Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@08:50:46 GMT

پایان عملیات برداشت غلات در نی ریز

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۷۱۳۵۲

پایان عملیات برداشت غلات در نی ریز

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز از افزایش ۱۳ درصدی گندم تحویلی نی ریز به سیلوی بختگان در مقایسه با سال زراعی قبل خبرداد و گفت: عملیات برداشت غلات در این شهرستان همه ساله از نیمه اول خرداد ماه با محصول کلزا شروع می‌شود و در اواخر تیرماه با محصول گندم پایان می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا بصیری با اشاره به اینکه به دلیل افزایش بارندگی‌ها سطوح قابل برداشت گندم و جو نسبت به سال زراعی قبل به ترتیب ۱۳ و ۲۹ درصد افزایش داشته است افزود: در سال زراعی جاری برداشت ۱۲۶۴ هکتار گندم، ۲۱۴۵ هکتار جو و ۲۷ هکتار کلزا با ۳۰ دستگاه کمباین و ۷ گروه نظارتی به صورت مکانیزه انجام شد.

به گفته او، میزان تولید گندم، جو و کلزای شهرستان نی ریز به ترتیب ۵۶۸۸، ۶۲۴۰ و ۲۷ تن بوده است که مقدار ۱۶۹۹، ۱۴۹۵ و ۲۰ تن از این محصولات، تحویل سیلوی بختگان شده است.

محفاضت از گیاهان با ضدعفونی کردن ابزار باغبانی

مسئول حفظ نباتات مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نی ریز گفت: تماس ابزار با گیاهان بیمار و استفاده از آن‌ها بر روی گیاهان سالم، احتمال انتقال عوامل بیماری زای گیاهی باکتریایی و ویروسی را افزایش می‌دهد که می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

زهرا مستفیضی افزود: موزائیک، شانکر، آتشک، گال طوقه و لکه برگی از جمله بیماری‌هایی هستند که در هنگام عملیات پیوند زنی، هرس یا برداشت میوه، از طریق قیچی، بیل، بیلچه و سایر ابزار باغبانی قابلیت سرایت به گیاه در باغ و گلخانه را دارند.

او با اشاره به حضورمحسوس اسپور‌ها، کپک ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها در فضا‌ها و سطوح تاکید کرد: برای پیشگیری از انتفال بیماری بهتر است از ضدعفونی کننده هایی، چون وایتکس ۱۰ درصد استفاده شود که بتواند به راحتی و سریع، بسیاری از عوامل بیماری زا را از بین ببرد و ضمن موثر بودن، در همه جا، به صورت آماده قابل مصرف باشد و به دفعات مورد استفاده قرار گیرد.

مستفیضی با بیان اینکه در چند ماه اخیر شاهد بروز بیماری خطرناک آتشک در بعضی از مناطق نی ریز بوده ایم، تصریح کرد: در همین خصوص، به منظور پیش آگاهی و جلوگیری از شیوع بیماری‌ ها، واحد حفظ نباتات اقدام به تهیه و نشر اخبار و اطلاعیه‌های ترویجی از طریق فضای مجازی و نشریات کرده است.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی برداشت غلات نی ریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۱۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امر تغذیه گیاهان و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها می‌تواند ما را در بحث تولید غلات به خوکفایی برساند، با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شوند کما اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند.

احمد اخیانی هشتم اردیبهشت‌ماه در «همایش جهش تولید در دیمزارها و گرامیداشت روز جهانی گندم و نان» در روستای امام قیس بروجن اظهار کرد: سال گذشته جشنواره جهش در دیمزارها در کشور و با هدف پر کردن بخشی از خلا موجود در تولید محصول گندم در دیمزارها برگزار شد، البته باید پتانسیل عملکرد گندم در دیمزارهای کشور حدود ۲.۵ تن در هکتار باشد اما میانگین عملکرد کشور در چند سال اخیر کمتر از یک تن بوده است.

وی افزود: به دلیل خلا عملکرد بسیار بالا و در راستای استفاده از آب سبز و تولید پایدار در دیمزارها این طرح با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام برگزار و موفقیت‌های بسیار خوب و کم نظیری را ایجاد کرد، به طوری که سال گذشته با اجرای این طرح در سطح نزدیک به چهار میلیون هکتار، شاهد افزایش حدودا ۴۰ درصدی تولید در مجموع محصولات مختلف همچون غلات، حبوبات و علوفه وحتی موجب توسعه گیاهان دارویی بودیم، البته این امر پایداری تولید در دیمزارها را به شدت تقویت کرد و کیفیت گندم تولیدی سال گذشته به نسبت سنوات ماقبل افزایش یافت.

اخیانی گفت: این طرح در اکثر دیمزارهای کشور در حال انجام و سال آینده سال پایانی فاز اول آن است، که نزردیک به ۲۵۰ هزار بهره‌بردار در این طرح مشارکت می‌کنند، طرحی که در ۵۰ سال اخیر بی نظیر بوده و در امر مشارکت و همکاری در بعد همگانی و مباحث فنی منحصر بفرد است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: پروژه‌های متعدد در راستای توسعه مکانیزاسیون، مباحث فنی و ... در این طرح در حال انجام است که قطعا با توجه به مشارکت و استقبال خوب بهره‌برداران ادامه می‌یابد و می‌تواند در بسیاری موارد مخصوصا تولید غلات ما را به خوکفایی برساند، البته تقریبا ۲۰ درصد از غلات از دیمزارها تولید می‌شده که با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شود و پایداری عملکرد بیشتری را نسبت به اراضی آبی که به شدت در حال تنش بوده داشته باشد، کما اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • آغاز برداشت گندم در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور