Web Analytics Made Easy - Statcounter

عربستان سعودی و امارات عربی متحده در حال دستیابی به توافقی هستند که قدرت را در جنوب یمن تقسیم کنند و در مقابل «شورای انتقالی» وابسته به ابوظبی نیز از «خودمختاری» خود دست بردارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ظاهرا عربستان سعودی به حصول توافقی برای تقسیم قدرت بین متحد خود «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن با گروه سیاسی موسوم به «شورای انتقالی جنوب» (متحد امارات در جنوب یمن) نزدیک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه الاخبار لبنان با اشاره به مذاکراتی که در ریاض برگزار می‌شود، گزارش داد، اظهارات روز گذشته مسئولان اماراتی و سعودی درباره این توافق، چنین فرضیه‌ای را تقویت می‌کند؛ به نحوی که «انور قرقاش» وزیر مشاور امارت در امور خارجه تحولات مربوط به «توافق ریاض» را تشویق کننده قلمداد و ابراز امیدواری کرد که «چشم‌انداز راهبردی بر دستاوردهای محدود تاکتیکی غلبه کند».

«محمد آل جابر» سفیر سعودی در یمن هم در واکنش به اخبار مربوط به حصول قریب الوقوع توافق، گفت که «تفأل به خیر بزنید تا بدان دست یابید». آل جابر در حال انجام مذاکراتی برای اصلاح نهایی توافق ریاض است. این در حالی است که نسخه نخست این توافق که در نوامبر ۲۰۱۹ امضا شده بود، اجرایی نشد.

به گزارش الاخبار، شورای انتقالی از ریاض خواسته است که در «دولت جدید» هشت وزارتخانه را در اختیار گیرد. این مطالبه‌ای است که شورای انتقالی در اواخر آوریل گذشته، پس از اعلام «خودمختاری» خود در استانهای جنوبی، به مطالبات خود افزوده است. دولت هادی نیز در واکنش به مطالبات سابق این شورا، درگیری میدانی در منطقه «ابین» را افزایش داد. امارات نیز در واکنش به این تنش، نیروهای وابسته به سعودی را از جزیره راهبردی «سقطری» بیرون راند.

به گزارش این روزنامه، با وجود اینکه جنگ در جبهه ابین سر جای خود باقی مانده، ولی باعث شده که عناصر انتقالی با مشکلاتی روبه‌رو شوند؛ زیرا امارات هفت ماه به این عناصر پولی پرداخت نکرده است. این عوامل باعث شده که انتقالی قبول کند که مذاکرات را از سر بگیرد.

الاخبار درباره نتایج این مذاکرات، به نقل از منابع آگاه گزارش داد، قرار است که انتقالی از اعلام خودمختاری دست بردارد، استاندار عدن تعیین گردد، معین عبدالملک به عنوان مأمور تشکیل کابینه تعیین شود و شورای انتقالی از ۲۴ کابینه وزارتی، چهار کابینه را خود اختصاص دهد.

به گفته این منابع، سایر پستهای وزارتی در دولت خودخوانده جدید به ترتیب در میان «التجمّع الیمنی للإصلاح»، «المؤتمر الشعبی العام»، «مؤتمر حضرموت الجامع»، «المقاومة الجنوبیة» و «حراک المهرة» تقسیم خواهد شد. سه پست به «المؤتمر»، سه پست به «الاصلاح» و سهم هر یک از «الاشتراکی»، «الناصری»، «العدالة والبناء» و «اتحاد الرشاد السلفی» یک پست وزارتی است.

منابع مذکور ادامه دادند، هادی هم این حق را دارد که در پستهای حاکمیتی (دفاع، کشور، خارجه و دارایی) افرادی را تعیین کند. بر خلاف نسخه نخست توافق ریاض که گروههای جنوب مانند «حرکة النهضة»، «الائتلاف الجنوبی» و «الحراک الثوری» در آن حضور داشتند، این گروهها در مذاکرات کنونی جایی ندارند و وضعیت آنان مانند کسانی است که مخالف سیاستهای ائتلاف سعودی-اماراتی هستند.

الاخبار ادامه داد، هادی اجازه نداشته است که هیچ طرفی را به این مذاکرات دعوت کند، بلکه آل جابر به تنهایی طرفهای حاضر در مذاکرات را تعیین کرده است. وی کسی است که اصرار داشته عبدالملک رئیس دولت باقی بماند. ناظران می‌گویند که سعودی قصد دارد ترکیب جدیدی ایجاد کند که ریاست جمهوری، ضعیفترین طرف آن باشد تا بتواند به راحتی در تصمیم‌گیریهای آن مداخله کند.

برای از بین بردن هژمونی شورای انتقالی بر جنوب یمن، «کمیته ویژه سعودی» -که به پرونده یمن اهتمام داد- هفته گذشته هیأتهایی از «مؤتمر حضرموت الجامع»، شهر عدن و چند شخصیت از جزیره سقطری را به ریاض دعوت کرد تا در مذاکرات شرکت کنند. این کمیته همچنین بارها با طرفهای مستقل حاضر در جنوب یمن مانند جریان «حسن الباعوم» و «جبهه نجات» تماس گرفت و آنان را به مذاکرات فراخواند، ولی این طرفها قبول نکردند.

به گزارش این روزنامه، موافقت شورای انتقالی با حضور در دولت با شعارهای آن برای تشکیل «کشور جنوبی مستقل» در تناقض است؛ کشوری که به خاطر آن، وارد جنگهای سختی شد. به هر حال این شورا از اعلام خودختاری خود دست برداشته است، ولی این مسئله را علنا اعلام نکرده است.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: ریاض امارات یمن تجزیه جنوب یمن شورای انتقالی توافق ریاض جنوب یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۸۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمد‌های خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیما‌های اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • تهدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی براى حمله قريب الوقوع به رفح
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • حماس: با توافقی که شامل توقف جنگ در غزه نباشد، موافقت نمی‌کنیم
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • توافق میان حماس و اسرائیل قریب‌الوقوع است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • رسانه سعودی: توافق آتش‌بس در غزه قریب‌الوقوع است