Web Analytics Made Easy - Statcounter

رژیم عربستان سعودی که پایبند به هیچ قانون و مقرراتی نیست را می‌توان بزرگترین ناقض حقوق بشر و حامی گروه‌های تروریستی خواند که با فراخوان نیروهای بیگانه به خلیج فارس، عامل اصلی تنش‌ها و بی‌ثباتی‌ها در منطقه است.

خبرگزاری فارس- محمدحسین نامدار*؛ اگر به دنبال رژیمی در جهان بگردیم که تمامی پلیدی‌ها و زشتی ها در آن جمع است، رژیمی مستحق‌تر از رژیم ریاض پیدا نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رژیمی که در داخل و خارج از مرزهای خود ضد بشری‌ترین سیاست‌ها و روش‌ها را پیگیری می‌کند و جان، ناموس و مال هیچ شهروندی (داخلی و خارجی)، کوچکترین ارزشی در نزد حکام مستبد آن، ندارد. این رژیم پایبند به هیچ قانون و مقرراتی نیست و به جرأت می‌توان آن را بزرگترین: ناقض حقوق بشر، شکنجه‌گر، گردن زن، کودک کش، اره به دست و سلاخ، بانی و حامی گروه‌های تروریستی، کودتاگر، دیکتاتور و ... دانست.

حتی نام «عربستان سعودی» نیز که در گذشته به حجاز مشهور بود، از خاندان مستبد گرفته شده است. این خاندان نه تنها سرزمین حجاز را ملک مطلق خود می‌پندارد، بلکه شهروندان این سرزمین را نیز به عنوان رعیت یا برده تلقی می‌کند. در این سرزمین، نه قانون اساسی و تحزب وجود دارد و نه حق رای برای برگزیدن حکام. حاکمان به صورت موروثی یکی پس از دیگری بر گرده‌ی مردم سوار می‌شوند و مناصب دولتی بین آل سعود توزیع می‌شود. 
در این کشور، کسی حق اعتراض ندارد و چنانچه اعتراضی صورت گیرد، مجازات شخص معترض و خانواده او از کوچک و بزرگ، اگر گردن زنی با شمشیر نباشد، سیاه چال‌های تنگ و تاریک با انواع شکنجه‌های قرون وسطایی است. طبق اعلام سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر، از سال ۲۰۱۵ تا ۱۹ آوریل ۲۰۲۰ بیش از ۸۰۰ نفر در عربستان گردن زده شده‌اند که ۳۳۵ نفر از این افراد معادل ۴۲ درصد، از شهروندان کشورهای خارجی بوده‌اند. 
اگر سفارتخانه و سرکنسولگری‌های هر کشوری در کشورهای دیگر را معرف یا ویترین آنها بدانیم، معرف و ویترین رژیم سعودی: ۱- کنسولگری آن در استانبول است که در داخل ساختمان آن ماموران دولتی، قاشقچی را با اره سلاخی کردند، ۲- سفارتخانه‌های آن در دانمارک و هلند هستند که اقدامات تروریستی را هدایت کرده و شبکه جاسوسی علیه ایران درست کرده‌اند، ۳- نمایندگی این رژیم در نیویورک است که دیپلمات آن در کنار سایر شهروندان تروریست این رژیم، در حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ دخیل بوده است و .... خوی وحشیگری رژیم سعودی مانع از جرم و جنایت علیه ولی نعمتان خود، نظیر آمریکا نشد و دست آنها را نیز گاز می‌گیرند، به طوری که علاوه بر حادثه ۱۱ سپتامبر، اخیرا افسر سعودی طی حمله در پایگاه پنساکولای آمریکا، افسران دیگر را به رگبار بسته و کشت.  
سران رژیم سعودی در پیروی از پدران خود که دختران معصوم را زنده به گور می‌کردند، بانوان این کشور را از کمترین حقوق انسانی خود محروم ساخته و تا چند ماه پیش حتی اجازه‌ی رانندگی هم به آنها نمی‌دادند. ماموران جنایتکار این رژیم که در جریان برگزاری مراسم برائت از مشرکین سال ۱۳۶۶ نزدیک به ۳۰۰ زائر ایرانی را به طرز وحشیانه‌ای قتل عام کردند، در سایه بی کفایتی و سوء مدیریت در جریان مراسم حج سال ۱۳۹۴، در حادثه سقوط جرثقیل و سپس حادثه منا، موجب کشتار یا مجروحیت بیش از هفت هزار زائر خانه خدا شدند. بنابر شهادت شاهدان عینی، ماموران جنایتکار سعودی در تمامی این حوادث، به واسطه جلوگیری از کمک رسانی به مجروحان و مصدومان و درمان آنها، قتل تعدادی از آنها را رقم زدند.   
این رژیم علاوه بر اینکه بانی یا حامی گروه‌های جنایتکار تروریستی چون القائده، طالبان، داعش، منافقین و الاحوازیه بوده و به دست آنها صدها هزار نفر از مردم سوریه، عراق، افغانستان و ایران را به کام مرگ فرستاده و ویرانی‌های فراوانی در سه کشور اول به وجود آورده است؛ خود مستقیما با هدایت ائتلاف نظامی علیه مردم مظلوم یمن، زیرساخت‌های این کشور را ویران و بسیاری از شهروندان این کشور را از زن و مرد و پیر و جوان و کودک، قتل عام کرده است.

این رژیم با دخالت در لیبی و کمک‌های مالی و تسلیحاتی به شبه نظامیان، موجب کشتار مردم بی دفاع می‌شود. اقدامات و رفتارهای غیرقانونی و مداخله جویانه این رژیم در برخی از کشورها (برای نمونه مالزی و اتریش)، بسته شدن مراکز متعلق به سعود‌ی‌ها توسط دولت‌های میزبان را در پی داشته است.
این رژیم برای فرار از موانع به وجود آمده به خاطر افشاگری‌های سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری چون سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر در مورد جنایات این رژیم و برای تداوم خریدهای تسلیحاتی به مقامات ذیربط کشورهای مختلف (برای نمونه، مقامات فرانسوی) رشوه‌های کلان پرداخت کرده و می‌کند.

رژیم ریاض برای گسترش جنگ، خونریزی و ویرانی در جهان از طریق گروه‌های تروریستی و مشارکت مستقیم، مطابق با آمار و ارقام ارائه شده توسط سیپری سوئد، به پنجمین کشور بزرگ خریدار تسلیحات نظامی تبدیل شده است و هشت درصد تولید ناخالص این کشور صرف هزینه‌های نظامی می‌شود.   
می‌توان این رژیم را  با رژیم کودک کش صهیونیستی مقایسه کرد، چرا که این رژیم با بمباران‌های اماکن مسکونی، ساختمان و سرویس‌های مدارس، مهدهای کودک و شیوع قحطی، گرسنگی و بیماری‌های مهلکی چون وبا در اثر محاصره کامل یمن، موجب کشتار ده‌ها هزار کودک یمنی شده است.

برای نمونه، طبق گزارش ۱۹ مهر ۱۳۹۷ کمیته حقوق کودک سازمان ملل، مرگ مستقیم بیش از ۱۲۴۸ کودک یمنی از زمان آغاز حملات نظامی ائتلاف به رهبری ریاض تا آن تاریخ رقم خورده بود. سازمان بین‌المللی صندوق نجات کودکان نیز در ۲۹ آبان ۹۷ از مرگ حدود ۸۵ هزار کودک یمنی از ماه آوریل ۲۰۱۵ تا اکتبر سال ۲۰۱۸ به علت گرسنگی و بیماری خبر داد. علاوه بر این، طبق آمارهای ارائه شده از سوی مراجع بین‌المللی ذیربط، گرسنگی حاصل از محاصره جان ۸۰ درصد مردم این کشور به ویژه ۸۵ درصد کودکان را به طور جدی تهدید می‌کند. باید به این جمع، میلیون‌ها آواره یمنی را افزود که خانه و کاشانه خود را از دست داده‌اند. 

*خیانت به آرمان فلسطین و سکوت در مقابل کشتار مردم کشمیر

چه بسا همین شباهت‌ها، موجب نزدیکی روزافزون رژیم ریاض با رژیم صهیونیستی و مشارکت در توطئه‌های منطقه‌ای شده است. نزدیکی که خیانت به آرمان فلسطین به حساب می‌آید و اقدامات مشترکی را چون اخلالگری یا خرابکاری در سوریه، لبنان، لیبی و ایران، ضدیت با برجام و ... به دنبال داشته است. علاوه بر خیانت به آرمان فلسطین، ریاض در مقابل کشتار مردم کشمیر توسط هندی‌ها هم سکوت اختیار کرده و در قضیه درگیری‌های نظامی بین هند و پاکستان، هیچ حمایتی از پاکستان نکرد. در حالی که پاکستان به واسطه خوش رقصی‌هایش، متحد عربستان به حساب می‌آمد و فرماندهی نیروهای ائتلافی در حمله به یمن به یکی از ژنرال‌های پاکستانی سپرده شده بود. 
سران رژیم ریاض برای رسیدن به اهداف خود و باج خواهی، نه تنها اقدام به گروگان گیری جمع کثیری از صاحب منصبان سابق این کشور یا فرزندان آنها برای بازگرداندن پدران (که فرار به خارج را بر قرار ترجیح داده‌اند)، به کشور می‌کنند، بلکه در یک سفر رسمی، نخست وزیر لبنان را ربوده و چندین روز حبس می‌کنند.

سران این رژیم طی مشارکت در کودتایی، تنها رئیس جمهوری منتخب مردم را در مصر سرنگون کرده و با محاصره چندین ساله قطر، به دنبال سرنگون سازی سران آن و تسلیم محض آن کشور در مقابل زورگویی‌های ریاض هستند.

این رژیم کمترین توجهی به نزاکت بین‌المللی نداشته و با پرداخت رشوه یا زورگویی کشورهای دیگر را مجبور به قطع رابطه یا کاهش سطح روابط با برخی از اعضای دیگر جامعه جهانی می‌کند. برای نمونه اجبار مراکش، سودان و یمن به قطع رابطه با ایران و اجبار برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس به کاهش روابط با ایران.

*این رژیم با فراخوان نیروهای بیگانه به خلیج فارس، عامل اصلی تنش‌ها و بی ثباتی‌ها در منطقه است

این رژیم خود را برادر بزرگتر کشورهای منطقه دانسته و با قلدری تمام اختیار و تصمیم گیری از آنها را گرفته و سیاست‌های خود را از طریق آنها پیگیری می‌کند. عملکرد کشور ذره بینی یمن در قبال جمهوری اسلامی ایران را می‌توان نتیجه چنین رویکردی دانست.  
رژیم ریاض با تمامی قلدری، در مقابل مردم یمن عاجز مانده و برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی‌های پنج ساله خود، با توسل به دروغگویی، مدعی ارسال تسلیحات از سوی ایران به مبارزان یمنی است و حملات موشکی و پهپادی آنها به چند فرودگاه عربستانی و تاسیسات آرامکو را به ایران نسبت می‌دهد. این در حالی است که به واسطه محاصره یمن، مردم این کشور حتی از دریافت کمک‌های انساندوستانه هم محرومند و با قحطی و سوء تغذیه شدید مواجهند. این رژیم با شانتاژ خبری علیه ایران اسلامی، در کنار رژیم‌های تروریستی آمریکا و اشغالگر قدس قرار داشته و ضمن سهیم بودن در درد و رنج مردم کشورمان در دوران پاندمی کرونا، به دنبال محروم سازی ایران از حقوق خود در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ از جمله رفع تحریم تسلیحاتی در مهر سال جاری است.

این رژیم که با فراخوان نیروهای بیگانه به خلیج فارس، عامل اصلی تنش‌ها و بی ثباتی‌ها در منطقه است، در مقابل رویکرد و تلاش‌های مصلحانه جمهوری اسلامی ایران برای برقراری صلح و ثبات دائمی و انتفاع مردم تمامی کشورهای منطقه، مقاومت کرده و در راستای تشدید آلام مردم گام بر می‌دارد. ارائه طرح‌هایی چون ابتکار «صلح هرمز» یا طرح «صلح امید» از سوی ایران و اعلام آمادگی مکرر برای گفت‌وگوهای منطقه‌ای، هرگز مورد اجابت رژیم اره به دست قرار نگرفته است.   
هر قدر از خباثت و پلیدی رژیم ریاض گفته شود، باز هم کم است و آنچه موجب تداوم و تزاید این خباثت‌ها شده، پشتیبانی‌های رژیم‌های غربی است.

