Web Analytics Made Easy - Statcounter

جبار آذین که بهانه نقد فیلم «پسرکشی» با «کافه هنر» رادیو ایران مصاحبه می‌کرد صحبت‌هایی انتقادی درباره وضعیت بیمارگونه سینمای ایران مطرح کرد.

به گزارش گروه  فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی برنامه «کافه هنر»، برنامه روز گذشته «کافه هنر» به نقد و بررسی فیلم سینمایی «پسرکشی» اختصاص یافت. در این برنامه که سه شنبه هفتم مرداد از طریق رادیو ایران پخش شد، جبار آذین منتقد و مدرس سینما و همچنین محمد هادی کریمی کارگردان این فیلم سینمایی صحبت‌هایی را مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جبار آذین منتقد و مدرس سینما در ابتدای صحبت‌های خود به وضعیت بیمارگونه سینمای ایران اشاره کرد و گفت: باید قدری به عقب برگردیم چون نمی‌شود درباره فیلم ایرانی حرف زد ولی از سینمای ایران نگفت. چرا که سینمای ایران بیمار است و در این بیماری نامدیریت‌های سینمایی، مناسبات ناسالم، یکه تازی باندهای مافیا و پولشویی‌ نقش‌های اصلی را ایفا می‌کنند.

منتقد سینمای ایران در ادامه افزود: این اوضاع نادرست سبب شده تا  گروه از هنرمندان حرفه‌ای و درجه یک نتوانند در سینما فعالیت کنند و در عوض عده‌ای با استفاده از رانت و باند و رفاقت و سیاست در سینما به حیف و میل بیت المال مشغول باشند. بدیهی است که محصول سینمای بیمار نمی‌تواند فیلم‌های سالم داشته باشد.

وی در ادامه گفت: هشتاد درصد فیلم‌های ایران اساسا سینما نیستند و آن تعداد اندک باقیمانده هم مشکلات خود و کشمکش با سلیقه‌ها و مافیای سینما را در تولید و اکران را تحمل می‌کنند. در این حال و هواست که سینماگران متفاوت اندیش مانند محمد هادی کریمی به رغم معضلات موجود همچنان کم و بیش فیلم می‌سازند.

منتقد سینمای ایران در خصوص «پسرکشی» گفت: ششمین ساخته کریمی که در اکران منتظر مخاطبان قرار دارد، فیلمی خانوادگی و اجتماعی است که به شیوه معمایی راوی داستانی تلخ در خصوص یک باور غلط و خرافی است. فیلم تلاش دارد به نقد اجتماعی و فرهنگی این باور بپردازد.

وی با اشاره به بی‌اعتنایی صورت گرفته نسبت به «پسرکشی» در ایام جشنواره فیلم فجر افزود: این فیلم سوژه‌ای قابل تامل و پرداختی مناسب دارد و باعث می‌شود مخاطب سینما از تماشای آثار بازاری و تکراری اندکی دل آسوده شود. «پسرکشی» در پردازش شخصیت‎‌‌‎‌ها و روایت پخته حوادث خود، به دلیل کم کاری در نگارش فیلمنامه و کش دار بودن برخی صحنه ها با کاستی روبروست ولی کارگردانی جمع و جور و بازی‌های مناسب این اتفاق را جبران کرده است.

جبار آذین گفت: نقد یک باور غلط خانوادگی و اجتماعی مهم‌ترین گزاره‌ای است که می‌توان به خاطر آن تماشای این فیلم را به دیگران پیشنهاد داد.

کریمی: به خاطر برجسته‌شدن فیلم نام آن را «پسرکشی» گذاشتیم

محمد هادی کریمی کارگردان فیلم «پسرکشی» که در چند روز اخیر به صورت اکران آنلاین در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است، گفت: اکران آنلاین در ایران به خاطر بحران کرونا و تعطیلی قبلی سالن‌های سینما شایع شد اما در جهان این اتفاق جدیدی نیست و شرکت‌های مختلفی به این کار مشغولند و اتفاقا درآمد بالایی هم داشته‌اند.

کارگردان فیلم «پسرکشی» درباره انتخاب اسم فیلم گفت: به خاطر برجسته شدن و پر رنگ شدن فیلم این اسم را انتخاب کردیم. در انتهای فیلم هم مخاطب متوجه می‌شود که اگر پسرکشی هم رخ می‌دهد علت آن ستیز با دختر هست. یعنی وقتی این باور بسیار غلط و ضد انسانی و ضد دینی ستیز با زنان و دختران در برخی جوامع شدت می‌گیرد، باعث آن می‌شود که فرزند پسر به شکل ناخودآگاه امتیازاتی را دارا شود.

کریمی در ادامه افزود: در فیلم ما این قضیه با حذف دختر و نادیده گرفتن این جنسیت اتفاق می‌افتد و البته در داستان فیلم چنین می‌گذرد که این ضدیت با دختران از خود زنان آغاز می‌شود و از جانب آنها رخ می‌دهد. در این جامعه زنان هستند که انگار به حذف یکدیگر بلند شدند و باور غلطی را دامن می‌زنند.

برنامه کافه هنر به تهیه‌کنندگی زهره سربازی و با اجرای شهاب شهرزاد از شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ‌ساعت ۱۶ و از رادیو ایران پخش می‌شود

انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: رادیو رادیو ایران کافه هنر سینمای ایران جبار آذین کافه هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۱۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!

نتایج تحقیقات تازه نشان داده است که خوردن دراز مدت وعده‌های غذایی پرچرب و شیرین می‌تواند منجر به بروز اختلالات پایدار در حافظه شود.

به گزارش یورونیوز، در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی داشتن رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد در سنین بالاتر مرتبط دانسته‌اند. یکی از یافته‌های دیگر چنین مطالعاتی این بود که این نوع غذا‌ها اغلب بر حافظه تأثیر می‌گذارند، حتی اگر تنها گهگاهی مصرف شوند.

پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا از خود پرسیدند که با توجه به نتایج تحقیقات پیشین، اگر افراد از سنین جوانی رژیم غذایی ناسالم داشته باشند این شیوه زندگی چه نتایجی را می‌تواند برای آن‌ها در بر داشته باشد؟

برای یافتن پاسخ، یک تیم تحقیقاتی شماری از موش‌ها را از سن ۲۶ تا ۵۶ روزگی تحت رژیم غذایی حاوی غذا‌های پرچرب و شیرین قرار داد.

این بازه سنی برای موش‌ها مشابه دوران نوجوانی در انسان‌ها است؛ زمانی که مغز به طور قابل توجهی در مرحله رشد قرار دارد. گروه دیگری از موش‌های صحرایی در همین سن به جای آن غذای سالم خوردند تا دانشمندان بتوانند تفاوت آن‌ها را بهتر دریابند.

بعد از این بازه زمانی در آزمایش‌های حافظه مشخص شد موش‌هایی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، نمی‌توانستند اشیاء جدید را در صحنه‌ای که چند روز قبل کاوش کرده بودند شناسایی کنند. حتی اگر یک شیء آشنا کمی از جای خود تکان خورده بود.

این در حالی بود که گروه دیگر موش‌ها، که از غذای سالم تغذیه کرده بودند، در شناسایی محیط جدید خود مشکلی نداشتند.

اسکات کانوسکی، عصب‌شناس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در این باره می‌گوید: «آنچه که ما در تحقیقاتمان می‌بینیم این است که اگر موش‌ها با رژیم غذایی ناسالم بزرگ شوند، حافظه شان اختلالات پایدار پیدا می‌کند.»

مشکلات حافظه برای موش‌های گروه اول حتی زمانی که به مدت ۳۰ روز به غذای سالم روی آوردند (یعنی مدت معادل دوره بزرگسالی در انسان‌ها)، ادامه داشت.

آنا هیز، نویسنده ارشد و محقق تغذیه در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، با اشاره به تخریب نقش یک انتقال‌دهنده عصبی کلیدی در مغز حیوانات به نام «استیل کولین» گفت: «سیگنال موسوم به استیل کولین سازوکاری است که به موش‌ها کمک می‌کند تا رویداد‌ها را رمزگذاری کرده و به خاطر بسپارند. این روند مشابه حافظه اپیزودیک در انسان‌ها است که به ما امکان می‌دهد تا رویداد‌های گذشته خود را به خاطر بسپاریم. به نظر می‌رسد که این سیگنال در حیواناتی که با رژیم غذایی چرب و شیرین رشد کرده‌اند، اتفاق نمی‌افتد.»

محققان می‌گویند تطابق دادن کامل نتایج این آزمایش با انسان‌ها دشوار است و باید هنوز تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام شود.

دیگر خبرها

  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • درآمد میلیون دلاری شبکه‌های ماهواره‌ای از سینمای ایران! چرا و چگونه؟!
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد