Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی فعالیت‌های این نهاد انقلابی را تشریح کرد.

دکتر جعفر محسنی در آستانه 16 مرداد، سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به 40 سال بالندگی و افتخار جهاددانشگاهی اظهار کرد: این مولود فرخنده انقلاب در فراز و نشیب‌های کشور و انقلاب، یار و یاور مخلص رهبر و انقلاب بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که سامان‌دهی و مدیریت دانشگاه‌ها بعد از تعطیلی و وجود جریان‌های سیاسی متعدد، نیازمند کار اساسی بود، گفت: این کار نیازمند تیمی بود که بتواند در راستای اهداف انقلاب قدم بردارد و دانشگاه را به‌عنوان یکی از اسباب‌های اساسی توسعه در راستای انقلاب قرار دهد.

دکتر محسنی با اشاره به پیشینه‌ی تشکیل جهاددانشگاهی، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با تدبیر معمار کبیر انقلاب در 16 مردادماه 1359 تشکیل جهاددانشگاهی را اعلام کرد و جهاددانشگاهی پا به منصه‌ی ظهور گذاشت.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، در ادامه با اشاره به پیشرو بودن آذربایجان شرقی و به‌ویژه تبریز در تمامی تحولات کشور، اظهار کرد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، آذربایجان سر ایران است؛ هیچ‌کس نمی‌تواند تاثیرگذاری آذربایجان را در سرنوشت کشور، نادیده بگیرد؛ هم‌چنین دانشگاه تبریز نیز یکی از دانشگاه‌های تاثیرگذار در جریانات سیاسی کشور بوده است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه تبریز به‌عنوان یک مجموعه شناخته می‌شدند، مسایل سیاسی زیادی در دانشگاه تبریز وجود داشت که پس از شکل‌گیری جهاددانشگاهی مدیریت شد.

دکتر محسنی، خاطرنشان کرد: متاسفانه تحمیل جنگ و اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان که از آن زمان شروع شد، جهاددانشگاهی را به‌عنوان محوری برای مدیریت و ساماندهی دانشجویان برای اعزام به جبهه‌ها به‌عنوان بازوی اجرایی مطرح کرد و جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی هم در آن سال‌ها همانند دیگر استان‌ها در اعزام دانشجویان به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل فعالیت چشمگیری داشت.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی اظهار کرد: این نهاد انقلابی با توجه به نیاز مبرم کشور و با وجود تمامی مشکلات در راستای دور زدن تحریم‌های ظالمانه و اقتصاد مقاومتی و اتصال علم و صنعت توانست کارگاه تولید نافی خمپاره را با همکاری دانشگاه تبریز و جهاد خودکفایی سپاه راه‌اندازی کند.

وی ادامه داد: منافقان کور دل با گزارش و اعلام زمان فعالیت این کارگاه باعث شدند رژیم بعثی این دانشگاه را مورد هدف قرار داده و بمباران کند؛ دانشگاه تبریز تنها دانشگاهی است که در طول قرون متمادی مورد هدف مستقیم نظامی قرار گرفته است؛ این حادثه موجب شهادت 22 نفر از یاران و همکاران ما شد و دانشگاه تبریز را به مشهدالشهدای دانشگاه‌های کشور تبدیل کرد.

 محسنی، گفت: شاید ارتباط دادن صنعت و دانشگاه و برداشتن گام اساسی در راستای اقتصاد مقاومتی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای جهاددانشگاهی باشد که توانست تولید را در دل دانشگاه نهادینه کرده و نشان دهد که دانشگاه‌های کشور می‌توانند در کنار علم، تولیدکننده موثر هم باشند، اما متاسفانه بمباران باعث شد این روند هم‌چنان مسکوت بماند؛ درصورتی که الگوی عملی و واقعی آن در دانشگاه تبریز وجود داشت، بعد از گذشت 40 سال هنوز هم مشکل ارتباط علم با صنعت هم‌چنان مطرح است.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، در ادامه، راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری در راستای توزیع عدالت اجتماعی را از دستاوردهای مهم این نهاد انقلابی عنوان کرد و افزود: این مرکز به‌عنوان یکی از مراکز معتبر در استان برای رفاه حال عمده بیمارانی که جهت درمان از استان ما به سایر جاها مراجعه می‌کردند، ایجاد شد و در راستای تکمیل این مرکز به‌عنوان یکی از مراکز علمی ـ تخصصی، امکان تشخیص ژنتیک جنین قبل از انتقال را فراهم کردیم.

مرور دستاوردها و افتخارات

وی با اشاره به بهره‌گیری از دستگاه NGS در تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین، اظهار کرد: این دستگاه، تنها دستگاه موجود در شمال‌غرب بوده که در انحصار مرکز تشخیص درمان ناباروری جهاددانشگاهی است؛ این دستگاه می‌تواند به مادرانی که سقط مکرر دارند یا انتقال‌های ناموفق زیادی داشته‌اند، کمک موثری کند.

محسنی با یادآوری راه‌اندازی مرکز فناوری انرژی‌های نو اظهار کرد: راه‌اندازی مرکز فناوری انرژی‌های نو از جمله دستاوردهای مهم سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی بوده و گام‌های موثری در طراحی و تولید نیروگاه‌های خورشیدی برداشته شده است؛ این مرکز از مراکز مطرح در کل کشور است.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی ادامه داد: جهاددانشگاهی استان با وجود این‌که در طول 40 سال گذشته هیچ کمک مادی از استان دریافت نکرده، اما جزو سازمان‌های موثر و مورد توجه در استان بوده است.

وی اضافه کرد: براساس نتایج نظرسنجی‌های ایسپا، خدمات تخصصی مرکز درمان ناباروری و مراکز آموزشی جهاددانشگاهی جزو مراکز مطرح و فعال در استان هستند.

وی با اشاره به این‌که جهاددانشگاهی به‌عنوان یک مجمع علمی باید در مسایل روز جهت‌گیری داشته و اعلام نظر کند، افزود: ورود جهاددانشگاهی در شعارهای سال و در برگزاری نشست‌های تخصصی برای تفهیم و ارایه موضوع به جامعه چه در طرح گام دوم انقلاب و جهش تولید و چه در تولید محصولات استراتژیک نشان‌گر این است که جهاددانشگاهی به مسایل روز حساس بوده و همچنان پویا و قدرتمند در حال پیشروی است.

محسنی بر این موضوع که جهاددانشگاهی همیشه در مرز علم حرکت کرده است و پژوهشگاه رویان، ایران را به پنجمین کشور مطرح در حوزه سلول‌های بنیادی تبدیل کرده که این از برکات جهاددانشگاهی است، گفت: وظیفه خود می‌دانیم که با همه دستگاه‌های اجرایی و علمی، تعامل خوب و سازنده داشته باشیم و با ارایه طرح‌های پژوهشی مختلف تا جایی که ممکن باشد با همه صنایع در ارتباط هستیم و انتظار حمایت از مسوولان استانی را هم داریم.

وی ادامه داد: در حوزه مسایل مالی آن‌طور که باید از ما حمایت نمی‌کنند؛ در 40 سال گذشته چند ریال صرف حمایت مستقیم مالی از جهاددانشگاهی شده است که انتظار دارید، خدمات ارزنده‌ای از این نهاد ببینید؟ هر چند که جهاددانشگاهی بدون وقفه به ارایه‌ی خدمات ارزنده مشغول است.

تولید کارخانه‌ای سلول‌های خورشیدی

دکتر محسنی، افزود: با توجه به این‌که جهاددانشگاهی استان در حوزه درمان ناباروری دارای امکانات تخصصی بسیار خوبی است و در این حوزه حرفی برای گفتن دارد، قطعا اهداف آینده این سازمان در راستای توسعه پژوهشی و خدمات تخصصی در حوزه درمان ناباروری و بیماری‌های ژنتیکی خواهد بود؛ تولید کارخانه‌ای سلول‌های خورشیدی نیز از دیگر هدف‌های این سازمان در آینده است تا بتوانیم سلول‌های مورد نیاز در نیروگاه‌های خورشیدی را برای پایین‌تر آوردن قیمت تمام شده تامین کنیم.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، بیان کرد: همچنین پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی می‌تواند یکی از پژوهشکده‌های موثر در کل کشور باشد و فعالیت آن محدود به منطقه خاصی نبوده و کل کشور و منطقه می‌توانند از خدمات آن بهره‌مند شوند.

وی اضافه کرد: آموزش، اساسی ترین پارامتر در راستای توسعه جامعه است و خلأییکه در راستای توانمند سازی فارغ التحصیلان وجود داشت، با انجام آموزش های مهارت محور پر شد تا اینکه فرد بتواند یا برای خودش شغلی را شروع کند و یا نیاز های کافرما را تأمین کند.

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی علاوه بر رشته‌های زبان و رایانه، در حدود ۲۵۰ رشته مختلف فنی و صنعتی ورود پیدا کرده است، گفت: در حال حاضر در هشت مرکز آموزش در تبریز و شهرستان‌ها خدمات آموزشی ارائه می دهیم، در بخش آموزش های ضمن خدمت چون که کارکنان به مرور نیازمند آموزش هستند تا بروز شوند، در سازمان های مختلف ورود کرده ایم. 

محسنی ادامه داد: متاسفانه به دلیل شرایط کرونایی، جهت حفظ سلامتی، آموزش‌ها به صورت مجازی انجام می گیرد و به این خاطر سامانه امجد را با قابلیت حضور ۱۰۰ کاربر راه اندازی کردیم که البته برای بالابردن کیفیت کلاس ها در حدود ۲۰ نفر همزمان در کلاس مجازی حضور پیدا می کنند.

وی در پایان در خصوص فعالیت‌های معاونت فرهنگی این سازمان نیز گفت: عمده فعالیت های معاونت فرهنگی شامل خبرگزاری ایسنا و ایکنا و مرکز افکار سنجی دانشجویان(ایسپا) است که یکی از معتبرترین منابع افکارسنجی است و وظیفه این مرکز ارزیابی مسائل و مشکلات جامعه مانند میزان تاثیر کرونا در مشاغل و کارخانه ها و یا سایر مسایلی که نیاز مند بررسی و تحلیل است.

محسنی بیان کرد: قطعا اهداف آینده این سازمان در راستای توسعه پژوهشی و خدمات تخصصی در حوزه درمان ناباروری و بیماری‌های ژنتیکی خواهد بود؛ تولید کارخانه‌ای سلول‌های خورشیدی نیز از دیگر هدف‌های این سازمان در آینده است تا بتوانیم سلول‌های مورد نیاز در نیروگاه‌های خورشیدی را برای پایین‌تر آوردن قیمت تمام شده تامین کنیم.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جهاد دانشگاهی سلولهای بنیادی نيروگاه خورشيدي مرکز درمان ناباروری درمان ناباروری دانشگاه تبریز راه اندازی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۷۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!

ایتنا - محققان موفق به ابداع فناوری تصویربرداری جدیدی شده‌اند که امکان مشاهده درون سلول‌های سرطانی به صورت زنده و مطالعه نحوه تعامل آن‌ها با محیط اطراف را فراهم می‌کند.
این دستاورد می‌تواند گام مهمی در درک بهتر بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های موثرتر باشد.

این فناوری توسط تیمی از دانشگاه ساری انگلستان توسعه یافته که به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی یا لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی بوده است. لیپیدها اجزای کلیدی در رشد، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی هستند.

در این روش، ابتدا سلول‌های سرطانی منفرد زنده از محیط کشت استخراج شده و با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی می‌شوند. سپس با کمک طیف‌سنجی جرمی، ساختار دقیق لیپیدهای داخل سلول تعیین می‌گردد. در نهایت، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییرات و تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیطی خواهند بود.

یوهانا فون گریشتن از دانشگاه ساری می‌گوید: "مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند. همین مسئله طراحی یک درمان مناسب را دشوار می‌سازد. توانایی مشاهده و مطالعه سلول‌های زنده منفرد بسیار هیجان‌انگیز است."

کارلا نیومن از GSK نیز معتقد است این روش جدید راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا ندیده بودیم، هموار می‌کند و می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم آورد.

علاوه بر کمک به درک بهتر سرطان، این فناوری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سلول‌ها به پرتودرمانی و تشعشع نیز ارائه دهد. پژوهشگران امیدوارند این دستاورد بتواند به توسعه درمان‌های کارآمدتری برای سرطان و حتی سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های ایمنی و عفونی نیز کمک کند.

این تحقیقات که با همکاری کالج دانشگاهی لندن، شرکت‌های داروسازی GSK، یوکوگاوا و سایکس انجام شده، در مجله Analytical Chemistry منتشر گردیده است.

دیگر خبرها

  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که از روشهای IVF برای درمان ناباروی اقدام می کنند بچه دار می شوند 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی