Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

محمد جواد ظریف در این گفت و گو تلاش دارد به سوالات پیرامون "تغییرات عینی مانند جهانی شدن فرصت‌ها و تهدیدها از تروریسم تا کرونا، متکثر شدن منابع قدرت از فن‌آوری تا تسخیر قلب‌ها و مغزها، نقش پیدا کردن افراد در صحنه جهانی، کاهش نسبی قدرت کنشگران سنتی و افزایش نسبی قدرت کنشگران نوظهور، پایان نقش آفرینی انحصاری قدرت های بزرگ، پایان هژمونی و تحول در جغرافیای قدرت، بازگشت جهان غیر غربی به مدار تاریخ و ده‌ها پدیده جدید دیگر" پاسخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در این گفت و گو تاکید کرد: در سال‌های گذشته اشتباهات گوناگونی رخ داده و کسی از آن‌ها در امان نبوده است. قدرت‌های کوچک و بزرگ اشتباهاتی را مرتکب شده‌اند که میزان عواقبشان نیز فرق داشته است‌. سی سال گذشته دوران پرتلاطمی بوده است. ما شاهد وقوع جنگ، فجایع گوناگون و تغییرات گسترده‌ای در جهان بوده‌ایم. ما اگر می‌خواهید از وقوع اشتباهات جلوگیری کنیم باید درک کنیم که کجاییم و به کجا خواهیم رفت.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به محور این جلسه گفت‌وگوهای آنلاین با ارائه پیشینه‌ای از نظم جهانی با تاکید بر اینکه نظم نوین دنیا دیگر غرب‌گرایانه نخواهد بود اظهار کرد: دونالد ترامپ خود اعلام کرده که آمریکا ۷ تریلیون دلار برای برپایی نظم نوین جهاتی هزینه کرده اما به جایی نرسیده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه آمریکا بیشتر از سایر کشورها برای خرید و فروش تسلیحات هزینه می‌کند گفت: جمعیت چین حدود پنج برابر ایالات متحده است اما با این حال این آمریکا است که به خرید و فروش بیشتر تسلیحات می‌پردازد. بعد از آمریکا و چین، روسیه و عربستان سعودی در رتبه‌های سوم و چهارم خرید و فروش تسلیحات قرار می‌گیرند و بعد از آن‌ها میزان خرید و فروش به نسبت چشم‌گیری کاهش می‌باید.

ظریف افزود: آمریکا از مجموع ده کشور پس از خود بیشتر بر روی تسلیحات هزینه کرده است برای همین است که این کشورها می‌خواهد همه چیز را امنیتی کند. این مسئله از دهه ۱۹ یا حتی زودتر آغاز شده‌. آمریکا سعی داشته محیطی امنیتی ایجاد کند تا خود قدرت برتر باشد و بتواند حکومت کند. این رویکرد مشکلات و هزینه‌هایی دربر دارد. اروپا اما رویکرد دیگری را دنبال کرد و سعی کرد نرم جهانی را برقرار کند.

وزیر خارجه کشورمان گفت: برخی اشتباهات محاسباتی توسط قدرت‌های میانه صورت گرفت. این اشتباهات به ازهم پاشی یوگوسلاوی منجر شد. میلاسوویچ مرتکب اشتباه بزرگی در خصوص منافع آمریکا در پایان جنگ سرد شد. وی گمان میکرد که آمریکا تحمل اقداماتش را خواهد کرد و آمریکا نیز دلیلی به وی داده بود تا این چنین فکر کند. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده بود که یوگوسلاوی در حیطه امنیت ملی آمریکا قرار نمی‌گیرد. اشتباه محاسباتی استراتژیک میلاسوویچ نه تنها باعث زندانی شدن خودش بلکه باعث از هم پاشی یوگوسلاوی شد. صدام حسین نیز در زمان تهاجم به کویت باور داشت که آمریکا در کارهایش دخالت نخواهد کرد. همین مسئله باعث مرگ وی و روی دادن یک فاجعه در سه دهه اخیر شد.

ظریف ادامه داد: آمریکا اشتباه محاسباتی دخالت در امور سایر کشورها را مرتکب شده است چراکه بر پیدایش نظم جهانی جدید و استفاده از قدرت نظامی خود حساب باز کرده بود. دخالت نظامی به یک هنجار برای سیاست جهانی آمریکا تبدیل شد هنوز هم این چنین است‌. این اشتباه به قیمت جان بسیاری از آمریکایی‌ها و ۸ تریلیون دلار تمام شده است‌. این باعث افراط‌گرایی و تروریسم در منطقه شده است. جنگ علیه تروریسم خود زمینه تروریسم را فراهم کرده است و ما دیده‌ایم که دو دولت پس از "جنگ علیه تروریسم" نتوانسته‌اند این مسئله را تغییر دهند. این‌ها یا نتایج عدم درک تحول یا تلاش برای پیش بینی نتیجه بوده که به چنین فاجعه‌ای منجر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: محمد جواد ظریف آمریکا وزیر خارجه کرونا خرید و فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۱۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : چینی‌بندزن‌های دوره‌گرد پایتخت به صدای بلند در کوچه‌ها می‌خواندند: «چینی‌بند زن اومده ... برگ گل هم بند می‌زنم!» خانم‌های خانه با شنیدن شاعرانگی همین جمله آخر هر چه کاسه و بشقاب شکسته و ترک‌خورده کنج انباری و صندوقخانه داشتند جمع می‌کردند و راهی کوچه می‌شدند. بچه ها همه سعی می کردند کنار چینی بندزن بشینن و تا ببینند حاصل خرابکاری‌شان چطور ماهرانه کنار هم بند می خورد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

چینی‌بندزنی یکی از مشاغل نوستالژیک و فراموش‌شده تهران است. این حرفه در روزگاری که وقتی چیزی می‌شکست و خراب می‌شد به جای دور انداختن آن را تعمیر می‌کردند، حسابی پرطرفدار بود. قدیم‌ها معمولاً ظروف پرکاربرد خانه مانند کاسه، بشقاب و قوری از جنس چینی بود به ضربه‌ای ترک می‌خورد یا می‌شکست.

خانم‌های باسلیقه در طول سال تکه‌های شکسته چینی را تا زمان آمدن چینی‌بندزن نگه می‌داشتند. قدیم ها تا دلتان بخواهد از سر غفلت یا شیطنت بچه های خانه که همیشه پر تعداد بودند ظرف و ظروف می‌شکست و پیدا کردن مدل مشابه و جایگزین کار چندان آسانی نبود.

هنر تعمیر و کنار هم چیدن تکه های شکسته یا ظریف‌کاری بر عهده چینی‌بندزن‌ها بود تا با کمک ابزار ویژه صاحبان این شغل که چیزی نبود جز تسمه فلزی و چسب و مته، تکه‌های شکسته بار دیگر کنار هم قرار گیرد و باعث خوشحالی خانم خانه شود. آنها پس از ترمیم هریک از ظروف به ازای دستمزد آن مقداری گردو، بادام، گندم یا پول دریافت می‌کردند. چینی‌بندزن‌ها در محل‌های خاصی برای مدت معینی اقامت می‌کردند تا کارشان را انجام دهند.

کمان، قیف برنجی، الماس، تکه چوب نازک از جنس درخت بید، نخ لحاف‌دوزی، مفتول و سندان از ابزار کار چینی‌بندزن‌ها بود. اما ظرافت‌های این حرفه و احیای وسایلی که آدم‌ها به آن دلبستگی‌های مختلفی پیدا کرده‌اند نام این حرفه را به ادبیات عامیانه و فولکلور وارد کرد: چینی بند زن/ یه دل شکسته رو بند می‌زنی؟ / هرچی دارم به تو می‌دم / تو بگو چند می‌زنی؟

کد خبر 844617 برچسب‌ها مشاغل هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • ما به انگلیس یا هر کشور دیگری درباره دخالت نظامی هشدار می‌دهیم
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • درمان پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک برای نخستین بار در دنیا
  • رسانه‌های جبهه مقاومت روز به روز قدرت بیشتری می‌گیرند
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی؛ نشانه تحریم‌ناپذیری ایران
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست