Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@08:18:05 GMT

کرونا در کمین زباله‌ گردها

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۷۳۶۵۴

کرونا در کمین زباله‌ گردها

ایسنا/چهارمحال و بختیاری با افزایش شیوع ویروس کرونا در جامعه و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی نگرانی‌ها بابت فعالیت زباله‌گردها در سطح شهر افزایش داشته است، اما متأسفانه با توجه به شرایط اقتصادی و تعطیلی بسیاری از مشاغل تعداد زباله‌گردها روز به روز در حال و افزایش است.

به گزارش ایسنا، با تاریک شدن هوا کارشان آغاز و این کار تا روشن شدن هوا ادامه دارد، زباله‌گردی پیر، جوان، کودک، زن و مرد نمی‌شناسد، آن‌ها در زباله‌ها به دنبال اقلامی می‌گردند که بتوانند آن‌ها را به ضایعاتی تحویل دهند و در قبال آن اندک پولی را تحویل بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید به طور اتفاقی در طول روز نیز افرادی را ببینید که خودروی خود را در کنار محل‌های جمع‌آوری زباله در محلات پارک کرده‌ و مشغول جداسازی زباله‌های خشک هستند، قوطی کنسرو، مربا، ظروف پلاستیکی، نان خشک، بطری‌های روغن و آب معدنی را از از داخل کیسه‌های زباله جمع‌آوری می‌کنند و هیچ نگرانی بابت آلوده شدن به انواع ویروس و میکروب از طریق زباله ندارند.

با افزایش شیوع ویروس کرونا در جامعه و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی نگرانی‌ها بابت فعالیت زباله‌گردها در سطح شهر افزایش داشته است، اما متأسفانه با توجه به شرایط اقتصادی و تعطیلی بسیاری از مشاغل تعداد افرادی که بدون داشتن ترسی از کرونا و بدون ماسک و دستکش در حال جستجو در بین زباله‌ها هستند روز به روز در حال و افزایش است.

قطعا شکل‌گیری پدیده زباله‌گردی مربوط به امروز و دیروز نیست، این معضل اجتماعی حاصل سیاست‌های نادرست برخی مسئولان در طول ادوار مختلف بوده است، بسیاری از این افراد برای تأمین معاش زندگی خود دست به زباله‌گردی نمی‌زنند تا از این طریق هم سلامت خود و سایر افراد جامعه را به خطر بیندازند و هم چهره زشتی به شهر بدهند.

زباله‌گردها در شهرک بازیافت به کار گرفته می‌شود

داوود مومنی رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شهرکرد با بیان اینکه بسیاری از زباله‌گردها در سایت دفن زباله و خیابان‌های سطح شهر فعالیت دارند، اظهار کرد: زباله‌گردی از نظر قاونی، بزه محسوب نمی‌شود، بنابراین ما نمی‌توانیم با این افراد برخورد قضایی کنیم.

وی با اشاره به افزایش زباله‌گردها در سطح شهر، اضافه کرد: تفکیک زباله از مبدا موجب می‌شود، زباله‌گردها به خودی خود از چرخه حذف شوند، به همین منظور برای بحث تفکیک زباله از مبدا در شهر شهرکرد یک مزایده برای جذب پیمانکار در حال انجام است.

مومنی با بیان اینکه تنها ۲۴ درصد زباله‌های شهرکرد قابل بازیافت است، گفت: در صورت راه‌اندازی شهرک بازیافت می‌توان زباله‌گردها را در این شهرک به‌کارگیری کرد، زباله‌گردها علاوه بر اینکه سلامت خود و سایر افراد جامعه را به خطر می‌اندازند چهره زشتی به شهر می‌دهند.

جمع‌آوری زباله‌گردها به شهرداری‌ها واگذار شده است

جواد نجفی معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی چهارمحال  و بختیاری با بیان اینکه ساماندهی زباله‌گردها بر عهده شهرداری است، اظهار کرد: اگر زباله‌گردها در قالب کودکان کار، متکدی و معتادان متجاهر تعریف شوند سازمان بهزیستی به عنوان یکی از متولیان وارد عمل می‌شود.

وی در خصوص آئین‌نامه ساماندهی زباله‌گردها، گفت: این آئین‌نامه مصوبه هیأت وزیران است و جمع‌آوری زباله‌گردها را به شهرداری‌ها واگذار کرده است، اما ۱۲ دستگاه دیگر از جمله دادگستری، کمیته‌امداد، نیروی انتظامی و بهزیستی نیز به عنوان دستگاه عضو برای ساماندهی زباله‌گردها فعالیت دارند.

نجفی بیان کرد: به طور مثال اگر زباله‌گرد معتاد باشند، این افراد  تحویل کمپ‌های ترک اعتیاد داده می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری زباله گردی زباله گردها زباله گردی جمع آوری زباله ها سطح شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۳۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آمادگی پلیس قم برای ساماندهی زباله‌ گرد‌ها
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • چرا افراد معروف برای خرید فالوور، خرید فالوور اینستاگرام را انتخاب می‌کنند؟
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • فیلم| عملیات کمین حزب‌الله در رویسات العلم
  • فیلم/ عملیات کمین حزب‌الله در رویسات العلم
  • لزوم افزایش فرهنگ‌سازی جهت تفکیک زباله از مبدا
  • (ویدئو) کمین پیچیده حزب الله برای ارتش اسرائیل