Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

در دنیا بیماری‌های آلرژیک از دهه‌های گذشته تاکنون رو به افزایش بوده‌اند و شیوع آن‌ها در کودکان نسبت به بالغین بیشتر است. در ایران نیز شیوع بیماری‌های آلرژیک اعم از آسم، رینیت آلرژیک، اگزما و کهیر وجود دارد، گرچه میزان شیوع آن‌ها متفاوت است. به‌طورکلی غذا و افزودنی‌های غذایی مثل برخی آنتی‌اکسیدان‌ها، شیرین‌کننده‌ها، رنگ‌ها و نگه‌دارنده‌ها می‌توانند در ایجاد و تشدید علائم بیماری‌های آلرژیک نقش داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته محققان، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد حساسیت‌های غذایی مربوط به شیر گاو، تخم‌مرغ، بادام‌زمینی، سویا، ماهی و گندم هستند. همچنین حساسیت به گرده گیاهان درکنار میوه‌جات و سبزی‌ها نیز شیوع زیادی دارد و علائم بالینی خفیف تا شدیدی همانند آنافیلاکسی می‌تواند در اثر برخورد با آن‌ها روی دهد.

آنافیلاکسی به شرایط شدید حساسیت گفته می‌شود که با درگیری ارگان‌های پوستی، گوارشی، تنفسی و قلبی-عروقی همراه است. اغلب حساسیت‌های غذایی با شرح‌حال مناسب تشخیص داده می‌شوند. اما روش‌های تشخیصی دیگر شامل تست پوستی پریک و تست آزمایشگاهی می‌توانند تشخیص آلرژی غذایی را تقویت کنند.

در رابطه با این موضوع مهم که درصد زیادی از افراد جامعه را درگیر می‌کند، محققان دانشگاه علوم پزشکی مازندران پژوهشی را انجام داده‌اند که در آن حساسیت‌های غذایی مرتبط با بیماری‌های آلرژیک در کشور ما مورد بررسی واقع شده‌اند.

این محققان در پژوهش مروری خود که با استفاده از کلیدواژه‌های خاص و جستجو در سایت‌های مختلف پایگاه‌های علمی پژوهشی صورت گرفته است، مقالات و داده‌های مورد نیاز خود را جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل کرده‌اند.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد که تخم‌مرغ و شیر، شایع‌ترین حساسیت‌های غذایی در بیماری‌های آلرژیک در ایران به‌حساب می‌آیند.

به گفته عباس دباغ زاده، پژوهشگر مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی مازندران و همکارانش در این مطالعه، «همان‌گونه که انتظار می‌رفت مواردی چون تخم‌مرغ (زرده و سفیده)، شیر گاو، گندم، بادام‌زمینی و سویا به ترتیب شایع‌ترین مواد غذایی در بیماری‌های آلرژیک ایرانیان بوده‌اند. ضمن این‌که حساسیت و آلرژی غذایی در کودکان شایع‌تر از بالغین است».

آن‌ها می‌افزایند: «به‌طورکلی همه بیماری‌های آلرژیک و حساسیت‌های غذایی رو به افزایش‌اند و این موضوع به دلیل آلاینده‌ها، رژیم‌های غذایی آماده به همراه مصرف کم سبزی‌ها و میوه‌جات، مصرف بالای افزودنی‌های غذایی است».

دباغ زاده و همکارانش با توجه به این نتایج توصیه کرده‌اند که در ارزیابی چنین بیمارانی، حساسیت‌های غذایی را حتماً در نظر گرفته و بعد از اثبات آن با روش‌های موجود، نسبت به پرهیز آن‌ها اقدام کرد.

آن‌ها همچنین در مقاله علمی پژوهشی برگرفته از این تحقیق که در فصل‌نامه «تعالی بالینی» منتشر شده است، بیان داشته‌اند: «در خصوص شیرخواران، توصیه می‌شود که تمام آن‌ها تا ۶ ماهگی منحصراً از شیر مادر تغذیه کنند و بعد از ۶ ماهگی نیز می‌توانند غذای جامد را شروع کنند».

نشریه علمی پژوهشی فوق وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران است و به‌صورت چهار شماره در سال انتشار می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: حساسیت آلرژی آلرژی غذایی بیماری های آلرژیک حساسیت های غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۵۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود