگاه کمبریج در انگلستان تصمیم گرفتند تا علت اینکه برخی زنان درد کمتری را هنگام زایمان حس می‌کنند، دریابند.

دکتر مایکل لی یکی از این پژوهشگران که متخصص پزشکی درد است، گفت:‌ «اینکه زنان به خصوص در زایمان اول تقاضای نوعی بی حسی را نکنند، غیر معمول است.»

به گفته وی، هنگامی که چنین زنانی آزمایش شدند، روشن بود که آستانه درد آنها به طور کلی بسیار بالاتر از زنان دیگر است.

محققان در این مطالعه زنانی را که هنگامی زایمان طبیعی بدون عارضه برای تولد نخستین فرزندشان تقاضای تسکین درد نکرده بودند، بررسی کردند. آنها برای آزمایش آستانه درد این زنان از کاربرد حرارت و فشار روی بازوها و فروبردن دست‌ّ‌ها در آب یخ استفاده کردند.

این زنان در مقایسه با گروه زنانی که هنگام زایمان نیاز به تسکین درد داشتند، تحمل بالاتری در برابر درد ناشی از حرارت، سرما و فشار مکانیکی نشان دادند. هیچ تفاوتی در میان این دو گره زنان از لحاظ توانایی‌های عاطفی و فکری مشاهده نشد، بنابراین تفاوتی در توانایی حس کردن درد در میان این دو وجود داشت.

آزمایش‌های ژنتیکی در این دو گروه زنان نشان داد که آنهایی که آستانه تحمل بالای درد داشتند، میزان بروز یک گونه ژن  به نام KCNG۴ در آنها بیش از حد انتظار است. حدود یک درصد زنان این گونه ژنی را دارند.

این محققان در مقاله‌ای که در ژورنال Cell Reports منتشر کردند، نوشتند این گونه ژنی توانایی سلول‌های عصبی برای فرستادن پیام‌های درد به مغز را محدود می‌کند.

آنها گفتند: این گونه ژنی که ما در زنانی که هنگام زایمان احساس درد نمی‌کنند، پیدا کردیم باعث نقصانی در شکل‌گیری سوئیچ در سلول‌های عصبی می‌شود. درواقع این نقصان مانند بی حسی اپیدورال (نخاعی) طبیعی می‌شود. این نقصان باعث می‌شود که پیام‌های قوی‌تر یا به عبارت دیگر انقباض‌های قوی‌تر هنگام زایمان، این سوئیچ را روشن کند. در نتیجه با احتمال کمتری پیام‌های درد به مغز می‌رسد.

محققان ابراز امیدواری کردند که این کشف بتواند به تولید داروهای جدیدی برای مهار درد منجر شود.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: هنگام زایمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۲۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی

ایتنا - درباره اثرات مخرب استفاده از شبکه‌های اجتماعی تحقیقات گسترده‌ای انجام شده است. مطالعات جدید نشان می‌دهد، حتی یک هفته استفاده نکردن از این شبکه‌ها، اعتماد‌ به‌ نفس و نگرش زنان جوان را نسبت به بدن خود بهبود خواهد بخشید.
بر اساس گزارش مجله ScienceDirect، پژوهشگران در جریان مطالعه‌ای تحقیقاتی در یکی از دانشگاه‌های کانادا مشاهده کرده‌اند که فشار روانی بر زنان جوانی که به صورت مداوم در حال مقایسه اندام خود هستند، بسیار بالاست.

گروهی از دختران جوان که در این مطالعه تحقیقاتی شرکت کرده‌اند، از تاثیر مخرب شبکه‌های اجتماعی در زندگی‌شان گفته‌اند، از جمله اینکه استفاده از شبکه‌های اجتماعی توانایی آنان در ایجاد روابط را کاهش داده، خواب آنان را مختل کرده و همچنین سبب شده که حتی به خودکشی بیاندیشند.

در این مطالعه ۶۶ دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه یورک تورنتو به دو گروه تقسیم شدند. دسترسی گروه اول به مدت یک هفته به فیس‌بوک، تیک‌تاک، اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی قطع شد و گروه دیگر طبق روال معمول به این شبکه‌ها دسترسی داشتند.

پیش از آغاز مطالعه نیز با شرکت‌کنندگان هر دو گروه مصاحبه و سوالاتی مانند میزان تمرکز، اعتماد به نفس و نگرش نسبت به بدنشان پرسیده شد. مثلا اینکه چقدر از اندام خود راضی هستند؟ آیا دوست دارند مانند مدل‌های مجلات به نظر برسند؟ چقدر در روز بدن خودشان را با اینفولئنسرهای شبکه‌های اجتماعی مقایسه می‌کنند؟ نسبت به بدن خود شرم دارند؟

به گفته جنیفر میلز، استاد روانشناسی که این پژوهش را هدایت می‌کرد، پاسخ‌ها شوکه کننده بود و از اثرات مخرب بزرگی خبر می‌داد که اغلب در تحقیقات روانشناسی نادیده گرفته می‌شوند.

 

حتی پس از اصلاحات آماری که تنوع طبیعی در نحوه تفکر افراد در مورد بدن خود را در نظر گرفته بود، بین دو گروه مطالعه تفاوت آشکاری وجود داشت. بدین ترتیب که اعتماد به نفس و نگرش نسبت به بدن خود در گروهی که در یک هفته از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکرده بودند، به میزان قابل توجهی بهتر بود.

میلز که بیش از دو دهه است در مورد نقش هدفمند رسانه‌ها بر زنان و به خصوص تاثیر آن بر اختلالات زنان تحقیق کرده است، می‌گوید: «این موضوعات پیش از فراگیر شدن اینترنت تا امروز که استفاده از شبکه‌های اجتماعی به طور چشمگیری اجتناب‌ناپذیر شده، وجود داشته است. البته در آن زمان، فقط می‌توانستید تعداد محدودی از دقایق یا ساعات خود را صرف خواندن مجلات مد و زیبایی کنید و این مجلات دست کم فقط یک بار در هفته منتشر می‌شدند اما حالا هر لحظه در معرض خواندن و دیدن مطالب از این دست هستید.»

این استاد روانشناسی همچنین معتقد است، پرهیز استفاده از شبکه‌های اجتماعی به تنهایی منجر به تغییر در ارزش‌های روانشناختی در بین زنان جوان نخواهد شد.

عدم استفاده از چنین شبکه‌هایی افراد را به ملاقات بیشتر حضوری با دوستان، خواب با کیفیت و بودن در هوای تازه و ورزش نیز سوق می‌دهد؛ فعالیت‌هایی که به اثبات برای سلامت جسم و روان نقش بسیار مهم و سودمندی ایفا می‌کنند.

هدف نهایی از این مطالعه این است که آگاهی مردم نسبت به خطرات ناشی از استفاده کنترل‌نشده از شبکه‌های اجتماعی افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • مسی و رونالدو تحمل هم را ندارند، رونالدو بیشتر!‏
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • ماما؛ نخستین همراه لحظه‌های شوق‌انگیز زیستن
  • «بی‌حجاب، مزاحم ماست، نباید تحمل شود»- طراح لایحۀ حجاب و عفاف/ ابوالفضل اقبالی کیست؟
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