رژیم تروریستی آمریکا و کشورهای اروپایی برخلاف ادعاهای حقوق بشری و به خاطر تامین منافع مالی خود از فروش تسلیحات نظامی، کمترین حرکتی برای توقف اقدامات ضد بشری ریاض نمی‌کنند و حتی با تداوم فروش تسلیحات نظامی و خارج سازی آن رژیم از لیست‌هایی چون رژیم‌های کودک کش، مشوق آن نیز هستند. تاریخ در این زمینه قضاوت خود را خواهد داشت. 
*کارشناس روابط بین‌الملل

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عربستان سعودی یمن بین المللی برای نمونه رژیم ریاض خلیج فارس حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۵۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی

خبرگزاری علمی و فناوری آنا، نوید فرخی؛ رویداد بین‌المللی اینوتکس هر ساله در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود. این نمایشگاه (در کنار رویدادهایی از این دست) می‌تواند نقش مهمی در شکل‌دهی آینده ایران به ‌عنوان یک قطب علمی جهانی ایفا کند. اهمیت این رویداد از جنبه‌های مختلف قابل بررسی است زیرا فرصتی دست می‌دهد تا محققان، کارآفرینان و نوآوران برای تبادل ایده‌ها گرد هم ‌آیند.

اینوتکس به عنوان یکی از رویدادهای بزرگ فناوری کشور، صرفاً نمایش آخرین پیشرفت‌های فناوری داخلی نیست. این رویداد با مجموعه‌ای از کارگاه‌ها، سمینارها و پانل‌ها، بر انتقال دانش و ارتقای مهارت‌های جامعه علمی ایران اثرگذار است و تعاملات کارشناسان داخلی و بین‌المللی به واسطه آن تسهیل می‌شود. از سوی دیگر این نمایشگاه نه تنها تعهد ایران را به نوآوری علمی به نمایش می‌گذارد، بلکه می‌تواند نقش مهمی در توسعه اقتصاد کشور ایفا کند. ازاین‌رو باید اینوتکس را یک عامل راهبردی برای تحقق جاه‌طلبی‌هایِ به‌حقِ علمی کشور تلقی کرد.

اهمیت علمی اینوتکس برای ایران

اینوتکس در حال با حضور صدها شرکت دانش‌بنیان و برگزاری ده‌ها رویداد جانبی در حال برگزاری است. این نمایشگاه نه تنها آخرین پیشرفت‌های فناوری را به نمایش می‌گذارد، بلکه در ذات خود به عنوان یک کاتالیزور برای رشد جامعه علمی ایران عمل می‌کند و به تقویت پژوهش، همکاری و فرصت‌های آموزشی در قلمرو علم منتهی می‌شود.

اینوتکس می‌تواند در پیشبرد تحقیق و توسعه داخل کشور نقش‌آفرین باشد زیرا با فراهم کردن بستری برای نمایش دستاوردهای علمی و فنی، دانشمندان و محققان داخلی را تشویق می‌کند تا مرزهای آنچه را که از نظر علمی امکان‌پذیر است به جلو سوق دهند. از سوی دیگر پژوهشگران با حضور در این نمایشگاه می‌توانند آخرین دستاوردها در زمینه‌هایی مانند نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و.... را که برای پیشرفت علمی هر کشوری بسیار مهم هستند دنبال کنند و با مدل‌های نظری مرتبط آشنا شوند.

این رویداد سالانه ضمناً فناوران را قادر می‌سازد تا دستاورد خود را به مخاطبان گسترده‌تری از جمله همکاران بین المللی به نمایش بگذارند. قرار گرفتن در معرض دید جهانیان امکان بازخورد گرفتن (برای بهبود نوآوری‌ها) و تعاملات بین المللی مقدور می‌سازد.

آموزش و توسعه مهارت‌ها

مؤلفه آموزشی اینوتکس به همان اندازه جنبه نمایشگاهی آن قابل توجه است. این رویداد از طریق برنامه جامع کارگاه‌ها و سمینارها، نقش مهمی در آموزش علاقه‌مندان و جامعه علمی ایران ایفا می‌کند. موضوعات نشست‌ها اغلب شامل آخرین یافته‌های تحقیقاتی، فناوری‌های نوظهور و تکنیک‌های جدید در تحقیقات آزمایشگاهی و میدانی است.

این جلسات آموزشی به پر کردن شکاف بین دانش نظری و کاربردی کمک می‌کند و برای دانشجویان و متخصصان جوانی که به دنبال ورود به حوزه‌های تحقیقاتی هستند سودمند است. کارشناسان تجربیات عملی خود را آموزش می‌دهند. محتوایی که در اینوتکس رد و بدل می‌شود عموماً به راحتی در محیط‌های آموزشی سنتی در دسترس نیست، در نتیجه کیفیت کلی آموزش علمی در ایران نیز افزایش پیدا می‌کند.

افزایش همکاری بین دانشمندان

یکی از کمک‌های اینوتکس به سپهر علمی در ایران، گرد هم آوردنِ مغزهای متفکر رشته‌های مختلف علمی است. در کارگاه‌ها، سمینارها و میزگردهای این رویداد افراد شاخص و کارشناسان داخلی و بین‌المللی حضور دارند که فرصت خوبی را برای علاقه‌مندان فراهم می‌کند تا مستقیماً با همکاران خود در زمینه‌های علمی ارتباط بگیرند.

چنین تعاملاتی برای تبادل ایده‌ها کلیدی است و می‌تواند منجر به پروژه‌های تحقیقاتی پیشگامانه شود. برای مثال سمیناری راجع به فناوری‌های تجدیدپذیر می‌تواند محققان انرژی خورشیدی را با کارشناسان دیگر مرتبط کند و منجر به همکاری‌هایی شود که بهره‌وری این فناوری را متناسب با شرایط آب‌وهوایی کشور افزایش دهد.

نمایش نوآوری‌های داخلی

اینوتکس همچنین به عنوان کانونی برای نمایش استعدادها و نوآوری‌های علمی کشور به جهانیان عمل می‌کند. این رویداد با منعکس کردن فناوری‌ها و تحقیقات داخلی، به بهبود دیدگاه بین‌المللی نسبت توانمندی‌های علمی ایران می‌تواند کمک کند. این امر نه تنها برای جذب علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاری جهانی ضروری است، بلکه به ایجاد غرور ملی و انگیزه در میان دانشمندان جوان کشور کمک می‌کند.

دستاوردهای به نمایش درآمده در اینوتکس می‌تواند به راه‌حل‌های عملی برای رسیدگی به چالش‌های ملی و منطقه‌ای، مانند کمبود آب و بهره‌وری انرژی منجر شود. این راهکارها نه تنها به پاسخ‌دهی علمی به نیازهای بومی می‌انجامد، بلکه سهم ایران را در بحث‌های فناورانه جهانی مسجل می‌کند.

حمایت از فرهنگ علم و نوآوری

اینوتکس می‌تواند فرهنگ علم و نوآوری را در ایران بپروراند و روحیه تحقیق و حل مسئله را در بین محققان و عموم مردم شدت بخشد. رویدادهایی از این دست از چهره خشک علم آشنا‌زدایی می‌کنند و آن را برای جوانان جذاب جلوه می‌دهد. همچنین به پرورش نسل بعدی دانشمندان ایرانی کمک می‌کنند.

در مجموع این رویداد یک کاتالیزور برای پیشرفت علمی در ایران است که تحقیق و توسعه را شتاب می‌دهد، همکاری‌ها را می‌افزاید، آموزش را تقویت می‌کند، مهارت‌ها را بهبود می‌بخشد، نوآوری‌های ایرانی را به نمایش می‌گذارد و در نهایت از فرهنگ پویای علم و نوآوری حمایت می‌کند.  

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • همکاری‌های کشاورزی ایران و تاجیکستان گسترش می‌یابد
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۹/ «دوراهی تسلیم و شکست»
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند