Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@03:42:51 GMT

چه دامی بخریم؟

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۸۱۸۹

چه دامی بخریم؟

ایسنا/مازندران مدیرکل دامپزشکی استان مازندران گفت: مردم از خرید دام‌های بیمار و یا دارای لاغری مفرط تاول‌زده بر روی دنبه، پوست و سایر اندام خارجی، پشم های بلند، ژولیده، دارای لنگش، نفخ و بیماری‌های گوارشی مانند اسهال هستند، خودداری کنند.

سیدحسین رضوانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شیوع بیماری کووید ۱۹ و لزوم اجرای پروتکل های بهداشتی برای اجرای فاصله گذاری اجتماعی و قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، اظهار کرد: در عید قربان امسال برخلاف سال‌های گذشته تاکید داریم اماکن عرضه موقت دام به حاشیه شهرها و به صورت پراکنده ایجاد شود تا با ازدحام جمعیت برای خرید دام زنده در چند مکان مشخص روبه رو نشویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پیشنهاد می کنیم تا شهروندان برای ادای این سنت از چند روز قبل از روز عید، اقدام به خرید دام زنده کرده و خرید دام زنده را فقط به روز قبل از عید موکول نکنند و در همین راستا فروش دام طبق هماهنگی‌ها انجام شده با معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران و دستورالعمل وزارت بهداشت در چند نقطه دور از شهر انجام‌می‌شود.

مدیر کل دامپزشکی استان مازندران با اشاره به تشکیل اکیپ های سیار دامپزشکی برای سرکشی از میادین موقت عرضه دام زنده، گفت: این اکیپ ها متشکل از کارشناسان بهداشتی دامپزشکی هستند که با مراجعه به گله ها، سلامت دام‌های عرضه شده را تائید می کنند.

رضوانی گفت: از مردم می‌خواهیم تا برای تامین سلامت خود و خانواده امسال با شرایط ویژه دام را در کشتارگاه های دام قربانی کرده و لاشه دام قربانی شده را پس از بازرسی صحیح گوشت توسط کارشناسان بهداشتی مستقر در کشتارگاه‌ها و تائید حلیت دام توسط روحانیون ناظر شرعی تحویل گیرند.

وی با اشاره به فعالیت کشتارگاه های دام در روز جمعه، خاطرنشان کرد: با توجه به هماهنگی های به عمل آمده تمامی اقدامات کشتار و نظارت بهداشتی و شرعی در کشتارگاه های دام استان در روز عید قربان به صورت رایگان بوده و امیدواریم مردم استقبال خوبی داشته باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان مازندران با بیان اینکه مردم از خرید دام‌های بیمار و یا دارای لاغری مفرط تاول‌زده بر روی دنبه، پوست و سایر اندام خارجی، پشم های بلند، ژولیده، دارای لنگش، نفخ و بیماری‌های گوارشی مانند اسهال هستند، خودداری کنند، گفت: در صورت علایم غیرطبیعی مانند غده و غیره دام را به اداره دامپزشکی برای کنترل توسط دامپزشک برده تا تایید سلامت دام و یا اصلاح و ضبط آن درصورت آلودگی لاشه انجام شود.

رضوانی تصریح کرد: تمامی ادارات دامپزشکی شهرستان‌های مازندران در روز عید قربان از ساعت ۷ تا ۱۳ باز بوده و آماده پاسخگویی به مسائل بهداشتی و شرعی هم استانی‌ها است.

وی با اشاره به احتمال تب کریمه کنگو، تاکید کرد: گوشت گوسفند، جگر و غیره پس از ضبح  به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شده و پس از آن مصرف شود و ضرورت استفاده از دستکش در هنگام تماس با دام و ذبح نیز مورد تاکید است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دام عيد قربان کشتارگاه ها دام زنده خرید دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۸۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقاضای ارتقاء جایگاه مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی در جلسه هم اندیشی نیشابور

 
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،  حاضرین در جلسه هم اندیشی مسئولین فنی بهداشتی شرکت‌ها، کارخانجات و مراکز عرضه مواد پروتئینی با رئیس شبکه دامپزشکی و کارشناسان اداره کل خواستار ارتقاء جایگاه حقوقی، مالی و اداری مسئولین فنی بهداشتی شدند.

در این جلسه که با حضور بیش از ۳۰ نفر از مسئولین فنی بهداشتی در محل شبکه دامپزشکی برگزار شد دکتر سلیمانی رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور ضمن خیر مقدم به حاضرین گفت: مسئولین فنی بهداشتی بازوی توانمند بخش دولتی در تحقق سلامت و امنیت غذایی در سطح جامعه می‌باشند و بایستی جایگاه آنها از هر نظر ارتقاء یابد.

سپس دکتر رضا افشاریان کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان در ارتباط با تعهد، حضور بموقع مسئولین در سر کار، گزارش دهی مستمر و نمونه برداری بصورت ادواری و غیر ادواری مطالبی ارائه کرد.

در ادامه مسئولین فنی بهداشتی حاضر در جلسه نقطه نظرات خود در ارتباط با افزایش تعرفه‌های حقوقی، بیمه، مالیات وسختی شرایط کار  را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • جعبه آماده ۵۰ عددی از کجا بخریم
  • تقاضای ارتقاء جایگاه مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی در جلسه هم اندیشی نیشابور
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی