Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ابتدای مرداد ماه هستیم، در وضعیت فرا بحرانی، 25 روز از وضعیت قرمز کرونایی آمل می گذرد و تغییرات مدیریت بحران در این مدت ناچیز بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ؛ از پله ها که پایین می امد صدای بلندگو از وسط خیابان به گوش می رسید، لطفا در خانه بمانید، وضعیت قرمز است، یک لحظه مکث ، ماسک اش را کمی بالا و پایین کرد، دوباره قدم هایش را برای رسیدن به مقصد ادامه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سوار ماشین که شد کنارش دختر جوانی با موبایل صحبت می کرد، کمی سرفه میان حرف هایش بود، به میدان هفده شهریور که رسید شهر قرمز نبود، کارگران گوشه ای از پیاده رو نشسته بودند، بدون ماسک، بدون فاصله اجتماعی، آنطرف تر چند نفر بیرون بانک منتظر بودند، اما بازار روال عادی خود را  طی می کرد به دور از کرونا، اینجا فاصله های فردی هم رعایت نمی شد، گاهی با تنه عابرها به عابر کناری برخورد می کرد و گاهی از لابه لای فریادها ذرات معلقی را حس  می کرد، اینجا قطعا بازاری نبود که از شنبه داوطلبانه تعطیل شده بود.

آمل، در وضعیت قرمز
در ابتدای دهه دوم تیرماه بود که آمل در وضعیت قرمز قرار گرفت و شمار بیماران در مدت 4 روز 2 برابر شدند، سه روز بعد کرونا در امل سه رقمی شد و تعداد بیماران از 85 نفر به 105 نفر رسید، اما همچنان تالارها با نیم ظرفیت مشغول فعالیت بودند در حالی که رئیس بهداشت آمل عنوان کرده بود 70 درصد بیماران کرونایی در مراسمات بیمار شدند.

پنجشنبه 19 تیرماه با به صدا درامدن وضعیت قرمز به بحران در آمل، استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران راهی این شهرستان شدند، جلسه فوق العاده ای که قرار شد محدودیت سازی به سرعت در آمل انجام شود و شهر را داوطلبانه تعطیل کنند، در این جلسه اضطراری رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد که افزایش شیوع کرونا در آمل دور از پیش بینی ها بود و تاکید کرد که به سرعت باید برای آمل کاری کرد.

در ابتدای مرداد ماه هستیم، در وضعیت فرا بحرانی، شمار بیماران به بیش از 440 نفر رسیده است، شبکه های سراسری نام امل را چند بار در میان نام استان های  قرمز برده اند، همچنان مراسمات جشن در گوشه و کنار برگزار می شود و ماشین های عروس در شهر بذر کرونا می پاشند.

نبود دستگاه اکسیژن ساز روزهای تلخی را برای آمل رقم زد، کد99  را سربازان سلامت هیچ گاه فراموش نمی کنند و این در حالی تکذیب شد که با پیگیری رسانه ها دستگاه هایراکسیژن ساز به سه بیمارستان آمل اختصاص یافت.

خبری از تدبیر نیست

متاسفانه عدم مدیریت درست در کرونا باعث شد امروز خانواده های زیادی را سیاه پوش ببینیم، هر چند انتظار می رود با بستن راه و تکمیل کادر درمان و تجهیزات بتوان کمی از سوء مدیریت ها را سرپوش گذاشت، اما به همین نیم قدم هم حرکتی نمی بینیم.

حریرچی به آمل امد، چشم ها منتظر اتفاق تازه بود تا شاید از التهاب خبرهای ناخوشایند کم کند، اما انگار او آمده بود که نمک بیشتری بپاشد، در حالی معاون وزیر بهداشت نبود امکانات را انکار کرد که رئیس علوم پزشکی از قطع اکسیژن در بهشهر سخن گفت و نماینده آمل از نبود حتی یک آمبولانس برای بیمارستانی که بعنوان مرجع بیماران کرونایی برای چند شهرستان انتخاب شده بود، به همین دو مثال برای طنز تلخ آقای معاون بسنده می کنیم و به سوغات پایتخت می رسیمف جمله کوتاهی که امروز در تاریخ خود کم نظیر است.

وقتی معاون وزیر بهداشت برای حل وضعیت قرمز مازندران تمام زورش را در یک جمله خلاصه کرد، کورسوی امیدی هم به عملکرد ناقص مدیریت بحران نماند.

 تیترهای که برای آمدن حریرچی زده شد، حال ناخوش مدیریت بحران بود وضعیتی که تقریبا در یک ماه اخیر به گل نشست، 16 روز از زمانی که استاندار به آمل آمدند و پیشنهاد تعطیلی را دادند می گذرد، اما عملا مسئولین شهری عکس العملی نشان نداند تا امروز که بار دیگر با پیشنهاد تعطیلی سه روزه آمل از طرف استاندار همراه بود که بازخورد به سرعت آن در فضای مجازی گواه از پذیرش جامعه به تعطیلی را نشان می دهد، امیدواریم این بار واکنش مثبتی در جهت کم شدن آمارها ببینیم.

25 روز از وضعیت قرمز آمل می گذرد، همچنان عروسی ها برپا هستند، رفتن به ییلاق برنامه آخر هفته است، مغازه ها در انتظار خریداران اند، هراز شاهد مسافرانی زیادی است، تغییرات مدیریت بحران در این مدت ناچیز بوده، تنها چیزی که تغییر کرده است، عدد بیماران و فوتی ها بوده است که می توان آن را دستاورد ستاد مدیریت کرونا دانست.

فرمانده سپاه امل و گروههای جهادی بار دیگر آستین هایش را بالا زد و زنگار سومین مرحله پدافند زیستی را به صدا درآورد، همانطور که در دوره قبل نیروهای جهادی و مردمی پای کار بودند ، این بار نیز امید می رود زودتر به همان روزهای زرد برگردیم.
 
اپیزود پایان
 
ساعت 5 عصر و اینجا یکی از بیمارستان های آمل است، زنگ موبایل برای بار پنجم زنگ می خورد، نای جواب دادن ندارد، تمام توانش را می گذارد، سلام و احوال پرسی مختصر در حالی که ماهها قبل ساعت ها حرف می زد، ساعت ها در اینستا خبرها را می خواند و در گروه دوستانه اش چت می کرد، بی حوصله و دل نگران بود، به ناهار سرد شده اش نگاه می کند .

بیمارستان مملو از بیمار بود، مرد در این لحظه ترجیح می داد چک اش برگشت  می خورد، اما سر کار نمی رفت تا این ویروس را به همسرش بدهد، دختر جوانی از شکست کرونا می گفت، اما مجبور بود تا آخر عمر با 60 درصد ریه آسیب دیده زندگی کند، پدر برای بیرون بردن دخترش خود را سر زنش می کرد و یک خانواده با لباس مشکی با غمی عمیق بی هیچ گفتگویی در راهرو، منتظر بودند.

آزمایش خونش را که داد، خیالش بیشتر آشفته شده بود، بی هیچ مکثی بیرون امد، سوار تاکسی شد، مسافر جوانی تمام مسیر از کرونا می گفت و تمام استدلال هایش را به کار برد تا دیگران را قانع کند کرونا وجود ندارد و همه اینها یک سرگرمی سیاسی است، زن میانسالی کنارم نشسته بود با مرد جوان همراه شد ، از مرگ اقوامش و نگرفتن مراسم شکایت می کرد، کرونا را توجیهی برای برگزار نکردن مراسم نمی دانست و ان را بی مهری فرزندانش ربط می داد، سرفه هایش را توی ماسک قورت می داد، آینده مسافران تاکسی را افراد در بیمارستان می دید، آما نای توضیح نداشت.

به میدان هفده شهریور که رسید، شهر شلوغ تر شده بود، جوان، پیر، کودک، با خیالی فارغ بال مشغول روزمرگی بودند، به راهروهای ساختمان که رسید صدای بلندگو از کوچه می آمد، لطفا... شهر ضعیت قرمز است .. به جواب آزمایش اش فکر می کرد، به یکی از تخت های اتاق انتهای سالن .

این گزارش تقدیم می شود به 11 شهید سلامت مازندران و بخصوص اولین شهید آمل مهدی فرزانه که امیدوارم آخرین شهید این راه باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیریت بحران وضعیت قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۸۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد

ایسنا/خراسان شمالی جاده سلامت که قرار بود در سال‌های گذشته ساماندهی شود، اکنون بین دستگاه‌های مختلف دست به دست می‌شود و هنوز دستگاهی اعتبارات لازم برای آن را گردن نمی‌گیرد و ظاهراً به وضعیت جاده گلستان شهر بجنورد که تصادفات آن بین پلیس راه و راهور دست به دست می‌شود دچار شده است.

مسیری حدوداً ۶ کیلومتری که از دو روستای خداقلی و میرزا حسنلو می‌گذرد و در نهایت به بوستان ملی بش قارداش بجنورد می‌رسد را جاده سلامت نامیده‌اند. جاده‌ای که طی حدوداً ۱۰ سال گذشته، محل اصلی عبور ورزشکاران به سوی این نقطه گردشگری بوده است.

ایجاد و ساماندهی جاده سلامت در سال ۱۳۹۲ زمانی که ۱۳۰ هزار نفر از مردم استان در جشن و پیاده روی سالروز تأسیس خراسان شمالی در بوستان بش قارداش شرکت کردند و جاده بجنورد به اسفراین مسدود شد به تصویب کارگروهی به نام کارگروه فرهنگی و اجتماعی خراسان شمالی رسید تا مخاطرات ناشی از تردد در جاده، ورزشکاران را تهدید نکند.

مرداد ماه سال ۱۳۹۶ و بازهم در جشن سالروز تأسیس استان، زمانی که محمدرضا صالحی هشتمین استاندار خراسان شمالی سکان را به دست داشت نیز دوباره نام مسیر سلامت سر زبان‌ها آمد و قرار بود با همکاری دستگاه‌های مختلف ساماندهی شود تا از وضعیت فعلی که خاکی است و با هر بارانی تبدیل به گل و لای می‌شود، خارج شود.

از آن سال‌ها گذشت و پاسکاری بین دستگاه‌های اجرایی استان برای تعیین تکلیف این جاده و نحوه ساماندهی آن، به پیاده روی روز گذشته مردم و جشنی که به مناسبت چندین موضوع تدارک دیده شده بود رسید.

در عین حال که شاهد نزول بارش‌ها در هفته گذشته و بخشیدن سرسبزی، تازگی و شادابی به طبیعت و مردم بودیم، بخش‌هایی از جاده سلامت نیز به گل و لای تبدیل شد و تعدادی از مردمی که به این پیاده روی رفته بودند، آزرده خاطر شدند و واکنش‌های مختلفی داشتند.

در این پیاده روی، عده‌ای اعتقاد داشتند این مسیر باید آسفالت شود تا دیگر به وضعیت فعلی دچار نشود. اما عده‌ای دیگر اعتقاد داشتند اگر این مسیر آسفالت شود، خودروها در آن تردد خواهند داشت و دیگر مسیری برای مردم نخواهد بود و بیشتر متعلق به خودروها می‌شود و دیگر امنیتی برای ورزشکاران نخواهد داشت.

عده دیگری نیز بر این عقیده بودند که در پیاده روی و فعالیت‌های این چنینی نباید نگران خاکی و گلی شدن بود و این موضوعات جزو جدایی ناپذیر فعالیت‌های گردشگری محسوب می‌شود. اما بهتر بود متولیان در ساعات باقی مانده به شروع پیاده روی، وضعیت این جاده را اعلام و به مردم توصیه می‌کردند که با کفش‌های مناسب به پیاده روی بیایند. البته مردم خودشان نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی، می‌توانستند این موضوع را پیش بینی کنند.

قول پیگیری شهردار برای حصول نتیجه

کشمیری شهردار بجنورد که در این پیاده روی حضور داشت، طی مراسمی که در بش قارداش برگزار شده بود، از مردم به دلیل مطلوب نبودن برگزاری این پیاده روی، عذرخواهی و اعلام کرد به رغم اینکه این مسیر در خارج از محدوده خدمات شهرداری بوده و تکلیفی برای آن بر دوش شهرداری نیست، قول داد با پیگیری‌های مستمر، وضعیت این جاده را مشخص کند.

پس از این ماجراها بود که امروز مدیرکل گردشگری خراسان شمالی از اختصاص پنج میلیارد تومان برای ساماندهی این جاده خبر داد.

ورود گردشگری و مرهمی بر جاده سلامت

علی مستوفیان مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بش قارداش، منطقه نمونه گردشگری، ملی و تاریخی است که یکی از نمادهای این خطه از کشور در بجنورد و استان محسوب می‌شود.

وی گفت: این محل در روزها و مناسبت‌های مختلف مورد استقبال مردم استان، مسافران و گردشگران بسیاری قرار می‌گیرد و انتظار مردم از ما این است که تمام تلاشمان برای ساماندهی مسیر سلامت که به این بوستان زیبا و تاریخی ختم می‌شود را به کار بگیریم.

وی تصریح کرد: در این راستا تصمیم گرفتیم پنج میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی خود را به این موضوع اختصاص دهیم تا در کنار سایر دستگاه‌ها، سهمی در تعیین تکلیف جاده سلامت که به بوستان ملی بش قارداش می‌رسد، داشته باشیم.

مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی تاکید کرد: دستگاه‌های تخصصی در این خصوص هر برنامه‌ای که لازم است اجرا شود را مشخص و آیتم‌های لازم را استخراج می‌کنند. ما نیز برای پیش‌برد امور، کمک اعتباری را در راستای گردشگری سلامت که یکی از ملاک‌های مورد تاکید ما محسوب می‌شود، خواهیم داشت و مشکلی نیز در جذب این اعتبار وجود ندارد.

جاده سلامت، سنگفرش شود

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در خصوص این موضوع گفت: آسفالت مسیر مذکور با وجود این که بر عهده این اداره کل نبوده، صرفاً به منظور همکاری بر حسب اعتبارات پیش بینی و ابلاغ فرمانداری، عملیات راهسازی در حد عملیات خاکبرداری انجام شده و پیمان پروژه به انجام رسیده و پیمانکار نیز طلبکار است.

محمد مشتری اظهار کرد: جاده فوق به عنوان یک راه دسترسی بین باغات بوده و در سنوات قبل به نام جاده سلامت برای پیاده روی‌ها از شهر بجنورد به سمت بش قارداش نامگذاری شده است و چنانچه آسفالت شود تردد خودرو اتفاق می‌افتد که موجب تصادف با عابران پیاده خواهد شد. در همین خصوص به فرمانداری شهرستان بجنورد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان پیشنهاد سنگفرش داده شده است.

مسئولیت با شهرداری نیست اما پای کار هستیم

محمد علی کشمیری شهردار بجنورد در این رابطه در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: این جاده در خارج از محدوده شهری واقع شده و طبق قانون نمی‌توانیم از محل درآمدهای داخلی هزینه‌ای برای آن انجام دهیم.

وی گفت: با این وجود آمادگی این را داریم که اگر اعتباری از منابع غیر داخلی برای آن دیده شود و هر کدام از دستگاه‌های اجرایی استان در قالب تفاهم نامه یا مبادله موافقت نامه پای کار بیایند، مسیر جاده سلامت را ساماندهی کنیم.

وی افزود: اکنون وضعیت این مسیر همانند جاده گلستان شهر که بین پلیس راه و راهور اختلاف وجود دارد شده است. رسیدگی به جاده سلامت در حیطه اختیارات شهرداری نیست اما برخی چنین گمان می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه چرا گل و لای بودن این مسیر در روزهای قبل از برگزاری پیاده روی پیش بینی نشد، گفت: ما گل و لای بودن این مسیر را در نظر گرفتیم و یک روز قبل از پیاده روی، مسیر تیغ زده شد اما نیمه شب قبل از پیاده روی بارش رگباری باران آن وضعیت را برای قسمتی از مسیر به وجود آورد.

شهردار بجنورد ادامه داد: به دلیل محدودیت زمانی که وجود داشت، نمی‌توانستیم پیاده روی را لغو کنیم. از سوی دیگر امکان تغییر مسیر نیز وجود نداشت و به هیچ وجه زیر بار این موضوع که مسیر پیاده روی به خاطر مقداری گل و لای به جاده بجنورد-اسفراین منتقل شود، نمی‌رفتیم؛ چراکه این اقدام سلامتی و ایمنی مردم را به خطر می‌انداخت.

وی تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند وجود این گل و لای در پیاده روی‌ها طبیعی است اما شخصاً آن را قبول نمی‌کنم؛ چراکه برنامه برگزار شده، یک پیاده روی عمومی بود نه تخصصی؛ بسیاری از افراد به بنده و همکارانم پیام داده و تشکر کردند و اعلام کردند که گل و لای بودن مسیر سبب جذابتر شدن پیاده روی و چالش‌های مثبت شد.

وی گفت: نگاه ما به برگزاری این پیاده روی، نگاه عمومی بود نه تخصصی؛ به همین دلیل حتی برای شخص خودم قابل قبول نیست و باید تلاش می‌شد که کمترین زحمت به عموم مردم منتقل شود. در واقع اگر این پیاده روی تخصصی بود، مشکل پیش آمده توجیه پذیر می‌شد؛ اما اکنون اینطور نیست.

کشمیری با بیان اینکه به علت عدم برگزاری مطلوب این برنامه، شرمنده همشهریانم شدم، تصریح کرد: پیش بینی شرایط جوی نامطلوب را کرده بودیم اما بارش رگباری باران در آن مسیر طی نیمه شب قبل، معادلات را بر هم زد و زمانی برای لغو کردن نیز وجود نداشت. البته اگر در ابتدای مسیر به مردم اعلام می‌کردیم که بخشی از مسیر، گلی شده است برخی افراد منصرف می‌شدند و ناراحتی کمتری به وجود می‌آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت خدمه کشتی توقیف‌شده MCS Aries اعلام شد
  • وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر
  • هشدار درباره وضعیت پرسپولیس و استقلال
  • وضعیت کیفیت هوای پایتخت امروز سه شنبه
  • وضعیت تهران به لحاظ نظافت بهتر از پاریس است
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین
  • هوای اصفهان قابل قبول است/ شاخص ۴ شهر بر مدار قرمز و نارنجی
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • دانیال 120 دقیقه با سرفه بازی کرد!