Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روزنامه عرب‌زبان در گزارشی به افشاگری اخیر رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پرداخت و با یادآوری توافق اسلو و پیشنهادهای مشابهی که به سازمان آزادی‌بخش فلسطین شد، از رویکرد اسماعیل هنیه تمجید کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه فرامنطقه‌ای رأی‌الیوم در یادداشتی نوشت: اسماعیل هنیه در گفتگو با سایت «لوسیل» قطر فاش کرد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به‌وسیله برخی میانجی‌ها و در چارچوب طرح صلح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا موسوم به «معامله قرن»، پیشنهاد دریافت رشوه ۱۵ میلیارد دلاری را با هدف اجرای پروژه‌ها و طرح‌هایی در نوار غزه شامل ساخت فرودگاه، بندر و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. دریافت کرده است.

وی تصریح کرد: میانجی‌ها این مبلغ را در مقابل دست کشیدن از مقاومت و خلع سلاح همه گروه‌های فلسطینی ازجمله در زمینه موشکی پیشنهاد کرده بودند. آن‌ها همچنین خواستار ادغام شاخه نظامی مقاومت در نیروهای پلیس و مدیریت امور نوار غزه و پایان دادن به تمامی شیوه‌های مقاومت و چشم‌پوشی فلسطینیان از موضوع قدس شدند.

بیشتر بخوانید:

پیشنهاد ۱۵ میلیارد دلاری قدرت‌های بزرگ در ازای خلع سلاح را رد کردیم

رئیس دفتر سیاسی حماس با تأکید بر اینکه مقاومت قطعاً این پیشنهاد مسموم را رد کرده است، عنوان کرد: حماس نه «معامله قرن» و نه هیچ طرح و پیشنهاد دیگری را در این راستا نخواهد پذیرفت، زیرا «یک آزادمرد گرسنه می‌ماند، ولی پوست و گوشت خود را نمی‌خورد».

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس

در گزارش رأی‌الیوم آمده است: این افشاگری یادآور سه پیشنهاد مشابه است که در بحبوحه توافقات اسلو در سال 1993 به سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) ارائه شده بود.

نخست، تبدیل شدن نوار غزه به «سنگاپور دوم»‌ و انجام عملیات شهرسازی با هدف تبدیل کردن بخشی از دریا به خشکی و جذب جمعیت بیشتر، مسکونی کردن منطقه ساحلی و اعطای چندین میلیارد دلار برای انجام پروژه‌های عمرانی.

دوم، در صورت موافقت یاسر عرفات با ایجاد کنیسه یهودیان در اطراف مسجدالاقصی، دولت فلسطینی تشکیل، فرودگاه تأسیس و ده‌ها میلیارد دلار بودجه برای انجام پروژه‌های مختلف تزریق شود. این پیشنهاد در اواسط دهه 90 به‌وسیله «اسماعیل جم»، وزیر امور خارجه وقت ترکیه در دوره نخست‌وزیری «تانسو چیللر» ارائه شد.

یاسر عرفات

سوم، دست‌کشیدن این سازمان از قدس به‌عنوان پایتخت دولت فلسطین. این پیشنهاد را بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا در زمان مذاکرات کمپ‌دیوید در سال 2000 میلادی ارائه کرد و برای بزک کردن پیشنهادش گفت که فلسطین حق حاکمیت بر شمال فلسطین و اسرائیل حق مدیریت جنوب این سرزمین را داشته باشد.

رأی‌الیوم با بیان اینکه توافق اسلو باعث شد تا محاصره نوار غزه تشدید شود و فشارها بر ساف، رهبرانش و مردم فلسطین افزایش یابد، نوشت: در زمینه پیشنهاد تبدیل شدن نوار غزه به سنگاپور دوم و انجام عملیات با هدف تبدیل کردن بخشی از دریا به خشکی می‌توان گفت که عرفات تمایل زیادی برای پذیرش آن داشت، به‌ویژه اینکه وی موافق ساخت فرودگاه و امکانات رفاهی با هدف رفع محاصره بود. این در حالی است که دو پیشنهاد دیگر، یعنی دست‌کشیدن از حاکمیت کامل بر قدس و ایجاد کنیسه در محیط مسجدالاقصی که نام «معبد سلیمان» ‌بر آن گذاشته و پرچم اسرائیل بر فراز آن برافراشته شد، رد شده بود. سازمان آزادی‌بخش فلسطین بابت توافق‌نامه اسلو بهای سنگینی پرداخت، به‌ویژه پس از آنکه فهمیدند این توافق‌نامه دامی است که به تشکیل کشور فلسطین منجر نمی‌شود. این روند باعث شد تا شعله دومین انتفاضه ملت فلسطین در سال 2000 میلادی برافروخته شود و با مسمومیت وی و مرگش پایان یافت.

متأسفانه برخی حامیان توافق اسلو بر یاسر عرفات برای پذیرش پیشنهادهای آمریکا و رژیم اشغالگر فشار آوردند تا درنهایت، این توافق‌نامه امضا شد و برخی‌ها پیروز ماجرا و برخی دیگر شکست‌خورده بودند.

رأی‌الیوم می‌نویسد: سيدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان حدود یک ماه پیش در سخنرانی خود با بيان اينكه تاکنون ده‌ها ميليارد دلار به دولت لبنان در ازای خلع سلاح مقاومت در مقابل متوقف كردن سیاست گرسنه نگه‌داشتن و به زانو درآوردن پيشنهاد شده است، گفت: برای خلع سلاح مقاومت نمی‌توان بهایی گذارد تا زمانی كه در مرحله بعدی ارزش آن مشخص شود. 

وی تأکید كرد: اينها حقه‌هایی است که مدعیان میهن‌پرستی می‌زنند و نباید فریب آن را خورد. مردم لبنان گرسنگی نخواهند کشید، به زانو درنخواهند آمد و انگشتان‌شان بر روی سلاح باقی خواهد ماند.

در پایان این گزارش آمده است: خدا را شاکریم که رهبری حماس از آگاهی و هوشمندی بالایی در زمینه شناخت اهداف پس‌پرده رشوه پیشنهادشده و شناسایی افراد دخیل در ارائه چنین پیشنهادی برخوردار است. مهم‌ترین هدف آن‌ها پایان دادن به موضوع فلسطین است و مقاومت درس‌هایی را که از توافق‌نامه‌های‌ تحقیرآمیز اسلو گرفته، با وجود فشارهای شکننده فراموش نکرده است و در مسیر خود استوار ایستاده‌اند.

انتهای پیام/4033/

منبع: آنا

کلیدواژه: حماس رژیم صهیونیستی اسماعیل هنیه موضوع فلسطین توافق اسلو جنبش مقاومت اسلامی فلسطین توافق نامه توافق اسلو رأی الیوم نوار غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنیه: خواهان توافقی برای تضمین خروج اشغالگران از غزه هستیم

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس اعلام کرد که این جنبش خواهان توافقی است که پایان جنگ و تجاوزات رژیم صهیونیستی را تضمین کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد که این جنبش خواهان دستیابی به یک توافق جامع است که به تجاوزگری پایان دهد و عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از نوار غزه را تضمین و یک توافق جدی برای مبادله اسیران محقق کند.

هنیه افزود: ما هیئت خود را با مواضع مثبت با تکیه بر این نکته با اهمیت که اولویت ما توقف جنگ علیه مردم است و یک موضع اساسی است، به قاهره فرستادیم.

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس  ادامه داد: مفهوم توافق چیست اگر آتش بس اولین نتیجه آن نباشد.

هنیه در ادامه گفت که جهان گروگان یک حکومت افراطی شده است و سران آن می خواهند برای ادامه تجاوزات و گسترش دایره درگیری‌ها، توجیهات دائمی اختراع کند.

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اظهار داشت، آمریکا که به تجاوزات اشغالگران سرپوش گذاشته است، باید به جای تهیه سلاح های مخرب و نابودکننده به اشغالگران جلوی آن‌ها را بگیرد.

در سایه حواشی متعدد مربوط به مذاکرات قاهره درباره توافق آتش بس در غزه، رسانه‌های عبری گزارش دادند که حماس اصرار دارد که پایان جنگ در توافقنامه به شکل مکتوب نوشته شود و تنها به تضمین‌ها قانع نیست.

یک منبع مصری آگاه درباره دور جدید مذاکرات که در قاهره برای بحث درباره تبادل اسرا و پایان تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه برگزار شد اعلام کرد که اکنون توپ در زمین اسرائیل است و حماس خواستار شفاف سازی برخی بندهای ذکر شده در پیشنهاد توافق می‌باشد که اخیراً به این جنبش تحویل داده شد.

حمد عبدالهادی، نماینده جنبش حماس در لبنان اعلام کرد: نرمش حماس در مذاکرات غیرمستقیم درباره آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا هرگز به‌معنای عقب‌نشینی این جنبش از چهار شرط اصلی خود که قبلاً اعلام کرده بود نیست؛ یعنی توقف کامل جنگ، خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه، بازگشت آوارگان غزه به مناطق خود و بازسازی این منطقه و ارسال کمک‌های مستمر و کافی به آن.

منابع عبری: حماس تاکید دارد پایان جنگ در توافق نوشته شودمقاومت: حماس توافقی را که شامل آتش‌بس دائمی نباشد، نمی‌پذیرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حماس با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد/ توپ در زمین اسرائیل!/ آمریکا: در حال بررسی پاسخ حماس هستیم
  • موافقت حماس با توافق پیشنهادی آتش‌بس
  • هنیه: حماس خواهان رسیدن به یک توافق جامع است
  • اسماعیل هنیه: آماده توافق آتش‌بس جامع هستیم
  • هنیه: توافق باید جامع و مرحله‌ای باشد
  • هنیه: توافق باید جامع و دارای مراحل پیوسته باشد
  • هنیه: خواهان توافقی برای تضمین خروج اشغالگران از غزه هستیم
  • تاکید مقاومت فلسطین بر کارشکنی اشغالگران در مذاکرات/ الرشق رژیم صهیونیستی را تهدید کرد
  • عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست | خواستار ورود دو کشور به عنوان ضامن توافق شدیم
  • حماس: برای توافق درباره آتش‌بس و تبادل اسرا به قاهره می‌رویم