Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلیل جباری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در جلسه سه سال پیش در این خصوص، مقرر شد که یک میلیارد ریال از سوی اداره‌کل‌ میراث فرهنگی استان و ۲ میلیارد ریال از سوی شهرداری خوی برای انجام این مرمت هزینه شود.

وی بیان کرد: طبق مفاد این جلسه، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی اقدامات مرمتی خود را آغاز و به تعهدات عمل کرد اما انجام کامل تعهدات در حمام محمدبیگ خوی نیازمند مشارکت و عمل به تعهدات از سوی شورا و شهرداری خوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه این اداره‌کل همچنان پیگیر تامین اعتبارات لازم برای حفاظت، نگهداری و مرمت این حمام است، بیان کرد: از سال ۱۳۹۷ تاکنون در سه مرحله نسبت به اقدامات حفاظت اولیه و مرمت‌های اضطراری در حمام محمدبیگ خوی اقدام شده است.

جباری اضافه کرد: در مرحله اول و دوم این اقدامات در مجموع به میزان یک‌هزار و ۱۰۰ مترمکعب خاک‌برداری، بیش از یکهزار متر مربع تراشیدن اندودهای ماسه سیمان یا باتارد یا ماسه آهک و سایر تخریبات و برچینی‌های لازم اعم از برچینی الحاقات آجری و سنگ، کاشی‌کاری‌های سنوات گذشته، لوله های فلزی و سایر کارهای معاصر انجام شده است.

حمام محمدبیگ خوی در بخش شمالی عرصه بازار تاریخی خوی قرار دارد که به شماره ۳۱۰۶۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌است.

حمام محمد بیگ یکی از آثار باستانی شهر خوی با قدمتی ۴۴۰ ساله می‌باشد، این حمام جزو پنج حمام تاریخی کشور بوده که ۴۴۰ سال پیش در دوران قاجـــاریه به دست محمدبیگ پسر شهبازخان دوم برادرزاده احمدخان دنبلی حاکم وقت خوی در مجاورت ضلع شمالی بازار سنتی و روبروی مسجد ملاحسن این شهرستان در مساحت تقریبی ۶۵۰ مترمربع ساخته شده‌است.

احداث این حمام در آن دوران با توجه به قرار گرفتن شهر خوی در مسیر جاده ابریشم و اسکان کاروانهای تجاری که از اقصی نقاط ایران و جهان به این شهر می آمدند، یکی از ملزومات بشمار می رفت .
گچبری‌های آهکی بر روی گنبد، چهار ستون سنگی و سر ستون‌های هجاری شده، حوض زیبای شش ضلعی از شاهکارهای این حمام تاریخی محسوب می‌شود.
در سال ۱۳۵۴ شمسی، حریقی در بیرونی این گرمابه رخ داد، با طبله کردن و ریختن گچ‌ها، نقاشی‌های بدیع و زیبایی از زیر آن ها پدیدار شده و می شوداین حمام و نقوش آن جزو آثار تاریخی ثبت و حفاظت کرد.

برچسب‌ها صندوق مرمت احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی آذربایجان غربی میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان غربی میراث فرهنگی آذربایجان غربی میراث فرهنگی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۴۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!

قلعه باستانی «فلک‌الافلاک» یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد میزبان دوستداران میراث‌فرهنگی این مرزوبوم است.

مسکوت ماندن طرح استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک»

زیبایی و معماری شگفت‌انگیز قلعه «فلک‌الافلاک» موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل‌بویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته‌شدن شهر جدید خرم‌آباد این قلعه نیز بنام خرم‌آباد معروف شد و احتمالاً نام فلک‌الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

این بنای کم‌نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در این میان، طرح استحکام‌بخشی و لرزه‌خیزی قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» سال‌هاست که به دلایل مختلفی ۱۴ سال است که مسکوت مانده و امروز شاهد برخی مشکلات در این بنای تاریخی هستیم، مشکلاتی که در مقطعی با هشدار مسئولان ملی و استانی نیز مواجه شد.

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، اظهار داشت: درگیر تأمین اعتبار استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» هستیم.

وی عنوان کرد: سازمان مدیریت قول مساعد داده که این اعتبار را تأمین کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تأکید کرد: اجرای طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» نیازمند حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

حسن‌پور با تأکید بر اینکه طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» ۱۴ سال است که رها شده و متوقف مانده است، گفت: حتماً می‌بایست قبل از حضور ارزیاب یونسکو برای بررسی ثبت جهانی قلعه «فلک‌الافلاک» این طرح اجرایی شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر در مشکلات فنی در قلعه خوشبختانه نداریم، چیزی به نام رانش دیگر در قلعه نداریم، استحکام‌بخشی به‌منظور جلوگیری از رانش است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • لزوم جذب مشارکت بخش خصوصی برای اتمام طرح‌های نیمه تمام استان
  • کاروانسرای ینگی امام نیازمند مرمت هر چه سریعتر است
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود