Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست هیات باستان‌شناسی تپه اشرف گفت: اگر پیگیری‌ها در خصوص جلوگیری از عملیات لوله گذاری‌ها ثمر بخش نبود این لوله گذاری‌ها تا به حال به اتمام رسیده بود و بلایی که بر سر اشیاء ارزشمند تاریخی در زیرگذر خیابان عبدالرزاق آمد، تکرار می‌شد.

علیرضا جعفری زند در گفت و گو با خبرنگار برنا در اصفهان؛ پیرامون اقدامات انجام شده در خصوص تپه اشرف، گفت: از سال 89 تا سال 90 که کاوش‌ها در تپه اشرف اصفهان آغاز شد، روند کاوش‌ها پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشت اما از آن تاریخ به بعد به دلیل کمبود بودجه کاوش‌های محدودی با فاصله‌های چند ساله انجام می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کاوش فصل هفت در واقع از کاوش‌های نجات بخش و به دلیل عملیات لوله گذاری اسپانسر آن که اداره آب و فاضلاب منطقه یک است، در مورد این موضوع حدود چهار هزار متر از لوله گذاری‌ها انجام شده بود که بنده از سال گذشته به دلیل عبور این لوله‌ها از جلوی تپه اشرف و تپه جی مانع ادامه این عملیات شدم تا پس از کاوش‌ها ادامه عملیات در صورت صلاح دید محقق شود.

پس از کاوش‌ها عملیات عمرانی آغاز خواهد شد

سرپرست هیات باستان‌شناسی تپه اشرف در تشریح عملیات نجات بخشی عنوان کرد: اینگونه عملیات‌های باستان شناسانه همواره در سراسر ایران انجام می‌گیرد و به میراث فرهنگی فرصتی داده می‌شود تا با تحقیقات، آثار موجود در محدوده محوله را مورد کارشناسی و استخراج قرار دهد و سپس عملیات عمرانی در آن محدوده اجرا شود.

جعفری زند با اشاره به اشیاء کشف شده در تپه اشرف گفت: در کاوش‌های انجام شده، سفال‌های متعددی مربوط به دوران های مختلف تاریخی بخصوص دوره اشکانی کشف شد که اگر وضعیت افزایش شیوع کرونا در کار نبود، این سفال‌ها برای عموم مردم به نمایش گذاشته می‌شد.

وی در خصوص سرنوشت اشیاء کشف شده پس از استخراج تصریح کرد: پس از مطالعات و آزمایش‌های گروه باستان شناسی بر روی اشیاء کشف شده، این اشیاء در اختیار امین اموال میراث فرهنگی قرار خواهد گرفت تا در موقعیت های لازم این اشیا به نمایش گذاشته شود.

قدیمی ترین شئ کشف شده مربوط به دوره هخامنشیان است

سرپرست هیات باستان‌شناسی تپه اشرف، قدیمی ترین شئ کشف شده در این تپه را مربوط به دوره هخامنشیان دانست و گفت: در فصل ششم کاوش‌ها که در سال 97 انجام شد، در طول یک کاوش، اشیائی مربوط به دوره هخامنشیان را کشف کردیم.

جعفری زند در خصوص نوع کاربری تپه اشرف در طول دوران تاریخی تشریح کرد: این تپه در طول دورانی که سپری کرده است کاربردهای متفاوتی داشته اما مهمترین کاربردی که این صخره طبیعی برای اولین بار داشته است یک قلعه دفاعی بوده تا از بخشی شرقی شهر حافظت کند.

وی با اشاره به چالش‌هایی که موجب می‌شود میان چالش‌ها وقفه ایجاد شود، تاکید کرد: مهمترین چالش پیش رو عدم همکاری ارگان‌های دولتی و کمبود بودجه است و با همکاری همه ارگان‌ها است که عملیات نجات بخشی موفقیت آمیز خواهد بود.

سرپرست هیات باستان‌شناسی تپه اشرف در پاسخ به اینکه «اگر مانع لوله گذاری‌ها نمی‌شدید چه بلایی بر سر هویت این تپه می‌آمد» گفت: اگر پیگیری‌ها در خصوص جلوگیری از عملیات لوله گذاری  ثمر بخش نبود این لوله گذاری‌ها تا به حال به اتمام رسیده بود و بلایی که بر سر اشیاء ارزشمند تاریخی در زیرگذر خیابان عبدالرزاق آمد، تکرار می‌شد.

 

گفت و گو از پارسا راستگو، خبرنگار خبرگزاری برنا-اصفهان

گزارش تصویری از محدثه صالحی، عکاس خبرگزاری برنا-اصفهان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آب و فاضلاب اصفهان باستان شناسی گردشگری میراث فرهنگی تاریخ هخامنشیان آثار باستانی کرونا تپه اشرف لوله گذاری ها انجام شد کاوش ها کشف شده کشف شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۸۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روکش آسفالت 36 کیلومتر از محور بیرجند – نهبندان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  رییس اداره نگهداری راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان از اجرای روکش آسفالت 36 کیلومتر از محور بیرجند _ نهبندان خبرداد و گفت: با هدف بهبود وضعیت تردد و ارتقای ایمنی عبور و مرور، عملیات روکش آسفالت محور شریانی وکریدوری بیرجند - زاهدان در حوزه شهرستان‌های بیرجند، سربیشه و نهبندان آغاز شد.


 سید محمد فرخی با بیان اینکه محور بیرجند – زاهدان یکی از مهمترین محور‌های مواصلاتی استان است، افزود:  پروژه‌های متعدد جهت بهبود عملکرد محور تعریف شده  که ابتدا لکه گیری و درزگیری انجام و سپس مسیر لایه نهایی اجرا می‌ شود.


رییس اداره نگهداری راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گفت:  با اجرای این عملیات، شاهد تردد ایمن و افزایش عمر مفید جاده خواهیم بود.

دیگر خبرها

  • مدیررسانه‌ای پرسپولیس: سپاهان به جای شکایت بیجا، عذرخواهی کند
  • روکش آسفالت ۳۶ کیلومتر از محور بیرجند – نهبندان
  • روکش آسفالت 36 کیلومتر از محور بیرجند – نهبندان
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • وضع پدافند غیرعامل تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه بررسی شد
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • دستگیری شرور تیرانداز محله بی‌سیم تهران 
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • دستگیری شرور و عامل تیراندازی در محله بی‌سیم تهران