Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@22:01:00 GMT

برداشت گندم در بافق ۱۳ درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۹۷۶۳

برداشت گندم در بافق ۱۳ درصد افزایش یافت

علی اکبر رحمتیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بذر مرغوب، بارندگی مطلوب، کودهی مناسب، آبیاری به موقع، سم پاشی و وجین علف‌های هرز از عمده ترین علت افزایش تولید محصول گندم در شهرستان بافق است.

وی، عمده‌ترین رقم گندم کشت شده را از نوع سیوند، روشن و سیستان اعلام کرد و افزود: علی آباد، فتح آباد، عنایت آباد، مبارکه ،خوسف، رضاییه ، بشکان، دشتخوان ، گزستان، کوشک و سید آبا  از مهمترین مناطق کشت این محصول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیر جهادکشاورزی بافق گرچه این محصول نسبت به سال زراعی پارسال افزایش دارد اما به خاطر جایگزینی محصولات باغی از قبیل خرما و پسته که کم آبخواه و فراوانی مشتری آن بیشتر است، تولید و برداشت گندم نسبت به ۱۰ سال گذشته در این شهرستان حدود ۵۰ درصدکاهش نشان می‌دهد.

این مسوول با بیان اینکه ۸۰۰ بهره‌بردار در حوزه کاشت و داشت و برداشت گندم در بافق فعالیت دارند بیان کرد: مقداری از محصول تولید شده در شهرستان به مصرف پخت نان خانگی و مازاد آن به مرکز استان و سایر شهرستان‌های همجوار صادر می‌شود.

رحمتیان خاطرنشان کرد: کشت گندم در آبان و آذر انجام اما برداشت آن در بافق از نیمه خرداد آغاز می‌شود و بستگی به شرایط آب و هوایی منطقه، تا پایان تیرماه ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی بافق، توزیع بذر اصلاح شده، توزیع به موقع نهاده‌های کشاورزی، و ارایه خدمات فنی و کارشناسی را از جمله اقدام‌های انجام شده این مدیریت برای حمایت از کشاورزان شهرستان عنوان کرد.

شهرستان بافق دارای یک بخش مرکزی، سه دهستان( مبارکه، کوشک و سبزدشت) ۱۰۰ پارچه روستا و آبادی، ۲۸ شورای اسلامی روستایی و ۲۲ دهیاری مصوب است.

وسعت زمین‌های زیرکشت محصولات زراعی و باغی بافق ۶ هزار و ۲۹۰ هکتار است که با ۱۱۷ حلقه چاه عمیق ، نیمه عمیق و ۱۲۰ رشته قنات، آبیاری می‌شود.

این شهرستان در منطقه گرم و خشک ناحیه مرکزی ایران قرار دارد، علاوه بر فعالیت‌های کشاورزی شاهد رونق فعالیت‌های معدنی نیز است، منطقه از لحاظ اندیس‌های معدنی غنی است، از مهمترین آن میتوان سنگ آهن، فسفات، سرب و روی نام برد.

همچنین رگه‌هایی از اورانیوم را می توان در آن مشاهده کرد که در حال حاضر زندگی ۷۰ درصدجمعیت شهرستان از طریق کار در معادن تامین می شود ضمن اینکه در کنار آن کشاورزی و دامداری نیز در شهرستان رونق دارد. 

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی گندم برداشت محصول جهش تولید بافق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گندم برداشت محصول جهش تولید بافق وزارت جهاد کشاورزی گندم برداشت محصول جهش تولید بافق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۹۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز کشت نیشکر در استان گفت: همه ساله ۲۹ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت نیشکر می‌رود.

او با بیان اینکه شهرستان‌های صومعه سرا و لنگرود قطب تولید نیشکر در گیلان هستند، افزود: زمان کشت این محصول از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و زمان برداشت آن در آذر ماه هر سال است و فرآوری تا دی ماه ادامه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین تصریح کرد: نیشکرکاران در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول از هیچ‌گونه سم و کودی استفاده نمی‌کنند.

به گفته محمدی، شکر سیاه تولید شده از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می‌شود.

او همچنین گفت: استان گیلان حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر دارد و روش پخت شکر سیاه به صورت سنتی در کارگاه‌های محلی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: سال گذشته به ازای هر هکتار ۱۴۰۰ کیلوگرم شکر خشک به ارزش اقتصادی ۹۵ میلیارد ریال تولید شد. 

محمدی تصریح کرد: شکر سیاه، دوشاب و کف شکر از جمله تولیدات نیشکرکاران با استفاده از محصول برداشت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • تویسرکان پیشتاز کشت کلزا در استان همدان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • خرید تضمینی گندم ۳۰ درصد افزایش یافت