Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@14:52:17 GMT

دانه‌های گندم خراسان شمالی ریزتر شده است

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۷۹۶۳۱

دانه‌های گندم خراسان شمالی ریزتر شده است

سیدجلال موسوی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود اینکه گندم تولیدی این استان در مقایسه با سال گذشته از نظر کیفیت تاحدودی پایین آمده است اما هنوز هم گندم استان از وضعیت مطلوبی برخوردار است.

وی افزود: کیفیت‌سنجی گندم‌های خریداری شده از استان انجام شده اما هنوز نتایج آن از سوی کشور اعلام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسوی با بیان اینکه از نظر رده بندی کیفیت گندم تمامی استان را به سه دسته از یک تا ۱۰، ۱۰ تا ۲۰ و ۲۰ تا ۳۱ تقسیم می شود افزود: براساس این جدول کیفیت گندم استان در سال ۹۸ حدود ۱۲ بوده است.

وی گفت: میزان کیفیت گندم، درصد سن زدگی، افت مفید، درصد رطوبت و میزان پروتئین گندم سنجیده خواهد شد.

وی اظهار داشت: براساس بررسی‌های انجام شده از سوی پژوهش‌های غلات شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، کیفیت گندم این استان به علت اقلیم مناسب از میانگین کشوری مطلوب‌تر است و به همین دلیل متقاضی زیادی نیز دارد.

وی افزود: اما با توجه به اینکه دانه های گندم استان امسال سبک تر شده است پیش بیینی می کنیم که گندم استان در رده های حدود ۱۵ تا ۱۶ قرار گیرد.

موسوی با بیان اینکه کیفیت گندم منطقه سنخواست و جاجرم و همچنین لوجلی شیروان نسبت به سایر مناطق مطلوب تر است اظهار داشت: هر چه اندازه گندم ریزتر باشد آرد دهی آن کم اما گندم دانه درشت آردهی بیشتر و با کیفیت دارد و همچنین ضایعات آن نیز کمتر است.

بخش زیادی از محصولات کشاورزی استان بویژه تولیدات دیم این استان به علت مصرف کم کود و سم پاک و سالم است.

همچنین به علت استفاده مناسب از کود و سم، استفاده از بذرهای اصلاح شده و همچنین مبارزه به موقع با آفات بخصوص سن، کیفیت گندم استان مطلوب است.

وی اظهار داشت: همچنین میزان بارش، بارش های به موقع، شرایط آب و هوایی، استفاده از مکانیزاسیون در کیفیت گندم موثر است.

وی مصرف داخلی گندم در استان را سالانه ۱۲۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: با احتساب مصارف صنعتی که نیاز به آرد دارند مصرف استان به ۱۴۰ هزار تن می رسد.

موسوی اظها داشت: سالانه حدود ۲۰ هزار تن آرد در این استان به مصرف صنایع آرد بر از جمله شیرینی فروشی ها، شیرمال پزی ها، کارخانه های کلوچه و سایر موارد می رسد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفته بود: رشد غلات در استان با توجه به سردی ابتدای بهار امسال عقب افتاده بود که البته گرم شدن هوا تا حدودی این عقب ماندگی رشد را جبران کرد.

مهندس محمدنقی کاظمیان افزود: با توجه به اینکه سردی هوا در فروردین ماه و بخشی از اردیبهشت، رشد کشترازها را متوقف کرده بود، که کشتزارهای منطقه، به ویژه دیمزارها در خرداد ماه نیاز به بارش باران داشتند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۱۲ هزار و ۶۴۷ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان خریداری شده، گفت: ۲ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال نیز به گندم‌کاران پرداخت شده است.

موسوی اظهار داشت: این میزان گندم خریداری شده در قالب ۱۸ هزار و ۶۹۲ محموله و از  ۶ هزار و ۵۸۸ کشاورز بوده است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۸۰ درصد از بهای گندم‌کاران استان پرداخت شده است افزود: کشاورزانی که تا اواخر تیرماه به مراکز و کمیسیون‌های فعال در سطح استان گندم تحویل داده وجوه خود را به طور کامل دریافت کرده اند.

موسوی ظرفیت انبار گندم در استان را ۲۵۰ هزار تن دانست.

 ۹۸ هزار هکتار از دیمزارها و ۴۷ هزار هکتار از کشتزارهای آبی استان زیر کشت گندم است و پیش بینی می شود که از این سطح ۲۵۰ هزار تن گندم برداشت شود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.

بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی بجنورد گندم خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی بجنورد گندم خراسان شمالی وزارت جهاد کشاورزی بجنورد گندم خراسان شمالی خراسان شمالی هزار هکتار گندم استان کیفیت گندم هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۹۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران از آغاز برداشت محصول گندم از مزارع آبی و دیم شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام؛ جلال یوسفی امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۶۷ هزار هکتار از اراضی زراعی شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص یافته است که تاکنون بیش از ۲۵ هزار تن گندم از مزارع برداشت شده، و در مجموع پیش‌بینی برداشت ۲۳۰ هزار تن داریم.

وی اضافه کرد: ۱۷ مرکز خرید در این شهرستان آماده خرید گندم از کشاورزان است و همچنین هماهنگی‌های لازم به منظور تأمین سوخت کمباین‌ها و انجام معاینه فنی انجام گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی دهلران ادامه داد: در حال حاضر ۲۵۰ کمباین در مزارع شهرستان جهت برداشت محصول وجود دارد، هماهنگی‌های لازم برای ورود کمباین‌های به منطقه صورت گرفته است و به زودی در شهرستان مستقر خواهند شد.

یوسفی گفت: با توجه به اینکه نرخ برداشت غلات توسط کمباین از روزهای ابتدای برداشت به کشاورزان و کمباین داران اطلاع رسانی شده است، کشاورزان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف به جهاد کشاورزی مراجعه تا از طریق مراجع قانونی و تعزیرات حکومتی برخورد شود.

وی با اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا در شهرستان دهلران، گفت: در سال جاری بیش از ۱۹ هزار تن دانه روغنی از مزارع کلزا برداشت شد که این میزان برداشت در طول تاریخ کشاورزی شهرستان دهلران بی‌سابقه است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران تاکید کرد: با توجه به صدمات جبران ناپذیر آتش زدن بقایای محصولات، کشاورزان از سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی در مزارع جداً خودداری کنند

کد خبر 747991

دیگر خبرها

  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در دیم‌زارهای چهارمحال‌وبختیاری
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران