Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@19:23:30 GMT

تغذیه با شیر مادر ضریب هوشی نوزاد را ارتقا می‌دهد

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۸۸۲۱۲

تغذیه با شیر مادر ضریب هوشی نوزاد را ارتقا می‌دهد

دکتر شهلا نوری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا به بیان فواید تغذیه با شیرمادر برای مادر و کودک پرداخت و افزود: تکلم روان‌تر، ارتباط عاطفی قوی‌تر با مادر و تربیت پذیری بهتر از فواید تغذیه با شیر مادر است.

وی اضافه کرد: در کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند بیماری‌های اسهالی، عفونت‌های تنفسی، عفونت ادراری، آلرژی و آسم، پوسیدگی دندان، سوء تغذیه و چاقی، بیماری‌های بدخیم و سرطان کمتر دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: در مادرانی که شیرخوارشان را با شیر خود تغذیه می‌کنند سرطان‌های پستان، تخمدان، دهانه رحم و نیز پوکی استخوان، سنگ کیسه صفرا، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی کمتر بروز می‌کند.

نوری ادامه داد: با انجام شیردهی، سلامت مادر، کودک و خانواده تامین ‌و در نهایت فواید آن به جامعه و سیستم سلامت منتقل می‌شود بنابراین افزایش میزان‌های تغذیه انحصاری با شیر مادر و تداوم شیردهی فقط می‌تواند با هماهنگی و همکاری در تمام بخش ها و نسل ها حاصل شود.

وی بیان کرد: تغذیه با شیر مادر یک عامل کلیدی برای بقا و سلامتی مادران و شیرخواران است و به سادگی بهترین شروع زندگی را برای آنان رقم می زند.  

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ترویج تغذیه با شیر مادر امروزه به عنوان راهبردی برای توسعه پایدار و یک جزء از اقدام جهانی برای پایان دادن به سوء تغذیه است.

نوری گفت: تحقیقات نشان‌دهنده فواید بی نظیر تغذیه با شیر مادر بر رشد و تکامل مطلوب کودکان و سلامتی جامعه است و تغذیه انحصاری با شیرمادر برای ۶ ماه اول زندگی، فواید بی نظیری را به شیرخواران و مادران اعطاء می‌کند.

وی با بیان اینکه شعار امسال هفته جهانی شیر مادر «سیاره ای سالم، باحمایت از تغذیه باشیر مادر» اعلام شده است، افزود: همه ساله ۱۰ تا ۱۶ مرداد همزمان با هفته جهانی شیر مادر، برنامه‌های همه جانبه در راستای سیاست ملی ترویج تغذیه با این شیر اجرا می شود.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: شعار این هفته به تاثیر تغذیه شیرخواران بر تغییرات آب و هوایی و محیط زیست و همچنین ضرورت حفظ، ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر در راستای سلامت کره خاکی و ساکنان آن می‌پردازد.

دکتر نوری ادامه داد: شیوه تغذیه شیرخواران سلامت جهان را نیز تحت تأثیر قرار داده است چراکه تغذیه با شیر مادر یک غذای طبیعی و تجدید پذیر است که بدون آلودگی، بسته بندی و مواد زاید، تولید و ارائه می‌شود.

وی گفت: از سوی دیگر صنعت تولید جانشین شونده‌های شیر مادر تاثیرات منفی زیست محیطی دارد که به خوبی شناخته نشده است؛ روش ایمن تغذیه با شیر مادر، زندگی انسان‌ها را با سلامتی سیاره‌مان بطور چشمگیری پیوند می‌دهد.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: سلامت نسل‌های آینده تحت تاثیر سلامت سیاره‌ زمین است و قرار گرفتن در معرض شرایط کاری خطرناک از جمله آفت کش‌ها تاثیر منفی بر توانایی زنان جهت تغذیه ایمن با شیر مادر دارد.

دکتر نوری گفت: تغذیه مصنوعی ردپای قابل توجه زیست محیطی را به همراه دارد که منجر به کاهش منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه‌ای و باعث گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی می‌شود؛ در مقابل تغذیه با شیر مادر نمونه بارزی از ارتباط عمیق بین سلامت انسان و اکوسیستم های طبیعت است.

دهم تا شانزدهم مرداد به عنوان هفته جهانی شیرمادر نامگذاری شده است.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر همدان بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: همدان بهداشت و سلامت همدان بهداشت و سلامت تغذیه با شیر مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۸۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است

ایسنا/ایلام معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان ایلام گفت: دریافت نکردن گواهی سلامت از سوی واحدهای مرغداری به معنی جوجه ریزی غیرمجاز است و متخلفان به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

 «الهام جم‌زاده» به ایسنا اظهار کرد: مرغداران برای جوجه ریزی در واحدهای خود باید گواهی بهداشتی لازم را دریافت کنند و نکاتی از قبیل فاصله بین جوجه ریزی، ضدعفونی سالنهای پرورش را بایستی زیر نظر و با تایید کارشناسان دامپزشکی انجام دهند و در نهایت در صورت داشتن شرایط مناسب گواهی جوجه ریزی آنها مورد تأیید دامپزشکی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: واحدهایی که گواهی بهداشتی دامپزشکی برای جوجه‌ریزی کسب نکنند به عنوان جوجه‌ریزی غیرمجاز و تخلف شناخته می‌شود و جوجه‌ریزی غیرمجاز بعنوان تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و سبب به خطر افتادن جمعیت طیور استان شده و ممکن است باعث افزایش خطر بیماری‌های واگیر طیور شوند، پس هرگونه جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری برای رعایت مسائل بهداشتی باید تحت نظر دامپزشکی استان صورت گیرد.‌

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: هم اکنون نظارت کامل دامپزشکی ایلام بر جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری استان وجود دارد، هر واحدی هم اگر جوجه ریزی غیرمجاز داشته باشد، چون بازدیدهای کارشناسان دامپزشکی استان سرزده و مستمر هستند، در سریع‌ترین زمان شناسای و واحدهای متخلف بدون هیچ گونه اغماضی به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی گفت: عدم کسب گواهی بهداشتی از سوی مرغداری‌ها باعث به خطر افتادن سلامت جامعه و باعث اختلال در بازار نیز می‌شود، بنابراین مسئله نظارت بر جوجه ریزی های مرغداری جزء اولویت‌های اساسی دامپزشکی استان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • (ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد