Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-دانشمندان دانشگاه آکسفورد در تحقیقی که به تازگی انجام دادند، از امکان ابتلای افراد قدبلند به ویروس کرونا به ویژه مردان، بیش از سایرین خبر دادند.

ویروس کرونا این روز‌ها پا را روی دنده گاز فشرده و با سرعت تمام می‌تازد و کسی هم به گرد پایش نمی‌رسد. تاکنون میلیون‌ها نفر در جهان به این ویروس مبتلا شده و صد‌ها هزار تن نیز جان باخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش‌ها برای کشف دارو و واکسنی که بتواند ویروس کرونا را از بین ببرد همچنان ادامه دارد.

این ویروس هر بار شکل جدیدی از خود را بروز می‌دهد و در جریان تحقیقات وسیع و بی‌شماری که از سوی محققان در سراسر جهان انجام شده و می‌شود، یافته‌های تازه‌ای به دست می‌آید که حاکی از پیچیدگی و ابعاد ناشناخته آن است؛ و حالا در تازه‌ترین مطالعه‌ای که توسط دانشمندان دانشگاه آکسفورد انجام شده است، مشخص شده افراد قد بلند بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند.

به گفته محققان ویروس کرونا دارای ذرات بسیار ریزی است که با هر بازدم فرد آلوده وارد هوا شده و از آنجا که این ذرات وزن بسیار کمی دارند، روی سطح نمی‌نشینند و در هوا معلق باقی مانده و به سمت بالا می‌روند، در نتیجه افرادی که قدشان بلند است بیشتر این هوا را استنشاق می‌کنند، این امر سبب می‌شود تا بیش از سایرین در معرض ابتلا به ویروس باشند.

مردان قدبلند

از سوی دیگر بر اساس مطالعه انجام شده در کشوری مثل انگلیس مردان بیش از زنان مبتلا شده‌اند این در حالی است که در آمریکا این میزان کمتر بوده است. دانشمندان تاکید کرده‌اند این اختلاف در آمار لزوما به معنای تفاوت ژنتیکی نیست اما می‌تواند به دلیل تعداد افرادی باشد که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته‌اند، یعنی ممکن است با افزایش تعداد شرکت کنندگان در آمریکا هم آمار ابتلای مردان بیش از زنان باشد.

سازمان جهانی بهداشت پیش از این امکان انتقال ویروس از طریق هوا را رد می‌کرد، اما اخیرا اعلام کرده که در حال بررسی شواهد نوظهور است. بر اساس اعلام WHO شواهدی به دست آمده که نشان می‌دهد احتمال انتقال ویروس از راه هوا وجود دارد.

در این تحقیق طیف وسیعی از عوامل شخصی و مرتبط با کار که ممکن است خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش دهد، مورد بررسی قرار گرفت. از شرکت کنندگان درمورد وضعیت شغلی، درآمد، نحوه سفر به محل کار و غیره سوال شد. از میان ۲ هزار مورد بررسی شده ( ۱۰۰۰ نفر در انگلیس و ۱۰۰۰ نفر در ایالات متحده)، ۳۳۹ نفر قد بالای ۱۸۰ داشتند.

آنالیز‌هایی که هنوز توسط دانشمندان دیگر مورد بررسی دقیق قرار نگرفته، نشان می‌دهد که افراد قد بلندتر به احتمال زیاد به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ویروس کرونا مورد بررسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۹۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس برآوردها هر ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود. علی حسینی گازار، عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران درباره صحت این موضوع به مهر گفت: قاچاق نمی‌تواند آمار داشته باشد چون اگر رسمی است چرا مانع آن نمی‌شوند. اعداد ذکر شده برآوردی اعلام می‌شود. به عنوان مثال صادرات رسمی به‌اضافه مصرف داخل با توجه به حجم کشت، عدد قاچاق برآورد می‌شود. اگر موانع صادراتی برداشته و صادرات شفاف انجام شود قاچاق هم برچیده می‌شود.

قاچاق قانونی

وی افزود: تعهد ارزی صادرکننده را ملزم می‌کند ارز را ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از نرخ بازار آزاد به بانک مرکزی تحویل دهد که این خود گلایه‌هایی را به وجود آورده است. ضمن اینکه برای تحویل و دریافت پول هم به دلیل تحریم مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به صادرات زعفران به افغانستان تصریح کرد: سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود که باید پرسید آیا این کشور مصرف کننده این حجم زعفران است؟ علاوه بر اینکه کشاورزان این کشور به کمک پیاز زعفران ایرانی خود نیز تولید دارند.

حسینی گازار در توضیح بیشتر عنوان کرد: افغانستان با اجازه رسمی وزارت فلاحت خود زعفران ایرانی را به نام تولید افغانستان بسته بندی و دوباره به کشوری مانند هندوستان صادر می‌کند. این می‌شود که بخشی زیادی از این محصول گران بها رسمی و غیررسمی قاچاق می‌گردد.

وی گفت: مدیریت داخل به راحتی اعتبار ایران را تقدیم کشور دیگر می‌کند تا برای خود بازار سازی کند. به این ترتیب با محصول ایرانی برای خود ارزآوری دارد.

افت ۷۰ درصدی تولید زعفران

عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه تاریخ زعفران ایران قدمت ۳ هزار ساله دارد، گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی و آمار مراکز دولتی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که باید بیش از ۱۰۰۰ تن زعفران برداشت شود در حالی که تولید فعلی یک چهارم این عدد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن است.

حسینی گازار افزود: بر اساس یک فرمول هر سال بین ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود چون مزارع هر چند سال یک بار باید جایگزین شوند و به نسبت این جایگزینی باید ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم قطعاً امروز این عدد به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که باید ۱۰۰۰ تن محصول داشته باشد اما چرا فقط ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شود.

کشت سلیقه‌ای زعفران

این فعال در حوزه کشاورزی در ادامه سخنان خود یادآور شد: زعفران محصولی مناسب برای سرزمین‌های کم آب بوده زیرا در تابستان نیاز به آبیاری نداشته و در زمستان هم با بارش رشد می‌کند. همچنین کشت آن ویژه بوده و تا ۷ سال نیاز به کشت مجدد ندارد؛ تنها باید درست مدیریت شود.

وی گفت: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلو گرم بود در حال حاضر با وجود افزایش سطح زیر کشت عملکرد به زیر ۳ کیلو گرم رسیده است. بر اساس آمار اعلامی مراکز دولتی از میزان کشت اینکه تولید ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران در سال است یعنی عملکرد در هکتار حدود ۲ کیلو گرم بوده که با توجه به هزینه کرد در نیروی انسانی، انرژی، برق و… برای تولید ۱۰۰۰ تن برداشت، این عدد رضایت بخش نیست.

عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه درآمد کشاورز کاهش پیدا کرده که افزایش پیدا نکرده است، اعلام کرد: فعال این حوزه نیاز به آموزش دارد تا عملکرد در هکتار کشت خود را افزایش دهد وگرنه افزایش قیمت‌ها منجر به تورم می‌شود.

وی درباره وضعیت قیمت این محصول لوکس در بازار جهانی گفت: هر کیلو گرم زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان بوده که تا ۵ ماه قبل این مبلغ، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود. در واقع واسطه‌ها قیمت‌ها را در بازار مدیریت می‌کنند.

حسینی گازار با اشاره به فراگیری کشت زعفران در کشور اظهار کرد: افزایش قیمت، کشت زعفران را در کشور فراگیر کرده اما تولید سیستمی و اصولی نیست و هر کشاورز با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود که همگی سلیقه‌ای است در بسیاری از استان‌ها تولید زعفران با عملکرد پایین در حال انجام است. این امر ناشی از عملکرد و سیاست گذاری نادرست نهادهای متولی است.

کد خبر 6091656 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • گنجی که فقط کچل‌ها دارند
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • وعده صادق نتیجه همکاری جریان‌های علمی و دفاعی کشور بود
  • تشکیل سه پرونده برای بررسی امکان ابطال مصوبه حقوق و دستمزد کارگری ۱۴۰۳ / تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت