Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@18:53:01 GMT

ایمنی جمعی در مورد کرونا امکان‌پذیر نیست

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۹۸۳۶

ایمنی جمعی در مورد کرونا امکان‌پذیر نیست

به گزارش تابناک، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایمنی جمعی یا جمعیتی یا گله‌ای به قدری ترویج یافت که انگلیس و برخی کشور‌های دیگر از جمله سوئد به صورت جدی به سمت ایمنی گله‌ای حرکت کردند، اما مشخص شد که در مورد ویروس کرونا، امکان ایمنی گله‌ای با توجه به انتشار بیماری وجود ندارد و حتما باید موضوع دارو یا واکسن مورد نظر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا، ایرج حریرچی روز دوشنبه در جشنواره تبلیغات و روابط عمومی ایران افزود: در حال حاضر مشکلات ما در مقابله با کرونا، موضوع اطلاعات نیست بلکه عملکرد و عدم وفاداری مردم به یافته‌ها و دانسته‌های خودشان است. اگر مردم به دانسته‌های خود و آنچه یاد گرفته‌اند عمل کنند، قسمت عمده‌ای از مشکلات در مورد ویروس کرونا برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: در سیر یک عملکرد معقول، از دانش به بینش می‌رسیم و بعد عملکرد شکل می‌گیرد. برای مثال، در جامعه هیچ‌کس از مضرات مصرف سیگار ناآگاه نیست و خیلی از مردم نیز به مضرات سیگار اذعان دارند، اما درصد قابل توجهی از آن‌ها مصرف کننده دخانیات هستند و این یعنی سیر معقول دانش، بینش و عملکرد شکل نگرفته است.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: در مواقعی مانند وقوع یک همه گیری ممکن است با اطلاعات نادرست و کذب روبه‌رو شویم که تصمیم گیری یا استنتاج نتیجه را با مشکل مواجه می‌کند که در حال حاضر نیز با چنین وضعیتی روبه‌رو هستیم.

عدم تاثیر تامی فلو و هیدروکسی کلروکین بر کرونا

حریرچی گفت: ثابت شده که اطلاعات درست و علمی مقطعی ما و دنیا در طول زمان تغییر می‌کند. در مورد ویروس کرونا در حال سپری کردن واحد درسی هستیم که در هیچ دانشگاهی تدریس و ارائه نشده است. در مقطع اول کرونا، دارو‌هایی مانند تامی فلو و هیدروکسی کلروکین خیلی معروف شد و در پروتکل‌های بین المللی و حتی سازمان جهانی بهداشت نیز وارد شد و قرص تامی فلو که قیمت آن حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان بود، به یک میلیون و چند صد هزار تومانی هم رسید، اما اکنون ثابت شده که تامی فلو هیچ تاثیری ندارد و قرص کلروکین هم نه تنها تاثیری ندارد بلکه اثرات مضر نیز در آریتمی قلبی دارد و میزان کشندگی آن در بیمارانی که این دارو را مصرف کرده‌اند، بیش از بیمارانی بوده که این دارو را مصرف نکرده‌اند.

وی افزود: من در اسفند ماه مبتلا به کرونا شدم و در آن زمان نیز دو داروی کلروکین و تامی فلو که در پروتکل درمانی کشور بود را مصرف کردم، اما امروز این دو دارو و یا برخی دارو‌های گران قیمت دیگری که جدیدا مطرح و بعد ثابت شده که در درمان کرونا هیچ تاثیری ندارد، از رژیم‌های درمانی کرونا خارج شده است. یکی از خصوصیات علم، ابطال پذیری آن است که امکان دارد بعد‌ها باطل شود، اما برخی اوقات، موضوع شیادی، سوء استفاده علمی یا نادانی مطرح می‌شود.

بیش از ۹۵ درصد مبتلایان بهبود می‌یابند

معاون کل وزارت بهداشت اظهار کرد: در مورد ویروس کرونا بیش از ۹۵ درصد از افرادی که علامت دار یا مبتلا شدند، بدون هیچ اقدامی بهبود یافته و ۹۰ درصد از بیمارانی که بستری می‌شوند بهبود پیدا می‌کنند و در این شرایط ممکن است راه سوء استفاده و شیادی باز شود، زیرا اکثر افرادی که علائم کرونا دارند، بهبود پیدا می‌کنند؛ بنابراین این بیماران هر دارویی که مصرف کنند، در بیش از ۹۰ درصد موارد، چون بهبود پیدا می‌کنند، گمان می‌کنند که دارو موثر واقع شده است.

حریرچی ادامه داد: گاهی در سطوح علمی هم شاهد نادانی برخی افراد هستیم و بدون اینکه از روش مناسب علمی و کارآزمایی بالینی حیوانی و انسانی گذشته باشد، دارویی را به عنوان داروی موثر بر کرونا مطرح و ادعا می‌کنند که این دارو تاکنون ۵ یا ۱۰ نفر از بیماران را درمان کرده است. حتی در مورد ماهیت ویروس و تاثیر آن، در فضا‌های علمی دچار اختلاف نظر بودیم.

وی افزود: در ماه‌های گذشته، خیلی‌ها در دنیا می‌گفتند که نیم‌کره شمالی در فصل تابستان با کاهش بیماری مواجه خواهد شد، اما در کشور‌هایی مانند ایران، آمریکا و برزیل و حتی در هوای سرد ۹۰ کشور دیگر، بیماری به شدت در حال افزایش است؛ بنابراین اطلاعات نادرست می‌تواند مردم و سیاستگذاران را در تصمیم گیری دچار اشتباه کند.

راهنمایی برای استفاده مردم از اطلاعات درست کرونایی

معاون وزیر بهداشت گفت: باید مردم را به اطلاعات درستی که منجر به تغییر رفتار مناسب می‌شود، راهنمایی کنیم و اینکه بخواهیم به مردم اطلاعات متعددی بدهیم، صرفا به خاطر توجه به یک رسانه هیچ فایده‌ای ندارد. گاهی خبر خوب، خبر بد و منفی است و خیلی‌ها مشتری این‌گونه خبر‌ها هستند. در حال حاضر نیاز به ایجاد آرامش و ترس آگاهانه در جامعه داریم که منجر به تغییر رفتار شود.

وی افزود: نیازی نیست که مردم در مورد خاصیت ژنتیک یا آنتی ژنی یا میزان عمر ویروس کرونا اطلاعات خیلی زیادی داشته باشند، بلکه انتظار داریم مردم چند رفتار صحیح را رعایت کنند؛ ماسک بزنند، دست‌های خود را به طور مرتب بشویند، فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کنند و برای خود و اعضای خانواده‌شان، زندگی سالم و مناسبی را فراهم کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد بذرپاش علی کامیار وام حمایتی مستاجران محمود شایان کمیسیون ماده 100 حریرچی ایمنی دسته جمعی ویروس کرونا مهرداد بذرپاش علی کامیار وام حمایتی مستاجران محمود شایان کمیسیون ماده 100 مورد ویروس کرونا تامی فلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۹۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۲ پزشک قلابی طب سنتی در رشت

سرهنگ "محمود حافظی" با اشاره به اینکه جلوگیری از فعالیت مؤسسات غیرمجاز ضامن سلامتی مردم است، اظهارداشت: پلیس در راستای تحقق برنامه‌های پیشگیرانه و مقابله با اقداماتی که سلامتی مردم را به خطر می‌اندازد از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند.


 فرمانده انتظامی شهرستان رشت در ادامه با بیان اینکه ماموران کلانتری ۱۲ با انجام تحقیقات از فعالیت غیرمجاز ۲ پزشک قلابی که بدون مجوز و تحت عنوان طب سنتی نسبت به پذیرش بیمار و تجویز دارو در یک منزل مسکونی اقدام می‌کردند، مطلع شده و موضوع را مورد پیگیری قرار دادند، افزود: پلیس به آدرس محل مورد نظر اعزام و این افراد را دستگیر کرد.

وی از کشف انواع دارو، عرقیجات غیربهداشتی و غیرمجاز و مهر، پروانه و گواهینامه‌های جعلی در بازرسی از این منزل خبر داد و گفت: متهمان ۳۱ و ۴۱ ساله در تحقیقات پلیس به بزه انتسابی خود اعتراف و پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی و محل فعالیت آنها پلمیب شد.

 این مقام انتظامی در پایان از مردم خواست، برای درمان به مراکز پزشکی معتبر مراجعه کرده و در صورت برخورد با افراد سودجو و متقلب، مراتب را از طریق سامانه ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • شورا‌ها نماد تجلی خرد جمعی هستند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • دستگیری ۲ پزشک قلابی طب سنتی در رشت
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • امکان ثبت نام جدید در نهضت ملی مسکن استان سمنان وجود دارد
  • داروخانه در توزیع اینترنتی دارو مسوول است