Web Analytics Made Easy - Statcounter

لیلا رنجبر روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود هزار نفر به صورت پراکنده در رشته حصیربافی این شهرستان فعالیت دارند که ۳۰۰ آنها شناسایی شدند و زیرپوشش این اداره هستند.

وی بیان کرد:سال گذشته افزون بر یک میلیون مترمربع صنایع حصیری در بافق تولید شد و با توجه به شیوع ویروس کرونا در اوایل اسفند ۹۸ و حضور افراد در خانه، پیش بینی می‌شود سال ۹۹ این مقدار ۲۵ درصد افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مسوول با ابراز تاسف گفت: در شرایط کنونی به دلیل کاهش ورود گردشگران به شهرهای استان یزد  و بافق بازار فروش صنایع دستی تحت تاثیر رکود اقتصادی قرار گرفته و به همین دلیل عرضه محصول کم شده است.

وی کم رونق شدن بازار محصول و نبود نقدینگی را عمده مشکلات فعالان عرصه صنایع حصیری بافق برشمرد و تصریح کرد: امکان شرکت در نمایشگاه‌های بین المللی، ملی  و استانی و عرضه صنایع حصیری در بازارهای محلی شهرستان با هدف بازاریابی ، جذب مشتری و درخواست سفارش از مهمترین اقدامات برای رونق بازار فروش این محصول است.

رنجبر ،ارتقا آموزش صنایع دستی حصیری و نهادینه کردن آموزش در بین کودکان و نوجوانان بافق را یادآور شد و اظهار کرد: به منظور توسعه آموزش‌ صنایع دستی به عنوان میراث گذشتگان و انتقال به نسل کنونی بر اساس توافق حاصله مقرر شد ، آموزش حصیر بافی ویژه کودکان و نوجوانان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان برگزار شود.

  رنجبر خاطرنشان کرد: با توجه به در دسترس بودن مواد اولیه حصیربافی و کم هزینه بودن آن در تولید صنایع دستی این امر می تواند خلاقیت را در کودکان و نوجوانان بافقی پرورش دهد. 

به گفته رییس اداره میراث فرهنگی بافق، آموزش و مهارت آموزی در بین کودکان و نوجوانان از اهمیت بالایی برخوردار است از این پس دوره های آموزش حصیربافی در شهرستان و استان یزد توسط مربیان مجرب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود. 

رنجبر خاطرنشان کرد: حصیربافی یکی از کهن‌ترین حرفه و مشاغل بافق از دیرباز تاکنون بوده است و با توجه به آموزش های صورت گرفته و بروز رسانی این فن، پیش بینی می شود این هنر بتواند در اقتصاد معدنی مبتنی به کشاورزی شهرستان تاثیرگذار باشد.

وی ، حصیربافی، پادری ،سبد، زنبیل، بادبزن، جارو بافی ،ساخت کلاه حصیری و ریسمان را از مهمترین صنایع دستی حصیری بافق معرفی کرد و افزود: مواد اولیه آن از مشتقات الیاف درخت خرما تامین می شود که در شهرستان فراوان و به راحتی قابل دسترسی است.

به گفته رنجبر، پته دوزی، حصیربافی، مس، مینای مس، سفال و سرامیک، چلنگری و غیره از دیگر صنایع دستی بافق است که هر کدام مشتریان خاص خود را دارد.

 فن حصیر بافی با شماره ۱۰۵۲ در چهارم بهمن سال ۱۳۹۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

سطح زیرکشت نخیلات بافق، ۲ هزار و ۲۵۰ هکتار است و شاخ و برگ درخت خرما و الیاف تنه آن مواد اولیه تولید صنایع حصیری را تامین می‌کند.

بافق مرکز عمده تولید خرما در استان یزد است که پس از آن اردکان قرار دارد، سطح زیرکشت نخلستان‌های استان  ۲ هزار و ۷۵۰ هکتار است، که از آن می توان برای توسعه صنعت گردشگری نیز استفاده کرد. 

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد. 

برچسب‌ها حصیربافی اشتغال زایی میراث فرهنگی بافق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حصیربافی اشتغال زایی میراث فرهنگی بافق حصیربافی اشتغال زایی میراث فرهنگی بافق کودکان و نوجوانان صنایع حصیری صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۸۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، محمد طاهریان‌مقدم اظهار کرد: در این جشنواره تاکید بر غذاهای بومی محلی شهرستان و آش کمای انغوزه است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران ادامه داد: غذاهای سنتی از نظر داشتن مواد مغذی، ویتامین‌ها و املاح ارزش غذایی بالایی دارد، شهرستان چناران غذاهای سنتی زیادی دارد که برخی از آن‌ها به فراموشی سپرده شده‌اند؛ هدف از برگزاری این جشن‌ها احیا سنن و آداب رسوم گذشتگان است که با شناسایی و حفظ آن‌ها می‌توان به سلامت خانواده کمک کرد.

وی با بیان این که برپایی جشنواره عاملی برای افزایش شور و نشاط در خانواده‌ها است، تصریح کرد: جشنواره غذاهای سنتی، موسیقی محلی و همچنین بازدید از مزارع گیاهان دارویی با مشارکت اقامتگاه بوم‌گردی منیژگان در روستای آبگاهی در مورخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

طاهریان‌مقدم افزود: برنامه‌های این جشن شامل اجرای موسیقی سنتی، اجرای سرود و جشنواره غذاهای سنتی، نمایشگاه گیاهان دارویی و محصولات خانگی، دست بافته‌های زنان و دختران روستایی است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران یادآور شد: آش انغوزه یکی از غذاهای سنتی این شهرستان است که بیشتر در دامنه کوه‌های هزار مسجد در بهار رشد می‌کند.

دیگر خبرها

  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • تجلیل از معلمان بازنشسته شهرستان بافق
  • حدود ۳۰ درصد مدارس گناباد نیازمند بازسازی است
  • بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد
  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید