Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا با اشاره به اینکه نیاز امروز کشور با توجه به شیوع کرونا، پژوهش در حوزه دارو و استفاده از پژوهشگران این حوزه است، گفت: جهاددانشگاهی باید نقش حمایتی و نظارتی خود را افزایش دهد به طوریکه این مجموعه می‌تواند از پژوهشگران در ابعاد مختلف حمایت کند.

دکتر یعقوب محمدی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جهاددانشگاهی محصول انقلاب فرهنگی است، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل‌گیری انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌های کشور به علت برخی جنبش‌های دانشجویی گروه‌های چپ و راست تعطیل شد که همین موضوع باعث شد تا احساس نیازی به حضور افراد انقلابی و متعهد در دانشگاه‌ها و در نهایت تفکر جهادی شکل گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در همین راستا جهاددانشگاهی در مردادماه سال ۵۹ به دستور امام خمینی(ره) ایجاد شد اما پس از بازگشایی دانشگاه‌ها و همچنین شروع جنگ تحمیلی، بسیاری از جوانان به دستور امام(ره) راهی جبهه جنگ شدند و در این بین واسپاری برخی امور به عهده جوانان متعهد و انقلاب از تفکرات امام راحل بود.

محمدی‌فر بیان کرد: جهاددانشگاهی در ابتدای امر فعالیت در بخش‌های صنعتی و مهندسی را در پیش گرفت و به مروز زمان در دانشگاه‌ها نیز شعبات خود را شکل داد این در حالیست که در کنار فعالیت این مجموعه نهادهای نوپای دیگری به فرمان امام راحل در بخش‌های دیگر ایجاد شده بود.

وی ادامه داد: با گذشت زمان و رشد و توسعه جهاددانشگاهی، مراکز تحقیقات و پژوهش این مجموعه نیز در سطح استان‌ها افزایش یافت که اکنون با گذشت ۴۰ سال از شکل‌گیری این نهاد انقلابی، همچنان به عنوان نهادی منسجم در حال فعالیت است.

محمدی‌فر افزود: ساختار و تشکیلات جهاددانشگاهی در ابتدای امر به عنوان یک دستگاه محرومیت‌زدا مطرح بود اما با گذشت زمان به حوزه‌های فرهنگی نیز پیش رفت و آنچه باید مدنظر جهاددانشگاهی باشد این است که با گذشت ۴۰ سال از شکل‌گیری خود، باید نقاط ضعف و قوت را مورد ارزیابی قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی باید خلأ‌ها و کمبودهای روز جامعه و استان را شناسایی کرده و به فکر رفع آن مشکلات باشد، گفت: همان گونه که از نام جهاددانشگاهی برمی‌آید مجموعه‌ای جهادی بوده و خیلی ملزم به قواعد خاص نیست به طوریکه کارهای خوبی در حوزه نشر، خبر، برنامه‌های فرهنگی، مهندسی، اختراعات و ... انجام داده است که نیاز به یک ارزیابی دارد.

وی با بیان اینکه نگاه جهاددانشگاهی در اوایل تأسیس نگاه به گذشته در حوزه‌های مختلف بود اما امروز نگاه جهاددانشگاهی باید نگاه به آینده داشته و در فکر رفع نیازهای روز جامعه باشد، مطرح کرد: دستگاه‌هایی همچون جهاددانشگاهی باید نقش حمایت‌گرانه داشته باشند و امروز کشور نیازمند آینده پژوهی و سیاست‌گذاری در سطح کلان است که این نهاد با ظرفیت موجود خود می‌تواند به طور جدی در این حوزه بدرخشد.

محمدی‌فر با اشاره به اینکه نیاز امروز کشور با توجه به شیوع کرونا، پژوهش در حوزه دارو و استفاده از پژوهشگران این حوزه است، گفت: جهاددانشگاهی باید از نقش اجرایی خود کم کند و نقش حمایتی و نظارتی خود را افزایش دهد به طوریکه این مجموعه می‌تواند از پژوهشگران و فضلا در ابعاد مختلف حمایت کند.

وی مطرح کرد: جهاددانشگاهی باید به عنوان یک دستگاه انقلابی، فعال و نوآور نقش حمایتی از نیروهای متعهد و متخصص در حوزه‌های مختلف داشته باشد به طوریکه این نقش حمایتی از پژوهشگران و برنامه و پروژه‌ها در حوزه‌های مختلف می‌تواند در ابعاد مادی، معنوی، تبلیغاتی باشد.

محمدی‌فر با اشاره به اینکه دانشگاه بوعلی سینا ارتباط خوبی با جهاددانشگاهی واحد همدان دارد، یادآور شد: با توجه به شرایط روز جامعه، همه ما باید تغییر استراتژی داده و با هم افزایی بیشتر زمینه اشتغال جوانان را فراهم آوریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی جهاد دانشگاهی دانشگاه بوعلی سینا دارو پژوهش دانشگاه ها نقش حمایتی نقش حمایت محمدی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۷۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لغو سخنرانی سفیرآمریکا در دانشگاه ورمونت همزمان با اعتراضات دانشجویی

دانشگاه ورمونت (UVM) سخنرانی «لیندا توماس-گرینفیلد»، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد را لغو کرد.

به گزارش مشرق، در ادامه اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه در دانشگاه‌های مختلف آمریکا، این بار دانشگاه ورمونت (UVM) سخنرانی «لیندا توماس-گرینفیلد»، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد را به دلیل ادامه تظاهرات حامیان فلسطین در محوطه دانشگاه لغو کرد.

«سورش گاریملا»، رئیس دانشگاه ورمونت، در پیامی با اشاره به ادامه اعتراضات در این دانشگاه گفته است: «با کمال تأسف می گویم که سخنران برنامه ریزی شده خانم سفیر لیندا توماس-گرینفیلد، در دانشگاه لغو شده است.»

همزمان دانشجویان معترض در واکنش به لغو سخنرانی سفیر آمریکا از این رویداد استقبال کرده و توماس-گرینفیلد را جنایتکار جنگی خواندند.

از سوی دیگر، اعضای هیئت علمی کالج هنر و علوم دانشگاه اموری آمریکا نیز در جورجیا خواستار اخراج رئیس دانشگاه شدند و در جلسه‌ای دانشگاهی به رئیس دانشگاه رأی عدم اعتماد دادند.

رأی عدم اعتماد بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اموری به رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفته است که او پیشتر طی هفته گذشته از نیروهای پلیس جهت اقدام علیه دانشجویان معترض در دانشگاه دعوت کرده بود.

حمایت جهانی جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازه‌ترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌های ترکیه نیز همگام با دانشگاه‌های آمریکا به حمایت از غزه برخاستند.

همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.

این در حالی است که براساس گزارش‌ها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.

همزمان روسیه به سرکوب جنبش اعتراضی دانشجویان در آمریکا واکنش نشان داده و در این ارتباط «ماریا زاخارووا» گفته است که سرکوب اعتراضات حامیان فلسطین در آمریکا، نقض قوانین آزادی بیان در این کشور است.

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که واکنش شدید مقامات آمریکایی به اعتراضات حامیان فلسطین در این کشور که با بازداشت گسترده دانشجویان همراه بوده، نقض قوانین آمریکا در مورد آزادی بیان و تجمعات است و نشان دهنده استانداردهای دوگانه واشنگتن در مورد اعتراضات در خاک خودش و سایر کشورها است.

این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • اطلاعیه دانشگاه بوعلی‌سینا در حمایت از دانشجویان حامی فلسطین
  • درب دانشگاه‌های ایران به روی دانشجویان معترض آمریکایی باز شد
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد
  • لغو سخنرانی سفیرآمریکا در دانشگاه ورمونت همزمان با اعتراضات دانشجویی
  • برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاددانشگاهی
  • دانشگاه شهید بهشتی: دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین را بورسیه می‌کنیم
  • دانشگاه شهید بهشتی ،دانشجویان آمریکایی اخراجی را بورسیه می‌کند
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور