Web Analytics Made Easy - Statcounter

افغانستان با استفاده از انرژی خورشیدی انقلاب بزرگی در تولید تریاک ایجاد کرده که به گزارش سازمان ملل دوسوم تریاک جهان را تأمین می‌کند.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از «پی» استفاده کشاورزان افغانستان از انرژی خورشیدی توانسته انقلاب بزرگی در تولید تریاک این کشور ایجاد کند و کشاورزانی که تا چند سال گذشته به دلیل خشکسالی و کمبود آب، تولید تریاک‌شان به حداقل رسیده بود اکنون تولید و درآمد بیشتری پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

براساس اعلام UNODC، بخشی از سازمان ملل متحد که ردیابی فعالیت‌های مواد مخدر را ردیابی می‌کند، افغانستان تقریباً 80 درصد تریاک این کشور از منطقه جنوب غرب این کشور می‌آید. در مجموع افغانستان دوسوم عرضه تریاک قاچاق و غیرقانونی جهان را برعهده دارد. 

براساس این گزارش، کل کشت ‌و کار تریاک در منطقه افغانستان بر اساس آمارهای 2018 حدود 263 هزار هکتار  بوده که در سال‌های گذشته به طور چشمگیری به دلیل کمبود خشکسالی و ضعف در مدیریت آب تحت‌تأثیر قرار گرفتند و مطابق آن میزان برداشت و درآمد کشاورزان به شدت کاهش یافته است. 

براساس این گزارش، سیستم آبیاری مزارع تریاک در افغانستان بیشتر از طریق قنات بوده که باعث شده کشاورزان محلی دیگر نتوانند به آسانی کشاورزی کنند. همچنین سیستم‌هایی وجود دارد که با استفاده از حفر چاه‌ها در فواصل طولانی و استفاده از تونل‌هایی این آبها را منتقل می‌کنند. 

در مدت اخیر، راهکاری را برای مشکل کم‌آبی کشاورزان پیدا کرده‌اند که استفاده از انرژی خورشیدی است. پنل‌های انرژی خورشیدی به پمپ‌های آبی وصل هستند که می‌توانند آب را از زیر زمین به بیرون بکشند. البته این نوع آبیاری زمانی استفده می‌شود که کانال‌های آب در وسط تابستان خشک می‌شود. بدین منظور کشاورزان چاه‌هایی را به عمق یکصد متر حفر کرده‌اند و بالای سر آنها پنل‌ها ی خورشیدی وجود دارد که به پمپ‌های الکتریکی متصل هستند که انرژی خود را از پنل‌های خورشیدی می‌گیرند و بعضی از این پنل‌ها به دو پمپ وصل شده است. استفاده از این روش انرژی خورشیدی توانسته مشکلات کم‌آبی کشاورزان به ویژه تریاک‌کاران را مرتفع کند و محصولات آنها با این روش به شدت افزایش یافته است. 

پیش از این کشاورزان مجبور بودند که پمپ آبهای خود را توسط ژنراتورهای دیزلی فعال کنند که اولا که سوخت آن بسیار گران است، دوم اینکه کار بسیار سخت و طاقت‌فرسایی است. اما اکنون کشاورز می‌تواند منبع انرژی خود را با استفاده از 18 پنل خورشیدی ذخیره کند که برای به کارگیری دو پمپ الکتریکی کافی است. 

این گزارش می‌نویسد که استفاده از انرژی خورشیدی به سرعت در افغانستان رشد کرده و از زمانی که یک کشاورز افغانستانی از این پنل‌ها در سال 2013 استفاده کرد تا اکنون تنها 67 هزار پنل خورشیدی در دره هلمند نصب شده است. 

برق کشور افغانستان بخشی از طریق داخل و بخشی هم از طریق  واردات تأمین می‌شود. عمده‌ترین کشورهای تأمین کننده برق افغانستان چهار کشور جمهوری اسلامی ایران،‌تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان است. این کشور روی انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی متمرکز شده است. اواخر سال 2019 وزیر آب و انرژی افغانستان مناقصه پروژه 40 مگاواتی انرژی خورشیدی را در ایالت هرات برگزار کرد. 

افغانستان جزو فقیرترین کشورهای جهان است که اقتصاد آن به شدت وابسته به بخش کشاورزی است. کشت تریاک به عنوان منبع اصلی درآمد برای کشاورزان افغانستان شده و نقش کلیدی را در اقتصاد ملی این کشور بازی می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: افغانستان انرژی خورشیدی سازمان ملل تریاک استفاده از انرژی خورشیدی پنل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۰۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب ۱۲۰ پنل خورشیدی برای مددجویان خاتم


به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز یزد، هاشمی پور از بهره برداری پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی در منزل ۶۷ مددجوی روستایی تحت حمایت این نهاد از ابتدای سال۱۴۰۳ خبر داد.


هاشمی پور اظهار داشت: ۱۲۰ پنل خورشیدی درشهرستان خاتم ازابتدای سالجاری درحال نصب است که ۶۷پنل درروستای بختیاری نصب می شود .


وی ادامه داد: طرح تولید برق خورشیدی با هدف ایجاد اشتغال و خودکفایی برای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) که هیچ منبع درآمد یا توان اشتغال ندارند، اجرا می‌شود.


رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) هرات گفت: این پنل‌ها باپرداخت تسهیلات قرض الحسنه ۱۵۰میلیون تومان بابازپرداخت هفت ساله است که هر پنل خورشیدی توانایی تولید ۵ کیلو وات در ساعت برق را دارد.

وی بیان کرد: در این طرح پس از نصب پنل ورود انرژی برق تولیدی به مدار، به طور متوسط در سال اول دو میلیون تومان و بعد از ۵ سال تا پنج میلیون تومان برای هر خانوار درآمد دارد.

هاشمی افزود: اجرای این پروژه‌ها به لحاظ فیزیکی فعالیت سختی برای مددجو ندارد و تنها باید افراد در حفظ و نگهداری آن دقت کافی را داشته باشند و به تمامی افراد بهره‌مند از طرح، آموزش لازم داده شده است.

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • خراسان شمالی آماده سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است
  • نصب ۱۲۰ پنل خورشیدی برای مددجویان خاتم
  • افتتاح بزرگ‌ترین جکوزی و نیروگاه‌های خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • افتتاح بزرگ‌ترین جکوزی و نیروگاه‌های خورشیدی سقفی کشور در مجموعه موج‌های آبی مشهد
  • افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم
  • آغاز ساخت بزرگ‌راه هرات - غور
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی