Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@12:02:13 GMT

دولت برای تسهیل شروع کسب‌وکار چه کرد؟

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۸۰۵۷۲

دولت برای تسهیل شروع کسب‌وکار چه کرد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «ما به رفع موانع کسب و کار معتقد هستیم و می‌گوییم باید فضای کسب و کار آماده شود؛ ما می‌گوییم موانع باید برطرف شود و باید به مردم آزادی عمل بدهیم.» این، وعده حسن روحانی در واپسین روزهای مبارزات انتخاباتی بود که بعد از کنار زدن موانع انباشته شده در طول سال‌های گذشته، حال دارد تحقق می‌یابد و لبخند رضایت را بر لبان فعالان اقتصادی می‌نشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند طولانی برای راه‌اندازی کسب‌وکار و اخذ مجوزهای لازم یکی از گلایه‌های به حق کارآفرینان بوده که در برخی موارد، آنها را از ادامه مسیر ناامید کرده است. پنجره واحد فیزیکی شروع کسب‌وکار، نسخه دولت دوازدهم برای حل و فصل این موضوع بوده که اجرای آن از خرداد ماه سال جاری در پایتخت کلید خورد. روز یکشنبه نیز چهار مرکز استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی و فارس شاهد راه‌اندازی پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار بودند و بر اساس وعده «فرهاد دژپسند»، وزیر امور اقتصاد و دارایی، سامانه الکترونیکی پنجره واحد تا انتهای مهرماه در همه استان‌های کشور راه‌اندازی می‌شود.

به گفته فعالان بخش خصوصی، پیش از این گاهی دریافت مجوزهای شروع کسب‌وکار بیشتر از یک سال به طول می‌انجامید؛ اما حالا دژپسند از کاهش این بازه زمانی به هشت روز خبر داده و گفته است: ما موفق شدیم میانگین مدت زمان صدور مجوزهایی که از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور (g۴b) قابل درخواست هستند را در سطح استانی از ۵۸ روز به ۸ و در سطح ملی از ۱۰۰ روز به ۱۸ روز کاهش دهیم که این یک جهش قابل توجه و نشان دهنده قابلیت‌های ایجاد شده در این زمینه است.

صاحب نظران بر این باورند که یکی از مهم‌ترین و موثرترین راهکارهای بهبود محیط کسب و کار، تسهیل و تسریع فرآیندهای صدور مجوزهای کسب و کار است.

بنابراین تاثیر پنجره واحد فیزیکی که زمان دریافت مجوزهای شروع کار را کاهش می‌دهد، در بلند مدت خود را در بهبود شاخص کسب‌وکار نشان خواهد داد؛ شاخصی که از سال ۲۰۱۶ روند نزولی به خود گرفته و نهایتا رتبه ۱۲۸ را در سال ۲۰۱۹ از آن خود کرده است. البته که «علی فیروزی»، رئیس مرکز ملی پایش بهبود فضای کسب و کار گفته «رتبه ۱۲۸ ما در رده بندی جهانی، به معنای این نیست که وضعیت ما لزوماً از ۱۲۷ کشور بدتر است» و دلایل کارشناسانه خود را هم ارائه کرده است. اما در هر حال کسب‌وکار ایران با این رتبه، شناخته شده و به آن ارجاع داده می‌شود.  

در نهایت، این روند نزولی در سال ۲۰۲۰ یعنی همزمان با اوج دوران تحریم متوقف شده و با یک پله بهبود، خود را به  رتبه ۱۲۷ رسانده است.

«عباس آرگون» نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز ضمن تائید این نکته که ایجاد این پنجره واحد می‌تواند به بهبود شاخص کسب‌وکار ایران کمک کند، به خبرنگار اقتصادی ایرنا می‌گوید: با توجه به شرایط امروزه، این خوب و ارزشمند است که بتواند تمام کارها در یک جا متمرکز و از یک کانال پیگیری شود. به این ترتیب افراد به جای مراجعه به دستگاه‌های مختلف برای کسب‌ مجوز، می‌توانند در مدت کوتاهی مجوز لازم برای تاسیس کسب و کار را دریافت کنند.

وی تصریح می‌کند: پیشتر، فردی که می‌خواست کسب‌وکاری را آغاز کند مجبور بود سه ماه زمان و انرژی برای اخذ مجوز صرف کند، اما اکنون می‌توان با سرعت بیشتری وارد کسب و کار شد و این انرژی و زمان را برای کار صرف کرد؛ بدین ترتیب می‌توان شاهد شکل‌گیری کارهای مولد در بلند مدت بود.

عضو اتاق بازرگانی تهران نتیجه‌دهی این اقدام را مستلزم تسهیل در قوانین و مقررات دانسته و ادامه می‌دهد: تمرکز فیزیکی صدور مجوز به تنهایی کفایت نمی کند و مسئولان باید فرایند را تسریع و مشکلات بین دستگاه‌ها را رفع کنند.

آرگون معتقد است حذف مجوزها و فرایندهای زاید و تمرکز فعالیت‌ها در یک سازمان به صورت هم‌زمان اثربخشی بیشتری خواهد داشت و می‌تواند به حذف مشاغل واسطه‌ای و رونق کار مولد کمک کند.

نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی همچنین به لزوم هماهنگی دستگاه‌های مختلف اشاره کرده و می‌گوید: انجام کار و صدور مجوز در زمان کوتاه نیازمند تسهیل روابط بین سازمان‌های مختلف است که اهمیت اصلاح قوانین و مقررات باز هم در اینجا خودش را نشان می‌دهد.

 این جمله، موید سخنان وزیر اقتصاد در افتتاحیه روز یکشنبه است که گفته بود:  یکی از ملزومات جذب سرمایه و سرمایه گذاری جدید این است که سرمایه گذار نباید دغدغه عدم همکاری احتمالی دستگاه‌های اجرایی را داشته باشد. سرمایه گذار وقتی تصمیم گرفت در عرصه سرمایه گذاری وارد شود نباید دغدغه همکاری دستگاه‌های اجرایی کشور را داشته باشد و باید اطمینان یابد از یاری به او دریغ نکرده و از آن مهم‌تر، چوب لای چرخ کارش نمی‌گذارند.

پربیننده ترین مبلغ یارانه نقدی افزایش می‌یابد؟ جزییات افزایش حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر تغییر در نحوه پرداخت حقوق مستمری بگیران همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از اول مهرماه/ هر ساله حدود ۵۰میلیارد دلار واردات به کشور انجام می‌شود تکلیف سهام عدالت متوفیان چه می‌شـود؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کار اشتغال بیکاری کسب و کار شروع کسب و کار قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت پنجره واحد شروع کسب صدور مجوز کسب و کار کسب وکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۰۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند

استاندار قم گفت: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در صورتی که قم را هدف فعالیت اقتصادی خود قرار دهند، مورد حمایت مدیریت استان بوده و می‌توانند از بسته‌های تشویقی بهره‌مند شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سید محمدآقامیری در اولین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی در سال جاری گفت: گشایش اقتصادی، تسریع چرخه اقتصادی کشور، حمایت از بخش تولید جزو مسائل مهم و اهداف دولت سیزدهم بوده که در طول این مدت محقق شده است.‌ 

وی افزود: سرمایه‌گذار و تولیدکننده افسران جنگ اقتصادی کشور هستند که در این وضعیت با وجود تحریم‌های ظالمانه مستکبرین همه سرمایه و زندگی خود را پای تولید آورده‌اند. 

آقامیری تصریح کرد: حمایت از تولیدکننده و تسهیل مسیر سرمایه‌گذاری جزو برنامه‌های اصلی ما در مدیریت استان بوده است؛ لذا در این راستا جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید جزو جلساتی بوده که هر هفته به صورت مرتب به ریاست بنده از ابتدای حضورم در استان برگزار شده‌ است.

استاندار قم گفت: بخش خصوصی توانمندی‌ بالایی در مسائل اقتصادی دارد و بنده به این توانایی اعتقاد ویژه‌ای داشته و حمایت از آنان را جزو برنامه‌های خود می‌دانم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • چه جوری یک هفته‌ای پروانه کسب‌وکار بگیریم؟
  • برپایی میز خدمت اخذ شناسه یکتا برای صاحبان کسب‌وکار در شمیرانات
  • هوشمند شدن خدمات دولت برای کسب وکار واحد‌های صنفی در اردبیل
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی به تولید و اشتغال منجر می‌شود
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد