Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با نمایندگان رسانه ها در حالی برگزار شد که درخصوص محکومیت اخلالگران ارزی، فرجام خواهی زم، دستگیری دو تبعه سوئدی به جرم قاچاق مواد مخدر پرسش و پاسخ شد.

به گزارش مشرق، نشست خبری غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه از لحظاتی قبل با حضور خبرنگاران آغاز شد.

سخنگوی قوه قضاییه در ابتدای سی‌امین نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: مجالس و محافل مذهبی ما من جمله دعای با فیض عرفه با رعایت حداکثری دستورالعمل های بهداشتی از ناحیه جامعه قابل برگزاری خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین خاطرنشان کرد: کرونا همچنان جولان می دهد و قوه قضاییه به سهم خود و در ایفای وظایف قانونی خویش به همه مردم و شهروندان اکیدا توصیه می کند کرونا را جدی بگیرند و با استفاده از ماسک زنجیره این ویروس را قطع کنند.

بیشتر بخوانید: فیلم/ بازپس‌گیری زمین‌های تپه سرخه لواسان چرا درخواست اعاده دادرسی ۳ اعدامی آبان ۹۸ پذیرفته شد؟

وی ادامه داد: به همکاران مان در دادگستری ها و سازمان های تابعه ابلاغ کرده ایم و تاکید می کنیم حداکثر تلاش و تدابیر خویش را در جهت صیانت از سلامت مراجعین و کارکنان خدوم به کار گیرند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: همچنین مقرر شده است با استفاده حداکثری از سامانه ها و ظرفیت های فناوری اطلاعات حضور و تجمع مردم در واحدهای قضایی و ستادی را به حداقل برسانند.

اسماعیلی گفت: در جهت پیشگیری و مقابله با هنجارشکنی های کرونایی از حداکثر ظرفیت های قانونی و توان ضابطین قضایی استفاده خواهیم کرد و این در حالی است که جهاد، ایثار و از خودگذشتگی کادر درمانی کشور را ارج می نهیم.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین به موضوع تعرض نیروهای جنایتکار آمریکایی به هواپیمای مسافربری شرکت ماهان اشاره کرد و گفت: اقدام غیرقانونی و غیرانسانی تعرض هواپیماهای جنگنده امریکایی نسبت به هواپیمای مسافربری شرکت ماهان نمونه دیگری از خوی ددمنشی تروریست‌های آمریکایی بود.

وی افزود: قوه قضاییه از وزارت خارجه کشورمان و مجامع بین المللی می خواهد با پیگیری های دیپلماسی و حقوقی برخورد بازدارنده ای با این اقدام وحشیانه داشته باشند.

اسماعیلی همچنین به سفر اخیر رئیس قوه قضاییه به لواسانات اشاره کرد و گفت: سفر ریاست قوه قضاییه به حوزه قضایی لواسان، بازدید از حوزه قضایی، دیدار با مقامات محلی و تشکیل جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیت المال بیانگر اهتمام قوه قضاییه در جهت حفاظت و حراست از سرمایه های ملی کشور است.

وی ادامه داد: این سفر دارای این پیام است که قوه قضاییه در امر مبارزه با زمین خواری و تعدی و تجاوز به حقوق بیت المال جدی است با تمام توان به میدان آمده و میدان را خالی نخواهد کرد و اجازه دست اندازی به ثروت عمومی کشور را نخواهد داد.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: کسانی که مرتکب این اعمال شدند تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

اسماعیلی به اقدامات دستگاه قضایی در حوزه برخورد با مفاسد اقتصادی و تلاطم بازار سکه و ارز اشاره کرد و گفت: با وضعیت نرخ ارز در ماه های اخیر برخورد با متخلفین حوزه ارز را به صورت جدی در دستور کار قرار دارد.

محکومیت 11 اخلالگر ارزی

وی افزود: در هفته گذشته 11 اخلالگر نظام ارزی و کسانی که با قاچاق عمده ارز و طلا مرتکب اعمال مجرمانه شده بودند در شعبه سوم ویژه محکومیت قطعی پیدا کردند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: رسول آشناور به 12 سال حبس، 74 ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی و باقی متهمان این پرونده در گروه های متفاوت به ترتیب به 12 سال حبس، 10 سال و 6 سال حبس، 74 ضربه شلاق و محرومیت از خدمات؛ 10 سال حبس، 74 ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شدند.

ساینا شیمی و پرند شیمی منحل و اموال آنها به نفع دولت مصادره شد

اسماعیلی بیان کرد: در پرونده ای در استان قم دو شرکت به نام های «ساینا شیمی» و «پرند شیمی» در هیات مدیره اخلال در حامل های انرژی و فروش غیر مجاز اولیه داشتند که در شرکت ساینا شیمی حبس‌های طویل المدت 20 سال برای متهمان صادر شد.

وی گفت: در پرونده پرند شیمی برای متهمان 10 سال حبس و جریمه و 40 ضربه شلاق داشتیم و ساینا شیمی و پرند شیمی منحل و اموال آنها به نفع دولت مصادره شد.

اراضی که با رای دیوان عالی کشور به بیت المال برگشت

سخنگوی قوه قضاییه همچنین به موضوع بازگشت اراضی به بیت المال اشاره کرد و گفت: 27 هکتار از اراضی تپه سرخه به لحاظ اشتباهات و سوء استفاده ها واگذار شده بود که با رای دیوان عالی کشور این مجموعه به بیت المال برگشت.

وی افزود: در البرز و در منطقه چهار باغ و برخی مناطق دیگر گزارش هایی به رییس قوه قضاییه از برخی افراد ذی نفوذ رسیده بود که دادگستری استان البرز با اقتدار پیگیر احیای حقوق بیت المال است.

اسماعیلی گفت: در موضوع پرونده هفت سنگان قاضی ویژه‌ای ابلاغ گرفت و رسیدگی عمیق و دقیقی انجام داده و تحقیقات تکمیل شده است و در آینده نزدیک شعبه رای مقتضی را صادر خواهد کرد.

تشکیل 1169 فقره پرونده در مورد تخلفات ارزی فقط در تهران

اسماعیلی گفت: در سال گذشته 1169 فقره پرونده در مورد تخلفات ارزی فقط در تهران تشکیل شد و برای 975 نفر از متهمان قرار تامین صادر شده است.

وی ادامه داد: در مورد 445 نفر این قرارها منجر به بازداشت شد و تاکنون پرونده 223 نفر به دادگاه ارسال و رسیدگی شده است.

دستگیری دو تبعه سوئدی به جرم قاچاق مواد مخدر

سخنگوی قوه قضاییه گفت: دو نفر از اتباع کشور سوئد به جرم قاچاق مواد مخدر در حالی که محموله ها نیز وجود داشتند توسط ضابطین دستگاه قضایی دستگیر شدند که پرونده در حال رسیدگی است.

وی افزود: این افراد در بازداشت هستند و از طریق وزارت خارجه بازداشت این افراد به دولت و سفارت آنها اعلام شده و اعلام کردیم می توانند هم از خدمات کنسولی برخوردار باشند و هم از امتیازات ملاقات و امثالهم استفاده کنند.

روزنه‌های ایجاده شده درباره تعاونی مسکن مهر در دماوند

اسماعیلی در پاسخ به این سوال که «تعاونی مسکن مهر در دماوند خانه نساخته و مردم به مشکل خورده اند، برنامه شما برای این متخلفان چیست؟» گفت: موضوع مسکن مهر شهرستان دماوند بنا بر اطلاعات بنده در دو بخش است.

وی ادامه داد: آن بخشی که در سال 91 تشکیل شده، مقدمات اولیه واگذاری زمین هم فراهم شده و بخشی از وجهه واریز شده است.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: با تغییر دولت و روی کار آمدن وزیری که اعتقاد به مسکن مهر نداشت وضعیت اراضی دچار مشکل شد و تا امروز هم به نتیجه نرسیده است.

وی گفت: پیگیری‌هایی از ناحیه دادستان دماوند انجام شده است و روزنه‌هایی با تغییر نگرش در این وزارتخانه ایجاد شده است.

اسماعیلی افزود: در پرونده دیگر خانه هایی ساخته شده و پرونده به عنوان خیانت در امانت تشکیل شده و در حال رسیدگی است.

آخرین وضعیت پرونده «روح الله زم»

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آخرین وضعیت پرونده روح الله زم گفت: از این پرونده فرجام خواهی شده است و پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شده است.

وی ادامه داد: منتظریم قضات دیوان عالی نسبت به این فرجام خواهی و اظهار نظر نهایی در مورد این پرونده اقدام کنند که البته تاکنون رایی از سوی دیوان عالی صادر نشده است.

تجدید نظر در کمیسیون ماده صد

اسماعیلی در ادامه نشست خبری خود گفت: دیوان عدالت اداری چون مرجع تجدید نظر کمیسیون ماده صد بوده آسیب شناسی کرده و پیشنهاد خود را به وزارت کشور و شورای عالی استان ها داده است که منتظر هستیم اقدام کنند.

وی ادامه داد: روز گذشته برخی از اعضای هیات رییسه مجلس گفتند آمادگی دارند برخی اشکالات را در قالب طرح بررسی کنند.

اقداماتی درباره بازگشت ارز ناشی از صادرات

اسماعیلی عنوان کرد: یک لیست 150 نفره و دیگری 100 نفره از کسانی که نسبت به بازگشت ارز ناشی از صادرات اقدام نکردند به دادسرای تهران از سوی بانک مرکزی ارسال شد.

وی ادامه داد: رقمی که بانک مرکزی اعلام کرد 6.8 میلیارد یورو بود که 1.2 میلیارد یورو با پیگیری های دادسرای تهران بازگشت داده شده است.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: در جهت بازگشت باقی مانده ارزها کمیته تشکیل شده است.

اعلام بانک مرکزی 25 میلیارد یورو بوده است اما بانک مرکزی 25 درصد را به ما اعلام کرده است و 75 درصد باقی مانده را هنوز اعلام نکرده اند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت قرارداد ایران و چین دستگاه قضایی غلامحسین اسماعیلی بانک مرکزی روح الله زم ویروس کرونا جرم قاچاق مواد مخدر سخنگوی قوه قضاییه اشاره کرد و گفت قوه قضاییه فرجام خواهی بانک مرکزی دیوان عالی ساینا شیمی نشست خبری ضربه شلاق بیت المال مسکن مهر تشکیل شد سال حبس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۸۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژ‌ه‌ای: چرا باید فعال اقتصادی را ممنوع الخروج کنیم؟

محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: ما بعنوان قوه قضاییه باید اصل تناسب در مجازات را در قبال کلیه خطاکاران و مجرمان از جمله خطاکاران و مجرمان حوزه اقتصادی لحاظ کنیم؛ فرض کنید یک فعال اقتصادی مالیات نداده و یا از او شکایت مالی شده است، آیا باید بلافاصله او را ممنوع‌الخروج کنیم؟! خب در این صورت او ممکن است از هستی ساقط شود و تمام اعتبارش از بین برود.

به گزارش تسنیم، رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به استان هرمزگان با رؤسای مناطق آزاد، کارآفرینان و صنعتگران دیدار کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در جریان سفر به استان هرمزگان در دیدار با رؤسای مناطق آزاد، کارآفرینان و صنعتگران این استان طی سخنانی اظهار کرد: در تمام جلساتی که شرکت می‌کنم خطاب به حضار تاکید دارم که با لکنت زبان با من سخن نگویند و تعریف‌ها و تمجید‌ها را کنار بگذارند و مستقیم به طرح مسئله و مشکل و ارائه راه حل‌ها بپردازند.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: تحقق شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردم» الزاماتی دارد که یک بخش از این الزامات مربوط به شما فعالان اقتصادی می‌شود؛ شما فعالان اقتصادی و صنعتگران می‌توانید همکار و هم‌صنف خود را که مرتکب خطا و یا حتی جرم شده اصلاح کنید؛ شما بهتر از قاضی و بازپرس می‌توانید تشخیص دهید که یک همکار و هم‌صنفتان، تعمداً و با هدف ضربه به کشور، خطا و جرمی را مرتکب شده، یا صرفاً طمع کرده و زمین خورده است؛ در چنین شرایطی او را یاری کنید تا از زمین برخیزد، نه اینکه بستر را برای سقوط بیشتر و مجازاتش فراهم کنید. البته اگر این همکار و هم‌صنف‌تان تعمداً جرمی را با هدف ضربه به کشور و تولید مرتکب شده و یا خطاکاری است که قابل اصلاح نیست، در آن صورت باز هم ما را در تعقیب جرم و مجرم یاری رسانید تا مجازات متناسبی در قبال او اِعمال شود.

قاضی‌القضات تصریح کرد: ما نیز بعنوان قوه قضاییه باید اصل تناسب در مجازات را در قبال کلیه خطاکاران و مجرمان از جمله خطاکاران و مجرمان حوزه اقتصادی لحاظ کنیم؛ فرض کنید یک فعال اقتصادی مالیات نداده و یا از او شکایت مالی شده است، آیا باید بلافاصله او را ممنوع‌الخروج کنیم؟! خب در این صورت او ممکن است از هستی ساقط شود و تمام اعتبارش از بین برود.

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: آیا باید یک فعال اقتصادی و تولیدی را که در مظان اتهامی قرار گرفته است بلافاصله بازداشت کنیم؟! در مواردی متأسفانه قضات ما قرار‌هایی را صادر می‌کنند که منجر به بازداشت فرد می‌شود، حال آنکه یقین وجود دارد که این فرد نمی‌تواند تبانی کند و یا متواری شود؛ خب در چنین مواردی چرا باید فرد را بازداشت کرد؟! در مقطعی طبق قانون باید فردی را که فلان مقدار اتهام مالی متوجه او بود بازداشت می‌کردیم و این یک الزام بود و ما این قانون را اصلاح کردیم؛ اکنون نیز به دنبال اصلاح کلیه رویه‌های معیوب هستیم که سبب می‌شود چرخه تولید متوقف شود و در این عرصه با دو قوه دیگر همکاری می‌کنیم.

رئیس دستگاه قضا گفت: ما به عنوان حکومت نیز در راستای تحقق شعار سال وظایفی را بر عهده داریم؛ از جمله آنکه نگرش خود را به فعالان اقتصادی و فعالان بخش خصوصی تغییر دهیم و موانع را از پیش‌روی تولیدگران برداریم. یکی از این موانع، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه‌ای است که صادر می‌شوند و قدرت پیش‌بینی نسبت به آینده را از تولیدکننده و فعال اقتصادی سلب می‌کنند.

رئیس عدلیه بیان داشت: من بر مبنای بررسی‌های آسیب‌شناسانه از مطالعه پرونده‌های قضایی تاکید می‌کنم که یکی از موانع تحقق امنیت سرمایه‌گذاری در کشور انعقاد قرارداد‌های ضعیف است؛ همه قرارداد‌ها از جمله قرارداد‌های دولتی باید اطمینان‌بخش و محکم منعقد شوند و اینگونه نباشد که با تغییر دولت‌ها، مفاد این قرارداد‌ها نیز تغییر کنند.

دیگر خبرها

  • دستگیری قاچاقچی حشیش در تفت
  • دستگیری ۳ قاچاقچی مواد مخدر توسط مرزبانان هنگ تایباد 
  • به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!
  • دادستان کل کشور: به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • اتباع و قاچاق سوخت دو مسئله اصلی هرمزگان
  • تصاویر جاسازی ماهرانه مواد مخدر در یک کامیون
  • اژ‌ه‌ای: چرا باید فعال اقتصادی را ممنوع الخروج کنیم؟
  • کشف ۷۴ کیلوگرم حشیش در آبادان
  • ویدیو/ مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!